Från en bastu till en annan bastu

Från Solveig den 29 april tog flyget till Visby för en anställningsintervju har det varit intensiva månader. Vår hemliga plan gick in i en ny fas, när hon fick samtalet den 3 maj från rektorn, som önskade henne välkommen ombord.

Vi lyckades med målsättningen att få in allt i en stor flyttbil. Därmed gick vi från 75 kubikmeter (Skummeslövsstrand – Ystad) till 40 kubikmeter. 8 tillgodo i lastutrymmet. 🙂 Det krävdes mängder av försäljningar av stort & smått. Otaliga turer för att skänka & slänga. Sträckan till återvinningscentralen klarade vi med förbinda ögon. 😉
Det var otroligt tufft att röra sig aktivt i den bastun som vi hade både i Ystad och på Gotland. Det hjälpte inte att ha öppet överallt. Ibland duschade jag av mig svetten. Efter en kvart var jag nästan lika svett igen.

Vi började med att plocka ner/packa ner vårt bibliotek. Hälften böcker, hälften något lätt och mjukt i flyttlådorna.

Eftersom vi inte fick något riktigt klart besked från flyttfirman angående dag/tid fick vi till slut gardera oss med att boka hotellrum och bilplats på färjan. (Gotland är inte precis folktomt på sommaren.) Sedan hade vi luftmadrasser i vår nya bostad som ett reservalternativ om det skulle vara ”tomt” när vi stack in nyckeln i Visby d.v.s om vi anlände före flyttkarlarna. Nu blev det inte så. Istället blev vi superstressade i värmen när vi sent på onsdagskvällen fick beskedet att de ville komma tidigt på torsdagsmorgonen. Jag tror inte Solveig sov många timmar den natten.

På morgonen ställde jag ”den lilla blå” startklar. De kom redan 07.20. Det visade sig vara två mycket trevliga män som hette Fredrik & Frank. 😀 Den sistnämnde berättade att han för många år sedan bott i vår kommande ”trappa”. Världen är liten.

Vi ändrade våra planer och bestämde oss för att stanna kvar i Ystad. Plötsligt hade vi inte bråttom längre. Fick reda på att de räknade med 3-3.5 timmar för att tömma vår bostadsrätt.

Vi åkte ner till havet och besökte några av våra favoritplatser som vi fått under de sju åren som vi bott i trakten. ❤

När vi återvände till Rotfruktsgatan var de nästan klara. Endast garagebiten återstod.

Vad tomt det kändes. Påminde oss om när vi kom hit den 2 maj 2011. Nu var det dock för ett farväl. Vi åt lunchen på golvet. Ute var det för varmt. Etapp sju i vårt gemensamma liv skulle nästa dag ersättas av etapp åtta. För första gången på en ö.

Sedan gav vi oss ut i turisttrafiken. Passerade Brösarps backar, Åhus och mycket annat fint längs Hanö-viken, innan vi nådde fram till Stadshotellet i Sölvesborg.
 På det gamla hotellet hade vi planerat att försöka få i oss lite hälsosam sömn mellan 21.00-03.00, innan mobilerna skulle börja spela för oss. 😉


Ps. Fortsättning följer. Nu lunch. Sedan uppackning och annat bestyr. 

 

48 tankar på “Från en bastu till en annan bastu

 1. Mycket som ska klaffa …

  När vi flyttade en gång sa jag till flyttkarlarna (eftersom vi var tvungna att vara borta några timmar medan de bar ner allt till flyttbilen):
  ”Kom ihåg, ta INTE den lådan”, sa jag och pekade. ”Den innehåller dokument vi behöver när vi sa gå till banken senare idag”.
  Vad tror du de gjorde? Precis :-).

  • Det är som ett stort pussel. Svårast att lägga bitar där andra är inblandade. 😉

   Tack för den storyn. 🙂 Givetvis tror jag att de var så hjälpsamma att de gick till banken med den lådan. 😀 Hoppas ni flyttade inom ”staden” så ni fick tag i den lådan i rätt tid/dag.

