En kär sexåring som fått för lite omsorg sista månaderna

Jag landade skakigt på marken

Nyss hemkommen efter mysiga soliga dagar på Gotland. Väskorna fyllda med smutstvätt och sinnet fullt av alla dessa tusen intryck som ska sorteras upp i rätt minnesfack.

Det är underbart att flyga i klart väder och med fönsterplats. Endast små söta bomullsmoln utanför fönstret, utportionerade på behagligt avstånd. Läckert att se marken under hela flygtiden. Bilarna som små leksaksbilar på det strukturerade vägnätet. Sjöar och vattendrag i olika storlekar. Småland fyllt av skog. Så plötsligt dyker en större tätort upp. Malplacerad och ditslängd som för att störa naturpusslet.

Det lilla planet ruskade om mitt välbehag vid några tillfällen. Värst var det när landningen inleddes. Då började fågeln med plåtvingar att skaka. Som människa blir jag medveten om vår litenhet i det stora.

Alltid lika skönt att komma hem efter en lyckad semester. Upptäcka det hemvana på ett nytt sätt. Skönt att bevittna att vi inte haft objudna gäster. Den köttätande växten i fönstret har gjort sin plikt – ännu en gång. 😉 Garderingen med larm är heller inte tokig. Fast vid förra resan stod en Securitasbil på uppfarten. En man klev ur bilen och berättade att larmet hade gått. Bakom hans rygg tog jag skydd när vi i gemensam manstrupp gick in i bostaden. Inget märkligt på entréplan. Tretton trappsteg neråt.
I sovrummet fanns det liggande svaret som stavades p-e-r-s-i-e-n-n. Fallande svart persienn. Nu vet vi att larmet funkar 🙂

Fotnot: Detta var min första bloggtext. Inlagd i dag för sex år sedan. Ingen kommentar i molnet. Kanske en handfull personer som råkat snubbla in och läst. Inte kunde jag då ana att den skulle få en ny chans som inlägg nummer 1 311. 😀

Hoppas du haft en fin midsommar. Vi arbetar med än det ena och det hundrade. En del stora sysslor börjar på S; Sälja, skänka, slänga, spara, städa, slita, syna, sova. Vi lovar varandra som vanligt att nästa gång påminna den andre om att ALDRIG flytta igen. Samtidigt tar vi chanserna att njuta av denna bostad som vi har många ljusa minnen av. En lunch på balkongen, en fika på altanen eller gräsplätten. På kvällen finns det sol på framsidan. Där sitter jag ibland med en bra bok eller korsord. Skingrar tankarna.

Bli den första att lämna en kommentar till denna text. Tyvärr kommer jag inte att svara med en text (men symbol). Detta är en offentlig plats med sina för och nackdelar. 😉 Dessutom har jag mycket begränsad fritid. Sköt om dig. ❤

 

40 tankar på “En kär sexåring som fått för lite omsorg sista månaderna

 1. Tänk vad tiden går – och nu ska ni flytta hit! Har ni hittat nåt ställe!? Var i sånt i fall? Hör av dig och berätta…..
  KRAM och TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ MIDSOMMARHELGEN
  Susie

 2. Det är slitigt att flytta, men kul. I gömmorna kan man hitta saker man inte visste att man hade. Önskar er en fortsatt härlig helg. Kram åse

 3. Tiden går fort och det var roligt att få läsa detta inlägg! Förstår precis vad ni håller på med för liknande projekt pågår här. För ja, vi har också kommit till skott och skrivit på men vi behöver inte flyga till vår kommande bostad utan antingen cyklar vi eller kör dit. Men vi får vänta till våren 2020. Just nu finns där bara en grävskopa…

  Kram och ha en härlig midsommardag mitt i allt slit och släp 😀

 4. Jag kan tänka mig att ni har det tufft med flytten men ni har ju rutin 😄. Vi har aldrig flyttat, bara samlat på oss en massa ”bra att ha-grejor”. Vi pratar ibland om att börja röja så att barnen slipper det men det kommer aldrig längre än till prat. Riktigt dumt för vi blir ju inte piggare precis !
  Ha det gott !

