Dags att släppa en bomb – ett drama i många akter


Jag har länge förstått att dagen skulle komma. Tillfället då vi läste om ett ledigt arbete som förhoppningsvis passade utmärkt till min älskade hustru. ❤  En utmaning som hon inte fick missa att söka. Åtminstone för skojs skull. Annars skulle hon kanske ångra sig senare i livet.
Under väntetiden har jag ägnat mig åt att försöka minska vårt bohag. Den sysslan har jag inte haft tid med under mina manusperioder, under dessa sju Ystad-år. Då låg istället fokus på trevligare saker än att ”röja” i stora lådor och ”slakta” pärmar.

För några veckor sedan dök jobbet upp på Platsbanken.
I korthet:
A) Solveig ringde till kontaktpersonen för att få fler upplysningar.
B) Hon skickade några dagar senare in sin ansökan och meritförteckning med sina tre utbildningar m.m.
C) Rektorn ringde och ville träffa henne på en intervju.
D)  Hon satte bilen på stationen i Ystad och tog tåget till… 😉  Om du går längre ner i blogginlägget kommer du att se att jag fyller på text/fakta då och då.  
E) Tre dagar senare satt vi i soffan och såg en Netflixfilm när Solveigs mobil ringde. Efter hon tackat ja önskades hon ”välkommen ombord”.
F) Nu kändes allt overkligt när det plötsligt var på riktigt. Vad har vi gett oss in på? Vi som älskar både vår bostad, Ystad och Österlen. Det var inte lätt att hoppa tillbaks till filmen. Men det gjorde vi för att skingra tankarna en stund.
G) Du får gärna gissa på EN svensk stad. Ska bli kul att se vad som kommer in för alternativ. Längre ner kan du konstatera att jag fått in 50 stycken olika  och att Umeå leder stort. Kommer ”Björkarnas stad” att segra?
H) Här kommer sista ledtråden som en Göteborgsvits.
Du måste vara både smart och klipsk för att förstå att en by kan OCKSÅ vara en stad. 

Eftersom vi inte har någon bostad på gång vill jag inte bjuda på fler detaljer. Energin behöver jag till annat. Istället gäller det den närmaste tiden att få denna bostad att se inbjudande ut. Måste skriva att jag är säker på att vi och grannen intill har det bästa läget av de tjugo bostadsrätterna i vår förening. Från april till mitten av oktober tittar vi; från vardagsrummet, tre sovrum, balkong och altan in i en vacker grönska – istället för att titta in till grannar eller rakt in i en hög häck strax intill tomten. Vi inser att det kommer att bli tufft att flytta från denna bostad. Samtidigt har vi gjort det förr. Värst var att flytta ifrån idylliska Gamla Stan i Falkenberg. Det tog emot så mycket att vi ändrade oss och sov sista natten på golvet, i köket på sittdynorna till utomhusstolarna, istället för att åka ner till Skåne och det kalla megastora huset där vi hade att göra 24 timmar om dygnet, från dag ett och nästan åtta år framåt. Givetvis hann vi med mysiga stunder också. Men inte många i månaden maj.

 

 

 

 

 

 

 

Många av strapatserna och andra gamla minnen kan du läsa om i de två kåseriböckerna. I den fiktiva romanen ”Mina fotsteg i ditt hjärta” lånade jag ibland från verkligheten om den var bättre än min fantasi. Två av böckerna kostar exakt hälften av vad den tredje kostar. Enkel matematik. Jag säljer gärna fler böcker så det blir mindre att ta med sig till den nya STADEN.
https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/
i länken under kan du läsa blurb/åsikter från läsare. Jag har ännu inte haft tid att fylla på de sista ”rosorna” jag läst och hört i mina öron.
https://bosseliden.wordpress.com/asikter-blurb-om-minnen-som-stannat-kvar/

