Dags att släppa en bomb


Jag har länge förstått att dagen skulle komma. Tillfället då vi läste om ett ledigt arbete som förhoppningsvis passade utmärkt till min älskade hustru. ❤  En utmaning som hon inte fick missa att söka. Åtminstone för skojs skull. Annars skulle hon kanske ångra sig senare i livet.
Under väntetiden har jag ägnat mig åt att försöka minska vårt bohag. Den sysslan har jag inte haft tid med under mina manusperioder, under dessa sju Ystad-år. Då låg istället fokus på trevligare saker än att ”röja” i stora lådor och ”slakta” pärmar.

För några veckor sedan dök jobbet upp på Platsbanken.
I korthet:
A) Solveig ringde till kontaktpersonen för att få fler upplysningar.
B) Hon skickade några dagar senare in sin ansökan och meritförteckning med sina tre utbildningar m.m.
C) Rektorn ringde och ville träffa henne på en intervju.
D)  Hon satte bilen på stationen i Ystad och tog tåget till… 😉  Om du går längre ner i blogginlägget kommer du att se att jag fyller på text/fakta då och då.  
E) Tre dagar senare satt vi i soffan och såg en Netflixfilm när Solveigs mobil ringde. Efter hon tackat ja önskades hon ”välkommen ombord”.
F) Nu kändes allt overkligt när det plötsligt var på riktigt. Vad har vi gett oss in på? Vi som älskar både vår bostad, Ystad och Österlen. Det var inte lätt att hoppa tillbaks till filmen. Men det gjorde vi för att skingra tankarna en stund.
G) Du får gärna gissa på EN svensk stad i en kommentar. Ska bli kul att se vad som kommer in för alternativ. 😊 Längre ner kan du konstatera att jag fått in 35 stycken olika  och att Umeå leder. 🙂

Eftersom vi inte har någon bostad på gång vill jag inte bjuda på fler detaljer just nu och slösa på energi med alla frågor. Den behöver jag till annat. Istället gäller det den närmaste tiden att få denna bostad att se inbjudande ut. Måste skriva att jag är säker på att vi och grannen intill har det bästa läget av de tjugo bostadsrätterna i vår förening. Från april till mitten av oktober tittar vi; från vardagsrummet, tre sovrum, balkong och altan in i en vacker grönska – istället för att titta in till grannar eller rakt in i en hög häck strax intill tomten. Vi inser att det kommer att bli tufft att flytta från denna bostad. Samtidigt har vi gjort det förr. Värst var att flytta ifrån idylliska Gamla Stan i Falkenberg. Det tog emot så mycket att vi ändrade oss och sov sista natten på golvet, i köket på sittdynorna till utomhusstolarna, istället för att åka ner till Skåne och det kalla megastora huset där vi hade att göra 24 timmar om dygnet, från dag ett och nästan åtta år framåt. Givetvis hann vi med mysiga stunder också. Men inte många i månaden maj.

 

 

 

 

 

 

 

Många av strapatserna och andra gamla minnen kan du läsa om i de två kåseriböckerna. I den fiktiva romanen ”Mina fotsteg i ditt hjärta” lånade jag ibland från verkligheten om den var bättre än min fantasi. Två av böckerna kostar exakt hälften av vad den tredje kostar. Enkel matematik. Jag säljer gärna fler böcker så det blir mindre att ta med sig till den nya STADEN.
https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/
i länken under kan du läsa blurb/åsikter från läsare. Jag har ännu inte haft tid att fylla på de sista ”rosorna” jag läst och hört i mina öron.
https://bosseliden.wordpress.com/asikter-blurb-om-minnen-som-stannat-kvar/

Långt Ps.
Jag ser fram emot gissningar, men kommer bara att svara med en symbol. Först när det är klart med ny bostad lämnar jag mer information. Du som vet staden får såklart inte ”gissa” eller avslöja något. 🙂
När det blir regndagar planerar jag att bloggvandra på mina lediga stunder hos de bloggar som ligger i min favoritkorg. De är många och trevliga att besöka. ❤ Nu är det solen och frisk vårluft som lockar när jag behöver pauser. På kvällarna ”stupar” vi i säng tidigt.
Jag önskar dig läsare som nått ända ner hit en fin fortsättning på senvåren. Kram Bosse

