Trettiofem spännande vardagsförmiddagar

Jag har under 35 stycken vardagsmornar längtat efter att jag ska få ta paus och sätta mig i soffan och bli underhållen av något spännande. Dricka en Kaffelatte och äta något gott & nyttigt. Innan jag fortsatt med mitt vårjobb bakom kulisserna. Minska vårt bohag.

Det började med Ethel Hedströms tips ”Manhunt:Unabomber” som bygger på verkliga händelser. 1 säsong/8 avsnitt.

Min yngsta dotter Lizette, (som pluggar kriminologi i Lund) som också gillade ”brevbombaren” föreslog att jag skulle fortsätta med ”The Fall”. Också ett gott val. 3 säsonger/17 avsnitt.

Ethel berättade att hon hade vänner som rekommenderat ”Seven Seconds”.
1 säsong/10 avsnitt. Lizette hade sett första avsnittet – men inte fastnat för denna Netflixserie. Jag förstod det efter ett och halvt avsnitt. Men jag gav inte upp och det är jag mycket glad över. För det var den serien som jag berördes mest av. Den växte och växte. Jag ska bara avslöja att jag räknar kallt med en andra säsong.
Nu är frågan vad jag ska fortsätta med imorgon när jag är ensam igen och vill ta det lugnt ett tag mellan hemsysslorna; plocka upp kaffekoppar, slakta bokföringspärmar m.m. Jag tror det får bli …  😉

Ps. Konstigt. Det känns som söndag idag. Det är det ju också på ett sätt. Här var det sol under förmiddagen. Sedan blev det kyligt.

40 tankar på “Trettiofem spännande vardagsförmiddagar

 1. Som pensionär har jag ingen koll på dagarna. Tur jag har min SMP så jag vet..
  Har du inga boktips ? Läste Peter May Coffin Road som jag gillade men nu är det slut på nyheter.
  Hälsningar från ett kallt och blåsigt Småland

  • Det är samma sak för mig. Ibland är jag även ”månadsblind”. 😉 Jag vill att Peter May skriver en ny bok varje månad. Större krav har jag inte. 🙂 Jag väntar på böcker som jag reserverat på bibblan. Förhoppningsvis hittar jag någon pärla.
   Tack ska du ha.
   Blåskramar från Ystad

  • Ha ha! Nu är jag trött. Jag scrollade upp och tittade på mina tre foton. Inte helt säker på vilka jag hade valt. Tog jag en strandbild? Aha! Hon menade säkert Facebook-inlägget. För vi var nere och gick en blåsig stund på stranden efter vi ätit lunch på Jaktis. Hm! Vänta lite. Jag la aldrig in något strandfoto. Äntligen förstod jag ditt skämt. 🙂 Du menade såklart min Header som ingen kommenterat ännu. Det är fint där. Två år sedan jag var där sist.
   Det var fint här med, med sol och vindstilla hela förmiddagen. Sedan åkte vi ut för att äta och gå en runda. På eftermiddagen kom blåsten och regnet. Plötsligt var det höstkänsla. 😦 Då måste ni varit nöjda med helgutflykten till K.

 2. Jag varken läser böcker eller ser filmer på TV. Vilken torris, tänker nån. Ja.
  Jag är panschis och fullt upp. Nästan. Vacker header, saknar den lilla tid vi besökte kustbandet i Skåne.
  Kram, Gerd

  • Du gör säkert många andra saker som passar dig bättre. Det viktigaste är att vi gör det vi vill göra, som vi trivs med o.s.v. Min personlighet skulle känna sig ”fattig” utan lyxen att få läsa en bra roman eller se en tänkvärd film. Träffar jag rätt får jag idéer för egna ord. Som filmen jag började se idag till förmiddagsfikat. Efter en stund kunde jag inte läsa texten – orsaken var ”gubbtårar”. Någon annan skulle säkert tycka att filmen var kass och trycka bort den. Istället såg jag ett frö/en möjlighet till något annat. 😉
   Tack Gerd. 🙂 Vi har trivts bra med naturen under våra sju år i närheten av Österlen. Idag är det just exakt sju år sedan vi fick nycklarna till vår bostad. 😀
   Kram Bosse

 3. Jag hinner liksom inte med att titta på tv. Prioriterar annat som att fixa med bilder och att läsa.
  Men man gör olika och ibland så kollar jag sist var det på The team en i mitt tycke mycket sevärd serie som finns på netflix.
  Kram och trevlig onsdag.

