Från storstad till …

Om sanningen ska fram hade jag bara systemkameran tillhands vid två längre tillfällen under de fyra dagarna. Detta var ett av dem. Annars låg den ensam på hotellrummet.

Jag som trodde att vi skulle vara ett litet sällskap som lämnade Visby flygplats. Istället var planet fullsatt enligt flygvärdinnan.
Jag gick på som en av de första resenärerna. En fräsch kvinna satte sig på andra sidan gången. Hon tog också en fönsterplats. Då var det fortfarande ledigt på de flesta sittplatser som jag såg framför mig. Eftersom jag väntade på Solveig hade jag uppmärksamheten kvar bakåt åt den långa kön.
Först i kön var en lång man i 45-årsåldern. Jag beskriver inte mer av utseendet. 🙂 Däremot hörde jag hans raggningsreplik. ”Är det ledigt här?” Jag hörde bara att hon sa nej och några ord till. Konstigt att han inte därefter valde platsen framför henne. Istället gick han väldigt lååååångt fram. 🙂 Sedan kom en kvinna och satte sig på platsen mannen trånade efter.

Vi bodde på detta hotellet förra sommaren också. Det var då vi grät i sängen när vi såg dokumentären ”Den blå dörren”. Den här gången fick vi rum på 8:e våningen, halvvägs upp till toppen. Härlig utsikt över havet och Öresundsbron. Bra koll på allt som hände på gatan nedanför. Vilken puls det var på vägarna ex. klockan 17.10. När många människor slutat jobbet. Jag hade inte velat vara en av dem.
Det är sällan allt funkar på en resa med många tider. Men denna gång var det nästan för bra för att vara sant. ALLA tåg kom och gick i rätt tid! Flygbusschauffören stack 20 minuter för tidigt. Båda flygplanen lyfte tidigare än den angivna tiden. Berodde såklart på att alla var incheckade och fastspända ombord. Visst fick vi öka tempot i de två branta rulltrapporna vid Triangeln och lyfta de tunga resväskorna med jämna mellanrum för att hinna ner till tåget. Gubben är inte van längre vid att sprinta iväg på en perrong. Det var annat förr. Pust. Allt för tre minuters stående tågresa.
Lockelsen var en mysig familjemiddag på en restaurang. ❤
Jennifer hade tagit tåget ner från Halmstad där hon gör praktik medan lillasyster Lizette hade kortare resa. Härlig stund och god ofotograferad mat liksom vid de andra restaurangbesöken.
Måndagen var min solodag medan Solveig åkte iväg till ett annat hotell i centrum, där hon sedan var på en heldagskurs. Hon skickade SMS under dagen och var väldigt nöjd med alla ”föredrag” och fick många nya idéer inför framtiden. 😀
Visst kan det vara ensamt att gå och äta på restaurang. Men samtidigt är öron och ögon öppna för många intressanta intryck. 😉 Blev bara lite störd när jag fortfarande hade mat kvar på tallriken och med mening hade en tredjedel kvar av ölen i glaset. Då kommer ”hon” och frågar om det smakade bra och vips var tallriken i hennes händer. Visst hade jag lagt ihop besticken, men jag hade tänkt njuta en stund till och det fanns gott om lediga platser i lokalen. Nu bröt hon stämningen.

Sådant hade jag glömt när jag vandrade vidare i staden med puls.
Solen var i vägen så jag kunde inte fota hela befintliga huset.
Överallt byggs det. Häftigt att slänga på lika många våningar till. Hoppas det inte ramlar ner en extra blåsig dag. Något liknande hände nämligen med ett nybygge i vår gamla hemstad några mil bort. Tur att ingen då kom till skada.

Mätt och nymotionerad kom jag tillbaks till hotellet. Innan jag tog hissen upp tittade jag till mannen som låg där och spottade vatten i rondellen.