Jag ser fram emot gissningar, men kommer bara att svara med en symbol. Först när det är klart med ny bostad lämnar jag mer information.
När det blir regndagar planerar jag att bloggvandra på mina lediga stunder hos de bloggar som ligger i min favoritkorg. De är många och trevliga att besöka. ❤ Nu är det solen och frisk vårluft som lockar när jag behöver pauser. På kvällarna ”stupar” vi i säng tidigt.
Du kan gissa på nytt efter du fått mer fakta:  
Hon satte därför förra måndagen bilen på stationen i Ystad och tog tåget till stationen Triangeln i Malmö.
Med än så länge på resan var vår yngsta dotter Lizette. Duon klev av Pågatåget och stegade iväg mot rulltrappan. Ute i friska luften på markplan var det inte långt till
rätt busshållplats. Efter en ”mammadotterkram” drog sig Lizette iväg till sin studentlägenhet. Solveig fortsatte sin påbörjade kommunikationsresa; Bil-tåg-buss. Efter att ha stannat flera gånger i Malmö tätort rullade bussen ut på
E 65:an. Några kilometer efter Svedala-avfarten rattade chauffören till vänster i en rondell. Nu var det inte lång bit kvar – till det jag fortfarande envisas med att kalla Sturups flygplats. Malmö airport har inte landat i min lilla hönshjärna. Namnet svävar omkring i luften mellan affärsmolnen.
Solveig gick in i flygplatslokalerna, som hon besökt några gånger sedan hon blev Skånebo. En rätt liten flygplats i jämförelse med betydligt större aerodromer, som hon varit på tidigare genom åren.
Hon noterade på ”tavlan” att det gick att ta plan till Göteborg, Bromma, Visby, Arlanda och Borlänge.
Från ex. Arlanda visste hennes man, som googlat i förväg, att det b.l.a. gick turer till Sundsvall, Luleå, Jönköping, Skellefteå Örnsköldsvik, Karlstad, Åre Östersund, Ängelholm, Kristianstad, Kalmar, Ronneby och hans största favoritstad i Sverige. 😀 Den där staden med en massa björkar. Det sistnämnda visste såklart också Solveig Med tanke på att hon flög dit en kall decemberdag och hoppade in i googlarens hjärta och har stannat kvar där. ❤
Tio minuter försenat lyfte planet. Vad snabbt det går att förflytta sig mellan två flygplatser inom landet. Tyvärr serverades inte varm dryck under denna turen. Inte heller hade Solveig tid att ta sig en kopp kaffe efter landning för hon hade bråttom iväg till en förbeställd taxi.
(Kommunikationskedjan fick därmed sin femte länk. Bil-tåg-buss-flygplan-taxi.)
Säkert rattade chauffören taxin medan han berättade ”skrönan” om kvinnan som tryckte in bilen på den smala vägen och tvingades ta sig ut via taket. (Vilken tur att hon hade den möjligheten).
Häftigt att befinna sig i en stad i en stad. Ungefär som de ryska dockorna, tänkte Solveig och klev av vid ett torg. Direkt tog hon sikte på hotellet. Skulle bli skönt att checka in och duscha av sig resdammet. Därefter väntade en skön promenad i omgivningarna. Kanske en tur ner till den berömda ”Botan” som anlades redan 1855.

Det är dags att bloggägaren går in och svarar på det som står precis härunder och berättar om ”Gubben och havet”  NEJ!!! Han skulle inte klara av att svika havet. De två ”elementen” hör ihop som ett osynligt band. Gubben måste känna tryggheten att han kan nå det på x minuter. Helst med en promenad eller en kort cykeltur. Här i Ystad ser jag havet, färjor efter 1-2 minuters förflyttning. Innan dess hade jag 900 meter till stranden i Skummeslövsstrand. Det var lite längre i distans i Ängalag, men upplevdes som närmre. För där såg jag solnedgångar, vita gäss och skepp från den inglasade altanen, två balkonger, kök, sovrummet, pigrummet och den stora underbara salen. I Falkenberg bodde vi på två ställen. Tog mindre än fem minuter att se vattnet/Skrea strand. I Hjo döpte jag Vättern till Havet. 😉 Jag önskar just nu att jag själv visste svaret/fortsättningen – och kunde skriva mer. Om några veckor kan jag förhoppningsvis det. Alla dessa pusselbitar som ska hamna på rätt plats och i rätt ordning. Istället fortsätter jag nästa gång att fylla på texten ovan om Solveigs resa. Frågan där är om det är mycket kvar eller lite kvar. 😉
Nästa pusselbit är att jag vill flytta till en stad med ett medelstort sjukhus som har ”alla” avdelningar. Närhet till hav, medelstort sjukhus. Tredje, fjärde och femte pusselbiten hör ihop. Som säkert många har förstått brinner jag för att skriva, fota och blogga. Jag har redan många planer om hur nästa blogg ska se ut.