  • Hobbys ska vara kul och får inte ge stress och annat negativt. Självklart ska du göra det som du brinner mest för. Jag gör också olika och är en aning säsongsbunden. Läser mer under den mörka årstiden. Försöker vara ute så mycket som möjligt under den ljusa perioden.
   Tack för tipset Kersko. 🙂 Ska kolla upp det. Kul att du kom på det och skrev en gång till. 🙂
   Kram tillbaka.

 4. Just nu ser vi ”The Fall” och innan såg vi ”Le Chalet”. Den senare var också väldigt bra men den tappade lite i sista avsnittet. Netflix gillas verkligen 😀

  Kram

   • Då har ni många spännande avsnitt kvar. 🙂 Hm! Jag har en lucka. Det var när jag skulle njuta av min efterlängtade fika och det var en jätttttelång scen med närgångna bilder, när en mjälte skulle plockas ut som jag enbart lyssnade på engelskan och förstod när det var ofarligt att titta igen. Dumt att svimma rakt i den varma latten. 😉

 5. Visst tittar jag på serier och då helst thrillers, fast jag älskar Robinson och ser gärna Farmen också. Gillar nämligen det här med relationer mellan människor eller som min käre gubbe säger, intriger och bråk. 🙂
  KRAM/Susie

  • Jaså. Så du är en riktig intrigmakare. 😉 Eller gillar du bara att se på andra som vågar säga/göra det du inte själv vill. 🙂 Kom igen nu Sussie. Om du ställer upp i Farmen eller Robinson nästa gång ska jag se ALLA avsnitt. 😀
   Jag såg de två första Farmensäsongerna, alla avsnitten. Jag har sett flera Robinsonomgångar. Det var ett år i en kanal som vi inte hade. Men de två sista har jag frivilligt avstått. För ser jag de ”tre” första delarna är jag fast och vill se alla femtio. Jag kan tänka mig att Arga Snickaren passar som programledare. Jag hade hellre sett att deltagarna fick ordentligt med mat och var pigga för duellerna. Avmagrade, slöa deltagare har jag tröttnat på för länge sedan. Dessutom skulle jag vilja vara programledare och komma med mycket nytt. 😉 Fixa så jag får chansen! 😉
   Kram Bosse

 6. Jag ser ytterst lite på olika serier – tiden räcker inte till – och Lasse och jag har inte samma smak 🙂
  Jag måste nog ta tag i det här att ”döstäda” – här finns mycket att kasta! 🙂
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

  • Vi både har både samma och olika smak. S vill undvika de riktigt spännande och läbbiga sakerna (förståndigt av henne). Tillsammans ser vi frukost-TV på helgerna (innan balkong & altanfrukost tar vid). Sedan har jag mitt eget race vid sidan om. Men det får inte vara något ”frossande” i långdragna våldsscener. 😦 Innehållet ska ge mig något. Vill inte känna avsmak.
   För oss var det på tiden att göra något åt bohaget som växte lavinartat när vi bestämde oss för att uppfylla min svärmors dröm. I den gamla lanthandeln med alla sina ytor och förvaringsrum märktes inte problemet. Det är fortfarande en gåta hur vi lyckades få in allt i en söt villa på 97 kvm. Visserligen en ”stuga” i trädgården och vi la ”golv mot taket” i garaget och i förrådet. Dessutom hade vi sålt, skänkt och slängt massor under den långa väntan mot något nytt. Här i Y har vi större men ändå … med tidsdistans kan jag numera slänga saker. Helst stora prylar så det märks att det minskar. Vi har även skänkt massor ting sista tiden och försökt sälja.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Tack för den glada nyheten. 😀 Något att se fram emot. Extra kul för den är lika efterlängtad av S som av mig. Vi har ju köpt ”alla” de andra säsongerna. Nu skrev jag in den i min Plankalender på skrivbordet.
   Här är sol och nästan vindstilla. Egentligen vill jag ut i naturen. Hoppas du har samma väder och har tid för att njuta.
   Kram Bosse

