Jag vill att vi skiljs åt


Först var jag tacksam för att nå omvärlden igen. 😀
Vi hade hämtat en låda med Com hem prylar vid någon av de ”hundra rondellerna” runt Wisby och kopplat upp oss. 🙂
Resultatet gick oväntat snabbt och smidigt. Denna gula ända som jag håller i ”tassen” sattes in routern och den andra som ser likadan ut sattes … felskrivet … sitter fortfarande kvar i min vita dator.  😦
Mitt tålamod börjar sina. Först lirkade jag försiktigt. Hur svårt ska det vara, tänkte jag. Trycka in och dra ut. Sedan kom jag på att oddsen var inte rättvisa. Jag är 173 cm. Min fiende är exakt 300 cm. 😦

Solveig har också försökt flera gånger. Ingen av oss rådde på motståndaren.
Jag var rädd att datorn skulle bli förstörd. Därför har jag, datorn och kabeln umgåtts vid varje förflyttning mellan rummen. Ibland har det strulat till sig och jag har börjat morra lite dovt för att inte störa grannarna.

Mitt hopp stod till Lizette som är en hejare på tekniska ”datorstrulproblem”. Hon kom i fredags. Jag trodde att det skulle ta högst tre sekunder. Det slutade med att hon googlade på nätet. Inga napp.
Igår kom Jennifer. Tyvärr tog jag inte tiden. Men jag såg leendet i hennes mungipa och insåg att hon lyckats. 😀

Vad vardagslyxigt det är att bära en dator till vardagsrummet och slippa släpa på tre meter ”ovald” kompis.

22 tankar på “Jag vill att vi skiljs åt

 1. Inte den bästa vännen när det inte fungerar !
  Det är lätt om man kan , men ibland är inte tekniken som man vill .
  Just nu är vi på semester i Dalarna !!
  Härligt solsken !!
  Bara mobilen med !!
  Ha det gott !!
  ❤️Ingbritt

 2. Vissa saker ska bara fungera! Bilen, tvättmaskinen, spisen, telefonen och datorn är några av dem… ja man blir helt frustrerad inombords om det strular på något vis. Skönt när allt bara funkar som det ska! Jag har köpt mig en ny telefon… just nu är jag inte helt nöjd då jag ännu inte förstår allt, utmanade mig med att byta ut min Iphone mot ett nytt märke bara för att få den bästa mobilkameran på marknaden. Kan så klart bli hur kanon som helst när jag förstår mig på den.
  Jag ska ta mig en sväng upp till min son i helgen för att få lite stöttning i hur mobilen fungerar.
  Tur vi har våra barn i all teknisk utveckling. 😉
  kram Ingela ❤

 3. Lite så jag sabbade Yngstas kamera med bröllopsbilderna. Minneskortet kärvade, jag tryckte, sen gick det inte att få ut igen🙄
  Tur döttrarna kom hem i rättan tid. Vad gillar de ert nya boende?

  • Visst är det retligt. 😦 Sämsta tillfället också för dig.
   L hade såklart hellre sett att vi bott kvar. Hennes möjligheter blev sämre på många plan i samband med att hon tar pass på MD. Nu börjar plugget i nästa vecka och hon får åka till Lund istället för att lyssna på föreläsningar. Men den nya unga bossen ändrade reglerna och hon måste numera ta 4 pass i månaden istället för 2 som det varit tidigare. På loven tar hon gärna många pass. Men skolan går först.

   J är här längre och började direkt gå igenom ”allt” för att hitta. Vi har ju inte riktigt samma mat och sovvanor under vardagarna. Min dag börjar 05.50. 🙂 Men vi äter lunch ihop och gör mycket annat kul. För samtal som rör sig om allt mellan lågt och högt.
   Tjejerna tycker säkert att det är coolt med Gotland. Deras kompisar har sagt att jag och S bara rör oss vid häftiga ”inneplatser”. Ex. Båstadtrakten, Ystad & Österlen och nu Gotland. Så nu sticker jag väl ner en sväng till min nya yacht och putsar lite och drar iväg till Gotska Sandön. 😉 eller så börjar jag plocka upp alla knappar, trådrullar, små vassa nålar och annat smått som trillade ur det stora syskrinet i morse i hallen. Risk för den som går barfota att råka illa ut.

 4. ”Rätt man på rätt plats är alltid en kvinna” som jag brukar säga 😉 Där gjorde Jennifer ett riktigt gott jobb. Det tekniska ska liksom bara fungera planenligt men själv är jag hopplös på sådana saker. Tack och lov så är Husse en fena på tekniken vilket känns tryggt och bra. Även sonen kan sina saker om någon skulle gå bet. Skönt i alla fall när man kan hjälpa varandra när det är skarpt läge!

  Kram och ha en fin måndagskväll!

  • Jag var tacksam men sedan finns det ett problem till med datorn. Det fanns även i slutet av Ystadtiden. Jag har oftast inget ljud på datorn. Nu har jag inte haft tid att sitta vid den så mycket som tidigare och har inte haft så ont av det. Det finns garanti till jul men vett i sjutton om det gäller ex. detta. Hjälper inte att köra felsökning. Den letar och letar vem det nu är som letar. 😉
   Jag såg en lämplig butik i närheten. Blir kanske inläggning på datorsjukhuset snart för den vita. 🙂
   Bra att ha en ”fena” på hemmaplan och ha möjlighet att ringa någon närstående som inte har på ”taxametern”. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Det är så jag och S tycker också. När vi väl lärt oss något brukar ”de” ändra på det. Än så länge går det att gå tillbaks till gamla sidan på ex. bankens sida.
   Ibland tänker jag inte på att vi bor på en ö. När jag kommer iväg en bit med bilen upplever jag det som om jag är på semester på en fantastisk ö.
   Vi börjar komma in i det. Det var en tuff början med den tropiska värmen, både i Ystad och när vi anlände hit. Det är ju så många nya bitar. S börjar komma in i det i skolan. Vilket är en mycket viktig bit.
   Kram Bosse

  • Det kändes som en banal uppgift. Vad kan vara svårt? Hm. Synd hon inte kunde hjälpa mig med att få tillbaks ljudet också. Antagligen får jag lämna in den. Vet inte om garantin gäller.
   Tack ska du ha. Hoppas du också har sol och nästan vindstilla. Jag tog en skön promenad efter frukosten.
   Kram Bosse

 5. Känner igen mig så väl. Grejerna ska ju bara fungera. Men som tur är har jag en duktig sambo som brukar fixa det mesta. Tålamod är inte min bästa styrka.
  Va skönt att ni har kommit på plats i Visby. Spännande att utforska ett helt nytt ställe. Jag hoppas att du bjuder oss på många bilder 🙂
  Tack för trevlig kommentar på min blogg. Kram Katarina.

  • Visst vill vi att grejerna ska funka direkt. Det är tufft när det börjar strula och bli lite betraktad som ”dum i huvudet” om hjälp behövs externt via mobil. Vilken tur du har på den fronten. 🙂
   Vi ser fram emot upplevelser av både litet och stort format. Det kommer att bli väldigt många foton i framtiden i ett helt nytt format. Mer info om det senare. 😉
   Varsågod.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s