Det börjar gå troll i det här

Jag och Solveig satt i soffan och njöt av Let´s Dance igår. Daniel är en av våra personliga favoriter. Han hade gärna fått komma hem till oss och träffa vår äldsta dotter. ❤  På tal om Jennifer. Hon kom upp i trappan och undrade vad som hänt hennes ukulele. Därför har vi ingen aning hur Svan dansade sin vals. Istället började vi granska våra besök under dagen i Jennifers rum. Själv hade hon varit i Helsingborg på sin praktik på djursjukhuset.

När J började studera i Uppsala fick pianot stanna hemma. Istället köpte hon en söt ukulele och började lira på den och sjunga upptill. Nu såg instrumentet ut så här. 😦

Vittnesbåset:
Jag hade under förmiddagen letat efter en namnskylt, under tiden som jag pratade i mobilen. I Jennifers rum hittade jag Lizettes skylt som hon behövde när hon strax ankom till Ystad och skulle ta ett pass på MacDonalds. Solveig berättade att hon var med bakom min rygg och därmed mitt alibi för att jag var oskyldig. 🙂
Solveig hade under dagen varit inne och bäddat rent i J säng. Hon hade inte gått emot instrumentet som stod uppställt mot en byrå. Det låg dessutom i ett fodral. Märkligt.

Här någonstans dansade min fantasi iväg till det där hemska som hände … (se förra inlägget) Kan det handla om hämnd från en hel släkt sköldpaddor? I så fall riktat mot fel person. Vad kommer att hända nästa gång. Hjälp!!! Tror jag undviker trädgården när det är mörkt. 😉 Nu ska vi åka och köpa massor av blommor och beställa en diskmaskin. Inte i samma affär. Vad ska du göra idag?

26 tankar på “Det börjar gå troll i det här

 1. Aj Oj vad har du ställt till med nu? Idag skall jag ligga i min solstol och vila. Fick en cortisonspruta i höften och är beordra till detta hela helgen. Usch hur skall jag klara mej nu när solen lyser och trädgården vill ha underhåll.
  Ha en riktigt skön helg

  • Det händer galna saker varje dag. Tyvärr hinner jag inte att redovisa dem på bloggen längre. 🙂
   Hoppas du hunnit att njuta av solen under dessa härliga dagar vi äntligen fått uppleva. Jag tycker du ska göra som DU vill och inte lyssna på trädgården. Det tar du senare. 🙂
   Det blev en fin helg.
   Kram Bosse

 2. Men hur kunde det hända? Är det riktigt säkert att du inte har en räv bakom örat 😉 Lycka till med dagens inköp. Vi ska äta lunch hos lilla S med familj. Min syster och hennes familj kommer också samt yngsta fröken. I kväll hoppas vi på att kunna genomföra den uppskjutna grillpremiären.

  Kram och god lördag 😀

  • Jag har alltid fått höra att jag har rävar bakom örat. 🙂 Det värsta är att det händer saker hela tiden. Nyss hörde jag ett obehagligt ljud bakom ryggen när jag gick nerför trappan för att hämta mobilen. Jag stannade till och hoppades att det inte var det ”värsta”. Men det var det. Tur jag gick snabbt tillbaka. Därmed var det lite kvar i kaffemaskinen som inte hamnade på diskbänken. Det höga glaset hade ramlat omkull. 😦 Mysko. Jag såg när det började fyllas med kaffelatte när jag plötsligt kom på att jag skulle ut och fika på balkongen och behövde ha tillgång till fånen som låg i sovrummet. Lite tur i oturen var att det inte rann nerför skåpet och på golvet som förra gången. 🙂 Men det blev ett himla jobb ändå för mig vars BS var på väg ner redan klockan 08.00 på morgonen. Dags att sänka frukost-dosen insulin. Beror på att jag höjt tempot rejält sista tiden. Längre pass. Mindre vila.
   Hoppas det fortfarande går bra för dig i comebacken. Gissar på att du är ledig även på fredag.
   Kram Bosse

 3. Daniel en favorit här också ,-))
  Konstigt, jag tror att igelkotten ligger bakom den här gången! Oskyldig förra gången men då blev igelkotten utpekad av dig! Vilket var mycket fult gjort man ska aldrig peka ut någon……
  Nu gör ju jag det oj men tror mig vara trygg bakom datorn och flera mil bort ,-)))
  Men konstigt var det……och J är säker på att ingen annan tagit ut den efter hon lagt in den?
  Kul att hon har fått praktik på djursjukhuset!
  En härlig Helg hoppas jag ni får ,-))
  KRAM Primrose ,-)

  • Han är verkar vara en toppenkille. 🙂
   Förlåt. Det var inte meningen att peka så. Vänta lite. Känn dig inte för säker. STOREBROR sägs alltid se allt. 😀 Det där med milen kan snabbt ändra sig; )
   Hon har lååånga dagar men trivs bra. Igår var det elfel på spåret så då hann hon knappt hem förrän hon skulle lägga sig. Sedan ringer klockan lite efter fyra på morgonen.
   Det har varit fina vårdagar sista tiden. Äntligen. 🙂
   Kram tillbaka
   Ps. i nästa blogginlägg kommer det att handla om något helt annat. 😉