Du kan gissa igen efter du fått ny fakta. (men bara en stad åt gången tack) 😀  😀  😀
Hon satte därför förra måndagen bilen på stationen i Ystad och tog tåget till stationen Triangeln i Malmö.
Med än så länge på resan var vår yngsta dotter Lizette. Duon klev av Pågatåget och stegade iväg mot rulltrappan. Ute i friska luften på markplan var det inte långt till
rätt busshållplats. Efter en ”mammadotterkram” drog sig Lizette iväg till sin studentlägenhet. Solveig fortsatte sin påbörjade kommunikationsresa; Bil-tåg-buss. Efter att ha stannat flera gånger i Malmö tätort rullade bussen ut på
E 65:an. Några kilometer efter Svedala-avfarten rattade chauffören till vänster i en rondell. Nu var det inte lång bit kvar – till det jag fortfarande envisas med att kalla Sturups flygplats. Malmö airport har inte landat i min lilla hönshjärna. Namnet svävar omkring i luften mellan affärsmolnen.
Solveig gick in i flygplatslokalerna, som hon besökt några gånger sedan hon blev Skånebo. En rätt liten flygplats i jämförelse med betydligt större aerodromer, som hon varit på tidigare genom åren.
Hon noterade på ”tavlan” att det gick att ta plan till Göteborg, Bromma, Visby, Arlanda och Borlänge.
Från ex. Arlanda visste hennes man, som googlat i förväg, att det b.l.a. gick turer till Sundsvall, Luleå, Jönköping, Skellefteå Örnsköldsvik, Karlstad, Åre Östersund, Ängelholm, Kristianstad, Kalmar, Ronneby och hans största favoritstad i Sverige. 😀 Den där staden med en massa björkar. Det sistnämnda visste såklart också Solveig Med tanke på att hon flög dit en kall decemberdag och hoppade in i googlarens hjärta och har stannat kvar där. ❤
Tio minuter försenat lyfte planet. Vad snabbt det går att förflytta sig mellan två flygplatser inom landet. Tyvärr serverades inte varm dryck under denna turen. Inte heller hade Solveig tid att ta sig en kopp kaffe efter landning för hon hade bråttom iväg till en förbeställd taxi.
(Kommunikationskedjan fick därmed sin femte länk. Bil-tåg-buss-flygplan-taxi.)
Säkert rattade chauffören… 🙂

Det är dags att bloggägaren går in och svarar på det som står precis härunder och berättar om ”Gubben och havet”  NEJ!!! Han skulle inte klara av att svika havet. De två ”elementen” hör ihop som ett osynligt band. Gubben måste känna tryggheten att han kan nå det på x minuter. Helst med en promenad eller en kort cykeltur. Här i Ystad ser jag havet, färjor efter 1-2 minuters förflyttning. Innan dess hade jag 900 meter till stranden i Skummeslövsstrand. Det var lite längre i distans i Ängalag, men upplevdes som närmre. För där såg jag solnedgångar, vita gäss och skepp från den inglasade altanen, två balkonger, kök, sovrummet, pigrummet och den stora underbara salen. I Falkenberg bodde vi på två ställen. Tog mindre än fem minuter att se vattnet/Skrea strand. I Hjo döpte jag Vättern till Havet. 😉 Jag önskar just nu att jag själv visste svaret/fortsättningen – och kunde skriva mer. Om några veckor kan jag förhoppningsvis det. Alla dessa pusselbitar som ska hamna på rätt plats och i rätt ordning. Istället fortsätter jag nästa gång att fylla på texten ovan om Solveigs resa. Frågan där är om det är mycket kvar eller lite kvar. 😉

Undra vilken svensk stad som får flest poäng och om ni tror att jag sviker havet. 😉
AKTUELL TABELL:EFTER 12 DAGAR: 😀
Umeå, 15 poäng.
Gränna, 5 p.
Göteborg, 5 p.
Visby, 4 p.
Helsingborg, 4 p.

Kalmar, 3 p.
Karlskrona, 2 p.
Lund, 2 p.

Norrköping, 2 p.
Uppsala, 2 p.
Västervik, 2 p.
Halmstad, 2 p.
Huskvarna, 2 p.
Trosa, 2 p.
Hjo, 2 p.

Sundsvall, 1 p.
Jönköping, 1 p.
Varberg, 1 p.
Mörbylånga, 1 p.
Eskilstuna, 1 p.
Askersund, 1 p.
Vadstena, 1 p.
Mariefred, 1 p.
Örebro, 1 p.
Falkenberg, 1 p.
Alingsås, 1 p.
Sigtuna, 1 p.
Nyköping, 1 p.
Laholm, 1 p.
Örnsköldsvik, 1 p.
Strömstad, 1 p.
Mora, 1 p.
Stockholm, 1 p.
Piteå, 1 p.
Nynäshamn, 1 p.

35 st olika förslag –  än så länge. 😀 Jag har på lediga stunder börjat ringa till gamla kompisar som får gissa.