När jag tog detta kortet en stund senare hade jag ingen aning om att en berättelse föddes i min hjärna och tog form. Orsaken till det var mannen innanför fönstet som både fängslade och inspirerade mig. Vilken arbetsflit. 🙂 Han blev min hemliga kompis följande dagar. Jag skrev och jag tittade ut med jämna mellanrum från hotellfönstret. Tiden gick otroligt fort till Solveig kom hem. Då var det bråttom. Vi var bjudna hem till en mysig studentlägenhet och hade med oss tjugo paket. Tack Lizzan för allt gott. ❤
När vi sent i mörkret åkte hem därfrån bytte vi ut tåg och buss mot en taxichaufför eller var det en racerförare? Vi hade ett fast pris så vi tjänade inte in några pengar, men fick behålla våra liv.
Jag är glad för att vi i tisdags hann med en solig tågresa till vår förra hemstad. Där tog jag fler bilder. Visas i nästa blogginlägg. Nu ska här städas. Vi ska ha trevligt helgbesök. Ute är det sommarvarmt.

 

41 tankar på “Från storstad till …

 1. Verkar ha varit en trevlig ”fastlandsminisemester” för dig! Härligt långt ord, som du förmodligen får vänja dig vid nu, för det lär väl bli fler. 🙂
  Själva tog vi oss ”hela” vägen upp till Visby i veckan för att stackars Santos skulle till vetten och fixa till sina tänder. Han skulle alltså sövas och då tar det ju lite tid. Så Rolle och jag svischade runt och gjorde saker TILLSAMMANS! 🙂 🙂 Vanligtvis vill vi inte lämna Santos ensam i sin bur i bilen alltför länge, istället turas vi om att göra dom olika ärendena. Sen hämtade vi en liten vimsig, vinglig och ledsen hund som fått tandsten och två tänder borttagna, men också en liten – ofarlig – tumör bortopererad. 😦
  Idag i det härliga vädret ska vi ta bort det sista på altanen, vår trådgardin som sitter för ena gaveln. Förr var det inga problem, men numera med en vinglig gubbe och en höjdrädd källing så är det inte kul! 😦
  KRAM/Susie

  • Det var det men det bästa var att det kändes ”hemmabra” att landa på ö-mark igen. Precis som jag hoppats att det skulle kännas. Vi var nöjda med resan och fick med oss fina minnen.
   Stackars Santos. Hoppas han mår bra nu efteråt.
   Mysigt att ni kunde göra saker ihop. Ni två tvåfotade utan svans. 🙂
   Du skulle såklart kunnat bada i poolen den sista veckan. Vilket väder och värme i solen. Det är bara att tacka och ta emot dessa underbara dagar.
   Det mesta blir en aning krångligare med åren. Trist nog. 🙂
   Kram Bosse

 2. Så härligt att höra från dig! och vilken header!!!! Men att ta tallriken sådär, det retar mig. Vi hann precis lägga ner besticken en gång, då kom de och plockade tallrikarna. Inte gäster på kö eller så, det känns snudd på oförskämt!
  Idag börjar vår sista helg…

  • Tack ska du ha. 🙂
   Såg att ni fick en härlig sista helg. En bra säong med andra ord. Vilket väder det varit ett bra tag. Passade extra bra i helgen när vi firade en 20-åring. Pojkvännen som aldrig varit på Gotland fick ett suveränt första intryck. Hoppas vädret håller i sig minst denna veckan. Vi ska bo på hotell och jag har beställt solnedgång till kvällspromenaden. 🙂

 3. Jag tycker verkligen om att du lägger märke till detaljer. Och gör oss andra uppmärksamma på det också. Och sedan händer det saker i ditt huvud. Vilket jag tror att det inte skulle göra på vem som helst. Jag ser dig i bakgrunden på bilden med han som sitter och syr 🙂
  Tack för fin kommentar på bloggen ❤ Kram Katarina.

 4. Vilken härlig header! Förstår att ni fick trevliga dagar i min födelsestad, en stad som jag knappt känner igen numera. Men det finns fördelar med allt och jag shoppar gärna på Emporia. Hoppas ni hann in om där 😉 Jag hade blivit väldigt irriterad om personalen hade tagit tallriken innan jag var klar. Man vill liksom avnjuta måltiden helt i egen takt.

  Får se om jag hänger på tävlingen i år…

  Kram och ha en härlig helg!