Undra vilken svensk stad som får flest poäng och om ni tror att jag sviker havet. 
SLUTTABELL:EFTER 18 DAGAR: Tack till alla som gissat. 😀

Umeå, 17 poäng. (Min favoritstad i Sverige.)
Visby, 11 p. (En dröm som jag haft i många år är att få bo på en ö under alla årstider.) 

Gränna, 5 p.
Göteborg, 5 p.
Helsingborg, 5 p.

Kalmar, 3 p.
Uppsala, 3 p.

Karlskrona, 3 p.
Lund, 3 p.
Halmstad, 3 p.

Norrköping, 2 p.
Västervik, 2 p.
Huskvarna, 2 p.
Trosa, 2 p.
Hjo, 2 p.
Falkenberg, 2 p.
Varberg, 2 p.
Söderköping, 2 p.

Vaxholm, 1 p.
Sundsvall, 1 p.
Jönköping, 1 p.
Mörbylånga, 1 p.
Eskilstuna, 1 p.
Askersund, 1 p.
Vadstena, 1 p.
Mariefred, 1 p.
Örebro, 1 p.
Alingsås, 1 p.
Sigtuna, 1 p.
Nyköping, 1 p.
Laholm, 1 p.
Örnsköldsvik, 1 p.
Strömstad, 1 p.
Mora, 1 p.
Stockholm, 1 p.
Piteå, 1 p.
Nynäshamn, 1 p.
Oxelösund, 1 p.
Lysekil, 1 p.
Borgholm, 1 p.
Härnösand, 1 p.
Höganäs, 1 p.
Norrtälje, 1 p.
Skellefteå, 1 p.
Öregrund, 1 p.
Gävle, 1 p.
Skanör, 1 p.
Valdemarsvik, 1 p.
Stenungsund, 1 p.
Ronneby, 1 p.

50 st olika förslag blev det till slut.
Jag har under lediga stunder ringt gamla vänner/kompisar som fått gissa innan jag berättat sanningen för dem.
Nu kommer det att bli några riktigt intensiva veckor. Eller så  går det fort. Eller så kommer det att stå still. Spännande och ovisst med inslag av läbbigt. 🙂

 

 

 

244 tankar på “Dags att släppa en bomb – ett drama i många akter

 1. Grattis till Solveig! Och till er båda, hoppas nu det löser sig med bostad! Jag har varit en gång på Gotland, B och jag hyrde stuga där när Tom precis fyllt ett år. 3 veckor med många äventyr, det var spännande och härliga veckor från kallt och folktomt till varmt och mycket folk över midsommar när turistsäsongen drog igång. Så skönt det måste vara där på vintern när det är lugnt och ni kan ta ensamma promenader på klapperstranden och krama raukarna. Där kommer ni säkert att trivas och du får lugn och ro att skriva. Glöm inte att hälsa Hoburgsgubben från mig.

  • Det är många saker som ska stämma närmaste veckorna. S skulle behöva klona sig. Jag behöver henne hemma för råd, bärhjälp m.m. Hon kan inte precis ta ledigt just nu – i slutet av terminen.
   3 veckor lät som ett härligt äventyr. Jag har bara bott där 1 vecka som längst åt gången. Då fick du/ni uppleva kontrasterna. Vi har varit där på sommaren och ändå varit på fina ställen helt ensamma. Då syftar jag inte på innanför muren i juli. 😉 Det är just det jag längtar efter. Få uppleva ön utan alla dessa myror på två ben. 🙂 Då är jag säker på att jag trivs bäst. När många andra skulle få lappsjuka. Jag tänkte utforska den där ön ordentligt. Har redan skissat och gjort upp planer på en till blogg.
   Jag lovar hälsa den där Södergubben från dig. 🙂

  • Jag la ut så många blindspår som möjligt. 😉 Ville inte det skulle bli för lätt. Jag har kollat på Platsbanken sedan många månader tillbaks för att inte missa när det ”perfekta” jobbet dök upp. Samtidigt som jag ”städade” på hemmaplan. Vet inte hur mycket björkar det finns. Men de där stenarna ger ingen pollenallergi. 😉
   Kram Bosse

