Dags att släppa en bomb – ett drama i många akter


Jag har länge förstått att dagen skulle komma. Tillfället då vi läste om ett ledigt arbete som förhoppningsvis passade utmärkt till min älskade hustru. ❤  En utmaning som hon inte fick missa att söka. Åtminstone för skojs skull. Annars skulle hon kanske ångra sig senare i livet.
Under väntetiden har jag ägnat mig åt att försöka minska vårt bohag. Den sysslan har jag inte haft tid med under mina manusperioder, under dessa sju Ystad-år. Då låg istället fokus på trevligare saker än att ”röja” i stora lådor och ”slakta” pärmar.

För några veckor sedan dök jobbet upp på Platsbanken.
I korthet:
A) Solveig ringde till kontaktpersonen för att få fler upplysningar.
B) Hon skickade några dagar senare in sin ansökan och meritförteckning med sina tre utbildningar m.m.
C) Rektorn ringde och ville träffa henne på en intervju.
D)  Hon satte bilen på stationen i Ystad och tog tåget till… 😉  Om du går längre ner i blogginlägget kommer du att se att jag fyller på text/fakta då och då.  
E) Tre dagar senare satt vi i soffan och såg en Netflixfilm när Solveigs mobil ringde. Efter hon tackat ja önskades hon ”välkommen ombord”.
F) Nu kändes allt overkligt när det plötsligt var på riktigt. Vad har vi gett oss in på? Vi som älskar både vår bostad, Ystad och Österlen. Det var inte lätt att hoppa tillbaks till filmen. Men det gjorde vi för att skingra tankarna en stund.
G) Du får gärna gissa på EN svensk stad. Ska bli kul att se vad som kommer in för alternativ. Längre ner kan du konstatera att jag fått in 50 stycken olika  och att Umeå leder stort. Kommer ”Björkarnas stad” att segra?
H) Här kommer sista ledtråden som en Göteborgsvits.
Du måste vara både smart och klipsk för att förstå att en by kan OCKSÅ vara en stad. 

Eftersom vi inte har någon bostad på gång vill jag inte bjuda på fler detaljer. Energin behöver jag till annat. Istället gäller det den närmaste tiden att få denna bostad att se inbjudande ut. Måste skriva att jag är säker på att vi och grannen intill har det bästa läget av de tjugo bostadsrätterna i vår förening. Från april till mitten av oktober tittar vi; från vardagsrummet, tre sovrum, balkong och altan in i en vacker grönska – istället för att titta in till grannar eller rakt in i en hög häck strax intill tomten. Vi inser att det kommer att bli tufft att flytta från denna bostad. Samtidigt har vi gjort det förr. Värst var att flytta ifrån idylliska Gamla Stan i Falkenberg. Det tog emot så mycket att vi ändrade oss och sov sista natten på golvet, i köket på sittdynorna till utomhusstolarna, istället för att åka ner till Skåne och det kalla megastora huset där vi hade att göra 24 timmar om dygnet, från dag ett och nästan åtta år framåt. Givetvis hann vi med mysiga stunder också. Men inte många i månaden maj.

 

 

 

 

 

 

 

Många av strapatserna och andra gamla minnen kan du läsa om i de två kåseriböckerna. I den fiktiva romanen ”Mina fotsteg i ditt hjärta” lånade jag ibland från verkligheten om den var bättre än min fantasi. Två av böckerna kostar exakt hälften av vad den tredje kostar. Enkel matematik. Jag säljer gärna fler böcker så det blir mindre att ta med sig till den nya STADEN.
https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/
i länken under kan du läsa blurb/åsikter från läsare. Jag har ännu inte haft tid att fylla på de sista ”rosorna” jag läst och hört i mina öron.
https://bosseliden.wordpress.com/asikter-blurb-om-minnen-som-stannat-kvar/

