Hon skrek efter mig

Fortsättning på förra blogginlägget.


Det var inga problem att komma iväg klockan 04.00 från hotellets parkering i Sölvesborg. Vårt mål var att nå nästa hotell klockan 08.00, för att inta en stadig frukost.
Trevligt att åka åt rätt håll – ljuset/soluppgången och vilken tajming. När vi parkerade på Oskarshamns torg ringde en kyrkklocka åtta slag.
Kvinnan i receptionen var morgonglad och berättade att hotellet tidigare varit ett postkontor. Kunde förklara den höga inredningen. Antagligen var det värdepost i väskan. 🙂

Vi hade med ganska mycket packning in i frukostsalen – värdesaker och tog god tid på oss. Efter den smakliga frukosten satt vi en stund och försökte läsa i en bok på väggen. Det var svårt. 😉

Balkongerna till hotellrummen såg inbjudande ut. Om vi missar färjan någon gång i framtiden, skulle vi kunna ta in en natt här. Hade jag inte kunnat sova kunde jag plockat ner den gula cykeln och upplevt gamla minnen. 😉

Vi har inte åkt med färjan sedan i början av 90-talet. För vi flyger helst till Gotland. Därför var vi inte varma i kläderna när det gällde alla moment. Dessutom började jag bli trött där jag satt bakom ratten och väntade på att de skulle öppna ”kassan”. Vad förvånad jag blev när den yngre kvinnan direkt frågade om det var Bo och Solveig Lidén. Hur sjutton kunde hon veta vad vi heter? Var hon tankeläsare, var min första spontana tanke när min hiss försökte leta sig upp genom hjärnvåningarna. (En blick på reg.skylten och en ny blick med samma ögon på datorskärmen var säkert sanningen) Sedan sa hon något som min hjärna uppfattade som att det var dags för mig att rulla iväg och låta nästa bil … jösses.
VAD HON SKREK FULT EFTER MIG.
Mina gamla sprintertakter hade tydligen flyttat sig från snabba ben till kvickt tryck på bromspedalen och kopplingspedalen. Högerhanden slängde i backen. På tre sekunder var jag tillbaks utanför luckan. Tur att bilen bakom inte stod på just den platsen.
”SKAAA DU INTE HA BILJETT TILL FÄRJKUPÉ OCH MAAAAATKUUUUPONGER?”
”Jo det kan jag ta. Nu när jag ändå är på plats. Tack. Ha en riktigt bra dag.”
Skönt med egen ”kuppe”. Vi fick betala extra för att slippa ha sällskap av två personer till. Det var det värt.
Personalen knackade inte på och stod vackert och neg med en bricka med mat. Det ätbara fick vi hämta själva. Det blev en lugn överfart. Mysigt att se Byxelkrok på Öland och Lilla o Stora Karlsö utanför det runda fönstret. Måste skriva om fönstret i nästa inlägg. Dumma Solveig som inte tillät mig att … 🙂

(Bilden tog jag senare. Det finns en röd lapp med texten KÖK – även på mittenlådan)

Min taktik från förra flyttningen funkade lika bra denna gång. Den gången trodde inte Solveig på min idé. ”Sådant har de inte tid med.”
I alla rum, förråd och i garaget i Ystad hade jag på dörrarna tejpat upp olika färglappar med text. Ex Jennifers rum, Lizettes rum o.s.v. På alla flyttkartonger fanns färgade lappar med text vart lådan skulle stå i Ystad. Kunde de inte svenska fanns möjlighet att istället jämföra färger. Om de inte råkade vara färgblinda. 😉  I Ystad var det bara en kartong som jag hittade i garaget som hamnat fel.
Med tanke på att vi även denna gång hade över 100 flyttkartonger och många andra större plastlådor underlättade detta otroligt mycket. Låna min idé om du ska flytta. 😀

