En trevlig avslutning och en lyckad början

Om det handlade om mitt privata liv skulle jag vara i fas ett och se fram emot fas två som förhoppningsvis startar upp, i nästa månad. Den som lever får se…

Nu rörde det sig istället om två intressanta trilogier i böckernas värld. 😀
Jag har precis avslutat tredje delen i ””Livet efter dig-trilogin”.
Den här gången reser Louisa Clark till stora staden New York. Efter kassasuccén ”Livet efter dig”, som var lika bra som film som roman, tyckte jag Moyes hade svårare att fånga mig i början på andra boken. (Den tog sig någonstans på mitten) Det är givetvis svårt att toppa en sådan framgång. I denna avslutande roman var mina förväntningar inte lika höga. Därför tog jag tacksamt emot alla skratt och lustigheter som servades när Clark var i sitt esse. I bakgrunden finns seriösa tankar/ämnen att diskutera i en bokcirkel. Mina betyg för böckerna blir 5, 3+ och 4.
Titeln måste Moyes ha lånat från mitt manus som jag skrev för x antal år sedan. Jag förlåter henne mer än väl. 😀

Vad mysigt det har varit att hitta små luckor i vardagen, där jag kunnat gå ut en stund. Lässtunder då jag glömt allt annat slit och allvar.

Egentligen började jag med första boken i en annan trilogi. Anna Fredrikssons första bok ”Mellan himmel och hav” fångade mig och jag ser redan fram emot de andra två delarna.
Jag har läst alla Annas andra böcker. Denna nya handlar om tre generationer kvinnor. Sally 51 år. Hennes dotter Josefin 23 år. Josefins mormor Vanja 72 år. Jag är förtjust i Annas lågmälda berättartempo, som enligt förlaget kallas ”Feel real”. En hel del av innehållet är tydligen självupplevt. Extra mysigt att handlingen mestadels är förlagd till vackra Kivik-trakten på Österlen. Tyvärr glömde jag scanna framsidan – innan jag lämnade tillbaks romanen. 😦

Idag var jag på bibblan och hämtade hem min näst sista bokbeställning. En roman som utspelar sig i min favoritstad Umeå. Annars har dagen mest bestått av ”soptippsrunda”, skänka saker till Antikvariatet och till en Second Handbutik.
Hur många ton/kubikmeter har lämnat vår bostad de sista fyra månaderna? Ändå är vi inte klara med den biten. Visst är det roligare att plocka upp än ner? Frågan är om allt som vi har kvar kommer att få plats i tältet på Gotland. Säkrast att jag bokar en rauk eller grotta också. 😉
Nu kom min ena dotter hem. Hon har besökt Falsterbo Horse show och bland mycket annat tittat på en häst som hoppade två meter i höjd. Dagens Patrik Sjöberg skulle varit chanslös. 🙂
Dags att plocka ner tunga böcker i en flyttkartong. Ha en bra fortsättning på helgen. Jag låter andra sommarfrågan vara öppen ett tag till. Passa gärna på att deltaga. Någon kommer att vinna en Skrap-kryss innan juli är slut. Jag gissar på att det blir en kvinna.
Kram Ystadbon Bosse ❤

 

18 tankar på “En trevlig avslutning och en lyckad början

 1. Det är inte lätt att sortera vid flytt. Har flyttat 9 gånger från stort till smått och tvärtom. Nu tänker jag bo kvar resten av livet.😇

 2. Tyckte du den var bra🤭Mellan himmel och hav. Jag hade förväntat mig mer och blev irriterad att platser inte stämde. Men ska såklart läsa de andra.
  När går flyttlasset? Lycka till, men Skåne blirlite tomt…

  • Svårt att sätta betyg på. Men jag gillar att sticka mellan med denna typ av handling/bok mellan alla ruskigheter jag annars läser. Är det trovärdigt gör det inget om det inte händer massa av saker. Jag tycker om att själv försöka gissa vad som ska hända i denna första och i de två kommande. Vissa är såklart rätt givna. Jag tror att Vanja trillar av pinn i slutet av tredje. Att ”trion” kommer att ha olika aktiviteter i det gamla huset. Att Sally blir ihop med Peter i andra. 😉 Det behövs oväntade nya händelser för att ruska om i grytan.

   Hade hon slarvat här också? Minns att jag störde mig på faktafel i ”Augustiresan”. Hon bor ju på orten flera veckor om året och borde inte missa.

