Mer aktuell nu

När jag valde omslagsfoto till min tredje bok hade jag ingen aning om allt som skulle komma att hända mig och Solveig på bostadsfronten. Fortfarande är det overkligt på många sätt och vis.

Nu bor vi själva på Gotland och kan åka till omslagsfotots fiskeläge Herrvik på en dryg timme. Till våren skulle jag tro att vi strövar omkring på östkusten. Då vill jag ex. gärna uppleva en soluppgång. ❤

Ett år går snabbt. Jag har på dessa 365 dagar varit med om flera episoder som skulle kunnat platsa i en ny kåseribok.
Jag vill tacka för de blurb och favoritkåserier som kommit in under året på olika ”transportsätt”. 😀
(Ursäkta. Men jag har inte haft tid att fylla på de som kom under den intensiva varma flyttsommaren. Egentiden blev kortare och kortare.)

Här är namnet på de tre som kommer att få var sin Skrap-Kryss via posten. Hoppas någon vinner på sin lott.
Stort GRATTIS till:
Ethel Hedström ❤
Sten Johansson ❤
Charlotte Svensson ❤

Tills jag lägger in nästa blogginlägg sänker jag priset på ”Minnen som stannat kvar” för bloggläsare. 😊
Du betalar under denna tid 100 kr/bok + porto (55 kr).
Det går utmärkt att swisha.
Tänk på att portot är det samma om du köper två böcker/titlar. Orsaken är att det går två böcker i Postens vadderade påse.
https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/
Här ovan står hur du ska göra.
Bokkramar från Bosse/Bobo/Sebastian som har 386 sidor att gå igenom på en padda -om den nya kameran. Du milde tid. Dessutom har jag en störande i-pump att lära känna och börja använda. Helst innan jag hoppar in i flygplanet.

 

 

 

40 tankar på “Mer aktuell nu

 1. Grattis till vinnarna!
  Ja, att du bor på Gotland… Ta soluppgången nu, så behöver du inte gå upp så tidigt 😉
  Bobo, det är B5´s smeknamn på B6, det betyder i det fallet lillebror. Så jag tänker på dig när jag hör det 😉

 2. Jag gillar att gå upp tidigt under den ljusa delen på året. Tror inte jag sett någon soluppgång sedan vi bodde i Hjo och åkte iväg till Kinnekulle. Då sov vi i bilen i sovsäckar. Tyvärr var det svårt att njuta av soluppgången. För knotten älskade det schampo som vi hade använt på kvällen. Det var två stora svärmar runt våra huvuden. 🙂
  Jag fick smeknamnet inför en handbollsturnering på skolan. Vi skulle trycka upp gröna tröjor med smeknamn i vita bokstäver, på ryggarna. Det fanns en annan Bo i klassen som kallades Bosse. Då kläckte en grabb som hette Joakim idén med att döpa om mig till Bobo. Det fanns sedan både tablettask och seritidning som hette Bobo. Kuriosa: Jag hejade på Joakim en gång när jag sprang in på handbollsplanen efter en match mellan Drott och Kristianstad där Jocke lirade. Hans familj flyttade tillbaks till Skåne redan på mellanstadiet. En snäll kille. Även hans yngre tvillingbröder spelade i högsta serien med Kristianstad. Härligt med minnen. 🙂
  Jag är ju också lillebror i vår familj.

 3. Ja du har mycket att utforska på din lilla ö.Bilden på omslaget är Gotland och min favorit. Inte bra med en I-pump som krånglar så jag hoppas du får ordning på den. Sköt om dej och ha det bra
  Kramar Anki o Minton

  • Jag ser fram emot 2019 när jag på ”allvar” ska åka runt och njuta.
   Mitt eget fel. Jag satte i batteri och ställde in år och basdoser. Sedan har den legat i kartongen några veckor och till slut tjurade den i garderoben. Började tjuta då och då och fick mig att leta och undra under flera timmar. Var kom ljudet ifrån? Grannen som behövde hjälp? S som glömt någon Padda hemma?
   Jag tog ut batteriet och ämnar om jag vågar att byta snart. Eller lite senare. 😉
   Tack. Kramar tillbaks.