 

 

 

Annonser

152 thoughts on “Dags att släppa en bomb

 1. Tydligen var det inte Kalmar. Det går snabbare med tåget från Malmö. Jönköping är det inte heller. Örnsköldvik ligger vid Högakusten, det skulle du gilla. Tror inte att det är Luleå, kanske är det Umeå trots allt? 🙂 Kram Anne

 2. The capital of FIKA, Alingsås får bli min andra gissning.
  Sommarhälsningar från Grisselö i maj. Kl är 21 och det är 24 grader utomhus.

 3. Nu tror ju jag att du kan luras även här, det är kanske ändå inte dit ni ska……
  du är en luring….,-))))
  Så jag fortsätter min gissning……till Sigtuna där tror jag ni flyttar ,-))
  Ha en härlig dag
  KRAM Primrose ,-)

 4. Grattis till Solveigs nya jobb. Jag tror att ni drar norrut och landar i Nyköping. Nu förstår jag varför ni rensat så. Det borde jag också göra, inte för att vi tänker flytta men för att det skulle vara skönt att bli av med lite gammalt skräp. När man aldrig flyttat (jag skämtar inte) och hela tiden fått fler förråd så finns det en hel del som man skulle kunna vara utan. Kanske höstens projekt.
  Kram

 5. Fredag idag. Ännu en solig dag. Tyvärr måste jag tillbringa de flesta timmarna inomhus. En diskmaskin är på väg hit under dagen. Igår träffade jag två stycken änglar. ❤

  27 olika boplatser har ni gissat på. Umeå börjar dra ifrån i tabellen och förstöra spänningen. Vad ska jag göra åt det? 🙂 Helgkram till … om någon läser dessa nya rader, från bloggägaren som tagit en kort paus.

 6. Eftersom det blandas in flygplatser, så är min gissning och hopp alldeles fel. För det är för nära att flyga till . Men säger ändå Laholm, då Solveig så innerligt skulle behövas här i vår lilla stad. Men oavsett var ni flyttar så önskar jag lycka till till er båda två och stort grattis till Solveigs nya jobb!

 7. Flygbolaget var antingen väldigt snålt eller det måste har varit ett mycket kort flyg om det inte serverades något att dricka. Då är det definitivt inte Luleå (det serverades kaffe när vi åkte med flyget till Stockholm några år sedan). Jag tror det också serveras kaffe mellan Stockholm och Umeå (eller Skellefteå för den delen). Det tar mindre än en timme till Sundsvall och Östersund. Karlstad likaså, men det hade nog varit snabbare med tåg från Malmö. Nu gissar jag på Örnsköldsvik. Det ligger vid havet, det finns gott om björkarna och det är bara en dryg timme till Umeå :-). Ha en bra helg!

 8. Just nu känns det som ni är på väg till Umeå , fantastiskt härlig stad med en flygplats mindre än Malmö Airport 😃

 9. Va? Det här var oväntat… Jag funderade först på Stockholm, men det kan ju vara Umeå också som några skriver. Eller så håller ni er i ”närheten” och flyttar till Ronneby?

  Stort grattis till Solveig! Jag förstår att det måste vara någon form av drömjobb eftersom ni ska flytta så långt. Ska bli spännande att följa er resa.

  Önskar er en fortsatt fin söndag oh kommande vecka!
  Kram Christina

 10. Spännande och stort grattis till Solveig. Jag gissar på Visby, vacker stad med massor av rosor och hav. Lycka till med den fortsatta röjningen.

  Ha en fin vecka och kramen ❤️

 11. En röd dag som blivit svart. Undra hur många dagar sedan det var som det blev så i vårt land.

  34 städer. Flera av dem skulle jag kunna tänka mig att ”sätta Bo” i. 😉 Jag för in kompisar/vänners gissningar, som jag kontaktat via mobil sista veckan. Någon hade anat att vi skulle ”röra på våra ”BOpålar” men de flesta har blivit förvånade.

  Slut på rasten. Vilken ände ska jag börja … Svårt att vara ensam. Många små beslut som ska fattas. Behöver bollar tankar & idéer med S.

 12. Ja jag undrade just om det var Curt Nicolins fel ;-). På sin tid ville han ju dra in på en hel del röda dagar.

  Lätt att associera flytt till Bo :-). Har du nämnt att ni ska byta BOstad? De har du säkert. Förstår att det är mycket att tänka på och att det känns nervöst. Undrar om det blir Umeå (eller kanske HunneBOstrand)?

 13. Vad spännande Bosse, jag tror iaf att det blir ganska långt norrut, men vart det har jag ingen aning om, men norrlandskusten 🙂 Jag får kika in senare och se resultatet, spännande med flytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s