Kontrasternas helg

Det sägs att det finns alltid någon plats på Gotland där solen lyser – varje dag. Det skulle inte förvåna mig. För det är något jag ofta har lagt märkte till under vistelser på öar. Senast Bornholm förra sommaren. Otroligt häftigt när jag fotade det vilda havet där vi bodde. Tio minuter senare anlände vi med bil till ett spegelblankt hav. Overkligt.
Vet du vad Gotlands högsta rauk heter?  😉

Förra helgen höll vi till vid kusten. Då var det behagligt vandringsväder. Ovädret höll sig snällt på avstånd. Denna lördagen tänkte vi passa på och besöka några medeltidskyrkor innan de kanske stänger för säsongen. (15 maj -15 september) Jag har skrivit om att vi kom precis innan ett bröllop i Tofta. Dennna gång blev det ännu tightare vid en kyrka. Jag slank in snabbt innan ett dop och såg det söta barnet på några decimeters avstånd när jag gick ut genom porten och det bars in.
Två kyrkor var faktiskt stängda. De blir utan interiörreklam nästa år. 🙂

Vi tog med egen fikakorg som vi tänkte njuta av, på något fint ställe längs med de slingrande vägarna. Så blev det inte. Vi var inte klädda för kylan som bet sig in i kroppen. Istället blev det fika i bilen. Det som var kul var, att när vi vände tillbaks mot Visbykusten, såg vi en blå molnfri himmel och sol.

Dosen av det som väntar runt hörnet byttes ut mot motsatsen i söndags, när vi bestämde oss för att stanna  i vår hemstad. Klokt val.

Det  var som att förflytta sig tillbaka till sommaren. Tre turisbussar utanför Almedalsparken. Turisterna lotsades av en person med en skylt i handen. Själv lotsar jag dig bloggbesökare till fel tillfälle. För denna bilden tog jag en vecka tidigare när vi var och hämtade böcker på bibblan. 😉
Vilken vacker park som utnyttjas till lite av varje. Denna gång strosade vi på kullerstenarna, på andra sidan muren, och gled in och ut genom portarna.

Planerade vad vi ska göra/besöka när det blir gråa och regniga höstdagar. Detta är ett av de givna ställena.

Jag är otroligt förtjust i de trånga gränderna som binder ihop/ramar in hus och gator. Tänk om jag fick komma in i de gamla husen. 🙂 Jag har sett foton i böcker från en del rum med vackra målningar. Både på väggar och uppe i taken.

Ibland kommer man nära muren även vid fikatime. Nu kom kvinnan på fotot med ett brunt paket till mig som hon hämnat på ett utlämningsställe. Alldeles för lätt för att innehålla en kamera som inte skulle finnas i lager förrän i slutet av denna veckan. Antagligen väskan som jag köpte från ett annat ställe.
Prassel, prassel. Visade sig innehålla det extra objektivet och minneskort. Alltid en början. 18-200 mm. Kommer jag att bli en bättre eller sämre fotograf? Antagligen det sistnämnda…  och ute ösregnar det och blåser i träden. Vilken tur att jag har tak över huvudet och strömmen är på besök igen. 😀

Fönster och dörrar på glänt har jag tagit en del bilder på redan. Måste erkänna att jag är småirriterad. Strömavbrott nummer nittioelva. Den lilla texten jag hann skriva var kvar. Men när jag skriver visas bokstäverna med fördröjning. Därför blir det fel och fel och fel hela tiden. 😉 Det är ju 11 september så mina problem är ringa. En faktura på 400 kr för uteblivet besök på sjukhuset i Ystad störde mig också när posten kom. Liksom en annan mysko räkning på ett konstigt belopp. Jag skrev faktiskt ett avbokande mail och berättade att jag var på väg att flytta och tackade för de sju åren. Imorgon har jag beställt en ”gladdag”.
Tack för besöket. ❤

 

46 tankar på “Kontrasternas helg

 1. Vilka härliga bilder från ert nya landskap, bostadsort och ö! Ni är verkligen i full gång med att undersöka omgivningarna. Hoppas ni ska trivas riktigt bra och att samarbetet med nya kameran blir givande. Själv bara måste jag beställa en ny kameraväska, bara jag kommer till skott…

  Kram

  • Det är bäst att passa på innan oktoberrusket närmar sig. Just nu verkar det härja utanför mitt fönster. Tror inte ens du hade haft lust att ta dig ett kvällsdopp. 😉 Nästan läge att dra igång ”Korsordstävlingen. 🙂 Idag bestämde jag vilka 30 foton som ska ligga överst i inläggen. Dessutom 24 st extra som kommer att poppa upp när som helst i ett lekmoment. Imorgon ska jag googla alla uppgifterna och stryka de som går att nå direkt. 😀
   Förra året fick jag ex. byta någon uppgift strax innan inlägget. Tur jag har en reservlista.