 4. Oj har jag vunnit?! Hade glömt den tävlingen. Ser fram emot vinsten. Tack!
  Har en svåger som heter Bo. Kallas förstås Bosse. Jag undrar om historien bakom namnet. Om det är från verbet ”bo”.
  Ethel sägs betyda ädel och mitt andranamn är Margareta som betyder pärla. Ädel pärla. Nästan för bra … En revansch efter ett liv där många ifrågasatt mitt förnamn. Har t.o.m. fått frågan: ”Är det ett namn?”.

  Önskar er en fin vecka!

  • Vem är du? 😉 Jag var tvungen att godkänna din kommentar. Fick du en chock när du anlände Sverige och den bistra väderleken som jag gissar att du har på Västkusten.
   Bo lär betyda Bofaste. Vilket stämmer … rätt illa … med alla flyttningar. 🙂 Fast jag var väldigt Bofast under flera år när det gäller mantalskrivningsdelen. Borde tagit chanser betydligt tidigare i livet. 🙂
   Ädel och Pärla låter väldigt fint. Ethel är fint. Ofta gillar jag namn som inte ”alla” heter. En del personer har nästan för många åsikter. Om något går en liten bit utanför deras spikraka trygga värld reagerar de gärna. Oj! Vad den kategorin missar godbitar i livet. Dina föräldrar tänkte verkigen till med namnvalen. S heter också Margareta som andranamn.
   Tänkte vidare. Ethel är för fint för att göra någon förkortning eller smeknamnstolkning av.
   Kram från Bo som är väldigt svårt att göra en förkortning av. 😉
   Ps. Hoppas din adress gäller och ni inte flyttat till någon ö.

   • Ja jag la märke till anmärkningen att jag var tvungen att invänta ditt godkännande. Trodde du börjat med något nytt ;-).

    Tack för att du säger så fint om mitt namn. Då är vi två med svåra namn att göra smeknamn av. När jag var barn kallade min lillebror mig för Titte. Det kallas jag ibland fortfarande i familjen.

    Adressen gäller fortfarande :-). Inte någon ö än. Även om jag trivs väldigt bra i Palma (de Mallorca). Men det är klart … jag vet inte hur det är att leva där utan att ha semester.

    Kram

   • Inget nytt bus ännu. Läser istället på om Knutas och hur den nya kameran ska komma till sin rätt. Vi snubblade över ett välbesökt loppis i lördags. Där hittade jag fem Knutas-böcker väldigt billigt och två andra Gotlandsböcker som behöver vädras på balkongen en tid. 🙂

    Det är mysigt när gamla smeknamn lever kvar i privata sammanhang.

    Du måste prova för att veta. Nu har du väl inget arbete som binder dig längre. ”Någon annan” kanske har det. En viktig ”detalj” där jag inbillar mig att många gör fel är att de tänker på allt roligt de gjort på ett ställe när där varit varmt, grönt, mycket ös, folk, öppet o.s.v. Om de är beroende av ”vissa saker” fixar de inte/får de lätt ”Lappsjuka”, att bo där året runt. Givetvis med undantag på ”kartan”. 🙂
    Jag försöker alltid se hela paletten och har flera intressen som inte är påverkade av ex. vädret. Vilket inte innebär att jag INTE har rätt att gnälla lite om det är ösregn och storm i en vecka. 😉 jag är flexibel och anpassar mig. Som nyss när S kom hem till lunch. Då cyklade jag med tillbaka och fortsatte iväg på egna äventyr. Det hade jag ingen lust med i morse. Då gick jag istället ner och satte in cykeln ”inomhus” så den slapp frysa i c-stället. Imorgon gör jag kanske tvärtom. Sätter mig i cykelförrådet och … 😉

