Nästan som ny


Ögonblicksbild; sexton
Jag gillar att fånga ögonblicket som inte händer så ofta. Som här när det inte finns plats för en ”redovisning” av sanningen. Att bilen faktiskt har gått 10 000 mil. Istället kan jag leka med att den är fabriksny. I alla fall tills jag startat motorn och rullat iväg en bit på vägen… 😉

Ögonblicksbild; sjutton
Här handlar det om en mer allvarlig variant av sanningen. Var det elfel? Kom någon person till skada?  Skulle branden dölja ett brott? Handlade det om att införskaffa sig försäkringspengar? Vad tror du? Mitt sjätte sinne berättar för mig att…  😉

Fotnot:
Hoppas du ska göra något trevligt i helgen och att du får vackert väder. Vi har för andra lördagen i rad åkt iväg med en fullastad bil till återvinningscentralen. Jag har fortsatt med att ”döstäda” under vardagarna och vi har gjort comeback på Tradera. Vi hann också med en mysig stund på Torget under förmiddagen. Först fika på Lurblåsaren. Sedan satt vi på en torgbänk och njöt av värmen en behaglig stund, innan vi gjorde ärenden runt om i butikerna. Efter lunch ska jag olja in balkonggolvet. Därefter fota och väga/mäta prylar som förhoppningsvis någon vill köpa på Tradera. solbo07 är vårt alias. Fast jag inte varit speciellt aktiv på bloggen under flera veckor har jag under dagarna tänkt och planerat mycket för min framtid som bloggare. Flera hemliga idéer har fötts. Jag vet vad som fungerar. Jag vet vad jag vill skriva/ta kort på. Att vara bloggare tar otroligt mycket tid. Just nu har jag inte det. Flera saker har jag/vi skjutit upp under dessa snart sju ”Ystadår”. Dessutom önskar jag få hjälp med tre viktiga saker under maj när det gäller min hälsa/kropp. Jag svarar eventuella kommentarer med en ”symbol”. Var rädd om dig. ❤

32 tankar på “Nästan som ny

 1. Känner igen mej i att fantisera om vad som hänt gamla övergivna hus o bilar osv…
  Hoppas du får en mysig Valborg.
  KRAMAR 🌿

 2. 10.000 mil är väl inget – har både haft och sett dom som gått betydligt mer och varit i gott skick! (Men så är ju vi ”bilmänniskor” också. Kanske en bidragande anledning!)
  KRAM och TREVLIG HELG önskas er båda! /Susie

 3. 10000 mil är inte mycket, min lilla röda passerarcsnart 20000 och den är fortfarade ok. Roligt att ett litet inlägg från dej. Har upptäckt att om någon blogg kompis är tyst så blir man väldit orolig trots att man inte känner personen. Har saknat en som idag svarat och hen hade fått en stroke.
  Sköt om dej. Kramar

 4. Oj du måste göra av med en massa saker, om jag skulle dödstäda får jag nog plats med det i en Ica kasse ,-)))
  Ögonblicksbild 16….känner jag igen mig i dig, jag själv fantiserar på, leker lite för mig själv det är himla kul tycker jag…men nu undrar jag har jag missat något är det en tävling med ögonblicksbilderna? Vill ju inte missa något, men som du själv skriver det tar en massa tid på bloggen och jag själv har inte varit så närvarande under några månader ,-))
  Ja vad har hänt här med den bilen…..Ett rån en massa pengar…en rånare eller tre som började få panik, kallsvettades, körde för fort…….bilen krockade ok nu står den på 4 hjul men efter krocken låg den upp och ned och började brinna, rånarna tog sig ut men pengarna blev kvar!
  Pengarna brann upp,
  Det blir min historia får höra din ,-)))
  Ha det kanon och jag hoppas SÅ mycket att dina frågor du vill ha svar och hjälp med blir en glädjens månad! Lycka Till
  Varm Kram Primrose ,-)

 5. Ja, vilken historia hade den bilen? Den såg onekligen ut att ha varit med om ett och annat under sin livstid. Hoppas att du får hjälp med det som gäller hälsan/kroppen.