 2. Tack , du gjorde mig jätteglad, det är klart jag är med och gissar! ,-))))) Jag älskar ju sånt!
  Tur du avbröt …annars hade jag raddat upp alla städer i Sverige ,-)))
  När vi besökte Visby och Gotland hade vi tur med vädret soligt och varmt så det var ju inte direkt svårt att falla pladask ,-)))
  Vi har ett roligt minne därifrån, yngsta dottern med lite fall i håret….efter en vecka på ön var ho så lockig i håret!
  Ingen trodde oss, de var säkra på att hon hade permanentat sig!
  Men hon blev lockig på ön!
  KRAM och ha det jättefint, det är klart det känns konstigt att lämna härliga Ystad och Skåne ,-)
  Primrose ,-)

  • Egentligen borde du raddat upp alla. Det är minst fem stycken städer som är sura på dig. 🙂
   Vädret spelar stor roll vid besök på nya ställen.
   Vad häftigt med lockarna. Då kanske jag får tillbaka mitt självfall igen. 😉
   S har ju varit i Visby två gånger denna månad och sovit över. För mig är det en utopi. Antagligen drömmer jag och vaknar snart i … 😉
   Lite stressigt att det snart är juni. Synd att S måste jobba. Hon skulle behövts hemma varje dag. Både för små, medelstora och stora beslut och för tunga lyft. Vi gör listor men det fylls på mer saker på listan än det stryks. Känns det som. 🙂
   Vem vet. Vi återvänder kanske till Skåne om fem-sex år igen. Eller så blir det Åland eller Visingsö och vi blir ö-tokiga. 😀
   Kram Bosse Nomad eller ska jag vara Bosse Onormal? 😉

  • Tack! Har du/ni varit där? Jag ser fram emot att utforska varje del av ön. Men än så länge känns det overkligt. Vi trivs så bra i vår bostad i Ystad och gillar staden och Österlen. Men vi brukar röra på oss efter 5-7 år. Så gör alla nomader. 😉

 3. Så det blev VisBY!! Jag anade det när du gav en kul ledtråd. Vi har varit där på semester en sommar och det var en härlig upplevelse. Man fick lite känsla av ”utomlands”… Hoppas innerligt att ni ska trivas och må gott med ö-livet. Som barn bodde jag på Tjörn och det gav mig många fina minnen. Men .. jag vill nog bo på fastlandet. Önskar er allt gott och lycka till med packning och flytt! Kram ❤

  • Den tillverkade ledtråden var lätt att lösa. Håller med dig. På flera ställen känns det inte som Sverige Jag ska söka mig till ännu fler ställen dit inte turisterna söker sig i första hand. Precis som här i Ystad och i Båstadtrakten som vi bott i är det stor skillnad på tempot i juni-augusti och de övriga nio månaderna. Egentligen är det först när barnen slutar strax innan midsommar och till de börjar höstterminen som det är ”överbefolkat”.
   Jag minns att du bodde på Tjörn. Där har man närmare till vatten. Gotland är större och vi kommer inte att se vatten hemifrån. Men jag hoppas vi ska bo någonstans där vi kan nå havsutsikt på fem minuter. (Med bil 2 min.) Så är vi bortskämda med att ha det nu.
   Det är en intensiv, osäker, spännande tid som väntar oss de närmaste veckorna. Så många saker som MÅSTE falla på plats. Vad skönt det ska bli att ha det bakom sig och istället blicka framåt.
   Kram Bosse Nomad

 4. Är det Visby? Så underbart härligt.
  Vi ska börja vår semester i år med att åka till Gotland en vecka. Vi gjorde så 2015 och nu hoppas vi på en repris. Älskar den ön …
  Grattis!!!!
  Kram

  • Tack snälla du. 🙂 Det är både spännande och overkligt.
   Vad trevligt att ni ska dit och vad kul att du också älskar den vackra ön. ❤
   Mitt krav var att jag bara gick med på att flytta om det var till något minst lika bra som Ystad & Österlen. Jag vet inte hur många gånger vi under många månader har skojat med samma fraser med olika platser i Sverige. Solveig har fått tusentals mail från Platsbanken under ett par år. (Jag började studera Platsbanken i början av detta året – bara med ett mål i sikte. Vänta in ett arbete som skulle passa S utmärkt i Visby. Faktorer som jag kan utantill.) Ofta har jag hört endast ett stadsnamn från den plats S suttit och tittat i sin mailbox och genast förstått vad hon menade.
   "Never. Glöm det. Aldrig x."
   "Då flyttar jag själv. Jag skulle gärna…"
   Vi har skojat med lite olika varianter av samma sak otroligt många gånger.

