I november vid den här tiden


Hjärtligt välkommen den 1 november till Korsordsmästerskapen 2018.

Det viktigaste för mig är att du tycker detta är trevligt och ser det både som en tävling, en lek och ett sätt att umgås under en ”mörk” månad. Du behöver bara delta när du har tid och lust. Det kan räcka med att vara med EN enda gång för att bli miljonär. Framför allt vill jag att du trivs med gemenskapen och gärna gör fler återbesök under månaden.
Tio Skrap-Kryss kommer jag att dela ut. Se nedan.

Här ett provexempel på hur det kommer att se ut:

Uppgift 1 av 30: En dag i veckan
Svar: 6 bokstäver
Facit: X
Vinnare: X
Tävlingstid: 30 minuter

Årtal: XXXX
Vinnare: X
Tävlingstid: 30 minuter

Antal uppgifter:
30 st. Uppgifterna läggs in någon gång mellan 18.00-18.30 under novemberkvällarna.
Jag stänger uppgiften efter exakt en halvtimmes tävlingstid.
(Är det strömavbrott vid inlägg får du vänta in strömmen – precis som jag gör.)

Glöm inte att trycka på FÖLJ i högermarginalen så att du inte missar något.

Poängfördelningen i korsordstävlingen:
Uppgiftsvinnaren: 10 p.
Tvåan med rätt svar: 8 p.
Trean med rätt svar: 7 p.
Fyran med rätt svar: 5 p.
Femman med rätt svar: 4 p.
Sexan med rätt svar: 3 p.
Alla med rätt svar: 2 p.
Alla som deltar men lämnat fel svar: 1 p.
Alla som inte deltar: 0 p. 😉

Årtalstävling:

Varje uppgift kommer överst att ha ett foto: Den som först gissar ÅRTALET (fyra siffror) då fotot togs får en poäng. Ditt korsordssvar behöver inte vara rätt för att du ska vinna. Du väljer dessutom fritt om du vill lämna årtal i korsordskommentaren eller göra det separat.
OBS! Det är okej att endast deltaga i årtalstävlingen.

Jultema:
(lekmoment)
När som helst under månaden kommer det att dyka upp 24 st blogginlägg med jul-inslag. Din enda uppgift är att skriva en kort kommentar eller skicka en symbol för att visa att du sett fotot.
Poäng: 5-3-2-1-0 poäng. Ettan, tvåan, trean, deltog, deltog inte. Jag bryter när det passar mig tidsmässigt. Jag skriver ordet STÄNGD. (TIDIGAST en timme efter inlagt foto.)

PRISKATEGORIER:
Jag bjuder totalt på 10 stycken Skrapkryss. Det är givetvis gratis för dig att deltaga.

Kategori ett:
Segraren, tvåan och trean i Korsordstävlingen får var sin lott.

Kategori två:
1 lott till en deltagare som kom på plats fyra till tio.

Kategori tre:
1 lott till en deltagare som kom på plats elva till tjugo.

Kategori fyra:
1 lott till en deltagare som kom på plats tjugoett till trettio.

Kategori fem:
1 lott till en deltagare som kom på plats trettioett till fyrtio.

Kategori sex:
Jag viker ihop lappar med namn på de trettio uppgiftssegrarna. Namnet på den första lappen som vecklas upp vinner en lott. Ju fler segrar – desto större procentchans att vinna. En eventuell titelsegrare med namnet ”Ingen Vinnare” får inte vinna en lott.

Kategori sju/ Årtalet då fotot togs:
En lott till den som ensam fick flest poäng först i sluttabellen. (Avgör om det skulle vara mer än en deltagare som har lika många poäng.)