 5. Nu när man bott här över 15 år så har man börjat vänja sig vid den vackra naturen, solupp- och nergångar samt havet – men visst är det fint! Fast idag när jag trodde jag skulle kunna ta sista doppet i poolen, så blåser det hemskt och – antagligen på grund av blåsten – är iskallt på altanen. Bara 10-12 grader. Inte skönt, men vi får väl se hur det går. Först ska vi iväg 5 mil och handla potatis (Rolle är petig med potatis), sen ska vi till Klintehamn och hämta ett paket och så handla mat för några dagar. Är det då mindre blåsigt och varmare – upp till 15 – då badar jag….. 😦
  KRAM/Susie

  • Undra om vi kommer att komma upp i tvåsiffrigt på något gemensamt bostadsställe. Rekordet är 7.7 år. 🙂 Just nu ligger vår nuvarande bostad på plats åtta. 🙂
   Jag är bortskämd med solnedgångar men soluppgångar har jag inte upplevt många. Däremot hade S det bättre under sin uppväxt.
   Tror det är lika bra att du hoppar fler dopp. Eller gillar du att leka med isflak? 🙂
   Potatis ska vara gott. S har en arbetskollega som har en man som odlar suveränt god ekologisk potatis. Den blev vi förtjusta i direkt.
   Nu är vi bara två i hushållet. Jag fattar inte varför maten tar slut stup i kvarten. Då storhandlar vi ändå en gång i veckan.
   Kram Bosse

  • Det är en märklig känsla som är svår att analysera på ett kort sätt. 🙂
   Vardagen har satt sig rätt bra. Vi har fått det mysigt på hemmaplan. Allt fint utanför på ön är en bonus som jag hoppas få njuta extra av senare. För nu väntar oktober och november som har sina givna nackdelar – var helst i Sverige fötterna befinner sig. 🙂 Kanske tuffast vid kusterna. Tur vi ska leka i november. 🙂
   Men först väntar en tur i luften till fastlandet för att bland annat ta farväl av vår tid som tonårsföräldrar. Usch vad åren gått snabbt. Du behöver inte tänka i de banorna med din gulliga ”efterrätt”. Vilket charmtroll hon verkar vara. Otroligt vad fort hon växt/utvecklats.
   Kram Bosse

 6. En soluppgång från Herrvik eller Katthammasvik är magisk. Mitt smultronställe är Vändburg, Holmhällar. Men jag har inte varit där en enda gång under sommaren.
  /P

 7. Ja, tänk så lite vi vet om framtiden och det är ju tur det! Ja, tänk att du valde den platsen till omslagsfoto till din fina bok! 🙂 Och jag är övertygad om att det fanns något budskap, någon mening i det. Att ni nu bor där ni bor. Svårt att förklara…men som sagt nu bor ni på Gotland och så mycket fint ni kommer att få uppleva i naturen. Alla årstider! Minns inte om ni bor i lägenhet eller hus nu? Trädgård?
  Kram Nilla

  • Antagligen var det ingen slump. Förstavalet scilla längs strandkanten på Österlen började bli mer vagt i färgkonstruktionen och därmed var det kanske en fingervisning om framtiden. 🙂 Om vi har tur och har hyrt en bil just i slutet av april eller början av maj kommer vi garanterat att stanna till vid Gislövshammar för att en tredje gång njuta av det ”blå havet” ovanför det vanliga blå havet. ❤ En av många mäktiga platser på Österlen. Men det lär inte bli aktuellt vid nästa besök. Däremot ska inte Ystad känna sig säker på att de har blivit av med oss. 😉 Finns tiden och vädret är regnfritt tar vi ett Pågatåg till vår gamla stad en oktoberdag.
   Jag samlar på mig litteratur av olika slag för att läsa på om växter, historia, krig och ovanliga sevärdheter. Det där som alltid nämns i broschyrer är inte intressant just nu för mig. Jag vet ex. att det finns en stor stengubbe i söder och att en speciell man bodde på en ö norr om Gotland. 🙂

