Måste berätta sanningen


Det sägs att det är bäst att berätta sanningen direkt. Nu har det gått fyra dagar sedan jag klippte gräsmattan och det börjar redan växa mossa på händelsen.

Jag vågade inte berätta i måndags för mamman vad som hände. På nätterna har jag drömt mardrömmar om det höga ljudet när livet tog tvärt slut. Ändå var jag säker på att jag höll ett visst avstånd. Vänta lite. På fotot ser du vem som är skurken. Stygga igelkotten såklart. Kolla minen. Odjuret måste ha puttat ut den lilla stackars sköldpaddsungen. Mitt samvete är vitt som påsksnön för några veckor sedan.

Grannen befann sig i sin trädgård och måste ha undrat. Själv låtsades jag som om det regnade. Hade det blivit ett annat slut om ungen hade haft trädgårdshjälm på sig? Det är lätt att vara efterklok. 😉

Det skulle kunna gå att klistra ihop bitarna. Låtsas som inget hänt. Eller kommer hon att stöta ut sitt udda klisterbarn? Bara inte Solveig ringer djurpolisen. 🙂

Kommer du ihåg min glädje för fyra år sedan? Annars kan du läsa den korta texten och se bilderna i länken här under.
Nu skäms jag rejält. Klantiga gamla gubbe. Hade det funnits ångersekund…

https://bosseliden.wordpress.com/2014/07/05/blind-pa-hemmaplan/

 

 

35 tankar på “Måste berätta sanningen

 1. Ajaj vad har du ställt till med. Tur de inte var levande. Minton såg 2 levade på morgonrundan och det var första gången så nu är det grannens häck som vi måste undersöka varje gång vi går ut.
  Torsdags kramar

 2. Nog borde det finnas ångersekund för ångervecka finns ju. Tur att det inte var en levande varelse. 🙂

 3. Ja, tänk om man kunde backa tiden för att göra om och göra rätt men så enkelt är det inte. Tur att det inte var någon levande själ som kom i vägen för din fartfyllda och vilda framfart 😉

  Kram och trevlig fredag!

  • Tyvärr är det verkliga tuffa livet inte så enkelt. Det är farliga maskiner om det slarvas. Min lathet, tror det är första gången som jag inte flyttade in djuren, fick konsekvenser. 😉
   Tack ska du ha. Det tycks bli fina dagar den närmaste perioden. Synd jag måste tillbringa den mesta dagtiden inomhus. Annars blir jag aldrig klar med röjandet. Min rygg har redan börjat strejka. 😦
   Kram Bosse

 4. Oj … vilken hemsk olycka! Lite elakt att skylla på igelkotten – för vem med det milda ansiktet skulle kunna gör något sådant? Ångersekund borde vara lika lagstadgat som ångervecka! 🙂
  Kram

 5. Att berätta sanningen gör att man inte behöver fundera på vad man berättat. Sanningen är lättare komma ihåg än en lögn. Ger ändå rådet att kör försiktigt även på gräsmattan. Hälsningar från Oops Van Posshill.

  • Vad klok du är. 🙂 Jag ska tänka på dig och det goda rådet nästa gång. Aldrig mer ska jag vara så lat att jag inte flyttar på ”ömtåligheterna”. Jag som trodde Sköldpaddor hade skal som stod emot ALLT. 🙂
   Tack ska du ha. Kul att höra av dig igen. 😀

 6. Ja ibland händer sånt där när man önskar att man hade kunnat vrida tillbaka klockan och tänka om. Suck. Små vita lögner kör vi med hela tiden, vi alla människor (inte andra djur, tror jag, kanske apor?), men det här är ju allvarligare än så ;-).

  • Oj med sådana ”tabbar” jag gjort genom åren. Bäst att inte räkna dem. Jag läste någon statistik på ämnet vita lögner. Tror det är dumt att göra det till en vana/ovana. För det är ett himla jobb att hålla reda på det i framtiden. Rannsaka mig själv i backspegeln. Kommer snabbt på två skäl. A. För att skona någon från sanningen som gör mycket mer ont. B: När jag tycker någon är för nyfiken. Går över gränsen. Där finns många varianter. Värst är det när det känns som det kryper i mina armar. Det var ett tag sedan jag träffade på någon i den värsta kategorin. Överdrivet en person som hoppar in min bekvämlighetszon. Nästan dräglar. Otåligt väntar på detaljer. Det är då jag kan få för mig att dra världens valser. Driva med personen. Börja med en sanning, fortsätta med halvsanningar och sedan orimliga sanningar. Bättre än att bli arg på riktigt. Sådana ”värstingar” är utmärkta att ha med i ett manus. Jag har träffat på otroligt många personligheter genom livet. Lättast att göra det vid ensamma förflyttningar. Numera gör jag det helst som en lyssnande person. Där får jag ju allt och lite till i dagens moderna värld. 😉 Borde sätta på mobilen och spela in. 😉
   Apor kan tjattra. 😀
   Önskar dig en solig och fin helg.