Jag ser fram emot gissningar, men kommer bara att svara med en symbol. Först när det är klart med ny bostad lämnar jag mer information.
När det blir regndagar planerar jag att bloggvandra på mina lediga stunder hos de bloggar som ligger i min favoritkorg. De är många och trevliga att besöka. ❤ Nu är det solen och frisk vårluft som lockar när jag behöver pauser. På kvällarna ”stupar” vi i säng tidigt.
Du kan gissa på nytt efter du fått mer fakta:  
Hon satte därför förra måndagen bilen på stationen i Ystad och tog tåget till stationen Triangeln i Malmö.
Med än så länge på resan var vår yngsta dotter Lizette. Duon klev av Pågatåget och stegade iväg mot rulltrappan. Ute i friska luften på markplan var det inte långt till
rätt busshållplats. Efter en ”mammadotterkram” drog sig Lizette iväg till sin studentlägenhet. Solveig fortsatte sin påbörjade kommunikationsresa; Bil-tåg-buss. Efter att ha stannat flera gånger i Malmö tätort rullade bussen ut på
E 65:an. Några kilometer efter Svedala-avfarten rattade chauffören till vänster i en rondell. Nu var det inte lång bit kvar – till det jag fortfarande envisas med att kalla Sturups flygplats. Malmö airport har inte landat i min lilla hönshjärna. Namnet svävar omkring i luften mellan affärsmolnen.
Solveig gick in i flygplatslokalerna, som hon besökt några gånger sedan hon blev Skånebo. En rätt liten flygplats i jämförelse med betydligt större aerodromer, som hon varit på tidigare genom åren.
Hon noterade på ”tavlan” att det gick att ta plan till Göteborg, Bromma, Visby, Arlanda och Borlänge.
Från ex. Arlanda visste hennes man, som googlat i förväg, att det b.l.a. gick turer till Sundsvall, Luleå, Jönköping, Skellefteå Örnsköldsvik, Karlstad, Åre Östersund, Ängelholm, Kristianstad, Kalmar, Ronneby och hans största favoritstad i Sverige. 😀 Den där staden med en massa björkar. Det sistnämnda visste såklart också Solveig Med tanke på att hon flög dit en kall decemberdag och hoppade in i googlarens hjärta och har stannat kvar där. ❤
Tio minuter försenat lyfte planet. Vad snabbt det går att förflytta sig mellan två flygplatser inom landet. Tyvärr serverades inte varm dryck under denna turen. Inte heller hade Solveig tid att ta sig en kopp kaffe efter landning för hon hade bråttom iväg till en förbeställd taxi.
(Kommunikationskedjan fick därmed sin femte länk. Bil-tåg-buss-flygplan-taxi.)
Säkert rattade chauffören taxin medan han berättade ”skrönan” om kvinnan som tryckte in bilen på den smala vägen och tvingades ta sig ut via taket. (Vilken tur att hon hade den möjligheten).
Häftigt att befinna sig i en stad i en stad. Ungefär som de ryska dockorna, tänkte Solveig och klev av vid ett torg. Direkt tog hon sikte på hotellet. Skulle bli skönt att checka in och duscha av sig resdammet. Därefter väntade en skön promenad i omgivningarna. Kanske en tur ner till den berömda ”Botan” som anlades redan 1855.

Det är dags att bloggägaren går in och svarar på det som står precis härunder och berättar om ”Gubben och havet”  NEJ!!! Han skulle inte klara av att svika havet. De två ”elementen” hör ihop som ett osynligt band. Gubben måste känna tryggheten att han kan nå det på x minuter. Helst med en promenad eller en kort cykeltur. Här i Ystad ser jag havet, färjor efter 1-2 minuters förflyttning. Innan dess hade jag 900 meter till stranden i Skummeslövsstrand. Det var lite längre i distans i Ängalag, men upplevdes som närmre. För där såg jag solnedgångar, vita gäss och skepp från den inglasade altanen, två balkonger, kök, sovrummet, pigrummet och den stora underbara salen. I Falkenberg bodde vi på två ställen. Tog mindre än fem minuter att se vattnet/Skrea strand. I Hjo döpte jag Vättern till Havet. 😉 Jag önskar just nu att jag själv visste svaret/fortsättningen – och kunde skriva mer. Om några veckor kan jag förhoppningsvis det. Alla dessa pusselbitar som ska hamna på rätt plats och i rätt ordning. Istället fortsätter jag nästa gång att fylla på texten ovan om Solveigs resa. Frågan där är om det är mycket kvar eller lite kvar. 😉
Nästa pusselbit är att jag vill flytta till en stad med ett medelstort sjukhus som har ”alla” avdelningar. Närhet till hav, medelstort sjukhus. Tredje, fjärde och femte pusselbiten hör ihop. Som säkert många har förstått brinner jag för att skriva, fota och blogga. Jag har redan många planer om hur nästa blogg ska se ut.