   Väskan jag leasar nu skulle också behöva bytas. Trasig på vissa ställen. Netonet hade flera varianter att välja på. Betydligt fler än där jag beställde kameragrejerna.
   Deras var för små och inte anpassade för störtskurar. Eller nu överdrev jag. Hittade inte det svenska ordet. Vattenavstötande?
   Jag siktar på att bli bästis med kameran. Får väl fjäska och ge den ett smeknamn som jag brukar göra. ”Röda Tekla” är en ny familjemedlem. Tydligen tillverkad i ett land där längste person är i min längd. 😉 Jag har sadeln längst upp på motionscykeln. Finns inget hål längre upp. Hoppas jag inte höstväxer. 😀
   Annars bra hoj. Jag fäller snabbt ihop den på ett par sekunder och bär in den i förrådet.

 2. Härliga foton som du visar och visst känner jag igen mig på en del av dem. Gränderna är mysiga men inte bli upplurad av gps:en med bilen så man får smått panik för att komma runt hörnet. Strömavbrotten fick vi också känna på😀. Kram gun

 3. Visst är väl Geab tråkiga. I dag var det strömavbrott igen, men det har väl inte undgått dig antar jag. Fina bilder du tagit av från vår vackra ö. Hoppas att du får en riktigt fin gladdag i morgon!
  Kram, Ingrid

  • De är svåra att missa. 🙂 I måndags var jag jättesugen på kaffe och satt och väntade in att strömmen skulle komma tillbaka. Till slut fick envisheten ge sig när mitt blodsocker började visa för låga värden. Då fick det bli kyld dryck istället. Givetvis kom strömmen tillbaks när jag fikat klart. 😦 Då tog jag min revansch och tog både kaffe och en söt chokladbit till. Hoppas de får ordning på allt innan det blir höst på riktigt.
   Tack. Det är en fantastisk ö som lockar till kameraklickande. Hoppas du inte blivit ”hemmablind” genom åren.
   Undra om du hade en lika blåsig och regnig natt som vi har. Jag gick upp en gång och tittade på hur det blåste i träden.
   Hoppas du också får en sådan glad-dag.
   Kram Bosse

 4. Vad roligt att få följa med dig och se mer av Gotland. Visserligen har jag varit här en del, men senaste besöket var 1985…Så minnet behöver en uppdatering. Tittar så gärna på dina fina bilder. Har läst, sett och hört om era elavbrott. Illa och ni borde bli kompenserade. Jätteroligt med en ny kamera och jag tror ni kommer att bli såta vänner efter viss inkörsperiod.
  Kram från huvudstaden.

  • Mitt första var en bit in på nittiotalet. Då impade inte ön på mig. Regn, dimma, blåst, gult vatten osv. Tur jag gav ön en andra chans 2008.
   Jag hoppas det är en inkörningsperiod efter allt de bytt och de löser det mesta innan den riktiga hösten kommer.
   Det är spännande med nya prylar. Nu har jag precis läst på om extraobjektivet och motljusskyddet. Många moment innan det går att spontanfotografera. 🙂
   Kram från ett blåsigt Visby

 5. Igår när vi hade en lunchgäst här så tog jag det ”säkra före det osäkra” och bjöd på gammaldags potatissallad som jag gjorde tidigt på morgonen och grillad fläskytterfilé. till efterrätt blev det äppelkaka med vaniljglass – man vågar ju inte chansa på att laga mat i köket nu när det är elavbrott så ofta. Precis när gästen gått så gick strömmen! Typiskt!!
  Det är ju inte klokt egentligen att Geab inte kan fixa underhållet utan en massa avbrott – som dom tidigare inte räknat med. Jättekonstigt!