Denna gång var det ännu bättre. Fredrik & Frank var otroligt trevliga och tillmötesgående under introduktionen. De fick en skiss på vår bostad. Fick ex. reda på att vi skulle ha sju bokhyllor i biblioteket och en i vårt sovrum. De ställde sängar, TV-soffa och mycket annat direkt på rätt plats. Sådant är guld värt när man anländer till bostaden. Det räcker såväl med att försöka ordna en labyrint i inledningsstadiet och inte gå vilse och tvingas kontakta MISS PEOPLE under ett nattligt toalettbesök. 😉

Efter några dagar ringde det på dörren. Utanför stod ett trevligt blombud. 😀

Vad glada vi blev av ärendet. En fin gest. Härligt att vila ögonen på något vackert under våra korta vilopauser. ❤

34 tankar på “Hon skrek efter mig

 1. Att åka till Gotland skulle jag gärna vilja göra igen, för det är många år sen sist. men jag måste säga att jag är inte avundsjuk när jag ser alla era flyttkartonger. Fast jag hade bara tänkt mig ett kort besök och då räcker det med en resväska. Lycka till.

  • Det tycker jag du ska göra. Det går direktflyg från Ängelholm på sommaren.
   Förstår att du inte är. Fortfarande kan jag se 60 stycken kartonger som står mot en vägg. Hoppas kvinnan som köpt dem kommer idag.
   Klokare idé. En resväska och ett handbagage. Kaffe och något gott att äta på planet. Det är lyx upp i det blå. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram

 2. Härligt att ni äntligen är på plats – fast var den platsen är exakt har vi inte fått veta ännu!? I vilket fall som helst så får man gratulera till inflyttningen och önska er mycket HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till ön.
  KRAM/Susie

  • Idag är det exakt 3 veckor sedan så jag ligger som oftast efter på bloggen. Fast mitt bloggande har aldrig haft som avsikt att vara en dagbok. 🙂
   Nu kommer nog inte bloggvisandet närmare på den fronten. Annars blir jag en ”hemma-hos-bloggare”. Det är mer familjen Wahlgrens grej.
   Tack ska du ha. I vardagen tänker jag inte på att jag befinner mig på en ö. När vi tar bilen ut blir det som att åka iväg under en semesterdag. En häftig kombination som jag uppskattar. Påminner om Österlen-tiden.
   Kram

 3. Härligt att vara på plats!

  Tycker att det att packa upp flyttkartonger är roligare än att packa ner. Tvärtom gäller mot när man packar ner och upp, före och efter en semesterresa.

  • Där slog du två flugor i samma smäll. Visst är det så.
   När vi åker ut en sväng känns det som om vi är på semester på Gotland. Exakt så kändes det i sex somrar på Österlen. Förra året försvann den känslan. Hoppas semesterkänslan håller i lika länge här.

 4. Härligt att ni är på plats och börjat ert nya liv där borta på rosornas ö!
  Önskar er lycka till och hoppas ni kommer att trivas!
  Kram

 5. Vilken fiffig idé med färgerna på lapparna på kartongerna. Jag nöjde mig med att skriva på kartongerna, v-rum, kök, förråd, ´garage och sovrum med namn på oss tre. Ditt sätt var ju bättre kan jag tänka mig, jag räknade tydligen med att alla kunde svenska.
  Roligt att allt gick bra. Nu är det roliga kvar, på något sätt, att packa upp. Trevligt också med välkomstblomster.
  Lycka till.
  Kram!

  • Förra gången var det bara en som talade bra svenska. Denna gången var det två gotlänningar som vi fick en lugn pratstund med först.
   Vi har mitt i tröttheten lyckats njuta av de små vrån som växer fram. Nu har vi kommit långt. Buketten var uppskattad. Nu har vi ljuvliga rosor i just den vasen. Hoppas er uppresa har gått bra.
   Tack ska du ha.
   Kram

 6. Smart med de färgade lapparna (hördes kanske rasistiskt? ;), det måste göra god nytta! Ska försöka komma ihåg denna briljanta idé!
  Vilket fint hotell! Balkongerna ser supermysiga ut!
  Fina blommor ni fick, vilken fin gest!
  Nu ska jag baka ut mina bullar, Mellan kommer inom på hemväg från Stockholm.

