Är jag ensam om det?


Jennifer kom precis innanför dörren efter en långpromenad i solen. Jag satt på golvet bakom barköket. Genast dök jag verbalt på henne.
”Är det du som slagit sönder något dyrt och glasigt? Erkänner du direkt kommer du undan med fotboja.” 😉

Givetvis gick det inte att lura henne. Hon har dels varit med förr och dels känner hon igen plastsakerna. Istället bjöd jag in henne till en kreativ sysselsättning. 🙂

1185 st plastföremål finns på golvet. Exakt så många gånger har jag bytt slang/nål på min mage under 10 år och snart 6 månader. I paketet som heter ”Quick-set” finns en tunn plastslang på 60 cm. ”Nålen” är endast 6 mm. Smärtmässigt tycker jag att vanliga sprutor/pennor gjorde mindre ont än ”pumpleksakerna”. Men den gamla metoden gjorde jag sju gånger om dygnet. Nu behöver jag bara byta nål var tredje dag. Måste erkänna att ofta upplever jag det som om det är var tredje dag varje dag. Vilket givetvis är orimligt.

Vi fick så många plastgrunkor över att vi bestämde oss för att lägga på en andra våning. Vilket var extra pillrigt. Helst för mig som förvandlades till ringräckare/ringvändare. 😉

I ”Quick-set” paketet finns även en liten plastgrunka. Istället för att slänga prylen har jag sparat dem i en stor plastpåse. Är jag ensam om det i Sverige, Norden, Världen? Inte säkert. Någon konstnärssjäl har kanske också sparat dem och gjort ett tjusigt konstverk.

Jag använder dessa föremål vid två sammanhang.
A: När jag badar i badkar.
B: När jag badar i havet/bassänger.
Då kopplar jag av pumpen. (tar 1-2 sekunder) och sätter dit plastgrunkan som skydd mot bakterier. När jag duschar kommer det bara rent vatten och då behövs inte skyddet.

Vi hade kul under några timmar. En ”söt” pappa och en sötare dotter. ❤

30 tankar på “Är jag ensam om det?

 1. En mysig stund med lite allvarlig underton tillsammans med dottern. Nu fick jag i alla fall veta vad det var för något för jag måste erkänna att jag undrade…

  Kram och god fredagskväll!

  • Jag hade först tänkt skoja till det utomhus. Skämta om all snö som kommit. Sedan hann jag bara vara glad en kort stund innan jag vaknade av en duns utanför mitt sovrumsfönster … något ditåt. Men det var så geggigt att jag inte hade lust med del två. Del ett att hälla ut dem på gräsmattan var lätt. Men inte att böja mig ner och plocka upp alla de små sakerna. 😦 Nästa plan blev att lägga allt i cykelkorgen. Men det såg så töntigt ut på fotot så istället blev jag seriös till 93 %. 😉
   Bra att jag fick dig att undra lite. 😉
   Helgkram Bosse

 2. Jag tycker om din positiva inställning och att du gör något fint av det hela tillsammans med en av de finaste du har. Mitt hjärta blir varmt! Tack för trevligt inlägg!

  • Tack ska du ha Karin. 🙂 Oftast är det en fördel för alla parter att försöka gilla läget. Sedan kommer det grå dagar ibland. Det gäller bara att de inte får tillåtelse att bli för många. Jag har haft tur på hemmafronten med stöd och support. Sådant är guld värt.

 3. Du är unik på alla sätt och vis Bosse – och det är nog bara du som samlar på dessa plastdetaljer och dessutom kan engagera och motivera till sådant samarbete med sin dotter – och få fram ett viktigt budskap! Kan tillägga att jag skulle aldrig ha sådant tålamod att lyckas fixa det – ni jobbade verkligen bra ihop!
  Kram

  • Det är tur det inte finns fler av jag. 🙂 Igår åkte de med till återvinningen. Jag lät Solveig stoppa i plasten så jag inte drabbades av ångerbeslut. 😉 Hon har varit lite oroad för mig de senaste veckorna när jag enkelt har skiljts från än det ena och än det andra. Mest stora saker som tar plats. Det är på tiden att vi rensar. Jag har inte haft tid med det tidigare i denna bostad. Bloggen och skrivandet har fått stå tillbaka och kommer att göra det ett tag till.
   Kram Bosse

  • Jag försöker ofta vända tråkigt till något ljusare och roligare. Det har varit likadant i skolan, på jobbet m.m. Bättre än att gnälla och beklaga sig. Jag är bra på att lura både mig själv och de som råkar befinna sig i min närhet. 🙂 Tror du är av samma skrot och korn. 🙂
   Kram Bosse