  • Förstår att du knappt känner igen den längre. Jag tänkte flera gånger på att jag åkte dit många gånger på sjuttio och åttiotalet. Försökte känna igen mig. Allt detta byggande överallt. Undra hur Hyllie såg ut då? Fanns stadsdelen ens? Till och med jag uppskattar Emporia. Det blev givetvis besök i mina favoritaffärer och klädinköp.
   Jag tyckte jag hade så mycket mat kvar (äter inte så stora portioner) och det var så gott om plats att jag inte insåg .. såg inte ens henne. Plötsligt stod hon vid min sida. Vi har råkat ut för det förr. Då har det varit mer folk och kanske mer befogat. Nästa gång jag är själv ska en hand hålla i en gaffel som befinner sig några cm från köttbiten under tiden som min hjärna håller på med annat. 🙂 Sådant som vi män är bra på 😉

   Få se … fast du kanske försvinner iväg till någon Europeisk storstad som du gjort förr. Då ger du bara de andra lite handikapp/försprång. 😉 Klart du ska vara med. Nu när jag är så snäll och inte har någon hemlig tävlingstid längre. Bara i lekmomentet som är en grej vid sidan om. Vem vet. Denna sjätte gången är det kanske du som slår till och vinner rubbet.

   Det blev en härlig helg där vi ännu en gång firade en 20-åring. Extra kul att hennes pojkvän fick uppleva detta kanonväder vid sitt första besök på Gotland. Annat än när jag var här första gången i dimma och regn. Då tog det över femton år innan jag gjorde ett återbesök.
   Kram Bosse

 5. Härlig hus ”överst”
  Ja uppgifter kommer och min blogg fixad ,-))) Kul
  Höga hus, vilken vy! Mysigt.
  Mannen som spottar vatten var ju härlig.
  Vissa taxichaffisar kör så man undrar om man kommer hem!
  Kul att ni hade familjeträff , låter mysigt. Det där känns igen att de snor maten innan man är klar!
  Ni har väl inte så höga hus på Gotland ,-) Tur är väl det, strömavbrotten som löser av varandra, med tanke på hissen! ,-))
  Min blogg fungerar nu, datorn är också fixad ,-)))
  Ha det jättefint
  Kram från mig Primrose ,-)

  • Hotellet ligger bra till och vi fick tur som fick komma upp en bit och fick utkik mot Danmark och havet.
   Han är cool.
   Det finns ett högt hus i Snäck som syns när planet är på väg att landa.
   Vad bra att den äntligen funkar igen.
   Hoppas du är redo för att leka/tävla snart. 🙂
   Kram Bosse

 6. Vilket trevligt besök på fastlandet! Och roligt att även träffa döttrar och få med sig lite storstadsupplevelser tillbaka till ön. Visst är det roligt att se detaljer, ge sig tiden att se dem och från olika vinklar. Spännande med nya idéer som nu dykt upp hos dig.
  Ser fram emot dina nya uppgifter och ska denna gång kunna vara med.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram!

 7. Tjenixen. Undrar just vem den där stenmannen är? När vi flyger är det alltid L. som tar fönsterplats. Jag är så jämans höjdrädd. Ha nu en riktigt skön helg. Kramelikram.

 8. Härliga Malmö! Men torgen då… och de stora affärsgatorna? Möllan? Man upplever olika ställen i den härliga lilla storstaden. I morrn är det vår tur att uppleva den.

 9. Så trevligt ni verkade ha på ert besök på fastlandet 🙂
  Jag tycker han är lite läskig han som ligger där och gurglar!
  Så fin ny header … vackra hus!
  Ha en fin helg!
  Kram

  • Det flöt på bra och vi hann med det vi planerat och lite till. Så då vill du inte att jag ska presentera er för varandra. 🙂
   Tack. Det var från Ystadstrippen som jag var glad att vi hann med.
   Gissar på att du också hade det soligt och varmt på din kust.
   Kram Bosse
   Ps. Har du tränat dig extra? Syftar på hjärngympa. 😀
   Kram Bosse

   • Jodå … här är också härligt väder – runt 20 och sol – som en perfekt sommardag om jag fick bestämma 🙂
    Har tyvärr missat träningen i år – sommaren var alldeles för varm och på tok för lång! Får väl försöka lägga på ett kål nu när det snart är dags 🙂
    Kram

   • Jag föredrar också sedan några år de temperaturerna. Förr ville jag ha varmare.
    Du kan säkert leva på gamla meriter och snabbhet. Den kombinationen har ju räckt bra förr. 🙂 Själv har jag haft fel ofta. Svåra saker har slutat med pang-pang-pang och rätt svar av många. Andra gånger har ingen fixat det, fast jag trott att det var skapligt lätt och att minst en skulle ro hem tiopoängaren. De på slutet har då inte tagit chansen utan skrivit samma som någon av de tidigare lämnarna.