  Annars var det rätt skönt här igår på förmiddagen, men vi vågade inte heller duka på altanen – det skulle ju komma både blåst och regn. Men det kom inte förrän på kvällen, iaf här. Idag är hela altanen full med nerblåsta barr, även poolen då vi glömde att dra över överdraget. Så nu har man jobb att ”dammsuga” den om man vill bada igen. Men just idag känns det riktigt ruggigt så det är nog ingen större risk! Men sommaren är inte riktigt över ännu här, det brukar vara fint enstaka dagar ända in i oktober.

  Jo, just det. Den högsta rauken lär vara ”Jungfrun” i Lickershamn, som är över 25 meter totalt. Ovanför vattenytan är den nog runt 10 meter.

  KRAM/Susie

  • Smart av dig att inte chansa. Men ”slarvigt” att du/ni glömde överdraget. Eller ska ni ha barrtävling under dagen? Se vem som hittar mest barr. Som jag och Solveig gjorde när vi plockade ner julen och S tyckte att jag fuskade. 🙂
   Du hinner säkert med några bad till. Uppmuntrande att läsa om oktoberdagarna. Det var så i Ystad med. Jag har haft kortarmat två ggr på vår bröllopsdag, 20 oktober. Det var till och med skönt i solen 1990 när vi gifte oss i Hjo.
   Idag känns det som sommaren är över. Vilket busväder vi hade igår kväll och i natt.
   Där hade du fått en poäng om det varit tävling. Fast du sitter/bor nästan för nära facit. 😉 Vi tänkte åka dit till våren igen. S såg ”blåsippsspår” och fick en nostalgikick tillbaks till sina barndomstrakter.
   Kram Bosse

 6. Tänkte att det var Hoburgsgubben men den är kanske inte högst.
  Har hört om elavbrotten. Inte kul.
  Kjell kläckte en idé häromdagen. Att flytta till Gotland. Kanske kommer vi efter ;-).
  Fint med dina foton. Det var alldeles för länge sen jag var på Gotland. Saknar det.

  • Jag trodde också att den var högst. Men facit är Jungfrun.
   Tror bara det är tillfälligt med tanke på vad de förbättrat och bytt ut. Ska visst bli bra efter den 20 september. På ett ställe som vi bott på blev det ”mörkt” vid varje ”blåstillfälle” Orsaken var att ”motorvägen” var för smal. Trädens grenar hamnade på ledningarna.
   Smart idé av Kjell. 😀 Jobba vidare på den. Våga ta chansen. Funkar det inte är det bara att flytta någon annanstans. Här skulle du kunna bli dränkt av manus/textuppslag. Ni är ju vana vid kontraster mellan liv och lugnt med tanke på ert sommarställe. Annars skulle mitt tips vara att ni valde Visby för att inte drabbas av Lappsjuka i inledningen.
   Tack. Jag har tagit många hundra redan. Men de sparar jag. 😉 Nu fikatime. Hoppas strömmen finns kvar till kaffet.

 7. Stundom känns det allt för lätt att hitta irriterande inslag i tillvaron, så det är himla bra att bestämma sig för gladdagar och hålla sig till dem. Vilja och tro kan göra underverk.
  Mycket att utforska tycker jag mig märka. Jag tror du kommer bli en superfotograf med nya kameran och ser fram emot foton som kommer att levereras.
  Kram

  • Gladdagar vinner i längden. Gnälla över småsaker kostar bara energi.
   Den nya kameran finns att hämta ett stenkast från 1200-talsmuren. Jag kanske ska packa upp kameran och ta premiärbilden mot muren. 🙂 Ska bli spännande att bli kompis med den. Helst inför den nya bloggen. 🙂
   Kram Bosse

   • Du är briljant. Jag tror du är väldigt nära sanningen. Egentligen borde du få hittelön/upptäckararvode. Självklart är det så. Något eller någon äter upp elkablarna. Rör det sig om en elak Rauk blir det svårt att sätta dit dem. Då måste det ske i ögonblickets .. För de rör sig väldigt sakta och bara när ingen tror på det. Är det du eller jag som ringer polisen och berättar? Jag förstår inte dialekten så det är bäst att du … och det var du som kläckte svaret. Bara inte någon grön plit sorterar in samtalet på VD. (Veckans Dåre) 😉