   Så dök annonsen äntligen upp. Jag såg den på hemmaplan. S hade också sett det på sin dator.
   S har redan varit där två gånger under maj och blivit bemött med vänlighet och värme av personal och chefer. Hon är taggad för att göra ett bra jobb. 😀 Det kan bli hur bra som helst. Jag har sedan ett par månader planerat för att förstärka med en ny blogg på WordPress. Jag tänkte undersöka den där ön med lupp. 😉 Min barndomsdröm som hängt med i hela mitt liv är att få chansen att bo på en trevlig ön – året om, under minst ett år. Gärna längre. Kanske för alltid. Gotland har så många "ansikten". Det fascinerar mig. Nöjeslivet har jag blivit för gammal för. Vi har upplevt trängsel i Båstad, Hjo, Falkenberg, Ystad & Österlen under sommarveckor. Tusentals människor på en liten area. I Visby verkar det handla om skolavslutning till Medeltidsveckan är slut. Vi har ju varit där under den hektiska tiden och ändå varit ensamma när vi åkt iväg tidigt på morgonen till "grusvägarnas slingrande land". Det är mest innanför muren och färjan hem från Fårö på em som ska undvikas. Samtidigt är det kul att ibland vara turist i sin egen stad. Förhoppningsvis kan vi cykla eller gå till Innestaden om vi vill trängas på Adelsgatan. Därom vet jag inte riktigt än. 😉
   Nu tillbaks till "jobbet".
   Kram Bosse

 5. Jag vill bara gratulera till en fantastisk plats. Visst här borde man kunna leva året runt och bara njuta… men som man sjunger i texter: Wherever I Lay My Hat, så måste man kunna njuta här och nu var man än befinner sig. Vissa platser är dock lättare att njuta på… Jag hoppas er ny plats blir en sådan.
  kram Ingela ❤

  • Tack ska du ha. 🙂 Jag räknar med att där kommer att vara dimma, regna, storma och mycket mer. En del av det har jag redan upptäckt på ön. Aha. Där har vi problemet till att vi hållit på att flytta runt i Sverige. Vi saknar hatt. 😉 Utan skämt. Jag ville inte flytta till något som jag upplevde som ett sämre alternativ än att bo kvar. Vi trivs verkligen med bostad, Ystad och Österlen. Men det finns fyra STORA ”hemliga” skäl till att det var dags att röra på sig om det ”rätta jobbet” dök upp. Vi gör sällan något spontant när det gäller något så här seriöst. Vi väger saker mot varandra. Gör listor. Låter saker mogna under en längre tid. Vi flyttade hit för att J skulle få gå en speciell gymnasieutbildning och för att vi är förtjusta i trakten. Vårt hemliga grundmål var att bo här i fem år. Nu blev det två bonusår. Men den här gången blir det tuffare än andra gånger. Jämförbart med när vi bodde i kanonlägenheten, mitt i Gamla Stan i Falkenberg. Då var vi inte sugna på att dra iväg till ett gammalt jättestort hus där vi visste att det bara väntade jobb, jobb och jobb. Men har man lovat håller man. Vi är riktigt plikttrogna av oss. 🙂
   Synd det inte gick att se in i framtiden när det gäller en sådan här seriös sak. Jäpp. Det hoppas vi också. Hoppas du och Göran får en toppensommar tillsammans.
   Kram Bobo ❤

 6. Jag har aldrig varit på Gotland. Men har sett så många fina bilder därifrån , bland annat från dig. Där verkar vara jättefint och vill önska er all lycka till med flytten och hoppas att ni kommer att trivas där! 🙂