   • Du kan få låna solen när jag är inne. 🙂 För Ibland tar jag paus och går ut en kvart. Men det är kallt att ha bara armar. Jag har ”slaktat” fem pärmars innehåll och är nöjd. Sedan kom jag till två som innehöll mer personligt och då blev det tvärstopp. Dessutom har jag packat upp en kartong med koppar med röda rosor. Kanske är det någon som ämnar öppna sommarfik på Österlen och vill ha udda koppar. Det har legat i tiden ett bra tag. Det kändaste konditoriet i Helsingborg har ex. köpt av oss. Kul minne. 😉 Ska inte skriva så här offentligt vad jag kom att tänka på just nu. 🙂
    Nu vaknade vår morgongäst som jobbat mellan 24.00-06.00 i Ystad. Den andra ska visst komma med flyget från Arlanda någon gång idag. Det är inte lätt att hålla reda på om vi är 2,3 eller 4 här, från april 2018 och framåt. J brukar gå upp 04.10. Det tar sin tid att cykla, åka 1-2 tåg och lokalbuss för att nå praktikplatsen i Helsingborg. Långa dagar. Tur hon trivs. Hoppas hon har krafter kvar sedan allt firande på Valborg i Uppsala. Tydligen har hon haft så roligt att hon ”glömt” bort sina gamla päron.
    Lunchtime. 🙂

 7. Oj! Kul att få vara omnämnd på din blogg!
  Ja veckodagarna är svåra att hålla reda på just nu. Jag tycker det känns som måndag idag. Så är det mitt i veckan … underligt. Hög tid att planera middagen på fredag kvälll ;-).
  Önskar dig en trevlig dag! Kram från Ethel

  • Jag skrev aldrig ordet TACK till er, men det fanns med i texten ändå. 🙂 idag stack jag mellan med en halvtimme av en vanlig film. Tänkte se den från början igen med S till frukost-TV på lördag.
   Det har varit måndag hela dagen för mig. Ville läsa helgens fotbollsresultat. Gick inte så bra. 😉
   Aha! Jag gissar på att ni firar b-dag. Rätt eller fel? I så fall grattis två dagar i förväg. 😀
   Tack. Det var riktigt skönt när jag klippte vår ”stora” gräsmatta. Hoppas det är fint väder när du springer det stora loppet snart.
   Kram Bosse

 8. Bra att du vilar dig med både film och böcker. Jag försöker läsa en del men serier ser jag sällan. Jo, om jag är sjuk eller så. GW ser jag gärna och jag såg också Bonusfamiljen annars blir det Agenda och liknande. Mne är jag hemma i Stockholm kan det bli lite mer men inte just under vår och sommar.
  Pensionärslivet är riktigt farrtfyllt men jag gillar det . Tursamt inberiper det också en del resor mellan varven, både i jobb och privat.
  Önskar dig fina dagar.
  Kram!

  • Den stunden på vardagarna är just nu extra mysig. Annars har jag hunnit med att ”slakta” sju pärmar och sorterat kaffekoppar under denna soliga dag. Helst vill jag sitta ute och lapa sol och lyssna på fågelkvitter.
   Du verkar ha en härlig mix av aktiviteter, resor och två-ställen-boende. Jag önskar att du ska få ha det så i massor av år till. 🙂
   Tack ska du ha. Det är mycket på gång i denna månaden. Både roliga och mindre roliga aktiviteter. Min hjärna förstår bara inte att det är maj redan.
   Kram Bosse