   Det börjar bli kallt i tältet vid morgonkvisten. 😉 Det är aldrig lätt att få ihop alla pusselbitar vid flyttar. Det kan vi skriva under på med vår rutin. Vi har provat olika taktiker. Nu valde vi samma sak som sist då alla var överens om att vi ville bo i STADEN och inte i en fin villa några mil ifrån som vi gjort vid de två tidigare tillfällena. Skönt att ex slippa skjutsa till aktiviteter. Skillnaden var denna sista gång att vi minskat från 4 till 2 i hushållet. Vi kunde valt ett fint hus med trädgård någonstans på ön. Men våra hemliga/privata fyra stora viktiga punkter skulle inte bli rätt och när jag räknade pengarna i "grisen" räckte de inte till varken villa eller lägenhet innanför murarna och det var FEMTIO års kö till en hyrestrea i det attraktiva området. Sug på den karamellen. Man måste alltså ärva eller vara stenrik. Vi är fortfarande kvar lite i det där att hålla utsikt som vi har varit sedan i våras. Igår hittade jag ett mysigt litet hus med täppa innanför den gamla medeltidsmuren. Det kostade bara 9.995.000. Rofyllt och strandnära läge. 5 rum och kök. 84 kvm! Tror jag ska gå in på hemnet och kika. 😀 Så svaret är att vi tog tryggheten med att än en gång hålla oss till Riksbyggens Bostadsrätter. Men förra gången liknade det mer ett radhus/kedjehus under de flesta timmarna på året/dygnet. Men inte alltid. 😉 Ex. grillförbudet uppskattade vi mycket under våra sista veckor. Vi kunde hänga ut tvätt och andas frisk luft mellan all nedpackning/nedmontering.
   Får vi bara vara friska, som är det viktigaste, finns det många förutsättningar för att uppleva fina stunder under våra kommande ö-år. Jag ser med spänning fram emot att besöka precis alla orter och medeltidskyrkor och planera vissa rutter i förväg och sedan improvisera under färdens gång. Det sistnämna brukar vara som pricken över i:et. Det ska bli mycket intressant att bo här under ett helt kalenderår och få uppleva hur många "grisdagar" det finns. Jämföra årstider. Jämföra klimat med de platser vi hitintills bott på. November kommer som det gjort de senaste fem åren att springa iväg. Jag kommer varje dag att ha fullt upp med min korsordstävling, fototävling och det extra lekmomentet med julbilder.
   Helgkram Bosse

 8. Grattis till vinnarna, hoppas att de som jag, vinner dubbelt.
  Förstår att du tycker att året som gått har försvunnit fort. Det gör det ju i vanliga fall och nu då ni har haft så mycket om och kring er, tack vare flyttning och nytt jobb för Solveig, så förstår jag att det känns som tiden bara flyger iväg, eller så här i efterhand, flugit sin kos
  Hösten kom ju nästan på en gång detta år, med hård blåst, inte många plusgrader och regnskurar och snart är vi inne i oktober, den riktiga höstmånaden.
  Trevlig helg och var rädd om dig.
  Kram!

  • Måste erkänna att vi under en lång tid längtade efter både regn och svalka. Sedan hände det som du beskrev. Det blev bushöst och rejält med blåst. Aldrig blir jag nöjd. 😉
   Nu är jag nästan klar med förberedelserna till korsordsmästerskapen 2018. Är det året du ska slå till på allvar? 🙂 Jag ser fram emot att sätta igång tävlingarna och extraleken. 🙂
   Tack ska du ha. Snälla du.
   Fredagskram Bosse

   • Ja, nu känns det som höst och är det väl också, kanske. Blåsten gillar jag inte.
    Jag bloggar inte så ofta nu, orken eller vad det är, inte som förr,
    Tävlingar har jag ju svårt att låta bli, så jag får se hur det känns och hur jag kan. Extraleken, vad kan det vara?
    Hoppas att du får må bra och att hälsan står dig bi. Det är skönt att vi har våra mysiga och hjälpsamma ”pusselbitar”.
    Trevlig helg och varm kram till dig.