Undra vilken svensk stad som får flest poäng och om ni tror att jag sviker havet. 
SLUTTABELL:EFTER 18 DAGAR: Tack till alla som gissat. 😀

Umeå, 17 poäng. (Min favoritstad i Sverige.)
Visby, 11 p. (En dröm som jag haft i många år är att få bo på en ö under alla årstider.) 

Gränna, 5 p.
Göteborg, 5 p.
Helsingborg, 5 p.

Kalmar, 3 p.
Uppsala, 3 p.

Karlskrona, 3 p.
Lund, 3 p.
Halmstad, 3 p.

Norrköping, 2 p.
Västervik, 2 p.
Huskvarna, 2 p.
Trosa, 2 p.
Hjo, 2 p.
Falkenberg, 2 p.
Varberg, 2 p.
Söderköping, 2 p.

Vaxholm, 1 p.
Sundsvall, 1 p.
Jönköping, 1 p.
Mörbylånga, 1 p.
Eskilstuna, 1 p.
Askersund, 1 p.
Vadstena, 1 p.
Mariefred, 1 p.
Örebro, 1 p.
Alingsås, 1 p.
Sigtuna, 1 p.
Nyköping, 1 p.
Laholm, 1 p.
Örnsköldsvik, 1 p.
Strömstad, 1 p.
Mora, 1 p.
Stockholm, 1 p.
Piteå, 1 p.
Nynäshamn, 1 p.
Oxelösund, 1 p.
Lysekil, 1 p.
Borgholm, 1 p.
Härnösand, 1 p.
Höganäs, 1 p.
Norrtälje, 1 p.
Skellefteå, 1 p.
Öregrund, 1 p.
Gävle, 1 p.
Skanör, 1 p.
Valdemarsvik, 1 p.
Stenungsund, 1 p.
Ronneby, 1 p.

50 st olika förslag blev det till slut.
Jag har under lediga stunder ringt gamla vänner/kompisar som fått gissa innan jag berättat sanningen för dem.
Nu kommer det att bli några riktigt intensiva veckor. Eller så  går det fort. Eller så kommer det att stå still. Spännande och ovisst med inslag av läbbigt. 🙂

 

 

 

244 tankar på “Dags att släppa en bomb – ett drama i många akter

 1. Tydligen var det inte Kalmar. Det går snabbare med tåget från Malmö. Jönköping är det inte heller. Örnsköldvik ligger vid Högakusten, det skulle du gilla. Tror inte att det är Luleå, kanske är det Umeå trots allt? 🙂 Kram Anne

 2. The capital of FIKA, Alingsås får bli min andra gissning.
  Sommarhälsningar från Grisselö i maj. Kl är 21 och det är 24 grader utomhus.

 3. Nu tror ju jag att du kan luras även här, det är kanske ändå inte dit ni ska……
  du är en luring….,-))))
  Så jag fortsätter min gissning……till Sigtuna där tror jag ni flyttar ,-))
  Ha en härlig dag
  KRAM Primrose ,-)

 4. Grattis till Solveigs nya jobb. Jag tror att ni drar norrut och landar i Nyköping. Nu förstår jag varför ni rensat så. Det borde jag också göra, inte för att vi tänker flytta men för att det skulle vara skönt att bli av med lite gammalt skräp. När man aldrig flyttat (jag skämtar inte) och hela tiden fått fler förråd så finns det en hel del som man skulle kunna vara utan. Kanske höstens projekt.
  Kram

 5. Fredag idag. Ännu en solig dag. Tyvärr måste jag tillbringa de flesta timmarna inomhus. En diskmaskin är på väg hit under dagen. Igår träffade jag två stycken änglar. ❤

  27 olika boplatser har ni gissat på. Umeå börjar dra ifrån i tabellen och förstöra spänningen. Vad ska jag göra åt det? 🙂 Helgkram till … om någon läser dessa nya rader, från bloggägaren som tagit en kort paus.

