Från rampljus till golvcell


Svante var mallig och pratglad när jag i torsdags väntade in stylisten. Han såg fram emot att få glänsa. Visste om att fotografen skulle dyka upp en timme efter stylisten. Likaså mäklaren. Framför sin björnnäsa såg han hur hela världen skulle kunna se honom på internet under de närmaste veckorna. Allt ljus var på honom. Precis som han alltid vill ha det. Han brukar gå hem hos det kvinnliga könet. ❤

Själv hade jag 45 minuter kvar tills jag skulle släppa in stylisten. Jag kom på att jag inte fick glömma att ta en husbild som skulle kunna bli tavla nummer 7 på väggen över våra gemensamma bostäder genom åren, sedan 1990.

Mina tankar fladdrade vidare till att jag skulle ta kort inomhus på alla vrår för att sedan ta nya kort när jag kom hem igen – 3 timmar senare. Då kunde Solveig få se och jämföra skillnaderna.
Bilden ljuger. Jag har inte protes istället för ett vanligt högerben. Tror jag. 😉

Här har du två exempel. Först hur det såg ut innan och …

sedan efter stylisten tagit sig en kort siesta. 😉

Vad fridfullt det var att äntligen varva ner efter alla måsten under flera veckor. Jag gick fem promenader vid havet vid olika ställen. Läste tidningen ordentligt. Fikade med utsikt över ett glittrande vatten.

Intressant att jämföra. Ingen av våra möbler eller tavlor hade bytts ut. Endast blommor och kryddväxter hade tillkommit. Sedan hade saker plockats bort eller bytt platser. Dukar är nog alla stylister allergiska mot. 🙂 Jag fick leka leken; hitta saker under några timmar. Det var inte förrän på kvällen när datorn ”tvärdog”, som jag förstod att sladden inte fanns i.

Jag insåg att det gått snart fyra timmar sedan … vad var det för ljud? Vem ligger på golvet och snyftar?

Stackars Svante och hans kompisar från vår dubbelsäng. Steget från rampljus till golvcell kan gå på en nanosekund. ”Stackars dig. Vet du vad Svante? Du vet att vi brukar flytta då och då. Din chans kommer. Nästa gång ska du se… 😉

Fotnot:
Jag svarar med en symbol. Vi jobbar vidare och har fullt upp. Som du kan se om du trycker på länken under är det två offentliga ”visningshalvtimmar” inplanerade. (du får gå via hemnet till mer beskrivningar på mäklarsidan.)
Vi blev taggade när vi läste på ”privat sida via dosa”, att vårt objekt hade 634 % mer visningar än genomsnittet i vårt bostadsområde. Detta är efter två dagar. Nåväl. Vem vet. Efter en vecka kanske vi istället börjar närma oss fryspunkten och ligger 1000 % efter. 😦
Det viktigaste är att det blir en smidig affär. Det kommer att bli tufft att lämna denna bostad som vi trivts så bra i. ❤  Vi sa just det nyss när vi satt i lugnet och åt balkongfrukost. En koltrast ville göra oss sällskap, men hann vända innan sin planerade balkongräckelandning. Den såg antagligen att det bara var dukat för två. 😉

En månad går fort. Jag har aldrig haft så långt mellan två blogginlägg.

https://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-akeshall-ystads-kommun-rotfruktsgatan-48-14095815

48 tankar på “Från rampljus till golvcell

 1. Av någon anledning tycker jag det är så himla tråkigt att ni ska lämna Ystad. Men ni lär nog trivas på ön, där finns ju Knutas du kan fika med ist för Wallander…
  Stylister, det är för tramsigt att det ska stylas inför försäljning, i vissa fall ser hemmen obebodda ut. Ni verkar ha varit nästan godkända, men stackars Svante. Har han hämtat sig?

 2. Blev glad när jag såg att dukarna var borta! Jag tillhör nämligen dom som har ”dukallergi” och har alltid ifrågasatt användningen av sådana! T.o.m. under jultid!! Fast varje år försöker jag lägga på en vacker löpare jag har, men den åker väck ganska fort. *fniss* 😦
  Eftersom jag nu läst tillbaka och förstått – hoppas att jag fattat rätt, man vet inte om hjärnan fungerar fortfarande i dom här jobbigt varma dagarna – att det är Visby ni ska flytta till!? Om det är det så är ni HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till ön. Ni kommer säkert älska att bo här – och några vänner har ni ju redan!
  Berätta också exakt var ni ska bo så man kan tjuvglutta lite (precis som jag gjort på er hemnetsida). I vilket fall som helst så kommer ni säkert hitta ett bra ställe och ni kommer trivas fantastiskt.
  KRAM/Susie

 3. Ingen större skillnad efter stylistens arbete. Lika fint innan som efter. Så spännande för er att flytta till Gotland! Vi var på väg dit för en tio år sen, men ångrade oss. Balkongfrukost låter härligt!