   • Jag är också anti mot för mycket blåst. Inte så jag är rädd att peruken ska åka av. 🙂 När jag går ut en sväng på morgonen har jag både mössa och vantar.
    Här blir det heller inte så mycket datortid. Men om några veckor har jag att göra varje dag på datorn. Kul att du har svårt för att låta bli tävlingar. 😀
    Jag är laddad. 🙂 Först ska vi ta en sväng till fastlandet. Hoppas ha tid för ett återbesök i vår förra hemstad. Det bästa är dock att få krama om våra döttrar. ❤ Snart har vi ingen tonåring längre.
    Extraleken består av att hänga med på när jag lägger in en julbild. Sammanlagt 24 stycken under november. Det enda ni ska göra är att skriva en kort kommentar eller symbol. De snabbaste kommentarägarna får poäng i en fallande skala. Passar såklart bäst för leksugna dagliglediga personer.
    Att jag går helt ifrån att ha hemliga inläggningstider på korsordsuppgiften och fotot borde uppskattas av nästan alla. 🙂 Men jag "äger" en halvtimmes inläggningstid. 18.00-18.30. Måste jag ha med tanke på korta strömavbrott. Sedan har jag kortat ner tävlingstiden till 30 minuter. Då vet "alla" vad som gäller. Inbjudan och information lägger jag in runt 20 oktober.
    Jag har tagit hand om en sjukling i veckan. Hoppas hon inte har smittat mig.
    Helgkram Bosse

 9. Jag har letat foto på din blogg, som du säkert förstår. Jag hittade två som jag fastnade för denna gången, men när jag nu skulle skriva till dig och fråga om jag fick låna dem, så hittar jag bara det ena fotot. Det jag letar förtvivlat efter är en tomte som sitter uppe på ett tak med en flagga i bakgrunden. Jag minns så klart inte datuminlägget och fastän jag har letat så är det borta för mina ögon. Kan du komma på vilket jag menar? Jag gick in under kategorin tomtar och där hittade jag det andra fotot. Det är en tomte som står på en balkong. Jag vet inte riktigt vilket som passar bäst, men får jag låna båda så blir jag glad. Hoppas du har det bra på ön. Kram

