De tre rätta bokstäverna

Oväntat fick jag ledig tid då det inte fanns några extra kraftiga flyttkartonger på Rusta eller ÖB. Därför kommer nästa uppgift till dig besökare.

Fråga 3 av 4:
E T T F F S S
Vilka TRE bokstäver tror du fortsätter denna serie bokstäver?

Ledtråd:
Det är inte förbjudet att räkna högt. Sover någon i närheten kan du viska försiktigt. Lycka till! 🙂

Facit:

Ledtråden var suverän. Bara att öppna munnen och räkna antalet bokstäver. Ett, Två, Tre, Fyra, Fem, Sex, Sju och fylla på med Å (åtta), N (nio) och T (tio). Smart va? 🙂 Ethel och Znogge fixade det. Undra vad ni andra menade med era förslag. Jag är för trött och upptagen för att kunna lista ut det själv. Hjälp mig?

Aktuell tabell inför sista uppgiften: 
Znogge, 10 poäng.
Gunnel, 5 poäng.
Wiolettan, Ethel, 4 poäng.
Anki, Lena Wik, 3 poäng
Primrose, Kersko, Eva, Minton, Ing-Britt Jönsson, Susie Bloom, 2 poäng.
Gerd, Marie K, 1 poäng.
Anna-lena, Lena i Wales, Anne, Eva Johansson, 0 poäng.

 

Eftertext:
Idag tror jag det har varit den varmaste dagen i Ystad. Då sprang jag upp och ner i trappan mängder av gånger. Bar tunga kartonger och annat. Jag drack många olika sorters drycker. Med och utan kolhydrater.
Vi har som mål att behålla TV-hörnan i vardagsrummet intakt så länge som möjligt. Den är numera vår inomhus-oas. Jag äter mina måltider på olika platser utomhus. Dagens favoritplats är imorgon ett minne blott. För då kommer någon och ska köpa det möblemanget. Bohaget minskar med några kubikmeter varje dag. Det är i alla fall vårt mål. 😉 Sommaren 2018 kommer jag att minnas som en svettig och intensiv arbetsårstid. Hoppas det är värt det. ❤

 

37 tankar på “De tre rätta bokstäverna

 1. Min hjärna är fortfarande på semester, så jag kan inte reda ut frågan. Vi har också haft det ganska varmt. Det var 28 grader i Åndalsnes. Tack och lov var det mindre varmt i fjellen där vi var på en jättefin vandringstur. Det fanns även lite snö kvar. Kram, Anne

 2. Min gissning är GRR. Här är det ”äckligt” varmt och har varit en längre period. Vi hade 32,5 idag, dessutom 37 på altanen där en del är täckt av plasttak och det hjälpte inte att det fläktade lite – det blåste varmt! I poolen är det 27, vilket var skönt för det kändes riktigt kallt när man klev i. Det var ju hela 10 graders skillnad….. 🙂
  KRAM/Susie

 3. ÅNT, tror jag.
  Svettigt att flytta en sommar som denna. Det är ju jättesvettigt normalt sett att flytta, sommar som vinter. Men ni verkar ha strukturerat upp jobbet på ett utmärkt sätt :-).
  Kram från Ethel

  • Det vi kan styra över är strukturerat. Men det finns många saker vi inte råder över. Nu retar jag mig på att flyttkartongerna inte kommit till Rusta eller ÖB. Sedan gäller det de två tunga pjäserna som INTE ska med. De problemen måste lösas. Ex det fina pianot som vi kommer att skänka bort. Kostade 16 000 kr när S fick det för många år sedan. Många andra prylar/möbler behöver säljas och skänkas. Vi har några dagar på oss. Blir lättare när både S och bilen är hemma nästa vecka. Det gäller att ta det piano. Vem vet? Det går kanske att stoppa in ”Den lilla blå” i pianot och ta några ackord. 😉 För tvärtom går inte. Dessutom skulle min rygg strejka. Den har fått nog av de tidigare pianolyften.
   Kram

  • Hänger du upp? 😉
   Mitt fel. Förlåt. Jag bad igår om både regn, snö och hagel. Lunchen får intas inomhus. Tur vi inte sålt köksbordet ännu. (Vi köpte nytt på nätet igår som ska hämtas på Mio i augusti) Barstolarna till barköket såldes i söndags. Imorgon ska någon komma hit och få två gamla fina karmstolar gratis. Cafébordet och stolarna ska säljas i em. Det gäller att försöka tänka rätt så vi inte tvingas stå eller sitta på det hårda golvet de sista veckorna. Vi har inte riktigt bestämt oss om några solstolar/utomhusmöbler ska få följa med flyttbilen. Alla dessa stora och små beslut som ska tas. Värre när andra är inblandade. Som ex. flyttkartongerna som skulle komma in i butikerna igår. Jag gillar inte att förlora onödig tid.
   Hoppas någon vill ha det fina pianot gratis. Annars får jag väl ta det på ryggen. Men då förstör jag kanske solbrännan. 😉
   Igår var det för varmt men väldigt skönt när vi tillsammans satt en stund i kvällningen. I natt gick jag ut på balkongen. Det måste varit tropisk sommar. Underbart skönt. Extra roligt att ingen mygga höll mig sällskap. 😀