 7. Det var ett smart sätt att märka upp kartongerna på. Vi har gjort något liknande på skolan men allt hamnade ändå inte rätt. Vilken trevlig gest med en bukett från mäklarna. Det är sådana saker som värmer!

  Kram och ha det gott med iordningställande och annat!

  • Nu har det funkat fullt ut två gånger. Undra hur det blir nästa gång? 😉 Det får allt dröja några månader. 🙂 Det var ett trevligt avbrott. Förra gången det ringde på dörren var det JV. Det fick S avveckla. Jag hade inte ens öppnat dörren.

   Tack ska du ha. Nu har vi kommit långt och är mer sällskapliga. Lillasyster kom i em och storasyster kommer på söndag förmiddag och stannar en vecka.
   Jag fick lite ledigt efter disken. Mor och dotter är ute och promenerar långt.
   Fredagskram

 8. Detta inlägg skulle jag vilja ha läst för 11 år sedan när vi bytte boende, jag hade inte märkt våra kartonger så smart. Till helgen ska vi besöka en ort där du också haft en boning . Kram Åse

 9. Hoppas att ni har det riktigt bra i ert nya hem och att kartongmängden har minskat! Det är inte gjort i en handvändning att bygga upp ett nytt hem – men rätt roligt! Ön är fantastiskt vacker inte minst sommartid. Hälsningar och kram till er båda! ❤

  • Innehållet i alla kartongerna är uppackade. I alla fall de som skulle bli det. Men det återstår tomma som vi hoppas vi ska bli av med snart. En kvinna är på väg hit från stora staden och ska hämta dem. Då blir här större och finare.
   Det är spännande att planera.
   Visst är det en vacker ö. Jag ser fram emot att upptäcka saker.
   Tack ska du ha.
   Kram tillbaka. ❤

 10. Har tänkt på hur det rör på sig för er med flytten och kartongerna och hela alltet 🙂 Nu fick jag två inlägg samtidigt så nu är jag något uppdaterad på hur kan en flytta smidigt mm.
  Igenkännande faktorn är stor om än mitt flyttlass var i någon mindre skala. Den dagen jag väntade mitt flyttlass enl. för mig given överenskommelse så blev jag upplyst om att mina möbler o annat befann sig i Malmö, men skulle levereras nästa dag. Så blev det.
  Att flytta är att resa hemifrån för att så komma hem till sitt nya.
  Nu har ni en tid framför att lära nytt, skapa er nya tillvaro med det ni har med er hittills.
  Roligt och spännande. Jag önskar er båda lycka till med kram ❤

  • Det var en hisklig omväg ditt flyttlass gjorde. Är du helt säker på att de inte tog en sväng till Köpenhamn också? 😉
   Har du fått upp det mesta?
   Den meningen gillade jag. Det har du helt rätt i. Visst är det spännande att börja om helt på nytt, på ett nytt ställe. Samtidigt är det lite läbbigt ibland. Så fort tavlorna kom upp tyckte jag det gick över till hemmysigt. Håller du med om det?
   Tack ska du ha.
   Kram tillbaka. ❤

 11. Förstår att ni är lyckligt på plats med allt. Och stort tack för idén med färgerna och märkningarna på flyttlådor. Ska jag flytta kommer jag att minnas detta. En stor lättnad också med en riktning på bostaden så att det mesta hamnade rätt. Organisation på hög nivå-
  Önskar er det allra bästa och ser fram emot nästa inlägg.
  Kram!

 12. Härligt att se att ni är på plats – ska bli spännande att få veta lite mer om bostaden. Ja, ni har att göra med att packa upp allt och invänta nya möbler! Bra märkning av kartonger… där är vi lika! 🙂
  Så fina blommor – fin gest!
  Kram Nilla

  • Sakta men säkert bor vi in oss här. Igår var det tre veckor sedan vi anlände.
   Det blev ju en lyckad mix av lek & allvar med både färg och text, precis som förra gången. Tänk med timmar vi sparade in på den metoden.
   Blommor är underbara att ha. Både inomhus och utomhus. Vi skämmer bort oss hela året om och har alltid minst en bukett färska blommor i en vas inomhus. Vardagslycka. ❤
   Kram Bobo/Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s