  • Jag hade skrivit upp ditt namn och mailadress på första uppslaget i oktober i min Stora Plankalender 2018. 🙂 Väntade bara på tema och önskemål.
   Jag har gått igenom alla mina ”tre minnen” och inser att jag gallrat hårt innan jag köpte det sista minnet. För det är rätt lätt att kolla. Eftersom det rör sig om bloggbilder. De har jag ordnade år för år. Bilder för sig själva. Underrubrik månadsbilder och under det alla månader. Intressant att se att jag inte har några bloggbilder 2014 och 2016 i en novembermapp. Största orsaken är garanterat att jag haft så mycket att göra med annat. 🙂
   2015 plåtade jag Ystadtomtar. De som inte finns längre måste varit från 2014 eller möjligtvis 2013. För när det gäller det sistnämnda tänkte jag säkert att jag tar finare bilder med en bättre kamera ett annat år. Därför åkte de i papperskorgen. För mannen bakom roligheterna hade gjort det några gånger tidigare och vi såg fram emot det fler adventstider. Sedan hände det att den duktige trädgårdsarkitekten Ulf fick gå under tystad. Han köptes ut och ersattes av en betydligt blekare person när det gäller det vi kommuninvånare såg som betraktare vid jul och påsktider. Som samarbetspartner var det kanske smidigare. Vad vet lilla jag.
   På taket kommer jag inte ihåg. Om det inte var den på kommunhuset på Österportstorg som någon smart man + kompis klättrade upp och stal. En flickvän sladdrade till YA/Polisen flera veckor senare. Tomten befann sig då i Nybrostrand. 🙂 Men jag har för mig att den stod på en verandra/balkong den också. Jag har inte kvar den tuffa som satt inspärrad i en bur i en rondell. Lite pinsamt när jag skulle ta en närbild på den och lite farligt med bilarna. 😉 Jag har gjort en Gunnelmapp och skickar några som du kanske kan välja ut någon/något från.
   Vi tänkte besöka vår gamla hemstad om några dagar. Först ska vi träffa våra döttrar. ❤
   Helgkram Bosse
   Ps. Nu gick jag in på bloggen, december 2014. Där hittade jag det du menade och det jag saknade. Taktomten och rondelltomten. Tyvärr har jag slängt dem. Min story om stölden är orsaken till att han hamnade på taket året efter. Inte lika lätt som att klättra upp på balkongen. Ha ha. Jag hade glömt taktomten men nu klarnade det till däruppe. På mitt personliga tak. 😀

 10. Kåserier är trevligt att ha i bokform. Lätt att ta fram en stund då och då. Ha tillgänglig där man ofta befinner sig. Läsa om. Något extra förstås att bli inbjuden till personliga minnen.
  Hoppas att ni har det riktigt fint bland kalksten och raukar på rosornas ö.
  Kram Mia

 11. Tänk att du nu bor på den fantastiska plats som vi i somras bevistade under vår första semestervecka. På samma sätt som vi gjorde 2015. Jag längtar tillbaka enormt mycket. Gotland har gett mig några av mina finaste sommarminnen, och i synnerhet Fårö. Det känns oerhört avlägset att minnas tillbaka till den veckan.
  Jag hoppas verkligen att ni trivs där ute ❤
  Kramis

  • Vi har fortfarande inte riktigt förstått att vi bor här. Vi skojar och minns minnen och fraser. En av dem nämnde S igår på vår bröllopsdag. Det var från när vi tog flyget hem från Visby efter semestern 2016. ”Titta nu noga på Gotland”, sa hon retsamt i planet däruppe och menade att vi borde besöka andra resmål i framtiden. ”Det är säkert sista gången du ser ön.” 😀

   Kul att läsa att du saknar och har dina finaste sommarminnen från ön. ❤
   Ön däruppe i norr kan jag mest teoretiskt om. Inte fysiskt. Det tänkte jag ändra på någon gång nästa år. Helst innan semestersäsongen. Nu när S har fått tillbaks sina lov igen finns det fler möjligheter än de senaste två åren. Har vi bara tur med vädret skulle det vara fantastiskt att leta upp några av de ställen som jag läst om. Bo en eller två nätter på Fårö. Häftigt att det är närmare til norra kusten än ner till Gubben i söder. Allt vi gör är som att befinna sig på en härlig semester. Som när vi i fredags rullade ner till ett hotell och firade vår bröllopsdag. Underbart att gå ner och titta på solnedgången. Jag fick till riktigt fina foton. ❤
   I lördags var det första gången i mitt liv som jag körde in med en bil innanför muren. Visst dök det upp en taxibil med en förare som tutade ilsket på mig för att jag fick motorstopp innan en brant stigning 🙂 Han fick inte död på vårt fina humör. Härligt att stå däruppe och blicka ner på Domkyrkan och alla hustak, ruiner och havet som en tjusig front. 2018 blev/är som en bonus. Min önskan är att få uppleva vad som händer på en ö under ett helt kalenderår. Så vårt äventyr börjar 1 januari. Förhoppningsvis får jag/vi igång en ny blogg. Tog sin tid förra gången. 😉 Jag har redan tagit ett par tusen foton som jag sorterat upp i olika kategorier och mappar.
   Det var kul att vi hann med ett besök i Ystad förra veckan under vår Skåneresa. Annan puls i Malmö under de fyra dagarna.
   Kram Bosse