  • Hoppas du/ni tar en tur dit någon gång. Det tar bara 50 minuter med flyg från ”Sturup” flygplats. På sommaren går det även att flyga från Ängelholm. Det har vi gjort en gång. Lagom stora flygplatser. Den i Ängelholm och den i Visby.
   Tack ska du ha. 🙂 Allt är så overkligt och vi har inte begripet det helt ut. Helst jag som inte varit där två gånger i maj som S varit. Fyra dagars vistelse.
   Ön tror jag vi kommer att gilla under hela året. Från midsommar till andra veckan i augusti kryllar det av turister innanför muren. 😉

 7. Så härligt och jag är övertygad om att ni kommer att bli väldigt nöjda och trivas mycket bra! Själv har jag inte varit på Gotland, inte än, men Husse har varit där genom sitt tidigare arbete. Han besökte ön utanför högsäsong och det var alltid lika lugnt och fridfullt. Något (kvinnlig intuition?) säger mig att det blir hur bra som helst! Förstår att det är väldigt omvälvande och spännande. Här snurrar tankarna konstant eftersom vi eventuellt planerar en flytt men då rör det sig bara om sex kilometer. Din ”dödsstädning” gav i alla fall den puff som jag behövde så nu är vi i gång för även Husse blev inblandad 😀

  Kram och stort lycka till med hela projektet!

  • Jag tror mycket på kvinnlig intuition.
   Tack Znogge. Du måste lägga in denna ö på din bucket list. Under en timme tar flygturen mellan ”Skurup” och Visby. Är det ”stark” medvind går det ca tio minuter snabbare/fortare. Den lilla flygplatsen på ön ligger bara 2-3 km från Visby.
   Jag tror att charmen gör sig bäst under den långa lågsäsongen. I och med högskolan så har det blivit mer levande liv och fler ställen är öppna i Visby under året. Men givetvis en markant skillnad jämfört med en julivecka. S har hunnit med två ö-besök under maj och har blivit varmt välkomnad.
   Oj vad mycket det är att göra med allt möjligt. Dagar och veckor springer iväg. Hur ska vi hinna allt? Går det att lita på ”saker”? Hoppas denna sommar även innehåller lugn och ro. Trevliga småutflykter. Just nu är vi inte där.
   Sex kilometer är också en stor flytt på många liknande sätt. Många beslut och förändringar. Men du får inte ge mig skulden för puffen. 😉 Bra att Husse blev inblandad.
   Tack ska du ha. På många sätt känns det som allt bara är på låtsas och att vi är med i en film.
   Bossekram

 8. Jag skulle vilja ha tillbaka min ”lediga” tid. Vi försöker stjäla stunder där vi sätter oss i trådgården,, på altan & balkong och landar. Det är svårt att prata om ”vanliga saker”. Oftast glider tankarna och dialogen över till nästa projekt. Vi bockar av efterhand på listan. Tyvärr händer det alltför ofta att det tillkommer nya projekt.

 9. Jag förstår så väl att det är mycket runt dig nu, allt ska klaffa och gå bra, allt ska hinnas med och bli gjort. Att flytta görs inte i en handvändning, det fodras både praktiskt arbete och att landa mentalt, vilket inte alltid är det lättaste, beroende på den typ av person som man är. Är man inte mycket för förändringar och tycker det är skönt då ”allt” är som vanligt, då tar det mycket med energi,
  Jag har flyttad mycket i min dar så jag vet. Min förra man var en rotlös person, kanske beroende på att han vid 20 års ålder hade flyttat mer än 20 gånger. Däribland tre olika länder och två världsdelar. Han hade svårt att känna sig hemma riktigt så där någonstans, inte något att eftertrakta.
  Hoppas att du och Solveig tar någon tid då och då och går ner i varv och kopplar av. Att hämta nya krafter är ett måste.
  Det kommer säkert att bli hur bra som helst då allt är klart. Gotland är en fin ö.
  Ha det så bra det går och stressa inte.
  Kram!