 2. Ååh så trevligt med en uppdatering! Har funderat på hur har haft det i värmen och hur långt ni kommit …
  Det ska bli kul att följa fortsättningen 🙂
  Kram

  • Mysigt att du tänker på mig. Det var skönt att hämta paketet med Comhem, men tiden finns inte riktigt där för datorstunder eller TV-tittande. Så många beslut som ska fattas. Så många prylar som vi inte hittat ännu eller förlagt på ett ställe som vi inte är vana vid. Men det växer fram. inte i samma tempo som första veckan. Solveig började jobba i måndags. Skolbarnen kommer kommande måndag. Häftigt att S kan komma hem på lunch om hon vill. Tar bara fem minuter med cykel. Nästa söndag kommer Jennifer hit med flyget. Då är vårt mål att det ska vara ännu finare. Retligast just nu är de 80-90 tomma flyttkartongerna som vi köpt dyrt. En har än så länge kommit och köpt 10 st. Vi har ju inget garage att ställa in dem i som de tidigare gångerna. Hoppas någon köper rubbet under veckan så vi kan köpa en matsalsgrupp. Denna helg har vi lånat en slagborrmaskin. Tavlor och annat tungt ska upp. Betongväggar på de flesta ställena. Vi varvar med att göra småutflykter och känner oss som en blandning av turister och folkbokförda här. Fortfarande är det trångt i trafiken och i centrum. Vi ser fram emot att få ”äga” ön för oss själva om några veckor. Påminner om våra tidigare boställen. Mycket folk på alltför liten yta. Samma sak i Hjo, Falkenberg, Skummeslövsstrand, Båstad och Ystad. Bil är oftast sämsta kommunikationsmedlet. Det var knappt vi hittade en cykelplats igår eftermiddag. Men förra lördagen cyklade vi ner vid niotiden på förmiddagen. Då var det lättare att ta sig fram och parkera. Då var det fler trista kajor än kunder på fiket.
   Gissar på att ni åker till Kivik de flesta helgerna. Denna sommar måste varit perfekt för er. Raka motsatsen mot förra.

   • Låter som att allt börjar falla på plats. Ni får ha flyttkartonger till matbord😉
    Hoppas ni kommer att trivas bra, kul om Solveig kommer hem och överraskar dig när du sover middag😇
    Hoppas ni får en bra helg med Jennifer. Vi är nere denna helgen, sen faller tre på raken bort😔surt men annat ska också hinnas med!

   • Vilken smart idé. Då kan vi dessutom komma fram till väggen för att sätta upp tavlor. 😉
    Många utrymmen börjar mer och mer kännas som hemma.
    Bäst om hon inte har egen nyckel. 😉
    Det är svårt att vara på mer än ett ställe åt gången. Tre helger låter såklart lite trist. Sedan är det plötsligt september.

 3. Välkomna till Gotland! Och vilka bestyr ni haft fr att få allt i ordning inför flytten. I denna hetta dessutom! Kanske dags nu öfr semester. Väldigt roligt att höra från dig. Jag, som många andra, har verkligen undrat hur det gått. Nu vet vi lite.
  Ser fram emot mer. Indrar ås hur det gått med bostadsfrågan…Men kanske har det löst sig.
  Många tankar och kram.

  • Vi har gått in i en ny fas. Från att köra på för fullt lägger vi in några timmars ledighet då vi leker turister. Sedan har faktiskt S jobbat.
   Bostadsfrågan här var löst redan i slutet av juni. Men det var inget jag gick ut med offentligt. 😉 I Ystad tog det längre tid än vad jag förväntade mig.
   Kram tillbaks

 4. Så trevligt med ett inlägg och en liten uppdatering om hur det gått för er. Att ni är på plats på Gotland och i Visby är jag säker på men jag kan tänka mig att logistiken krävde en hel del. Hoppas ni ska trivas bra och jag ser fram emot fortsättningen!

  Kram

  • Är du riktigt säker på att du/ni funderar på att göra en liknande resa? 🙂 Aldrig mer säger vi alltid och glömmer likt fisken Doris bort det till nästa gång. Så mycket slit och så mycket annat runt omkring som ska fungera eller lösa sig. Än har vi en hel del beslut som ska åtgärdas. När den värsta värmen försvann kvicknade vi till. Hoppas du haft en trevlig mjukstart i gruvan.
   Kram Bosse