 6. Eftersom det blandas in flygplatser, så är min gissning och hopp alldeles fel. För det är för nära att flyga till . Men säger ändå Laholm, då Solveig så innerligt skulle behövas här i vår lilla stad. Men oavsett var ni flyttar så önskar jag lycka till till er båda två och stort grattis till Solveigs nya jobb!

 7. Flygbolaget var antingen väldigt snålt eller det måste har varit ett mycket kort flyg om det inte serverades något att dricka. Då är det definitivt inte Luleå (det serverades kaffe när vi åkte med flyget till Stockholm några år sedan). Jag tror det också serveras kaffe mellan Stockholm och Umeå (eller Skellefteå för den delen). Det tar mindre än en timme till Sundsvall och Östersund. Karlstad likaså, men det hade nog varit snabbare med tåg från Malmö. Nu gissar jag på Örnsköldsvik. Det ligger vid havet, det finns gott om björkarna och det är bara en dryg timme till Umeå :-). Ha en bra helg!

 8. Va? Det här var oväntat… Jag funderade först på Stockholm, men det kan ju vara Umeå också som några skriver. Eller så håller ni er i ”närheten” och flyttar till Ronneby?

  Stort grattis till Solveig! Jag förstår att det måste vara någon form av drömjobb eftersom ni ska flytta så långt. Ska bli spännande att följa er resa.

  Önskar er en fortsatt fin söndag oh kommande vecka!
  Kram Christina

 9. Spännande och stort grattis till Solveig. Jag gissar på Visby, vacker stad med massor av rosor och hav. Lycka till med den fortsatta röjningen.

  Ha en fin vecka och kramen ❤️

 10. En röd dag som blivit svart. Undra hur många dagar sedan det var som det blev så i vårt land.

  34 städer. Flera av dem skulle jag kunna tänka mig att ”sätta Bo” i. 😉 Jag för in kompisar/vänners gissningar, som jag kontaktat via mobil sista veckan. Någon hade anat att vi skulle ”röra på våra ”BOpålar” men de flesta har blivit förvånade.

  Slut på rasten. Vilken ände ska jag börja … Svårt att vara ensam. Många små beslut som ska fattas. Behöver bollar tankar & idéer med S.

 11. Ja jag undrade just om det var Curt Nicolins fel ;-). På sin tid ville han ju dra in på en hel del röda dagar.

  Lätt att associera flytt till Bo :-). Har du nämnt att ni ska byta BOstad? De har du säkert. Förstår att det är mycket att tänka på och att det känns nervöst. Undrar om det blir Umeå (eller kanske HunneBOstrand)?

 12. Vad spännande Bosse, jag tror iaf att det blir ganska långt norrut, men vart det har jag ingen aning om, men norrlandskusten 🙂 Jag får kika in senare och se resultatet, spännande med flytt

  • Jag föll så mycket för den staden att jag flyttade dit. <3. Den staden kommer på första plats i Sverige på min personliga lista. Hoppas du återkommer dit. Umeå är fin hela året om.
   Sedan råkade jag bli blixtförälskad i en gammal klasskamrat och då …. <3. Den kärleken håller fortfarande.

 13. Jag fortsätter gissa ,-))
  Oxelösund ,-)
  Ha en härlig dag. Soligt varmt härligt ute, och nu blommar det överallt, ,-))
  KRAM Primrose ,-)
  Lycka till så ni hittar stället ni kommer att trivas på! ,-)

 14. Först och främst, ett stort grattis till Solveig och ett stort grattis till dig som har en så duktig och fin fru. Och ett stort grattis till er båda som har varandra. Jag önskar er ett stort lycka till och hoppas ni kommer att stortrivas på er nya boplats. Jag har ju blandat mig sent in i gissningsleken och försökt att tolka ledtrådarna. Så här resonerar jag ….