 4. Du är fantastisk -)) och en härlig pappa är du absolut ,-)))
  Rolig ide tillsammans med dotter.
  Synd att det blev sämre, inte kul att uppleva att det är den tredje dagen varje dag men du är kreativ och verkar se solen jämt ,-))
  Hoppas solen skiner ute hos er, för det gör den här. En härlig Helg önskar jag.
  KRAM Primrose ,-)

  • Men hade du varit med och lekt hade du kunnat komma på något mer konstnärligt och häftigare. 🙂
   Fördelarna med pump väger starkt över. I början var det mest lite tufft med en till sängkompis. Ibland vaknade jag av att Bianca låg under mig och det gjorde ont i min rygg. Melissa är snällare. Hon märks inte lika mycket. Någon med snuskfantasi kunde tro att det handlar om helt andra saker.
   Tack ska du ha. Vi hade sol på förmiddagen igår och vi planerade för en utflykt till blåsipporna vi brukar besöka på våren. Sedan blev det grått och regnet hängde i luften. Då var det ingen idé att åka till naturreservatet.
   Kram Bosse

 5. Härligt att läsa om din humor. Jag tror att den har hjälpt dig många gånger och den hjälper dig fortfarande långt.
  Sparat alla dessa plastföremål. Tror nog att du är ensam om den bedriften.
  Du och dottern fick onekligen en fin stund tillsammans och resultat blev ett fint konstverk.
  Jag skulle vilja ha sett er, två sötingar, där ni satt på golvet.
  Önskar dig och din familj en trevlig helg.
  Kram!

  • Där har du helt rätt. Sedan är jag tacksam för att jag inte behövt göra denna ”resa” ensam. Både du och jag är lyckligt lottade på den fronten. ❤
   Igår åkte de ner i containern för plast. Men jag fortsätter att skriva upp hur många gånger jag bytt set på magen. Det är mysigt att göra något med händerna samtidigt som vi hade samtal om allt möjligt. Allvar och skoj blandades i en härlig mix. Du hade gärna fått sitta med och hjälpa till.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 6. Att tänka positivt , ha humor och distans till tillvaron gör det lättare att vistas i den. Och här fick ni en fin stund tillsammans på golvet med dessa plastmojänger när ni samtidigt bergundade tillvaron och det pågående livet med din diabetes.
  Kram och trevlig lördag.

  • Oftast är det bästa medicinen. Undra hur många samtalsämnen vi hann med. Vi brukar kunna röra oss bland väldigt skiftande samtalsämnen. Det är kul att ha henne hemma igen. Fast på vardagarna ses vi endast ca två timmar. Hon kliver upp klockan 4. Pendlar 4 timmar varje dag. Det tar 2 timmar till djursjukhuset i Helsingborg. Därför går hon till sängs tidigt på kvällarna. Viktigast är att hon trivs.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 7. Diabetes måste vara skitjobbigt, det förstår jag. Eller…blir det också en vana? Har du en sådan där liten dosa på armen. Min väninna har en sådan. Den har gjort diabetesen lite enklare för henne. Det tycks som om forskningen inte har högsta prio. Kan det avra så? Varför, i så fall?
  Kreativitet, det är något att vara rädd om!

  • Det var ingen trevlig sjukdom att få. Dessutom passade den mig väldigt dåligt med tanke på min smak och hobbies. 😦 Stämmer bra. Det blir en vana och något som sitter i ryggmärgen när det flyter på. Sedan måste jag vara alert vid nya situationer. Jag har haft en ”vit knapp” på min överarm i drygt tre år. Helt suveränt. 😀 Enklare och tryggare. Det bästa framsteget under mina 28 år med diabetes 1. ”90 %” av forskningspengarna TROR JAG går till diabetes 2. Det stör mig en hel del. 😦

 8. Diabetes är ett skit. Beundrar er som klarar av det. Men vilket val finns egentligen? Njut av våren som äntligen är här.

  • Håller med. Men som du skrev fick jag inget bättre alternativ. I så fall hade jag valt en sjukdom som gick att bota och slippa ifrån helt efter ett tags kämpande.
   Just nu är här grått. Men jag njuter av alla vårtecken och älskar att ljuset kommer tillbaka. Både på mornar och kvällar.

  • Det är svårt gissa rätt. Behövs att man kommit i kontakt med prylarna i något sammanhang. Kompisar, på jobbet o.s.v. Nu kommer det att bli något annat av det eftersom jag lagt ner det i en återvinningscontainer.
   Tack ska du ha.
   Kram från Bosse

 9. Så roligt att läsa då du/ni tar fram det positiva av en sådan sak, om man bara kunde komma ihåg att tänka i den banan dagligen så skulle allt gå bra mycket lättare. Och en fin stund tillsammans med dottern. 👍
  Ibland undrar jag varför jag sparat eller samlat på olika saker, antagligen har baktanken varit god.
  God fortsättning och kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s