 5. VÄLKOMMEN till ön – förstår precis hur jobbigt ni haft det med flytten! Vi upplevde ju också en hel del trassel när vi flyttade hit, så jag vet att det kan kännas kämpigt ett tag. Men sen så är det faktiskt ganska underbart här….. 🙂
  Vi kom hem i söndags natt med Oskarshamnfärjan efter en semestervecka i ett hyrt hus ovanför Helgasjön (på andra sidan mot Växjö) mitt ute i ”nowhere” 250 m från sjön, där vi upplevt ALLA vädertyper utom snö! 😦
  Det var tropisk hetta med 34 grader, det var ett otroligt oväder med ösregn, åska, blåst och en tromb med fällda träd över vår lilla skogsväg som resultat!!
  Men sammantaget så hade vi faktiskt en väldans trevlig och kul vecka med besök av två vänner och lunch hos ett par andra i Markaryd. 🙂 🙂
  Och visserligen hade vi AC i huset som var nybyggt, men vi gav oss ändå ut på vägarna väldigt mycket för det var så skönt i bilen. 🙂 🙂 🙂
  Ska bli kul att läsa VAR ni bor i framtiden!?
  KRAM/Susie

  • Tack! 🙂 Det är bara att erkänna att det är riktigt tufft att göra sådana här stora projekt. Vi hade lite fördel av att vi gjorde vår åttonde gemensamma flyttning. Värmen i så många veckor har varit det största problemet. Sedan finns det såklart annat som jag inte vill ”vädra” här. 😉
   Det är vackert runt Helgasjön. Annars tycker jag det är lite för mycket skog och alltför långt mellan sjöarna i landskapet. Smaken är som baken. Vilken osis att ni inte fick uppleva ett snöoväder. 🙂
   Var vi bor kan du säkert slå på hitta.se eller eniro. 😉 Vi är ju numera folkbokförda här. Vi har redan varit 3 ggr vid Toftatrakten. Först för att se på skrivbord på Tofta möbler. Sedan för att hämta det. Idag tog vi tre timmars break och åkte iväg till fem ställen i ungefär samma trakt. Jag vill beta av ön i små etapper. Har inte ens varit innanför muren ännu. Men skrivbordet är monterat. Vi har comhem, men ingen större tid för TV eller dator. Istället kämpar vi vidare på hemmaplan och det är skönt att slippa se kartonger på höjden och slippa ta sig fram i någon slags labyrint mellan rummen. Tyvärr har vi minst 80 stycken flyttkartonger som behöver lämna vår lya. En snubbe var och köpte 10 st för några dagar sedan. Hoppas det är någon som ska flytta snart så vi kan sticka och köpa en matsalsgrupp. Är annars bortskämda med ett rejält garage där vi brukat ställa ut tomma lådor alltefter som vi tömt dem.

 6. Så roligt höra i från dig. Förstår att ni haft fullt upp under denna heta sommar. Det är säkert många känslor inblandade också. Inte så lätt lämna en plats ni trivts så bra på men nu får ni se fram emot en spännande tid i nya hemmet. Och tänk alla outforska platser på den vackra ön.

  All lycka till och spännande höra fortsättningen. Kram till er båda ❤️

  • Tack ska du ha. Det är just din mening ”och tänk alla outforskade platser på den vackra ön” som får mig att kämpa vidare när det tar emot lite. Det är skönt att det är svalare och vi hunnit så långt att vi kunnat gå ner i tempo. Vårt nya hem växer fram. I helgen hade vi lånat en slagborrmaskin och kunde sätta upp tavlor och annat på betongväggarna. Genast blev det mer trivsamt. Till helgen kommer våra döttrar hit. Det ska bli extra mysigt.

   Hoppas allt är bra med dig. ❤
   Kram Bosse

  • Ja. Här sitter jag svettig efter ett nytt arbetspass. Nu är det jakt på sådant som vi inte hittat ännu. Just nu ser jag genom fönstret att det ösregnar. Men i helgen åkte vi på några trevliga utflykter mellan våra hemsysslor. Härligt att fått upp lite tavlor. När vi i slutet av veckan får bort 80 flyttkartonger, som en kvinna ska köpa, blir det gott om plats och vi kan beställa en matsalsgrupp.
   Gotland är fullt av möjligheter. Jag ser fram emot att granska ön (öarna) med lupp. Gräva i små detaljer. ”Redovisningen” kommer inte nu och inte här. 😉 Jag har redan börjat och tagit flera hundra foton. Sådant roligt jobb får jag ägna mig lite åt då och då när det är skönt med en paus. Hoppas du haft en fin sommar och kunnat njuta av ditt sommarlov. Jag önskar dig allt gott.
   Kram Bosse