Kategori åtta/ Jultema:
En lott till den deltagare som fick flest rätt först i sluttabellen. (Se ovan)

Den deltagare som kommer på plats fyrtio i sluttabellen kan teoretiskt bli rikare än den som vinner tävlingen. Men att vinna titeln ”Korsordsmästare 2018” måste vara en tung och härlig utmärkelse att få. Eller vad tycker ni fyra segrare härunder? 😀

Tidigare vinnare:
Lisbeth ”Lippe” Forsberg (2013) – tävlingen gick på Facebook
Göran Nilsson (2014) – tävlingen gick på Facebook
Anki Arvidson (2015)
Anki Arvidsson (2016)
Gunnel Moberg (2017)

Regler:
Bara ett korsordssvar/person vid varje uppgift. Som enväldig domare är det mitt facit som gäller (ingår i charmen).
Antalet bokstäver och stavningen måste stämma till 100 procent.
Varje uppgift är öppen i exakt 30 minuter.
Vid lika poäng väger antalet segrar tyngst i sluttabellen. Sedan silverplatser, bronsplatser osv. Under mina tjugonio första tabeller håller jag bara reda på antalet segrar. Annars skulle det ta alldeles för långt tid för mig att redovisa ”Dagens tabell”.

Tillkommer det nya personer som jag måste godkänna först, kommer deras svar och tid in på rätt plats i efterhand. Nästa gång de deltar brukar deras text ”hoppa” in direkt.

Aktuell tabell:
Facit, vinnare och aktuell tabell förs in efter avslutad uppgift. Alltid före nästa uppgift.

Ännu en gång. Välkommen 1 november 2018 vid ”sextiden”. Då möts du av ett foto och en kort text.
Jul-foton dyker upp när som helst på dygnet under månaden. Vem vet? Kanske mer än ett på dygnet? 😉
Här är ett varuprov:

 

 

 

 

 

 

 

52 tankar på “I november vid den här tiden

 1. Härligt, men jag kommer missa varenda fråga – först är det middag och sen går jag ut med Santos vid den tiden och med hundar kan man inte ändra på tiden! Sorry!! Men å andra sidan är jag inget bra på tävlingar….. 😦
  KRAM/Susie

  • 5-1 till På. Det var andra gången i rad som jag måste godkänna din kommentar först innan den blir synlig. WordPress känner inte igen dig. Jag som trodde Santos ville vara med. 😉 Men mitt lekmoment bestämmer jag helt själv över. De fotona kan komma mitt i natten. 🙂

   • Tack! Det är betydligt bättre idag, men jag känner mig ändå lite som en sjörövare….enögd. Ska ge mig ut i butiker idag och svinga svärdet (Visa-kortet) och se vilka skatter jag kan få med mig hem.

   • Gör nu bara inget dumt så du ångrar dig. 😉 Det är inte helt säkert att det finns celler med orange färg på väggarna. 🙂
    Bra att det är bättre. Lycka till med svingandet/shoppandet.
    Själv ska jag packa ner vad vi behöver till hotellvistelsen. Om vi glömt något viktigt har vi inte så långt hem. Inget flyg eller färja.

 2. Jag tillhör din beundrarskara vad gäller att lägga ner så mycket jobb på det som VI får roa oss med! Ja du har ju säkert kul du med men får ”jobba” medan vi leker. Tack Bosse! Det är härligt att veta vilka tider du har i år för då kanske man inte missar nåt. Jag ser fram emot novembertävlingarna och har börjat förbereda mig ! Ha en fin helg på den vackra ön! Kram !

  • 4-0 till På. Du har varit med som ett ankare sedan starten 2013 och det är tack vare er som jag fortsätter att tycka detta är kul. Startar lite smått med att komma på saker till nästa gång redan under tävlingarna. Första gången hade jag ex. inga foton så det såg lite tristare ut. Tror det blir mycket bättre med mer given starttid. Kanske kan det locka fler nya.
   Tack. Vi ska åka till ett hotell och fira bröllopsdagen.
   Kram Bosse

   • Hoppas det blev ett härligt firande! Jag måste anstränga mig för att hålla ordning på allt och hitta kom-ihåg-orden till det jag tycker är så roligt! Missade ju igår och det var katastrof när jag kom på det … hade ju tänkt på det hela dagen!! (

   • Vi hade verkligen tur med vädret de två dagarna.
    Jag som trodde att du med flera satt och klurade på alternativ till leksak och skulle slå till några minuter innan stängningsdags. Istället var det några som kommenterade på fel ställen och inte blir godkända för det. Andra kom försent. En del är vana sedan tidigare med minst en timmes tävlingstid. Jag hade ju läst på FB att du verkade vara på G och var anträffbar.