   Vi skulle också vilja ha ett exakt datum. Tog lång tid innan vi fick ett svävande svar på just den frågan, som vi hade stort intresse av. 🙂 Hängde på en ”tömning” i Hammenshög på Österlen, som skulle kunna krångla till det. Vi har heller inte bestämt oss för om vi ska checka av ”tomheten” efteråt. Flyttstädning ska vi leja bort. Men den borde helst ske ett fåtal dagar innan nycklarna byter ägare. Många lösa trådar kvar. Men vi är betydligt längre komna än för fyra dagar sedan. Skönt att vi redan har skrivit på en fullmakt och inte behöver deltaga fysiskt nästa gång. Visserligen är det kul att flyga men …

   • Ja. Slarvfel eller vad, men det stör mig. Tror väl på nån liknande händelseutveckling som du…
    Lycka till nu i slutfasen 🤗

 3. Jag håller helt med dig om betygsättningen på trilogin. På måndag blir det ett besök på bibblan för att hämta ett par böcker. Av någon anledning trillar beställningarna oftast in på en och samma gång. Här har det också avyttrats massor men lika mycket återstår. Men vi är i alla fall ute i god tid 😀

  Kram och lycka till med återstående arbete!

  • Det drabbar oss hela tiden. Precis som ketchupflaskan. Först kommer inget/inga …Sedan är det lite störigt att det bara är 14 dagars-lån på flera titlar. Kanske vanligast på sommaren då det är större tryck. Jag är stenhård om jag får hem 4-5 böcker samtidigt. Håller den inte mina mått efter 30-50 sidor åker den ner i ”påsen” igen.
   Otroligt viktigt och smart att börja i god tid. Vad jag är trött på ”skojare” som inte kommer. Idag la jag undan annat arbete och gjorde klart för hämtning av två Billyskåp med glasdörrar. Nu sitter jag trångt bakom dem i en en vrå och skriver. En f.d granne som var på stranden skulle hämta dem med en Volvo senare på eftermiddagen. Grannen ansåg att de inte fick plats och ville inte ställa upp. 😦
   Vi hade nyss en man som köpte samma sorts skåp. Han hade en likadan Volvo.
   Många olika negativa saker har hänt med annat. Annars kom det en och köpte våra fyra barstolar. En annan köpte barnböcker. Vi behöver fortfarande minska en hel del på bohaget. Dessutom tänkte vi köpa nytt på plats. 🙂 Allt för att det ska bli bra denna gången. Kubikmeterna på flyttbilen måste räcka. 😀

   Tack ska du ha. Njut av ditt sommarlov. S ser fram emot nästa sommar då allt blir som vanligt igen. Hon har inte uppskattat dessa två år då hon jobbat ensam på loven.
   Kram Bosse

 4. Har bara läst Livet efter dig. Den gillade jag.
  Mycket jobb när man ska rensa ut grejer. Men skönt också tycker jag. Jag känner det som om jag blir av med sådant som länge bara har legat som tyngder över ryggen.

 5. Det är extra svettigt att sommaren 2018 befinna sig aktiv inomhus. Vi går ut och svalkar oss på altanen och balkongen då och då. 🙂
  Vissa saker visste jag inte om att vi hade. Andra har jag återsett efter sju år. 😉 Här är rörigt men vi har bestämt oss för att låta en zon vara som vanligt. Fri från kartonger. Där kan vi andas ut.

  Tur det inte blev 0-0 i finalen. Jag höll på Frankrike. Tänk om målvaktstavlan avgjort finalen.

 6. Jag flyttade från mitt hus för 6 år sedan (oj kom just över mig att det redan gått så många år) kan fortfarande få andnöd då jag tänker tillbaka. Kära nån! Hade mardrömmar flera månader efter flytten. Blev påmind av min far för några dagar sedan att jag hade en hörna osorterad med grejer hemma hos honom. Ville inte bli påmind!
  Jag vill så gärna läsa nu men jag hinner inte, får stjäla till mig stunder av stillhet.

  Kram och Lycka till!!

  • Åren går fortare och fortare. Sorgligt att du känner så. Vissa episoder sätter djupare spår än andra. Samma för mig.
   Stunder av stillhet unnar jag mig några varje dag. Det är så många beslut som ska fattas. Ibland orkar inte min hjärna med.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Undra hur er rutt sett ut denna gången. Sist åkte du över till stället de kör på vänster sida och är kända för en speciell tjockdimma. Vem vet. Ni kanske dyker upp på Gotland bland raukarna. 🙂 Hoppas allt gott bra för er.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s