    Min nya kamera fick inte följa med på resan. Vi är fortfarande inte bästisar. Undra vad jag gjorde för fel i eftermiddags. Nu har jag läst igenom nästan allt på de nästan 400 sidorna på S padda och trodde att jag fiskat upp det som jag har lust att börja/syssla med. Skippar film och annan överkurs. Än så länge. 😉

 10. Trevligt besök i storstan förstår jag. Men du – hade du lagt ihop besticken på restaurangen så var det ju en signal att du ätit färdigt. Helt rätt att tallriken hamnade i köket då. Den där stoneface – ser lite riskabelt ut…. Hur länge ska han klara sig utan att sätta vattnet i vrångstrupen?

 11. Så är det, en fördel att vara ensam ibland är att höra och se som man annars inte skulle ha gjort. Är man i sällskap så pratar med den, är man ensam så pratar man med främmande människor.
  Dit for den maten, visst borde man få äta i lugn och ro, men på vissa ställen känns det som de står och skyttar på tallriken. Det är inte bara en gång det hänt sig för mig.
  Vad roligt att få besöka förra hemstaden. 🙂
  Trevlig hösthelg!

  • På något vis tycker jag det är mindre tråkigt att fika ensam. Jag har gjort det många fler gånger och har jag tråkigt är det bara att studera och lyssna i smyg. 😉
   Härligt att vi fick både tid och fint väder just de timmarna. 🙂
   Tack ska du ha
   Jag såg att ni hade fint väder också däruppe.

 12. Snygg header! Jag tycker mig känna igen motivet. Visst har vi en vacker stad och fattigkvarteren på Klinten har verkligen fått uppryckning. Åkes syster köpte ett hus väldigt billigt där någon gång på 50-talet och det var värt hur många miljoner som helst när döttrarna sålde det efter hennes död.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Tack ö-kompis. Motivet är från Ystaddagen.
   Synd att inte Åke också köpte/hade möjlighet att köpa ett hus billigt då. Otroliga priser. Det är så man häpnar. Hoppas du unnar oss att ha sommarvarmt när du är och roar dig söder ut. 😉 Måste vara trevligt att få träffa ”dina” då och då.
   Kram Bosse

  • Härligt att få uppleva puls några dagar men ännnu mer mysigt att få komma till lugnare vackra oaser. Men våra döttrar träffar vi så gärna. ❤
   Den är tuff.
   Vilken värme vi haft i över en vecka. Undra hur det är hos dig. Fast du kanske är i Spanien.

 13. Vilken vacker header…., kul med lite besök i stora städer. Men hu vad högt upp ni bodde! Cykeln med lådan framför är sådana cyklar vi har på jobbet som vi åker iväg med barnen. Du må tro att det är uppskattat😀.
  Kram gun

  • Tack Gun. 🙂 Det var ändå bara halvvägs upp på våning åtta. Två sådana fullastade cyklar med glada barn passerade oss en gång. Kanonbra när många ska få plats. Verkar vara riktigt populära. Likadant i Ystad och här i Visby. Undra om det är jobbigt i en uppförsbacke om det är fullsatt på flaket. Blir ett bra motionspass.
   Kram Bosse

 14. Låter trevligt med en liten tur till Malmö. Ser fram emot att få se lite bilder från ert nya boende och omgivningarna däromkring 🙂

  Ha det gott!
  Kram Christina

 15. Hej Bosse,

  Oj, hur kunde jag missa dina två tidigare inlägg? Hoppas du är nöjd med den nya kameran. Foton är i alla fall bra. Vad fint att ni hade en minisemester! Tack för hotelltipsen men det blir bara campingplats i Malmö i sommar :-). Husbilen behöver jag också någonstans att bo. Campingplatsen har också storslagen utsikt över Öresundsbron.