 4. Hej! Har förstått att en flytt är på G. 😀 Kan säkert bli jättebra! Men det är ett företag 😉 att sälja och packa och allt det dära.
  Lycka till, säger jag varmt från mitt ❤
  Kram, Gerd

 5. Stackars Svante!
  Så klart stylisten måste fixa lite … det är ju sådant hon lever på 🙂
  Blir spännande att följa er flytt till den vackra ön.
  Kram

 6. Stylister har konstiga ideer det märkte jag när vi sålde huset vid skilsmässan. Jag älskar dukar och virkar fortfarande dessa trots att det är omodernt. Gotland däe kommer du att trivas och der finns flera poliser du kan följa Knutas oc Karin bl.a.
  Lycka till
  Kramar från ett varmt Rottne

 7. När vi skulle lägga ut vårt hus på nätet, så skulle vi först ha en pratstund med mäklaren. Det slutade med att han fotade direkt och att ingen stylist kom hem till oss. Märkligt nog såldes huset på väldigt kort tid – precis som önskat. Vi var ju redan ”med ny lägenhet” … Jag är sån att jag går på känsla och vet när jag kommer in i en bostad, om jag ska trivas eller inte. Kanske var det så även för köparen av vårt hus ..
  Det är mycket jobb med en flytt och det kan ni. Jag vill aldrig mera flytta. Nu får dom bära ut mig när det blir dags.
  Önskar er god trivsel i Visby och ser fram emot att få se var ni hittat ert nya hem.
  Kramar till er! ❤

 8. Underbart med dina vinklingar i skriftform!! Foton tagna i olika perspektiv, tänk om man hade den riktiga feelingen och kunde med några dramatiska vinklingar ändra sitt synsätt för att få till de där kanonbilderna. Eller är det att förfalska? 😉 eller kanske bara det är ett nytt sätt att se allt det underbara omkring oss som de livsnjutare vi är. 😁 💞

 9. Hej svejs i flytt-tider! Ni bor ljust och jättefint i Ystad, bästa huset i längan tycker jag som haft äran att fika på er balkong. Det är klart att det blir lite vemodigt att lämna men jag är säker på att ni kommer att trivas på Gotland också. Kanske ni då träffar på vår sons bästa kompis härifrån, som bott där i många år nu och trivs förträffligt. Det är en underbar ö. Lär ju inte bli isolerat i Visby, mitt i smeten med allt inom räckhåll. Svante går från källarcell till klättring på kalkstenshäll. Inte fy skam för en älskad björn med mycket liten hjärna… eller är han ett undantag? God söndag!

 10. Roligt att veta att allt gått bra så här långt! Det känns lite konstigt att ni flyttar ifrån Ystad, på ngt konstigt vis förknippar jag dig så mycket med den staden! 🙂 Men jag tror också att ni kommer att trivas bra på Gotland som ju är en underbar ö!
  Stylist… ja, i de flesta fall gör de ett gott jobb och får till det där extra som gör att bostaden upplevs fräsch och harmonisk! Men hos er verkade det inte behövas så mycket styling!
  Ska bli så spännande med fortsättningen!
  Kram Nilla

 11. Egentligen så tycker jag att det vore trevligare om hemmet präglades av personlighet men så ska det inte vara utan tvärtom. Ju mer minimalistiskt desto bättre! Så det blir bara att rätta in sig i ledet när vi kommit så långt. Hoppas det kommer många hugade spekulanter men stackars Svante, där fick hans självförtroende nog en rejäl törn 😉

  Kram

 12. Jag håller tummarna för att allt går bra. Är lite skeptisk till de här stylade hemmen, att det inte kan få vara som det är men har förstått att så är läget nu för tiden.
  Kramar

 13. Tänk att ni har bott i vår lilla stad så många år och inte förrän det är dags för er att flytta fick jag träffa er live. Böckerna blev populära 🙂 Förstår att ni har mycket att stå i. Kram Åse

 14. Svante du är bäst ,-)
  Vad hade första bilden varit utan dig! ,-)
  Vilket hus! Så jättefint ni har det, varit och kollat länken.
  Där skulle jag själv ha stortrivts! Visade gubben, han sa samma han, kanon är det, gillar färgerna och allt.
  Om inte vi hade vår familj här skulle vi ha varit med och bjudit.
  Förstår att det kommer att kännas svårt att lämna, ni lämnar ju så mycket, ett himla fint hus och hela Ystad och 6 mil runt på olika utflykter ,-)
  Jag är själv väldigt känslosam och när jag trivs, då trivs jag!
  Önskar nu er att det ”nya ” blir en oväntat härlig överraskning.
  ” Tänk att det skulle bli SÅ bra”.
  Lycka Till!
  Varm Kram till er.
  Primrose ,-)
  Svante du hann bli en kändis! ,-))

 15. Stackars lilla Svante!
  Vad fint ni har det i erat hem. Förstår att det kan vara lite svårt att flytta, även om det blir spännande med det nya. Gotland låter ju inte fy skam.
  Hoppas allt går bra med både försäljning och flytt. Det är ett stort projekt.
  Lycka till och kram till er båda!

 16. Det är mycket att stå i när man ska flytta…. packa, slänga o.s.v..
  Men när allt är över och man är på plats i nya boendet brukar det kännas bra.
  Tycker synd om Svante:)!!
  Kram gun

 17. Känns märkligt att ni ska lämna Ystad. Även om vi aldrig träffats så hör det liksom till att du bor i Ystad… Nåja, hoppas att ni får det fint och trivsamt i ert nya Place. Jag ser fram emot att följa flytten, det blir ju faktiskt lite spännande 🙂

  Ha det gott! Och njut av helgen!
  Kram Christina

 18. Så det är flytt på gång, och minsann tror jag det är Visby ni flyttar till när jag läste ditt förra inlägg! Vilken lycka att få bo på den ön, som jag besökte första och ännu den enda gången sommaren 2015, såååå vackert! Hur vintrarna är där vet jag dock inte…! Vet också att det har en förlossningsavdelning där, vi har ibland haft hospiterande barnmorskor från Gotland hos oss.
  Lycka till med försäljning och flytt!!

 19. Det där med stylade lägenheter har jag aldrig riktigt förstått men det är ju så det går till nuförtiden. Stackars Svante men han hämtar sig säkert. Ser fram emot att följa flytten.
  Kram och trevlig midsommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s