Pressens givna favorit


Jag vecklade igår upp ett väl inslaget papperspaket i en stor kartong. Inuti låg denna färgglada kaffekopp med sitt ovanliga fat. ❤ Tänk att just denna kopp och fat har varit med i flera dagstidningar & veckotidningar och nämnts på radio.

Det var roligt i början, men jag hoppades att nästa fotograf skulle välja en annan kopp under tiden som vi blev intervjuade av en reporter. Helst med tanke på att vi hade tretusentrehundratrettiotre (3 333 st) olika varianter att välja på, i Lidéns Samlingsmuseum. 😀

Inför den andra säsongspremiären blev det en skylt med texten ”Pressens favorit”. Hur många gånger fick jag frågan om vilken fabrik som tillverkat den? 😉 Hm! Vi hade satt små lappar framför alla koppar vi hittade en bakgrund till. Ex. med porslinsfabrik, land, formgivare, tillverkningsår m.m. Skälet till att det ”bara” stod ”Pressens favorit” var givetvis att det inte stod något under vare sig kopp eller fat. Vissa mysterier ska det inte hittas något svar på. Då försvinner magiken. Så försöker jag se denna gåta.

Koppen och fatet är tuffa. Men vi visade upp åtskilliga andra koppar som var vackrare. Själv gillade jag även de jättefula som vi hade på ”Köksrummets” fönsterkarm. Det handlar om personlig smak. Den tycker jag att vi alla människor ska värna om. Inte låta oss köras över av andras ”vetabästord”.

Ps. Nästa blogginlägg kanske har rubriken ”Dags att fälla en bomb”. 😉 Möjligtvis blir det en tävling där en eventuell vinnare belönas enbart med äran att ”gissa” rätt. Svaret lär dröja för min sociala tid är begränsad detta speciella år.

22 tankar på “Pressens givna favorit

 1. Det är verkligen en speciell och vacker kopp så jag förstår att den blev ”pressens favorit”! Själ kan jag bara representera bloggpressen men lovar att jag hade också fotograferat den 😀 Hoppas att ni använder kopparna så att de inte bara ligger nerpackade. Omväxling lär förnöja och ni har ju några att välja mellan, förutsatt att ni har dem kvar.

  Kram och god tisdagskväll!

  • Bloggpressen ska inte föraktas. 😀 Vi behöll lagom många favoriter framme (men vi har inte orkat byta). Först var det Skänka, Slänga, Spara och Sälja som gällde under en lång period. Nu tittar vi på dem med ”nya” ögon. Det är roligare att skriva böcker och blogga än att försöka sälja saker. Men i år var det äntligen dags att göra något åt ”Ystad-bohaget” och jag har fått lägga ”det roliga” åt sidan för att få rätsida med så mycket som möjligt. Ibland tar jag pauser och går ut och sätter mig i solen en stund. Sista dagarna har jag suttit ute och fikat & ätit många gånger. Härligt. 🙂 Det har säkert du också gjort.
   Tisdagskram tillbaka

 2. Häftig kopp med fat men lite för mycket gör min smak. Solen och värmen har kommit all växtlighet exploderar och den skira grönskan försvinner på några dagar.
  Kramar från oss

  • Smaken är som tur är olika. Den sticker ut. Men jag skulle inte vilja duka med tolv av dem vid ett större kalas.
   Det tycks bli en kort vår till skillnad från förra året. Det är en nackdel tycker jag. Men oj vad det är vackert just nu. Jag njuter. ❤
   Kram Bosse

 3. Det är verkligen en ovanlig kopp som man gärna tittar på flera gånger. Jag läste också de sista raderna i din text ett par gånger för där stod en del intressant att undra över. Gissa rätt och sen begränsad tid och speciellt år. Hum hum … vad det kan vara … 🙂

  • Jag förstod på ett vis att fotograferna sökte sig till den. Givetvis tog de större tidningarna kort på andra fina koppar och kaffekannor också. Trevligast i tidningar med färgfoton. 🙂
   Jag skrev just nu texten till det inlägget. 😉 Om några dagar lägger jag in det. Livet är mycket. Kul att vara med så länge det varar.
   Kram Bosse

 4. Personlig smak hurrar jag för. Strunt i andra som vet bäst….haha.
  ska du ha tävling igen…..eller läste jag rätt? Har gått o blivet lite gammal….ringrostig på att blogga, men ska allt skärpa till mig nu till sommaren. Har varit lite insnöad ett tag.