  • Det är alldeles för mycket omkring oss just nu. Men jag hoppas vi är redo för besöket av mäklare idag. Jag hade önskat lite regn mellan varven. Så hade jag sluppit att vattna varje kväll. Vi har hunnit med en hel del flyttningar. Alltid sagt samma sak. ”ALDRIG MER. Påminn mig om jag glömt det.” 🙂

   Intressant att ta del av din förra mans allt flyttande. Sådant satte sina spår, både hos han och hans närmaste omgivning. Det finns för och nackdelar med flyttningar. Risk att bli rotlös. Samtidigt lär man sig mycket och får uppleva saker. Vi hoppas få några veckors ro för att samla tankarna. Ta farväl av personer och favoritplatser. Det beror på hur det flyter på med det vi inte kan råda över. Ska bli intressant att se hur samtalet utvecklar sig i eftermiddag. Var ribban läggs. Jag vill ex. inte ha ”folk” springande här med alltför kort varsel. Förra gången vi sålde gick det supersnabbt. Ett bud dagen innan visningen. Vi hoppas på något liknande och försöker inte tänka på när vi skulle sälja gången före. 🙂 Då blev vi till och med kvar efteråt och betalade hyra till de nya ägarna. Oj med saker vi varit med om.

   Gotland har många ansikten och jag ser fram emot att utforska hela ön under alla årstider. Men just nu ser jag mest fram emot några viktiga papper därifrån. 😉
   Kram Bosse

 10. Visby?????
  Vad kul för Solveig med nytt jobb. Du får gratulera. Om jag gissat rätt så hoppas jag att ni får en bostad innanför murarna. Gotland är en mysig ö och jag tror ni kommer att trivas där.
  Vet med om att det är mycket att stå i inför en flytt men allt ordnar sig ska du se och ny blogg?
  Kram gun

  • Tack. Det ska jag göra. Hon ser fram emot sin nya utmaning. Den här gången på samma sida Sverige som du befinner dig på.
   Det hade varit drömmen. Då måste man vara miljonär eller stått i kö för lägenhet sedan barnstadiet. Läste något om 55 års kö för en trea där. Men vi siktar på att ha promenadavstånd/cykelavstånd till murarna. En av S skolor ligger innanför muren. Den är från 1800-talet. Från andra våningen är det utsikt över havet och hamnen.
   Jag hoppas verkligen att allt blir bra och pusselbitarna faller på plats. Just nu är det overkligt. Vi har så många saker att göra och har gjort så många saker de senaste veckorna. Ingen tid för datorsittande eller ens trevliga utflykter. Knappt tid att sova. Vi vaknar tidigt och kör igång …
   Det får bli en Gotlandsblogg så småningom. Denna börjar bli full. Men jag kommer att skynda långsamt. Samla foton som jag är nöjd med i mappar. Jg gillar att klura på uppgiften.
   Hoppas du har det bra. Det var ju länge sedan du tog årets premiärdopp.
   Kram Bosse

 11. Bonjour Bosse (jo, nu är vi i Frankrike och i mindre än 3 veckor anländer vi i Sverige 🙂
  Vi var jätteglada att höra att ni ska flytta till Visby. Hoppas det går att hitta en fin bostad. Vi håller tummarna att allt går bra med husförsäljningen. Ni är ju experter när det gäller flyttar hus, så det kommer att gå bra :-). Kram Anne

  • Bonjour Anne. 🙂 Kan vi inte byta liv? Jag vill också vara i Frankrike och inte här med alla tusen krav. Fattar inte hur vi ska hinna och var jag ska hålla hus alla tider när jag inte är välkommen hem. 🙂 Vilken checklista inför morgondagen då det först kommer en stylist och sedan en fotograf. Vill helst ha allt bakom mig och sitta på en klippa och glo på havet och en rauk. 🙂 Den här månaden kommer att bli tuff. Eller så går den fort om det rätta budet kommer. Tyvärr kommer midsommar mitt i affärerna.
   Vana. Ja. det stämmer enligt ”hustavelväggen” 🙂 Varje gång säger vi till varandra. ”Påminn mig om hur jobbigt det är och att vi aldrig gör om det igen.” 😀
   Njut av Frankrike så mycket det går.
   Kram Bosse
   Ps. Vi ska hinna med Gotland i några dagar under månaden. Tänkte kladda på några papper. 😉
   Ps 2. Undra om datorn får stå kvar eller ska den också trollas bort? Du milde tid.

   • Tror inte du skulle ha gillat vara här idag. Dimman var tät hela dagen 😦 . Vi har bara en dag kvar i Frankrike och så är vi på väg med färjan till England. Det är ganska jobbigt att flytta men ni kommer att glömma det snabbt när ni är bosatta i Visby. Du får gärna låna vart hus om du inte är välkommen i ditt hus ;-). Kram Anne
    PS: Du har väl börjat lära dig Gotländska?