 9. Hallå, det var ett tag sen jag hälsade på här. Blogga är inte prio ett just nu och jag märker att många bloggvänner lägger ner sina bloggar så det blir inte som förr längre tråkigt nog. Insta och FB finns ju men det blir inte på samma sätt.
  Nåväl, jag tänkte bara säga att jag gillar verkligen Netflix med mycket att välja på. Seven seconds såg jag för ett par veckor sen och den serien föll jag verkligen för. Det blir ju så att man känner en saknad när sista avsnittet är slut. Håller tummarna att det blir en omgång till. The Fall har jag inte sett än men jag har hört mycket positivt om den så jag måste absolut se den.
  Men så ska man ju hinna läsa också förutom allt annat som ska göras. Jag har städning och rensning av garderober att göra, det gäller bara att komma igång,haha…..
  Kram och sköt om er♥

  • Visst var Seven seconds sevärd. Det måste komma en ny säsong. Mycket är kvar som behöver lösas. Du får ta The Fall nästa gång.
   Kan inte någon fyrbent hjälpa till med städningen av garderoberna?
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse som heller inte har samma tid längre för bloggandet.

 10. Jag gillar också att bli underhållen emellanåt, få en paus i sysslor man behöver gå ifrån en stund. (Har också haft ett röj här hemma, men nu är det mest studentbryderier.) Och jag blir glad över tips. Det kan ta sån rackans tid, kan jag tycka, att själv ”bläddra igenom” hela utbudet och hitta rätt.
  Men jag hittade, och har börjat titta på, HBO:s Trust. Annorlunda, kan man väl säga. Kanske kan bli nåt.
  Önskar dig en fin dag i vår sköna maj.
  Kram Mia

  • Jag kommer ihåg studentfixandet som vi hade förra året vid den här tiden. Hoppas allt flyter bra för er och att vädret visar sig från sin bästa sida den dagen.
   Vi brukar lägga intressanta saker i ”min lista”. Annars är risken att vi somnar av allt letandet som kan ta längre tid än att se en film. Idag såg vi vuxna en gullig ungdomskärleksfilm som passade oss förträffligt.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 11. Där ser man att man inte ska ge upp efter första avsnittet, vilket jag ibland gjort själv ,-)))Dagvill är jag ,-))) när man är ledig varje dag blir varje dag helgdag ,-)))
  Ha det fortsatt jättefint
  Varm Kram Primrose ,-))

 12. Hej Bosse
  Jag kan rekommendera den franska serien ”Disparue” (det betyder försvunnen på svenska). Den var mycket spännande och man lärde sig lite franska samtidigt. ”The Fall” har jag också sett. (Det kändes lite konstigt att lyssa på Krister Henriksson talar engelska). Har du sett Gränsland? Det är kanska också en bra serie?

  Kram Anne

  • Lite. Jag tror du lärde dig det allt under seriens gång och pratar franska flytande nu. 🙂 Ska kolla om den finns på Netflix.
   Jag tyckte han skötte rollen bra. Jag var inte beredd när han dök upp. Synd att han inte kan vara med i fler filmer – med tanke på att det gick ganska illa för honom här. 😉
   Nej. Den har jag inte sett. Vi städar så mycket att jag snart inte hittar till TV:n. 🙂
   Min rygg har börjat strejka.
   Kram Bosse

 13. Om några veckor ska jag testa mina kunskaper (stackars fransmän). Hoppas folk inte bara talar bretonska i Bretagne 😉

  Jättebra skådis. Såg honom nyligen i ”Sommaren med släkten”. Det var en bra komediserie. Krister talar bra engelska men jag föredrar hans svenska röst. Det var ju faktiskt han som lärde mig svenska. Jag har lyssnat på ”Den orolige mannen” minst ett halvt dussin gånger 🙂

  • Dumma fibrer. Mitt långa svar försvann. 😦
   Det går säkert bra för dig. Du är en klippa när det gäller språk. Jag har inte många franska ord kvar på hjärnkontoret efter mina två gymnasieår med franska.

   Den serien får jag testa någon gång. Tänk att Christer är din svenskalärare. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s