  Just nu läser jag en bok som heter Vinterfåglar av Lars Jonsson. Han är fågelkonstnär och bor på Gotland. Det är en jättefin bok om svenska fåglar som stannar kvar under den kalla årstiden. Han driver också ett litet museum i Vamlingbo. Jag tror du och Solveig skulle uppskatta en utflykt till prästgården.

  Kram Anne

  PS: Hoppas du fick fönsterplats på hemresan

  • Jag är tydligen för dum för att lära mig. Den fick inte följa med på resan utan var kvar i Visby. 🙂 Så bilderna är från min leasade kamera. 🙂
   Det låter som ett bra altenativ. Då är både ni och husbilen nöjda med utsikten.

   Stället är antecknat i mitt block. Nästa år börjar jag/vi på riktigt att utforska ön – öarna. Då blir det kanske en resa långt ner till söder och prästgården. Blir intressant att följa årtiderna. Hoppas det bli liggande orörd snö några veckor.
   Vi var bara tio personer på hemresan. Jag lät Solveig få fönsterplatsen. Vi flög denna gång över vår bostad. Häftigt. Även över Öland. Det sistnämnda har vi aldrig gjort förr.
   Kram Bosse
   Ps. Till helgen ska vi bo på hotell igen. Då för att fira b-dag. Vi ska inte lämna ön. 😉

 16. Lite minisemester på fastlandet förstår jag! Åh, så mysigt att bo på hotell och att ni fick till en träff med ”töserna!” Alltid roligt att följa med på dina äventyr som du beskriver här på bloggen med både värme och humor!
  Längtar så att få se bilder ifrån där ni bor och runtom ifrån ön! Roligt att ni trivs där – att det är Gotland som nu är hemma!
  Tack för dina långa och hjärtliga kommentarer hos mig! Har också fullt upp med ”våra äventyr” och att beskriva dem på min blogg! Skärgårdsöar, Italien, vackra höstdagar, boktips…. Ja, så härligt att blanda resandet med mer stilla dagar!
  Varma kramar från Nilla

  • Visst är det oftast mysigt att bo på hotell. Vi pratade om det där, att det inte är ofta som vi bor 3 nätter på samma hotell när det gäller Sverigevistelser.
   Tack ska du ha. 🙂
   Jag spar den biten till nästa blogg och år. Denna bit av 2018, som vi fick, tog vi som ett förspel och en extrabonus. Vi har också varit i stort behov av att ladda om batterierna efter dessa intensiva månader. Givetvis hade vi i hemlighet pratat om alternativ och att göra det bästa av vårt gemensamma liv. Därifrån till att det dök upp ett lämpligt jobb på rätt plats och att S fick det så snabbt gjorde att vi snabbt gick till seriöst läge. Då gäller det att göra göromålen i rätt ordning. Samtidigt som vissa viktiga ”ting” inte går att styra själva. ibland krävs is i magen och hjälp från ovan.
   Det var alltså Italien som resan gick till. Lät mysigt. 🙂
   Imorgon ska vi ta in på hotell igen. Då behövs inga pass eller transport till hamn/flygplats. 😉
   En mix är att föredra. Att ha förmågan att njuta och uppskatta de stilla dagarna är kanske det viktigaste i våra personliga liv, ett liv som vi bara har fått ett av. Många människor som jag träffade i mitt intensiva liv, då bollen rullade för snabbt, trodde säkert inte, att jag mer än gärna uppskattade ett lugnt och stilla liv. En del skulle aldrig förstå mitt djup och stora behov av bara vara och låta tankarna få ta sin egen takt. Det var där i de ”hemliga stunderna” som jag lärde mig om mig själv och livet. Gick vidare i utvecklingen. Få människor bjöd jag in till mina ytterst privata tankar. Istället lyssnade jag på otaliga personliga berättelser och försökte vara ett bollplank så gott jag kunde.

   Jag har några förberedande dagar för att planera för min speciella novemberuppgift. Den 11:e månaden går snabbast av de tolv sedan jag blev lekledare på Facebook och därefter när jag flyttade över korsordsmästerkskapen hit till bloggen. Men nu är det först städning till musik. Jag har dammat och ska börja på etapp två. Etapp tre får bli efter fikat.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s