  • Det är jättefint och så varierande. Men det gäller att vara rätt klädd. Inte heller hänga upp sig på att säsongen är kort. Som i söndags skulle vi ta en runda längs strandpromenaden. Glida in genom Kärleksporten. Titta på blomorna och växterna i Botaniska Trädgården. Fika på anrika ”Gula huset”. Tur S kollade hotellets hemsida. Bara frukost i september. Inte ens googling hjälper. Vi skulle hämta en beställd bok på bibblan. Bestämde oss för att fika där istället. Hm. När vi kom dit var inte fiket öppet just denna dag. Alltså blev det Glassmakeriet som även sålde fikasaker. Perfekt utomhusfika med mysig utsikt över hamnen och alla som passerade. Jag åt sött. Blev hög och kunde vandra en bra stund i det kuperade ”landskapet”.
   Idag stod det i tidningen att allt ska bli bra den 20 september. De har bytt saker som suttit sedan 1980-talet så jag förstår dem. Det var dags och se över och rusta för framtiden. Men den 21 september. Då vill jag inte att ställa om fler klockor och dricka kallt när jag längtar efter en Latte. 😦

  • Varsågod. Tack för det fina besöket från öster. 🙂 Jag hade bestämt mig redan igår att det skulle bli en gladdag. Oavsett vad som hände. För det blåste rejält i natt och ösregnade och har fortsatt under dagen. Plötsligt blir det sol en stund. Då passar jag på att gå ut en sväng.Sedan går jag in i igen och pysslar med text, frågor, foton och annat till korsordstävlingen. Ibland är det pauser för att fixa till något att äta och dricka. Det var mysigt när moster/gudmor ringde. Hon är sedan flera år mer som en storasyster eller nära vän. Nu väntar jag på att min älskling ska komma hem våt från jobbet.
   Kram Bosse

 8. Härligt läckra foton!
  Man kanske borde besöka er fina ö igen, det var mycket länge sedan jag cyklade runt i Visby. Jag tror nog att jag hade sett helt andra saker i dag än vad man gjorde under mitten på 80talet. Man tittar och ser på olika saker med tiden och ålderns visdom och erfarenheter. Jag minns dock att Visby med sin ringmur är otroligt fin det får nog bli en semestertripp dit.
  Ha det gott i höstkylan och i regnet!
  kram Ingela ❤

  • Självklart borde du och Göran hyra en tandem och cykla runt i backarna i Innestan.
   Eller så har sakerna blivit äldre. De snygga 80-talskillarna har blivit stela Raukar. 😉
   Mycket vacker innestad. Därför de fått sin världsutmärkelse.
   Nu är det sommar på gång igen. Jag tänkte ta fikat utomhus.
   Kram Bobo ❤

 9. Jungfrun … tror jag … men det svaret har du nog redan fått – jag har inte hunnit läsa alla kommentarer …
  Härliga bilder från er vackra ö – kyrkor är alltid så intressanta och trevliga att besöka – och jag försöker alltid besöka några varje år. Trist med alla elavbrott – hoppas alla såna bekymmer snart är över.
  Spännande med nya kameran – du är redan en duktig fotograf och med nya kameran kommer du att bli ännu bättre.
  Ha det gott!
  Kram

  • Så heter den. Nästa år hoppas jag besöka många andra raukar. Likaså fler medeltidskyrkor.
   Det har blivit bättre sista tiden. Färre strömavbrott.
   Kameran finns att hämta. Om jag vill kan jag ta upp den från förpackningen och knäppa första bilden på muren. OK Q8 ligger precis intill.
   Tack ska du ha. Jag håller på med novembertävlingen för fullt. Tiden närmar sig och vi ska åka till fastlandet en tid. Då har jag inte tid med det projektet. 🙂
   Kram Bosse

 10. Åh, den där vita kyrkan var vacker! Det är något visst med våra kyrkor och särskilt de mindre! Roligt att få följa med dig på en liten rundvandring och gränder, vackra fönster får jag inte nog av heller.
  Trist med krånglande teknik och ström! Vad är det som händer på Gotland då? Beträffande strömmen? Så många avbrott? Just nu fungerar Google igen på min dator och jag har därmed lyckats publicera två inlägg! Inte illa! Kul att du fått ditt nya objektiv… tror du kommer att fixa fotandet galant sedan med nya kameran. Förhoppningsvis är du mer tålmodig än vad jag, är beträffande att läsa bruksanvisningar!? Jag tycker det är så tråkigt och försöker alltid att klara saker och ting ändå! Därmed kan jag inte hantera min systemkamera fullt ut. Tänker att det tar jag till vintern!
  Men tycker väl att bilderna blir ganska bra ändå både med systemkameran och med mobilen. Nu för tiden använder jag båda.
  Må gott i ert paradis!
  Kram Nilla