   • Jag är ju inte ljusskygg så jag gillar inte tät dimma. Annars är det mer London som är känd för den väderleken.
    Sedan två timmar är vår bostad inne på hemnet.
    Tur att minnet är kort.
    Ha ha. Jag tror du lär dig snabbare och lättare den häftiga dialekten – gutemål.
    Kram Bosse Trötter

 12. Men se och hör
  som det sig bör
  Grattis till frua och till medföljande maken
  som troligen inte behövde tänka så mycket på saken
  Nu stundar nya vanor
  under vajande fanor
  Sol vin o vatten
  nu lyfter jag på hatten
  Viftar glatt lycka till
  o livet är som bäst när det inte står still
  *******
  Hi hi, där ljög jag nog lite om stå stilla då men …
  samt en liten grej —ledtråden du la ut om by kan vara stad
  då tänkte jag faktiskt Vis BY
  Läs grundlig på ordet vis på så vis 🙂
  Lycka till från mig åt er!!
  Nu närmar mig min egen flytt.
  Kartongvis o så alla dessa tavlor då och tanten själv.
  18 juni åker flyttlasset. 19 flyger jag till Storstan, bussar vidare och tåg sista biten till lilla staden Arvika vid Glafsfjorden som kan ta en ut i Vänern. Jag kommer till ett konstens rike och har bokat in utställning till juni 2019.
  Längtar nu. Mitt sovrum blir atejé 🙂

  • Dina härliga och frodiga kommentarer har alltid varit guld värda för mig. ❤
   Endast tio dagar kvar för dig. Så du börjar med flyg du. Det skulle jag också vilja göra, men "Vår lilla blå" vill följa med oss. Då får det bli färja dagen D.
   Det måste passa dig perfekt att komma till konstens rike. Vad kan gå fel? Närmare till Norge. Förstår att du längtar. Själv gör jag andra sorters tavlor lite då och då. 😉
   Jag önskar dig allt gott måndagen den 18:e juni.
   Kram Bosse
   Ps. Ska du flyttstäda själv? Vi tänkte för första gången leja bort den biten.

   • Lever ju billös så då är flyg längsta sträckan en bra lösning. Också första gången för mig att lämna städet åt någon annan – de kommer att ha ett fång rosor på min diskbänk – min före detta diskbänk 🙂

  • När jag lämnade sista ledtråden som jag snickrade ihop själv borde det inte vara svårt. I alla fall inte för en dubbelmästare i korsordsmästerskapen. 🙂
   Spännande och overkligt. Förstår inte att det är vår bostad som ligger på hemnet. Nu hoppas jag det är några dagars paus till första visningen. Men helt säker är jag inte. Vi har så många saker att göra ändå.
   Kram

   • Sanningen att säga Bosse, så har jag nog missat en och annan ledtråd 🙂
    Jag är såå glad för er skull – jag vet ju vad ni känner för Gotland!
    Kram

   • Det blev ju en hel roman av ledtrådar. Enda gången om dagen jag unnade mig datortid.
    Tack ska du ha. Allt är så overkligt. Precis som det inte händer på riktigt. Vilket jobb det är med allt. Vi hade fortfarande alldeles för mycket saker. Inte konstigt med tanke på museet.
    Om jag skulle flytta från denna plats måste det vara till något som jag anser är minst lika bra.
    Nu gäller det ”bara” att ro allt i hamn. En vecka kvar till första visningen. Andra kommer två dagar senare. Det blir fler turer till ”soptippen” och skänka stället. Vi har dessutom ständigt saker inne på försäljning. Idag ska döttrarna bestämma vad de vill behålla i framtiden. Vi ska ex. magasinera pianot, gamla möbler och kartonger till tjejerna. Allt måste gå in i flyttbilen och inte bli samma kaos som vid de två senaste flyttningarna. Då flyttfirmorna säkert inte kunde begripa hur vi kunde ha så många saker. 🙂 Vi har betydligt mindre nu. Det bör få plats i flyttbilen denna gång. 🙂 För det skulle bli svårt/pinsamt om det kom samtal från en ”flyttbas”. Helst med tanke på avstånd och båtfärd.
    Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s