   • Håller med om att man kan hålla inne med vissa åsikter för att inte såra en medmännniska. Har aldrig gillat när en person säger att ”jag är rak, säger alltid rakt ut vad jag tycker”. Är det positivt? Inte för mig. Bara klumpigt.

    Din andra anledning håller jag också med om. Vädrar jag sensationslystnad gör jag nog inte som du förstås, jag tystnar helt. Att göra som du skulle vara underhållande att få ta del av. Fast du säger att du är mer lyssnande idag? Det var ju tråkigt ;-).

    Både apor och människor kan tjattra, eller hur? Det har jag lite svårt för, alltså när människor tjattrar. Mina öron orkar inte.

    Verkar som det solen är på gång nu. Verkar lovande.
    Hoppas du får en fin helg!

   • Dumma internet. Det har varit hopplöst denna helgen. Jag hade skrivit ett långt svar. Men hann inte spara det innan jag var ute ur systemet. 😦
    Nu blir det snabbt och kort. 🙂
    Ibland funkar det bra att vara rak. ibland är det bättre att hålla igen. 🙂 Det beror i vilket sammanhang och med vilka människor.
    Nu är jag så gammal att jag har samlat på mig erfarenheter från olika tider och sinnestillstånd. Därmed är ofta mina svar tagna från stundens tankar. För jag har sedan barnsben varit en god lyssnare. Det tror nog inte de personer som bara mött mig i full action. 😉 Det är ett intressant ämne. 😀 Jag kan ångra stunder då jag var för ”feg” att reagera verbalt. I mina tankar nu efteråt gör jag precis tvärtom och är nyfiken vilken konsekvens det hade blivit.

    Mina öron är numera otroligt känsliga för sorl i stora grupper. Helst undviker jag att hamna i sådana sammanhang för jag har ingen behållning av det. Typiskt ålderdomstecken? Eller är det min utbrändhet som är orsaken? Hörseln är intakt.

    Kalasväder denna helgen och närmsta veckan ser lovande ut.

 7. Så klart den stackars Igelkotten ska få skulden, din fuling!
  Alltså, det lever en sköldpadda i min trädgård också, men…..jag har inte sett till den i år! Här du varit här och puffat på den också? Eller han den flyttat in till grannen?
  Nu måste jag verkligen ut och leta. Får väl ta gräsklipparen med på en gång.
  /P

  • Jag skäms nästan. 😉
   Måste vi ta det nu? Vill du höra en vit eller grön variant? 🙂 Hör du med grannen. Bosse Lidén är ALLTID oskyldig som ett litet barn.
   Gör du det. Sätt bara inte på den.
   Önskar dig en solig helg på Gotland.

 8. Istället för ångersekund finns klister .
  Det uppfanns ju därför …..
  gräsklippare är inte att lita på, tycker att igelkotten ger dig en ”grym blick” ,-))) (fult att skylla på andra) ,-))))))
  Ha en härlig dag
  KRAM från mig Primrose ,-)

  • Syftar du på kloka Karlssons? 🙂 Den lilla som var så söt. Ingen av oss kommer ihåg var vi köpte dem. Ändå var det vid två tillfällen. Vi är lika senila båda två. Skrattar ofta åt det. Hur ska det bli när vi blir äldre? Du milde tid. 🙂
   Tur igelkotten inte kan försvara sig. 😉
   Tack ska du ha. Tyvärr måste jag göra mer saker inomhus. Börjar tröttna nu. Går ju inte att lämna det halvgjort. Om en månad ska det vara klart.
   Kram tillbaks.

 9. Ajdå, det där vad synd – men skulle ju kunna bli ett konstverk. Arrangera bitarna i något fint mönster och lägg dem i en rabatt….kan bli vackert med något blått.

  Önskar dig och Solveig en finfin helg!
  Kram Christina

 10. Alltid lika underbart att läsa dina härliga anekdoter. 🙂
  Solen är på väg… som jag har längtat.
  Må gott! ❤
  kram Ingela

  • Jag blir nog aldrig riktigt vuxen. Asch! Det verkar så himla tråkigt att bli.
   Solen och värmen är efterlängtade. Det verkar vara stabilt väder på G. Jag visade Solveig den häftiga filmningen från Island som du lagt in.
   Tack ska du ha. ❤
   Kram Bobo

 11. Pingback: Från vackert till tragedi och nu … | Bloggäventyr med Bosse Lidén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s