  • Då får du vänta 134 dagar. 😀 De åkte över på natten från Nysnäshamn och sov säkert några timmar på hemmaplan, valde antagligen att lasta av tidigt så de slapp den värsta värmen. När vi stack in nyckeln 13.40 var bostaden full av kartonger och möbler. Då var det bara att köra på igen. Betydligt trevligare att packa upp än ner. Värmen var dock tuff att handskas med. Nu känns det redan som historia. Det ösregnar ute och tempen har sjunkit. Tur vi fick några mysiga stunder i helgen då vi utforskade flera ställen. Vilken läcker ö. ❤
   Kram Bosse

 7. Oh vad ni har fått jobba i denna sommarvärme! Lycka till med mednytt hem och nytt jobb!
  Får väl ordna en körresa till Visby där har vi inte varit🤔
  Kramar Gunilla

  • Pust. Du kunde väl kommit och hjälpt till. 😉 Solveig började redan jobba förra måndagen. Idag börjar skolbarnen.
   Det tycker jag definitivt att du ska göra. På ön finns det 92 st medeltidskyrkor. Mitt mål är att hinna besöka alla. Tänk om ni sjöng i S:ta Maria domkyrka. Vilken akustik. Först kunde jag ta ett foto av din kör när ni står överst i kyrktrappan. Ett av de populäraste fotoställena med utsikt över innerstan och havet.
   Har du varit på ön privat? I ungdomen eller senare?
   Kram Bosse

 8. Trevligt med en uppdatering. Trevligt också att se en del av flyttbestyren och läsa om hur det har varit.
  Det är skönt då alla kartonger och prylar har kommit till den nya platsen och sedan att i lugn och ro kunna packa upp. Mycket med jobb.
  Skönt att den intensiva hettan har lämnat plats för mera normala temperaturer.
  Lycka till i fortsättningen.
  Kram!

  • Betydligt trevligare att packa upp än ner. Utan den intensiva värmen hade vi fixat det smidigare. Nu höll det på att ta knäcken på oss. Fast i förra veckan gick vi in i ett lugnare tempo på hemmaplan. S började också jobba. Vi tog tim-pauser i helgen då vi åkte på utflykter. På hemmaplan tog vi hjälp av föreningens slagborrmaskin och skapade mer hemkänsla när tavlor och annat kom upp på väggarna. Nu är det mycket att försöka hitta det vi gömt för bra. 🙂 En kvinna ska komma och hämta 60 flyttkartonger och emballage i slutet av veckan. Då blir vardagsrummet större och trevligare att vistas i. Vi ska köpa nya matsalsmöbler när vi fått undan kartongerna. På fredag kommer dotter ”nummer två” och två dagar senare ska vi hämta storasyster vid flygplatsen. Undra hur farligt det är att bo under flygplanen. Häftigt att se när de dyker upp över våra tak.
   Förstår att du också uppskattar att temperaturen blivit mer vanlig. Jag ser fram emot september som ska vara en mycket vacker månad på Gotland. En av alla mina planer är att besöka alla 92 st medeltidskyrkor som finns på ön. Alla är öppna 15 maj – 15 september. En del hela året. Jag vill ta kort både på exteriör och interiör. Kyrkorna ligger tätt. Ofta syns minst ett torn när man är ute och kör. Vi har varit inne i 7 stycken på dessa två veckor. Rofyllda stunder. Intressant att jämföra dem. Undra vilka som blir våra tre personliga favoriter. Jag har klippt ut några experters favoritlistor.
   Tack ska du ha.
   Regnkramar från Visby

 9. ooooo så spännande…
  Sista bilden är magisk 🙂 Tänk vilka nya möjligheter som öppnar sig.
  Med havsbilden förstår jag att du har haft en favoritplats på i Ystad.
  Hoppas ni kommer till ro snart.
  kram Ingela ❤

  • Tack ska du ha. 🙂 Det ska bli riktigt kul att fingranska ön från olika håll och vinklar. Absolut inte ”jäkta” som under en semester. Nu går det att välja ”rätt väder” och dag. Jag ser fram emot när ”vi” har ön mer för oss själva. Det var inte lätt att hitta en p-plats för cyklarna i fredags eftermiddag. Häftigt att vi rullar till muren på ca. 10 minuter. Nästan lika nära som du och Göran har till centrum. 🙂
   Sista dagarna börjar det mer och mer kännas som vårt ställe. Vi är bra på att ställa om oss. Minns Ystad med glädje men många saker har redan suddats ut. Vi börjar blanda ihop med alla andra bostäder vi haft. Detta är 8:e gemensamma hemmet. Tror du det är något allvarligt fel på oss? 😉
   Kram Bobo ❤

 10. Vad spännande och galet jobbigt på en och samma gång. Att flytta tar på krafterna, men ger på något vis energi tillbaka eftersom man blir upprymd av allt nytt. Håller tummarna för att ni har det gott!