    Nu var det läge för någon som skrev PEKBOK klockan 18.29 och där inga andra hann ”härma” att dra ifrån direkt i tabellen. Nya chanser för korsord + fotoårtal ikväll. Julfoton har jag redan lagt in två gånger. Två olika segrare. Jag har inte bestämt när jag ska lägga in foto nummer tre. 😉
    Du får skriva lappar som ligger i alla rum. Så får jag göra ofta för att komma ihåg viktiga saker.
    Fredagskram Bosse

 3. Spännande att följa din tävling igen. Hoppas du hafr sommar väder den senaste veckan. Ikväll var det iskallt när vi var ute och tittade på termometern när vi kom in +3.
  Kramar från småland

  • 5-0 till På. 🙂 Jag har suttit ute och svettats i bar överkropp. Luncher och eftermiddagsfikor utomhus. Men jag kom nyss in från morgonpromenaden utan hund och var tvungen att kolla i efterhand hur många grader det var. +3 stod det här också. Jag hade både vantar och mössa på mig. Men det var vindstilla och uppfriskande skönt.
   Kramar från gotland

  • 8-2 till På. Det tog ett tag innan jag förstod vad du menade. 😀 Bättre alternativ än ex. Onsdag.
   Jag tänkte det var hög tid att jag körde ungefär samma tid och halverade tävlingstiden. Sedan fick jag räkna med att det skulle passa x personer ännu sämre eller inte alls. Synd du var en av dem. Jag och säkert andra kommer att sakna dig. Vem vet. Det blir kanske bara jag och mina löss som kommer att umgås under månaden. 😀
   Ett av mina mål är att försöka få dit personer som inte är bloggare. Men det blir säkert svårt. Trots att jag känner många som annars älskar att leka och tävla. Men de kommenterar aldrig på min blogg. Läser den ändå ibland. Förstår jag. 😉
   Kram Bosse/Bobo

   • Men kanske kan jag ändå inte hålla mig ifrån. Det är lätt att få blodad tand 😉

    Kram och ha en bra start på veckan!

   • Jag försöker ofta se saker från två håll utan att veta om detaljer/sanningen. Dörför lite skämtskojallvar. 🙂
    Om jag deltagit själv i denna typ av tävlingen och tyckt det både varit kul och tidsbindande och där jag är en tävlingstyp och om jag kommit bland de tio bästa alla åren hade jag nog hellre tagit en fullständig paus än bara deltagit någon gång då och då och inte kunnat låta bli att scrolla neråt för att se vilka dagar/moment jag missat och se vad enkelt … det hade jag kunnat hur lätt som helst och då hade jag ryckt ifrån i toppen av tävlingen. Hur många ord utan punkt? 😀
    Nu sant utan Bossefantasi. Under dessa bloggår har jag fått information om liknande uppgifter/skrivtävlingar där jag inte ens gått in och sett efter vad det är för jag inte skulle bli frestad att… 🙂 Orsaken är oftast att jag måste hushålla med de krafter jag har att ”gamla med”. Det är bara att gilla läget.
    Tack ska du ha. Jag är supernöjd efter den romantiska hotellhelgen och allt omkring det. ❤
    Hoppas du och den söta ettåringen ska på date i veckan.
    Kram Bosse

  • 9-2 till På. 🙂
   ingen dålig gissning. Jag visste inte exakt så därför fick inte detta foto vara med i tävlingen. Men det fick vara med i min senaste bok ”Minnen som stannat kvar”. ❤
   Tack ska du ha. Jag började som vanligt för flera månader sedan med förberedelserna. Nu har jag finliret kvar och lite inbjudningar till de som kanske vill vara med denna gång.
   Kram
   Ps. FRIDAG var bra. 🙂

  • Fy vad fuskigt. 🙂 Här har det blåst och ösregnat hela natten och min morgonpromenad blev inställd och Solveig valde bilen till jobbet.