  • Det ska bli mysigt att besöka alla medeltidskyrkorna på ön. Trevligast är det om de är öppna.
   Visby består av massor av gränder och vrån.
   De hade flaggat för det redan för två år sedan. Att de skulle stänga av de två kablarna till fastlandet. Dessutom skulle de byta gammal teknik och ”saker”. Förhoppningsvis får de som vistas på Gotland nytta av detta under de närmaste 20-25 åren.
   Redan två inlägg. Kanske inte besök på två nya öar. 🙂
   Kameran finns att hämta på OKQ8. Ett stenkast från medeltidsmuren. Jag kommer att starta med att läsa allt i bruksanvisningen. Vem vet. Du kommer kanske att bli ännu bättre efter vintern. 🙂 Du tar helt fantastiska foton. ❤ Det är sällan jag tar kort med mobilen som visas upp för allmänheten. Det är mer foton som visas på familjesidan på FB eller något viktigt jag ska komma ihåg när jag kommer hem.
   idag är det sommarvarmt. Jag har suttit ute i kortarmat och fikat en bra stund. I sällskap med både rönnbär, clematrisk, targetes och röda rosor som doftade underbart. Jag sticker alltid näsan i en och doftar.
   Tack ska du ha.
   Kram Bobo

 11. Så roligt att se bilder, och vackra sådana, ifrån där ni nu bor. Jag kan tänka mig att där kommer ni att trivas. Men sol varje dag, någonstans på ön, det har jag svårt att tro på.
  Att kunna få gå in i kyrkor och insupa atmosfären och lugnet, är njutbart. Det brukar vi alltid försöka att göra på våra bilturer. Blir så glada om de är öppna. Domkyrkor och vägkyrkor är ju öppna, men annars kan det vara svårt.
  Jag har läst om att det har varit jättemånga strömavbrott på Gotland, nu i sommar. Kan tänka mig att det är jobbigt och stör rutinerna.
  Ny kamera, härligt, det skulle jag verkligen behöva.
  Tack snälla Bosse för lotten. Det var så roligt att få den, en verklig överraskning. Men, tydligen var det för varmt för många eller nåt, så jag vann. Vi gick ut tidiga mornar, här i Sundbyberg och lite i Solna.
  Det blev vinst också, som jag skrev på bloggen. Inte bara den lägsta heller.
  Sköt väl om dig.
  Kram!

  • Tack ska du ha. 🙂 Jag tror heller inte att de fixar 365 soldagar om året. Men jag köper att det kan skilja mellan olika områden. Det har jag upplevt nästan varje gång vi varit här på semester. Typiskt ö-väder. Dessutom är detta Sveriges största ö och då ökar möjligheterna.
   Det är så harmoniskt och lärorikt att gå in i en kyrka. Här finns det 92 stycken från medeltiden. Alla bevarade. Dessutom några ödekyrkor. Jag ämnar att besöka alla. Från den 15 maj till 15 september är rådet/informationen, att de ska vara öppna för allmänheten. Fast vi fick inte upp porten till ett par stycken sist.
   De har bytt tekniska saker. Förhoppingsvis gynnar det alla på ön i framtiden.
   Den nya kameran finns att hämta. Ska bli spännande att läsa på om den.
   Du vann dubbelt. Både min lek/tävling och på lotten. Dubbelgrattis. 😀 Det var en tuff uppgift jag gav er. Jag kunde inte drömma om att det skulle bli så varmt så länge.
   Jag har ägnat flera timmar åt att försöka fixa något bra till november. Det ska bli spännande och kul. Borde platsa både de som gillar tävlingar, korsord och lekar. När det gäller korsordsbiten och fotouppgiften kommer jag att vara snäll mot er. Inga ”gömda” tider. Alltid inlägg någon gång mellan 18-18.30. Jag vill ha en viss marginal med tanke på ex. strömavbrott.
   Tack. Jag skriver det samma till dig. Var rädd om dig.
   Kram Bosse

  • Jag tänkte dela med mig lite. Men över tusen foton med den ”gamla” systemkameran finns sparade i olika mappar till framtidens blogg.
   De medeltida kyrkorna är riktigt välbehållna.
   Det är rätt namn.
   Fint med fönster och dörrar.
   Idag har det varit sommarvarmt. Jag tog fikat utomhus.