 4. Märkligt! Kanske ukulelen lever sitt eget liv och har skaffat sig fiender/konkurrenter i området. Verkar nästan så.
  Känns då tryggare med både diskmaskin och blommor.
  Kram och trevlig lördag.
  (Daniel gillade jag igår då jag tycker han lyckades jättebra. I övrigt är nog även Jon Henrik en favorit och Margeaux kommer starkt. )

 5. Nämen … fler trasiga ting. Men den här gången så mysko vad som hänt.
  Jag har tvättat idag. Medan Kjell var på lerduveskytte. Han vann! Fick med sig ett vandringspris. En tavla med en duva på. Jo det är sant. Medan jag väntade på att maskinerna skulle bli klara satt jag på gården solen och läste i min senaste bok Det stora huset av Nicole Krauss. Vilken författare! Såå bra.

  • Här händer tabbar nästan varje dag. Snart måste någon binda fast mig på en stol. 🙂
   Grattis till Kjell. Då kan han kalla sig mästare i ett helt år. Skulle vara kul att prova en gång. Tror inte att jag skulle träffat. Alltså en låtsasduva. Möjligtvis en levande. 😉
   Den har jag inte läst. Härligt när man träffar på rätt bok. Då glöms allt annat bort.

 6. Är du säker på det!?! Oskyldig menar jag😀.
  Solen skiner här så skönt och det är härligt att
  få vara ute och njuta i trädgården med göken som sjunger i bakgrunden..,
  Kram gun

 7. Det händer mystiska saker hos er! Om du är oskyldig – vem är det då … har du frågat igelkotten?
  Synd på den fina ukulelen …
  Kram

 8. En olycka kommer sällan ensam! Eller hur? Om det nu var en olycka!? 😉 Klart det va! 🙂
  Daniel har både charm och musikalitet – en favorit. Jon Henrik och Margeaux är ju också duktiga! Gunde – han valsade på riktigt bra!
  Här har vi vandrat bland vitsippor, vitsippor och vitsippor! 🙂 Idag blir det nog en cykeltur och strax ska vi planera vår rutt! Först lite frukost – kanske på balkongen.
  Kramar från Nilla

  • Idag blev det en ny. Förstår inte hur det gick till.
   De tre du nämnde först är riktigt duktiga denna säsongen.
   Den promenaden kan aldrig kännas fel. Jag önskade att det kunde vara maj mycket längre. Undra vart er rutt ska gå denna gång.
   Kram tillbaka

 9. Hej Bosse

  Utan tvekan är det ett fall för Wallander. Bäst att ringa kommissarien och be honom att reda ut vem som hade ukulelen sönder. Gärningsmannen måste gripas så fort som möjligt, annars kommer han att förstöra mer av era favorit grejor 😉

  Det verkar som det är inte än slut på sommarvädret även om vi hade blåstväder idag. Temperaturen ligger fortfarande över 20 grader. Om det inte är för mycket besvär, kan du kanske skicka lite mer regn söderut?

  Kram Anne

 10. Idag har jag ” bara” klippt gräset på innertomten och i förträdgården, det räckte till ett par timmar på min åkgräsklippare. Sen har jag sett MC-race på TV och så har jag lagat mat – och vattnat förstås. Alla krukor ute plus allt i växthuset. Alltså har jag tagit det ganska lugnt, men det är ju söndag…..
  Eftersom ukulelen låg i ett fodral så har den säkert gått sönder för länge sen – och det var Jennifer själv som gjorde det och försöker nu skylla på nån annan! Rätt smart!! *fniss’
  KRAM/Susie

 11. Ur min synvinkel sett så finns det bara två att välja på. Det är bara att välja.
  Jag tycker synd om ukulelen. Jag har en som Jennifer kan få låna, jag spelar inte längre, fast den är inte så vacker i färgen som hennes.
  Jag tycker också om att lyssna och titta på Let´s Dance. Min mysing sitter vid datorn under tiden, inte hans typ av program. Men jag gillar både musik och tävlingar, passar perfekt och så är de ju så vackert klädda.
  Hoppas att du har lika härligt väder som vi har.
  Kram!

  • Den måste ha varit väldigt ömtålig. Kul instrument. Lagom stort för att ta med sig på tåget/flyget. Hon fick pengar till att skicka efter en ny.
   Vi har nog rätt många gemensamma saker du och jag.
   Det har varit fint väder i fem dagar på raken. Allt börjar blomma ut. Fåglarna underhåller. Himlen var så vacker när jag gick ut på balkongen för en stund sedan. Ljust så länge. Jag njuter så mycket det går. Tyvärr måste jag vistas inomhus med allt mitt pysslande. Men ibland tar jag pauser. Alla måltider utan frukost äter jag ute. Snart blir det frukostpremiär denna säsongen på balkongen.
   Kram Bosse

  • Hej AK. Det var länge sedan. Jag hoppas du är igång med sysslorna för fullt i din fina trädgård.
   Tack för rådet. Vår yngsta är ju bara inne på sin andra termin på kriminologi utbildningen.
   Visst ser igelkotten skum ut. Varenda tagg är skum. 😉
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s