  Solveig måste ha flugit antingen till Göteborg, Bromma, Visby, Arlanda eller Borlänge. Du har googlat på vidare förbindelser från Arlanda, hm, då borde det vara dit hon flög. Men hon tog inte flyget till slutdestinationen utan taxi. Du kan absolut inte leva utan havet, alltså måste det vara en plats med närhet till havet, helst gångavstånd. Min gissning får därför bli Vaxholm! Ca 1 timmes taxiresa från Arlanda 🙂

  Kram till er båda!
  /Anita

 15. Nu hoppar jag över till andra sidan Sverige ,-))
  Lysekil blir min gissning.
  Nu är jag otroligt nyfiken …….var?! ,-)))
  Ha en härlig Onsdag.
  KRAM Primrose ,-)

 16. Nu är jag hemma igen och då ser jag att jag kan gissa ännu en gång. Bra där. Då tar jag och slår till med Uppsala.
  Ha det bra och stressa inte för mycket, lagom är bäst.
  Kram!

 17. Nu är jag över på den andra sidan landet igen ,-)
  Borgholm ,-)
  Nu utmanar jag mig själv också att hitta fler mysiga platser ,-))
  Ha en fin dag.
  Syrenerna är underbara här också ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Härligt att resa med hjälp av ”atlas” och fantasin. Det gör jag ofta. 😀
   Eftersom du är flitigast att gissa kan jag bjuda dig på att jag just nu har kontinuerlig kontakt med S som är på plats igen. Denna gång för att gå på visningar. En var hon på igår. Om två minuter ska hon besöka nummer två. Därefter endast kliva ner en trappa för nummer tre. Fjärde visningen är klockan 11. Intensivt va?
   Hon har även hunnit besöka den skola som hon ska inleda på. (Rektorsområdet består av två skolor) Första intrycket var positivt. Både av skolan och kollegor. 😀
   S har skoskav. 😦 Jag ser fram emot nästa samtal och hoppas hon kan hålla isär sina intryck och inte blandar ihop dem. Vi har kollat noga på hemmaplan och resonerat flera timmar. 🙂 Det finns för och nackdelar med allt.
   Kram Bosse som tänkte ta paus och gå ut på altanen eller balkongen och sola & läsa. Altan blir det nog inte nästa gång. Snyft.

 18. Jag förstår om det känns kluvet, men ändå – det är ju ett alldeles underbart inslag i tillvaron. Spännande. Jag låter bli att gissa, tänker istället bara att björkar får Umeå att dyka upp som en gubbe i lådan, och havet; då ”landar” jag i Ystad … eller kanske nånstans i Sveriges trädgård med hela sin kustremsa …
  Allt gott!
  Kram Mia

 19. Jag gör en gissning till! Sen är det slut på alternativ ,-)))) Du vill väl ut och njuta av Ystad så mycket det bara går.
  Öregrund ,-)
  Förstår att ni har mycket nu. Spännande att S är tillbaka och går på visningar hoppas hon hittar något helt ”fantastiskt” så att ni båda kommer att stortrivas, kanske blir det en altan trots allt, eller en härlig balkong.
  Förstår att det måste vara svårt att lämna en plats man älskar, Ystad ligger ju kvar…..om ni skulle sakna Ystad så mycket. Håller tummen stenhårt och LYCKA TILL! ,-)))
  Ser med spänning fram emot att få veta vart flyttbussen kommer att rulla ,-))
  Ha det kanon nu ,-)
  KRAM Primrose ,-)

   • men har du tid med alla dessa städer ?! ,-)
    Försöker tänka på ” 6 mils utflykter det är mycket som ska stämma! ,-)))
    Ha det fint ni alla i familjen ,-)
    KRAM Primrose ,-)

   • Tid har jag jätteont av. 😉 Det känns om jag är med i någon slags film. Vet inte om det är en dokumentär eller en fantasifilm. Dygnen och veckorna rusar iväg. Förstår inte hur vi/jag ska hinna med allt. Det kommer främmande människor och köper saker. Vi får mer och mer tom yta vilket är bra. Nu ska jag gå upp och se vilka två män som går till final i dansandet. Min favorit är Daniel.
    Önskar dig en fin helg.