   Vad kul. 10-2 till På. 😀 Jag tycker det är härligt med ”daglediga” som nästan har mer att göra än tidigare. Men det ska helst inte gå över till negativ stress.

   Tidigare har jag haft både flera klockslag att välja på och dessutom hemliga egna tider (någon gång på natten) Nu blir det lättare för er deltagare med denna ”snälla” variant när det gäller korsord och fotouppgift. Dessutom har jag minskat tävlingsbiten till 30 minuter. För jag har ändå ett längre tidpass med att fixa till en aktuell tabell. November går sedan fem år tillbaka otroligt snabbt för mig och förhoppningsvis för mina deltagare.
   Min förhoppning är att du kommer att gilla sällskapet och upplägget. Du känner ju redan några av deltagarna. På tal om ”daglediga”. De kvinnor som brukar trycka först och snabbast är ofta de som passerat pensionsåldern. Reflexerna och hjärnkapaciteten verkar inte ha avtagit.
   Kram Bosse

 4. Det ska bli spännande … roligt att du orkar roa oss med dina klurigheter under årets näst sista månad – det tackar jag för! En del nyheter i reglerna, men det fixar sig nog 🙂 Årtal är jag urusel på … sen är det korsordstävlingen … man behöver en hel del tur med frågorna! Vårt internet är lite svajigt, men jag hoppas det kommer att funka skapligt 🙂 Jag är laddad i alla fall!
  Kram

  • 12-2 till På. 😀
   Och kul att det finns gamla tävlingsrävar som är sugna på ännu en säsong. 😀
   Den största nyheten är att jag äntligen slutar med hemliga tider. Skönt för mig också att minska ner till 30 minuter, så inte hela kvällen går till att snickra ihop en tabell och annat efterarbete. 🙂
   Där är frågan om ni ”kulspruteskyttar” ska slänga in ett årtal direkt eller vänta med den biten. Ska bli spännande att se vilken taktik ni väljer. 😉 Förra gången var det mina barndomsbilar. Det ska ända vara ett foto som piggar upp. Varför inte baka in ett tävlingsmoment. Det tredje och nya är mer en lek för daglediga. Sedan kom jag på en fjärde igår när jag ändå höll på. 😉 Så jag har en del att göra den sista veckan också. Den kom till mig lite dumt när jag egentligen skulle sova.
   Det krävs tur. Men du är snabb och har rutin sedan tidigare år. Samtidigt är det ibland er nackdel, ni som trycker direkt. Det har hänt båda säsongerna när jag kört med det nya poängsystemet. Jag syftar på att jag sitter med facit och tycker ”allt” är enkelt. 🙂 Inser att ni som trycker ungefär samtidigt inte har en aning om vad de andra gör. Men de som kommer senare och upprepar samma svar som sex stycken har gett tycker jag väljer fel taktik. För om ni har rätt är 10-8-7-5-4-3 upptaget. Är det rätt får de 2 poäng. Verkar det vara en knepig fråga skulle jag hellre sett att de använde tiden att tänka fler tankar. Chansar på något annat. För de mister bara en poäng om de har fel. Har en ensam person rätt får den 10 p och övriga 1 p. 😀 Istället måste jag skriva ”Ingen Vinnare” som segrare. Det har jag gjort 15 gånger av totalt 145.. Kanske tycker en del att jag har för enkla uppgifter och att de inte har en chans mot er ”snabbisar”. Men jag håller inte med. Jag försöker få en mix av olika saker. Problemet är att jag ”ofta” har fel. 😀 Ni sätter de svåra men missar svar som jag i förhand trodde någon skulle fixa. Dessutom får jag in svar som är bättre än facit. (När det är en viss typ av uppgifter)
   Undra om du också haft riktigt oväder på din kust. Jag var glad att jag inte hade en hund som skulle rastas. 🙂
   Mitt internet har varit svajigt alla säsonger + vanliga elavbrott. Det är ett huvudskäl till att jag vill ha en halvtimme.
   Bra att du är laddad. 😀
   Kram Bosse

 5. När jag skulle in på din blogg och kommentera tog det stopp. Jag hamnade någon helt annanstans och behövde ett lösenord. Går det inte att klicka så jag kommer in här och svarar på frågorna utan att skriva in lösenord? Nu brinner det ju i knutarna. Ha det gott.