 12. Halloj där borta på öjn 😉 Tittat in en liten sväng och sett att ni har kommit tillrätta och även blivit invigd i vad jag förstått är öjns nackdel, strömavbrotten. Men vad är väl en bal på slottet, det finns ju stearinljus, fast det hjälper ju inte om man behöver elen till nåt annat 😉
  Ja du, om jag inte minns alldeles fel så heter den Jungfrun nånting den där rauken. Nästa år så funderar jag och krigaren på att åka över och göra en liten tur runt Gottelandet.

  Ha det bäst!!

  Kramen
  Pia

  • Trevligt med finbesök. 🙂 Visst är det höstmysigt med stearinljus. 🙂
   Där fick du med det rätta namnet. Bra att du tränar både på att hitta denna blogg och försöka lösa uppgifter. Vips är det november och då kör jag igång för sjätte gången. 😀
   Vilken utmärkt idé ni funderar på. Tror det finns en hel del saker som faller både krigaren och hans mamma på läppen. För dem som gillar ex. hav och kust är det aldrig några avstånd på Gotland.
   Kram Bosse

 13. Hej Öbor,

  Vilka fina bilder! Hoppas busvädret är över. Gotland sägs vara Sveriges soligaste plats så ni kanske hade finvädret den här helgen?

  Jo, det är jobbigt med strömavbrott. Vi bor på landet och det händer ganska ofta. Det är bara att gilla läget, tända ljus och mysa :-). Får ni ersättning om det tar flera timmer innan strömmen kommer tillbaka?

  Kram Anne

  • Hej svejs!
   Tack. Nu är det sommartemperatur igen på dagarna. Men mörkret käkar upp ljuset.

   De har gjort flera förbättringar och hade varnat för detta redan för två år sedan. Härligt med pysbelysning. ❤ Nej. Varken privatpersoner eller de som det verkligen är synd om. Ex. bönder. Det har oftast kommit tillbaka relativt snabbt.
   Kram HöstBosse

 14. Stackars GEAB som får stå till svars för alla avbrott. De håller ju på att starta upp något nytt och har varnat för det här. Vet du vad som retar mig värst? Jo, alla som måste skriva en status på fb att det är strömavbrott. Alla sjuhundrafemtielva!! Då vet man liksom!!
  /P

 15. Det är så härligt att se vyer man känner igen från sommarens Gotlandsvecka. Jag, och min gubbe, älskar verkligen Gotland. Hoppas verkligen att ni trivs där ute!
  Kramis

 16. Strömavbrott tycker jag är mysigt, nu har vi inte det så offra… det mesta elledningar är nedgrävt på ön. Men stearinsljus och så så blir det bra… jag köpte mig ett elverk och det kanske är därför det slutat. Nu kan det ställa till problem också ja. Så många som ni verkar ha kan det ge fler bekymmer. Ny kamera!!! Vad trevligt lycka till 👍 Jag jämnför det med att sätta en leksak i ett barns händer…

  • Om jag fick välja tidpunkt själv tycker jag också det är mysigt med levande ljus och annat. Det är värre om jag tagit mitt insulin innan maten är klar och det plötsligt blir mörkt på plattor och i ugn.
   Du verkar bo på en lagom stor ö. 🙂
   Vilken bra liknelse du bjuder på. Den stämmer mycket bra. 😀 Jag har kvar mycket barn i mig samtidigt som jag blandar med att vara riktigt seriös och pedagogisk. Så därför sitter jag med en Padda och går igenom de nästan 400 sidorna i instruktionsboken och testar varje moment praktiskt. Kul om det görs i små doser. Jag ämnar starta en till blogg i 2019 där tonvikten är på foto. Därmed har jag några veckor på mig. Gotland är en otroligt spännande ö med mängder av möjligheter. ❤
   Jag önskar dig en fin höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s