  Kram och ha en härlig Valborg och 1:a maj

 6. Så det är det du gör – ”döstädar!” Är det jag som har smittat dig!? Visst är det skönt att få ordning på sakerna och bara behålla sådant som man vill ha eller behöver.
  Den där bilen har nog tvingats vara med på ”dåliga saker!” Ingen vacker syn i naturen.
  Så du har nya planer, nya idéer på gång? Spännande!
  Var rädd om dig bästa Bosse!
  Kram Nilla

 7. Ögonblicksbilder är alltid spännande och tankeväckande … man blir onekligen nyfiken på vad som hänt den där ”urblåsta” bilen …
  Spännande med dina framtidsplaner för bloggen!
  Ha det gott!
  Kram

 8. Jag tror att branden skulle dölja ett brott. De fyra killarna i bilen hade en annan bil som stod startklar inne i träddungen. De slängde bensin på den gamla Volvon och tände på. Sen stack de. Fortfarande tio år efteråt, är brottet ouppklarat :-).

  Förstår att bloggandet tar tid. Det har jag frågat dig någon gång tidigare, om det inte blir betungande ibland. Ska bli intressant att se vad du hittar på.

  Vi har det skönt här på lantstället. Vädret idag verkar bli fint. Jag ska jogga 18 km för första gången den här säsongen. Hinner bara med ännu en sån långkörare (nästa söndag) innan Göteborgsvarvet 19 maj. Men jag är anmäld så starta kommer jag att göra (om jag inte blir allvarligt sjuk ;-)).

  Önskar dig och familjen en fin Valborg!

 9. Jag tycker om dina ögonblicksbilder och min fantasti skenar genast iväg. 10 000 mil är ju inte så långt för en bil idag. Och har den varit väl omhändertagen så kan man säga att den är inkörd.
  Den andra bilden kändes mer panikartad. Fantasin drog åt alla håll….

  Du är i gång med städningen och jag borde också….Har gjort lite men mycket återstår. Väldigt mycket.
  Spännand emed dina bloggplaner och idéer och jag väntar. så gärna.
  Viktigast är din hälsa och jag hoppas och önskar att du får den hjälp du önskar och behöver.
  Många tankar och kram!
  Trevlig Valborgshelg.

 10. Jag är likadan då jag ser en del saker, mest udda, fantasin sätter igång och jag kan få en hel del konstiga idéer i huvudet. Men, samtidigt är det roligt och spännande också.
  Så du håller fortfarande på att rensa bland saker och prylar. Bra gjort, verkligen, tycker jag.
  Undrar så vad du har för hemliga idéer angående bloggen. Spännande tycker jag. Hoppas bara att du fortsätter.
  Trevlig helg och hoppas att du ska få må bra.
  Kram!

 11. Vi blev hemma i vår lugna vrå under denna Valborg. Det blåste kuling där ute och lockade inte alls. Men vi såg att det fanns andra som struntade i vädret och gick ner till Valborgsfirandet. Åtminstone när det blev fyrverkeri 😉
  Hoppas att 1:a maj blir bättre vad det gäller vädret …
  Kramis

 12. Håller med om att bloggen kan vara svår att hinna med ibland. Man jobbar ju så mycket och på fritiden är det ju så mycket annat som ska hinnas med.
  Denna helgen blev det potatis som sattes och grönsaker som såddes.

  Ha det bra på dig och simma lugnt!

 13. Jo, tack Bosse, det var en jättefin helg. Det blev 30 grader förra Söndagen. Under veckan trodde vi att det kanske är slut med sommarvädret. Det blåste ganska mycket och det var bara 10 grader när jag åkte in i stan i onsdag och det regnade! Men idag var det fint igen även om det var märkbart kyligare tidigt på morgonen.

  Det var väl inte Gryningspyromanen som satte eld på bilen?

  Kram Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s