 20. Håller också på Daniel, helt otrolig är han ,-)
  GÄVLE gissar jag på nu ,-)
  Jag vill ju gärna hitta en stad som ingen redan gissat på!
  Men en väg där man kan fastna med bil??
  Hoppas det finns en sådan……
  En ”skröna” men ändå ,-)
  Ha det fint mitt i allt!
  KRAM Primrose ,-)
  lite dyr taxiresa kanske! ,-))

  • Det kommer att bli en spännande final nästa fredag. 🙂
   Finns bara talangen där går det säkert att fastna med en bil i varje stad.
   Vi har idag hunnit med att skänka, slänga och köpt två nya resväskor. Är lite låsta med tider då det ska komma personer och förhoppningsvis köpa möbler. Målet är att minska ner och minska ner för att det inte ska bli någon repris på gamla flyttningar. Minnen som jag helst vill förtränga. Pinsamt är inte ens förnamnet. 😉
   Kram Bosse

 21. Hm nu har jag funderat kan inte se någonstans att resan innefattade en mellanlandning på Arlanda eller Bromma. Finns väl ingen direktlinje MMX-UME men det finns direktflyg till Visby kort flygning ingen servering. Nu tror jag banne mig att ni ska till Gotland . 🤗 kram Åse

 22. Så spännande följa med på er resa mot nya äventyr och utflyktsmål. Jag är nu helt övertygad om att ni flyttar till Visby. Ha en fortsatt fin söndag och ta igen dig mellan varven. Kram ❤️

 23. Med den göteborgsvitsen är det väl ingen tvekan längre, 🙂 Grattis till Visby och deras elever! Hoppas det ordnar sig till det bästa med bostaden också. Ha en bra söndag!

 24. Nu drar jag till med den rätta staden ,-))
  Valdemarsvik ,-)
  Det låter rätt ,-)
  Ha en härlig Söndag.
  KRAM Primrose ,-)
  Ha haha ja det går nog att fastna i alla städer som du skrev ”med bilen”

 25. Äsch, läste just att Gissningar inte införs efter söndagen den 24 maj 2018. En sådan söndag fanns inte hos oss (det var torsdag då)

  • Tror du behöver putsa glasögonen. 🙂 När jag läser står det 27 maj. 😉
   Datumet och veckodagen fanns framför mina ögon på väggen, när jag skrev raderna i morse. Orsaken var att Junibilden/Junialmanackan kommit främst av okänd anledning. Vi börjar bli trötta nu. Tack ska du ha för att du håller reda på mig. Kram

 26. Då stänger jag denna lek. Det har varit kul att ta pauser från alla måsten och se om det har kommit in något spännande förslag. Inte kunde jag ana att det skulle bli så många. Tusen tack till alla som tagit sig tid till att gissa. Extra mycket tack till Primrose. ❤

   • Visby är ju otroligt fint och en idyll. Förutom mitt i semestertider kanske. Grattis till er båda! Jag har varit där en del under uppväxten och jobbade där en sommar för läänge sen. Vilken sommar det var!

   • Tack ska du ha. 🙂
    Jag ville inte bo på någon mindre intressant plats. Det var mitt krav när S ropade städer där det fanns lockande arbete. ”Nej”, skrek jag från mitt håll. ”Då flyttar jag ensam”, skojade S. 😀
    Håller med dig. Men det är likadant i Ystad på sommaren. För mycket folk på för liten yta. De förstår inte att det kan komma en bil på en av de mysiga gatorna och att de ska förflytta sig till trottoaren. Vi har varit där under högsommaren. Det är inte bökigt om man tar och kör ut på ön. Det är mest innestan i Visby och Fåröfärjan som ska undvikas under de intensiva veckorna. Vi har varit på mysiga ställen på ön där vi varit helt ensamma trots att det varit högsommar.

    Vad kul att du jobbat där. Undra vad du gjorde. Syftar på arbetstid. 😉 Lyckost dig som varit där under uppväxten. Det dröjde länge innan jag kom dit första gången. Då hade vi precis varit på en finare kanalö (Jersey) och jag var inte så impad, med tanke på regn och dimma de få Pingstdagar som vi var där. Tur jag gav ön en andra chans flera år senare.