  • Din text finns ju här. 🙂 och jag behövde inte godkänna dig först som händer ibland av olika orsaker. Ex. nya personer, kända personer som inte kommenterat på x antal dagar och när kända personer, gissar jag, skriver från något nytt ställe. (ny telefon, padda?) Då känner inte wordpress igen personen och det lyser en röd lampa hos mig och jag måste godkänna först. Händer ibland. Men nu fick du ingen hjälp av mig för att texten skulle bli synlig.
   Prova en gång till innan tävlingen så du får se vad som händer. För det är ju inte kul när det hänger upp sig av den orsaken. 😦 Det räcker gott och väl med 30 kluriga uppgifter och om det finns tid att slänga in ett årtal också i samma kommentar eller vänta med det till en ny kommentar. Ska bli spännande att se hur ni snabba gör där. 🙂
   Själv skriver jag ex. aldrig en bloggkommentar på min mobil. Jag läser inte ens bloggar på ”fånen”.
   Skriva lösenord vet jag inget om. Jag ska be S skriva en kommentar till mig. Det var länge sedan hon gjorde det. Då ska jag vara med och se hur hon gör och vad som händer i ”processen”.
   Om en vecka är det redan andra november.
   Önskar dig en fin helg.

 6. Så spännande. Hoppas innerligt att jag kan få vara med, i alla fall på några frågor. Kanske att mysingen kan bistå mig lite? Det där med att vara först, kan jag glömma.
  Varm kram till Dig och tack!

  • Kul att se dina fingeravtryck här. ❤
   Det hoppas jag med. Givetvis ska mysingen vara med i ditt team. Inte lätt att vara först. Inte säkert ens att de fem första har skrivit rätt alternativ. Mitt mål är alltid att försöka få en blandning av uppgifter och svårighetsgrad. Men det är ändå svårt att veta vad som är svårt och enkelt för andra. Jag har flera gånger haft fel. Det ska erkännas.
   Tack ska du ha. 🙂
   Söndagskram Bosse

 7. Jag upptäckte nyss att om jag klickar på ditt namn när du kommenterat hos mig, så kommer jag till en skyddat blogg, men klickar jag på ditt namn i min blogglista så är det ok. Skönt att det löser sig så. Kram

  • Det gick snabbt och smidigt för Solveig när hon försökte. Jag tittade på. Alltså borde det vara lätt för alla deltagare utan blogg.
   Det är samma sak för mig när det gäller många andra bloggare. Därför går jag nästan alltid till min sparade favoritlista som rymmer både bloggar och andra sidor som jag vill nå med jämna mellanrum. Annars kommer jag inte rätt/vidare till bloggen. Därför är det struligt numera när nya personer med blogg kommenterar hos mig. Jag får leta upp dem på annat sätt.
   När jag kommenterar gör jag på olika sätt. Just nu tjatas det om att jag ska kommentera från mitt googlekonto – men det gör jag aldrig. Därför får jag trycka på annat alternativ och skriva namn och ibland anonym. Klicka på trafikljus och annat tjat. 😦 Jag önskade att ALLA hade wordpress. 😀
   Bra att det löste sig för dig.
   Söndagskram Bosse

  • Kul att se dig aktiv här. 😀
   Du hade rätt årtal men kom inte först. Dessutom kommenterade du inte på tävlingsinlägget och tiden gick ut klockan 18.30.

   Monkan. 🙂 Imorgon slår du till med rätt svar, rätt årtal, i rätt blogginlägg under rätt halvtimme. Välkommen tillbaka. 🙂
   Kram Sebastian

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s