 5. Hej Bosse!
  Vill börja med att be om förlåt för att jag inte besvarat din kommentar på min blogg. Jag har haft bloggen vilandes ett tag, inte ens öppnat den, och därför missat dig. Vill gärna svara alla som tar sig tid att skriva till mig, även om jag inte alltid hinner med så mycket på bloggen som jag skulle önska. Har också känt att jag behövt vila lite, och nog kommer fortsätta med det ett tag till. 🙂

  Nu till dig och er flytt. Det låter spännande, men också jobbigt. Minns när vi flyttade sist. Så mycket att sortera, slänga, packa ner, minnas, ………. som du skriver. Att flytta är stort och det berör.

  Jag vill önska lycka till med det nya hemmet, och med att skiljas från det gamla. Ta hand om dig och använd den lilla tid du får över när du packat, burit och kånkat till något njutbart. Äta gott, läsa något bra eller titta på de vackra växterna som blommar i naturen nu ……. 🙂

  Lyckatillflyttkramar
  Anna-Karin

 6. Det händer mycket hos dig har jag nyss läst. Mycket jobb med att flytta, jag vet. Då har man helt plötsligt så mycket mera saker samlat på sig än man tror.
  Kram och Trevlig midsommar!

 7. Jaså, jag trodde att ni var där för att rekognocera 😉 inför flytten. Ack vad jag bedrog mig. Önskar er en fortsatt fin helg! Fotboll ikväll, anar jag? Jag ska kolla, om jag vågar. När Granen skulle köra sin straff tittade jag mellan fingrarna. Som om det skulle hjälpa.

 8. Först blev jag inte att svara ,-) men om jag skyndar mig går jag in med två ettor ,-))
  Flyga gillar jag inte, det bästa var landningen och då när jag tar steget ut från planet.
  Förstår att ni njuter till sista minuten och att ni har mycket att göra.
  Regnig Midsommar har vi haft och har.
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-))

 9. Vad roligt att läsa det sex år gamla inlägget.Skrivet med sådan känsla. Förstår att ni har mycket att stå i och samtidigt vill ta till vara allt det fina med ert boende i Ystad. Blir ett pussel att få ekvationen att gå ut. Önskar er det bästa.
  Stor kram!

 10. Trodde först du varit på Gotland nu … men det var gamla minnen – kul att läsa det gamla inlägget! Att förbereda inför en flytt är en jobbig sysselsättning som tär på krafterna …hoppas ni hinner vila emellanåt och att midsommaren blev ett skönt avbrott.
  Ha det gott!
  Kram

 11. Så roligt läsa ditt första inlägg och så lägligt nu när ni ska flytta till Gotland. Denna magiska ö som ni nu får utforska i lugn och ro på hemmaplan. Spännande få följa med på denna resa.

  Ha en fin söndag och glöm inte att ta energipåfyllande pauser mellan varven. Kram ❤️🍓🇸🇪

 12. Roligt att läsa det gamla inlägget. jag förstår att det är mycket nu. Själv tror jag aldrig jag kommer att flytta. Har bott på samma ställe sedan 1977. Du må tro att det finns mycket bråte som skulle behöva rensas ut. Vi har börjat så smått men det finns mycket kvar.
  Kram.

 13. Kul att återpublicera 🙂 Då har ni alltså inte varit på Gotland nyligen, utan Ni är mitt uppe i spara, packa, kasta, ge bort…. Lycka till!
  När får vi veta vart ni ska flytta?
  Hälsa Solveig så gott!

  Kram Christina

 14. Det är både för och nackdelar med att flytta. Förstår att det blir lite tid att sitta vid datorn. Men jag/vi är glada att du uppdaterar oss när tid och möjlighet finns. Har aldrig varit på Gotland. Men skulle mer än gärna åka dit vid tillfälle. Det är så mycket jag vill göra, och åka till. Just nu har jag fått Lofoten i huvudet. Men man vet aldrig vad som dyker upp. Önskar att jag hade mera semesterdagar och inte minst pengar. Kram Katarina 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s