  Tjingeling och ha en kanonbra ny vecka Bosse. Nu måste jag läsa kapp din blogg.
  TantGlad är med på ett hörn…..
  Kram från annechristine 😍

  • Hallå tjejen. 🙂 Länge sedan. Givetvis ska alla få ha sin egen smak. 🙂
   En ovanlig tävling som jag aldrig haft förr. 😉
   Insnöad stämmer säkert bra för du har väl haft ovanligt mycket snö. Till och vi hade snökaos på Annandag Påsk. 😦
   Bra att Tant Glad lever vidare på sitt sätt. 😀
   Kram Bosse

 5. Det är alltid kul att kika in till dig Bosse 🙂 Du gör mig alltid så glad med dina inlägg. De är så annorlunda mot för mina, och det är det som är charmen med bloggar. Man delar med sig av sitt liv på olika sätt. Kram Katarina 🙂

  • Tack ska du ha Katarina. 🙂 Det är så jag också upplever Blogglandia. Då syftar jag på de bloggar som jag sparat bland mina favoriter av olika skäl. De tilltalar mig på olika sätt. Din är en av dem. 🙂 Den ska du vara stolt över. Men i år har jag inte varit så aktiv, varken på min egen blogg eller hos andra. I nästa inlägg kommer ”alla” att förstå lite mer. 😉
   Kram Bosse

 6. Den koppen var iögonfallande. Fräck så här ensam, men som du påpekade här ovan någonstans, kanske den helst ska stå ensam och inte dukas med ett antal fler likadana. Kan bli för mycket.

  Tack igen för dina fina ord på FB! Det uppskattas, jag behöver uppmuntran och hejarop :-)!
  Kram från Ethel

  • Det hade blivit för rörigt tror jag. 🙂
   Hade jag bott närmre hade jag stått någonstans och hejat på dig. 😀
   Jag är impad av de som klarar av en sådan prestation. För jag vet hur många träningstimmar och anda förberedelser som krävs för att fixa det. Riktigt, riktigt kul at se dig i rörelse. Ännu en gång. STORT LYCKA TILL! 😀
   Kram soffpotatisen Bosse

 7. Vilken kul kopp, hoppas sol skiner på dig, här nere i söder har vi haft en strålande dag och så ska det visst fortsätta ett tag till i alla fall. Ska du titta på alla snygga bilar som ska invadera vår lilla stad i helgen?! Om så är fallet och du ser en röd Volvo i flocken av alla vrål åk är det bara jag som försöker ta mig hem från jobbet, lova att du vinkar 😀 kram Åse

  • Det har varit ljuvliga vårdagar sista tiden. Säkert samma väder som du haft. 😉
   Jag ska vinka eller tuta om jag ser en röd Volvo som känner sig bortkommen bland de gamla häftiga illaluktande veteranerna. Lycka till med hemgången. I värsta fall får du sova över på ”Det lilla hotellet vid havet”. Lizette ska jobba på Mac Donalds samma dag. Kan bli tufft.
   Kram Bosse

 8. Verkligen en ovanlig kopp och jag kan förstå att den blev ”pressens favorit”. Jag har inte sett den tidigare. Men jag hålle rmed dig i tanken på att duka med 12 liknande, eller ens hälften kanske skulle vara för mycket. Jag har ju hos Lars Lerin på Sandgrund sett alla ”Juniors” olika kaffekoppar i caféet och man kan få välja sig en att dricka sitt kaffe ur. Alla är olika och senast jag räknade, nyårsafton, fanns det 48 olika. Kul tanke just med olikheterna.
  Hoppas denna kopp används hos er.
  Kram och trevligg helg.

 9. Otrolig kopp med fat ,-)
  Förstår att den har varit en favorit och blev berömd.
  Håller med en kopp behöver inte vara vacker riktigt fula koppar har sin charm .
  Så många koppar ni hade!
  Ha det riktigt fint
  KRAM Primrose ,-)

  • Den skulle du kunna måla/teckna av. 🙂
   Jag gillade att visa alla sorters koppar och kannor.
   En del trodde inte att siffran stämde. Men sanningen var att vi hade fler. Men bantade antalet för att det skulle bli just 3 333 st olika dekorer. Dessutom köpte vi några nya själva inför varje säsong och tog väck lika många.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 10. Ett fantastiskt par, koppen och fatet. Väldigt annorlunda, och med färger som gör en glad. Men jag tror att den gör sig bäst som tavla på en vägg …
  … fast … att få se ett helt kaffebord serverat med en sådan service, det vore något man inte vill missa … 😉
  Kramis

  • Den stack ut bland de övriga i en monter. Vilken bra idé du kom med. 🙂
   Det hade blivit för mycket att ta in för gästerna. 🙂
   Kram från ett grått Ystad vilket passar mig förträffligt. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för jag mest är inomhus.
   Kramis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s