  Kram Christina

  • Spännande och galet är en bra beskrivning. 🙂 I helgen hade vi tillgång till en slagborrmaskin. Din fina tavla gör sig bra över ”Annika” (vår vita skänk). När vi om några dagar har fått sålt 60 flyttkartonger som står dumt i vägen ska vi åka och köpa en matsalsgrupp som vi bestämt oss för. Ser fram emot att inviga det. I helgen dyker våra döttrar upp. Ska bli mysigt.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Det känns både spännande och overkligt. Jag tror det tar tid innan sanningen nått ända fram. Vi bor faktiskt på Gotland. 🙂 Jag gissar på att du varit här. Det är en härlig ö med många ”ansikten”. Mitt mål är att utforska den på mitt sätt.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

 11. Så mycket känslor det måste ha varit, inte lång tid att vänja sig på.
  Fin bild att ta avsked av härliga Ystad.
  Brösarps backar passerade vi i somras,-)
  Hoppas nu av hela mitt hjärta att ni kommer att trivas på Gotland. Hemma igen efter 5 härliga semesterveckor i Skåne ,-)
  Men jag kommer inte in på min bloggsida, en annan sida har placerat sig över min, den går inte att få bort!!?
  Ha det nu jättefint båda två!
  KRAM från mig Primrose ,-)

  • Den resan vi gjort känns overklig på något vis. Precis som det inte handlar om oss. Än så länge känner vi oss lite rotlösa. När vi åkt på små utflykter känns det med ens bättre. Precis som vi är här på semester. Riktigt läckert. 🙂 När vi kommer hem är det bara att sätta igång igen. När värmen sjönk blev allt lättare. I helgen lånade vi en slagborrmaskin och kunde sätta upp tavlor och annat på betongväggarna. Nice. 🙂 I slutet av veckan kommer en kvinna och köper 60 flyttkartonger. Då kommer vårt vardagsrum att växa rejält. 🙂
   Jag har försökt titta in på din blogg och har undrat vad som hänt. Nu vill jag gärna se var ni varit i Skåne. Vad har hänt? Hoppas det löser sig snart för dig.
   Tack ska du ha. Jag hittade just nu en kabel till kopiatorn. Hela tiden letar vi efter saker som gömt sig.
   Kram Bosse

  • Tack! Tur det bara tar 50 minuter med flyg. Vi kommer säkert att återvända till Ystad och Österlen i framtiden för att besöka våra smultronställen. Nu finns dessutom möjligheten att ta sig till Stockholm och vår dotter i Uppsala mycket snabbare med flyg.
   Gotland är magiskt med många spännande ”ansikten”. Jag ser verkligen fram emot att få bo här under hela året. Inte bara ”jäkta” runt någon vecka på sommaren, ihop med alla andra turister. Historiens vindslag borde ge några uppslag när det gäller skrividéer. Tack ska du ha. Hoppas du haft en fin sommar.

 12. Vad kul att du skrivit här… undrade hur det gott för er. Förstår att det är mycket kvar innan allt är på plats. Har du varit och fikat på Gula huset än? Ett av mina favorit ställen:).
  Kram gun

  • Nu kan du och jag nästan vinka till varandra. 🙂 Det var skönt när det blev svalare i förra veckan. När vi fick upp tavlor på väggarna steg hemkänslan. Förhoppningsvis kommer en kvinna och köper 60 flyttkartonger om några dagar. Då kommer vårt vardagsrum att växa.
   Nej. Men vi var där 2016 efter ett besök i Botaniska trädgården. Mysigt fikaställe. Då hade vi till och med tänkt bo där också, men det var fullbelagt. När turisterna lämnar ön om någon vecka kommer vi säkert att fika där. Vi cyklar ner till muren på tio minuter. Från vår balkong ser vi tornen på S:ta Maria domkyrka.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s