   • På den tiden jag jobbade där (sommaren 1973) fanns det gamla anrika hotellet/restaurangen Snäckgärdsbaden kvar. Byggnaden revs senare. Många av landets kändisar (eller iaf de från Stockholmstrakten ;-)) bodde där några nätter under sommaren. Det var mycket festande och jobbande, både dagtid och kvälls- och nattid. Jag och min väninna var värdinnor = servitriser. Kan inte säga att jag gjorde ett strålande jobb, precis. Men roligt hade vi. Alla som jobbade där var säsongsarbetare. Kockarna var ambulerande. Rätt många av proffsen var svaga för drinkar, men ändock skötte de sina jobb exemplariskt.

   • Vilket läge i staden. Där finns de dyraste bostäderna. Undra vad en natt i ett rum mot havet kostade. Undra om sjukhuset fanns där 1973. Du kunde fått hur många uppslag som helst till att skriva olika sorters texter. Hoppas du kommer ihåg anekdoterna. Jag tror det nuförtiden ställs större krav på nykterhet bland personalen på de fina ställena. Funderad du aldrig över att söka jobb där 1974 också? Eller var du bannlyst? 😉 Du satt såklart och åt jordgubbar och drack champagne när BB lirade kvartsfinal i Wimbledon. 😉

 27. Ser nu först sista meningen ” Botan 1855″
  Så himla glad jag blir för er båda! ,-))
  Vet ju hur varmt du skrivit om Visby, varit där en gång, otroligt vackert, hela Gotland att utforska ,-)
  Fastlandet har ju en massa härlig städer alldeles nära.
  Jag säger bara Härligt! ,-))
  Det kunde ju knappast bli bättre ,-)
  Grattis igen Solveig! ,-)))
  Ha det jättefint!
  STOR KRAM Primrose ,-))

  • Tack ska du ha. Vilken tur att du gillade ön vid första ögonkastet. Det gjorde inte jag. Tur jag gav den en andra chans, Då utan dimma och regn. Jag flyger mycket hellre än åker färja. Men bilen ska med … 🙂
   Vi hoppas allt blir så bra som möjligt. Men det är många berg kvar att bestiga.
   Solveig har hunnit med två flygresor dit. Hon har besökt båda skolorna. Hon har blivit varmt välkomnad och ser fram emot skolstarten i augusti. Allt känns overkligt.
   Kram Bosse

 28. Men så spännande. Det blev Gotland och Visby. Nej det hade jag inte tänkt på att gissa. Men jag hoppas att det kommer att visa sig vara ett bra val.
  Det är ju mycket som ska stämma vid en flytt och ännu mer att ordna om och med.
  Som du vet så besökte jag ju Gotland och Visby för första gången i fjol och jag tyckte mycket om ön.
  Hoppas att ni får tag i något lämpligt boende. Är det svårt att få tag i något där?
  Förstår att det kommer att ta ett bra tag innan allt ”sjunker in”. Stort steg att ta. Men ni är två och kan hjälpas åt på bästa sätt.
  Lycka till från hela mitt hjärta.
  Kram!

  • Mitt krav var att jag inte ville släppa kontakten med havet och samtidigt ha tillgång till ett sjukhus med ”alla” avdelningar. Dök det där jobbet upp som jag visste att S ville ha så… 😉 Tyvärr vet vi små människor inte svaret förrän efteråt. Vi hoppas att det mesta blir bra och vissa saker till det bättre. Jag har varit inställd på detta länge och har kunnat jobba i min takt. Vi har sista veckorna börjat sälja av stora möbler. För mig är det helt overkligt. S har hunnit flyga dit två gånger och bott på hotell. Hon har träffat mycket trevlig personal på båda skolorna som tillhör samma rektorsområden. En skola innanför muren, som är från 1800-talet. (Skolan) 🙂
   Jag minns att ni var där förra sommaren och att du tog fina foton. Det är dyrare där än det är här. Svindlande siffror. Många beslut ska fattas de närmaste veckorna. Tiden går lite för fort för oss just nu. Snart är det juni. Jag gillar att göra schema men hade behövt S hemma hela dagarna. Den stackaren ska först jobba heltid och sedan … 🙂
   Tack ska du ha, snälla du. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s