 4. Enligt mina beräkningar skulle det bli CCN, fast min hjärna är väl helt smält vid detta laget, så man vet aldrig. Ha det gott i värmen. Jag är mesta tiden nere i källaren och rotar. Där är det väldigt behagligt…svalt och skönt. Kram

  • Nu blir jag Bosse-nyfiken. Vad gör du för spännande i källaren? Det gällde igår att hitta de svala ställena. Det var definitivt inte i vår inomhustrappa eller på övervåningen. Inte ens nedervåningen var sval. Värmen har krypet in överallt. Igår såg jag ”världens största spindel” och ett barn till den, som låg på en stor snöbollstor boll bakom en låda i förrådet. De fick åka på semester via röret in i dammsugaren. Så stor djurvän är jag. 🙂
   Kram Bosse

   • Jag hade nog föreslagit samma semesterresa om spindeln varit här. Jag hjälper Göran att möblera om och fixa i hans snickarrum. Jag älskar ju att möblera och sortera, vilket Göran tycker är väldigt bra nu…tidigare har han klagat på min passion för att flytta runt på saker. I mitt ena syrum har jag en bäddsoffa och ett bord så där sitter vi och fikar och småpratar emellanåt. Man ska inte överanstränga sig även om det är svalt. Kram

 5. Jag förstår att ni har mycket att stå i, som man säger! Ett helt hem ska flyttas – ja inte ert hus förstås! Det enda förutom allt roligt som väntar, är att det blir en rejäl utrensning! Möbler och prylar som får byta ägare. Det är ju bra. Att det går att skänka eller sälja! Förstår att det är svettigt i värmen. Ja, vilken sommar och värme!
  Hoppas att du/ni hinner med ett dopp mellan varven med att leta och packa lådor!
  Kram Nilla

  • Precis som du skriver är det en av fördelarna. Vi har fortfarande för stort bohag och behöver minska ner. Samtidigt är det trevligt att köpa nytt. Vi har beställt och ska ex. hämta nya köksmöbler när vi är på plats. Vi provsatt stolarna på Mio i Ystad. Riktigt mysiga.
   Alla tycks flytta från Ystad. 🙂 Igår fick S de tio sista från gårdagens leverans. Nya ska komma imorgon. S har bokat rejält denna gången. Dumt att vi inte köpte ”alla” förra veckan. Bad får vi spara till Gotland.
   Kram Bosse

 6. Orkar inte tänka i värmen så jag lånar av någon. GGR kanske. Tycke synd pm er som flyttpackr i denna värme. Det 32,9 grader på skuggsidan igår eftermiddag. Regn är min önskan.

   • Då SKALL du inte bära. Det började regna för en kvart sedan och jag hoppas det fortsätter. Minton har lagt sej på sin utsiktsplats och njuter. Blir lite blöt men det gör inget.
    Onsdags kramar

   • Sådan TEXT skickar S till mig också. Jag lovar. Bär bara med vänstern. Kartongerna är dessutom slut igen. Alla tycks flytta från Ystad. 🙂 Istället klistrar jag färgglada lappar på lådorna så de hamnar i rätt rum. Funkade förra gången. Hoppas på en repris från detta flyttbolag.
    Jag önskar dig mer blött och att Minton njuter vidare.

 7. Dessvärre är jag ju en urusel besökare för närvarande och inte riktigt på plats bland de aktuella utdelade uppgifterna. Men säkert är de lika trevligt kluriga som brukligt.
  Lever livet bland flyttkartonger förstår jag. Ville titta in en snabbis med önskan om att du och de dina har det bra där vi står mitt i den varma sommaren.
  Allt gott!
  Kram Mia

   • Tak, fönster o dörrar på plats. Härligt att kunna låsa om sig. Och att vara inomhus och svalka sig – kan behövas denna sommar.
    Lycka till med flytten. Tyvärr är jag inte uppdaterad kring vart det bär hän, men jag tittar inom framöver och kollar läget.
    Ha det gott!

 8. Många gånger så finns det en tendens till att vuxna krånglar till det i onödan när det gäller den här sortens uppgifter. Gör det svårare än vad det är och missar det uppenbara 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s