   • Det är lätt att tänka sig hur obegripligt det måste kännas att faktiskt leva och BO på en plats som Gotland.
    Jag älskar även Öland, och de 2 öarna liknar varandra i mycket … men Gotland kanske blir lite extra magisk på grund av sin otillgänglighet … och sina raukområden, ödekyrkor mm ;).

    Gotska sandön är även vår dröm att få uppleva.
    Jag håller precis på att avsluta Anna Janssons bokserie om Maria Wern, där hon blir strandsatt på den lilla ön med en mördare … Många har nog sett den berättelsen på TV. 19 böcker har jag gått igenom när jag avslutar den här sista … bara sedan i somras.

    Jag avverkar böcker som aldrig förr, sedan jag för ett par år sedan blev helt frälst i ljudböcker. Att fly till en annan värld, utan att trötta ut ögonen och samtidigt kunna göra annat, det tilltalar mig mycket. Men visst saknar jag ibland min egen röst berättarröst inne i huvudet … och att bara höra berättelsen inombords. Öronen kan behöva vila de också …
    Ändå blir det att jag fortsätter med ljudböcker för att det är så smidigt …

    Ska du starta ny blogg?
    Du har nog skrivit om det förut, men jag minns inte riktigt. Hade det med Gotland att göra?
    Lämnar du den här bloggen då?

    Önskar dig en fin vecka. Hoppas du kunnat ta vara på den extra timmen som vi fick idag. Jag använde den till att illustrera 😉
    Kramis

   • Gotska sandön måste vara magisk. ❤ Även om det sker mord där. 😉 Mari Jungstedt har också använt ön för otäckheter.
    Det är intressant att "gräva ner sig" i en författares produktion. Om den är läsvärd/lyssningsvärd. 😉
    Vilket bokstim du kommit in i. 😀 Jag fortsätter med mitt bladvändande och mitt fantiserande om hur rösterna låter. S höll på med en ljudbok i förra veckan. Vad trött jag var på att höra den monotoma kvinnorösten. Förstod inte hur hon orkade lyssna. Precis som du höll hon samtidigt på med andra sysslor. Förstår att det är smidigt. Men hon råkade ut för avbrott x antal ggr. Det hände inte i min bok. 😉 Alla sidor var på plats. 🙂

    Jag tycker det vore lämpligt att ha en blogg till med fokus på Gotland och flytten hit. Tror inte jag kan avsluta denna ännu. Blir kanske som många av er andras. Låter den vara mer som en dagbok. Här finns många kategorier som jag inte är färdig med.
    Men nu lockar mest att få uppleva denna ö från första januari. Kommer det snö kan det bli fina foton och minnen. Just nu är det mest regn, ösregn och kraftig blåst. Jag har inte varit ute på några dagar. Det lockar inte. Dessutom har jag fullt upp med att förbereda mig för novembers intensiva uppgift. Månaden som sedan 2013 går ruskigt snabbt för mig och förhoppningsvis för x antal nöjda deltagare. 🙂 Förra året hade jag med foto på mina leksaksbilar från när jag växte upp. I år ska deltagarna gissa årtalet som fotona togs. Jag är den gemensamma länken på bilderna.

    Den timmen ställer mest till det för mig som diabetiker etta. Jag är inställd på olika tidsintervaller när det gäller kontinueligt insulin. Fast de problemen är ringa jämfört med vad jag råkade ut för igår. Dem måste jag berarbeta ett tag innan jag vågar skriva/berätta om dem offentligt. Det är så jag blir rädd för mig själv. 😦 Bäst att glömma bort det fort.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s