Här är hon och här är han

Dessa kvinnor. Jag stod fullt påklädd i hallen och svettades och undrade om hon inte snart var klar.
Låt mig presentera Ingen Vinnare som snuvat dig på 19 titlar genom åren. 🙂

2013 fick hon ingen av de 30 titlarna.

2014 fick hon dessa fem: (Givetvis fick de deltagande reda på antalet bokstäver)
Klarar sig utan vatten – ETERNELL
styr skoljobb – SCHEMA
Är ej makalöst? – HAREM
Använder sierskan vid festligare spådomar – KALASKULA
Kallas liten summa – SYMBOLISK

2015 knep hon bara två stycken:
Går an – GAPHALS
Är nog Zlatan Ibrahimovic – MÅLMEDVETEN

2016 var hennes bästa år – än så länge. 😉 Hela 7 titlar:
Angenäm illusion för bagare – ÖNSKEDRÖM (inlagd på natten, endast 2 deltagare)
En nyans av grön – ADVOKADOGRÖN (17 st deltagare)
Kan vara öppet – SÅR (21 st deltog)
En sagolik svansbärare – LEGOLAS (18 st försökte)
Sådan stil finns – HALVFET (13 lämnade förslag)
Hon har namnsdag på våren – MATILDA ( 19 st)
Motsatsen till nattvila? – DAGSPRESS (18 st)

2017 blev det bara 2 titlar för henne:
Skiftar färg – GENERAD (14 st deltagare)
Rovdjur som dras till flugor? – MODELEJON (18 deltog)

2018:
Passar mindre bra – PEKBOK
Bilmärke – REPA
Tar ton – GAFFELTRUCK

Är det slut där tro? NEJ! är mitt spontana svar på min egen fråga. Men jag har väldigt gärna fel.

Fel får man aldrig ha på bokstäverna som skickas hit. Inte en enda bokstav får fela. Domaren är hård – men rättvis.
Hans namn är Mr Winter. Vi döpte ”honom” efter en stel servitör som serverade vid vårt bord varje dag under en semester och den långa mannen hette just så i efternamn. (Inte en skymt av leende i mungropen). Annars kunde han fått heta Mr Frost. Men maten var magnefik varje gång.  ❤
Jag hade inte velat att det skulle vara tvärtom…

Hoppas vi ses ikväll. 😀

24 tankar på “Här är hon och här är han

 1. Så här i efterhand känns många av svaren självklara men när man snabbt måste välja är det verkligen inte glasklart! Med andra ord så blir det säkert fler titlar för ”ingen vinnare”.

  God morgon!

  • Hade ni snabbisar fått en möjlighet att lämna ett svar till, utom tävlan, är jag ganska säker på att INGEN VINNARE bara haft en handfull titlar. 🙂
   Första frågan i år ser jag som en enkel fråga – men väldigt svår för ni som siktar på tio poäng. Det var därför jag psykologiskt la den först. 😉 För hade jag själv gått på tio poäng skulle min första tanke varit LEKSAK.
   Ni påverkas inte av andras svar. Dem hinner ni inte se. Min tanke var att någon underdog skulle slå till lite senare. Tyvärr har det genom tiderna varit så att det alltför ofta under timmen kommit samma svar som redan lämnats tidigare. Med det nya poängsystemet anser jag att det inte gör något om man svarar fel – om sex personer har lagt beslag på 10-8-7-5-4-3 poäng (om de har rätt svar). Då blir fallet bara från 2 till 1 poäng om chansningen är fel.
   KÄRLEKEN var given för mig. Där la jag inte ner en sekund på att tänka på vilka stadsdelar som hade lika många bokstäver. Vad kul det var för mig att läsa alla välbekanta stadsdelar som jag fick in här. I efterhand tycker jag Tylösand är lika bra. Jag som levt ”nära in på” under Gyllene Tiders storhetsperiod skulle inte kunna tänka mig något annat rätt svar. ❤ Det var ex. där de hade sin första replokal.
   Igår fanns det två huvudspår. Musik & Vikt. Till slut kom några och nosade på mitt facitord. Vad många bra förslag/gissningar jag fick in. Ni är duktiga på att tänka runt och brett i många lägen.
   Kram Bosse

 2. Åh så söt. Henne förlorar jag gärna emot, om jag slipper förlora mot andra. En omöjlig uppgift.
  Mr Winter, Bra namn, Winter, det passar bra då kanske Mr Winter är extra snäll mot mig som tycker så mycket om vintern.
  Trevlig dag.

  • De är söta båda två. Ingen Vinnare är egentligen lillasysters docka.
   Det ska bli spännande att se hur ni löser kvällens fråga.
   Själv delar jag in uppgifterna i fem-grupper. Denna andra grupp som inleddes igår ser jag extra mycket fram emot. Jag hade fel igår. Visste att det fanns två stora vägar att gå. Antingen musik eller vikt. Vad många fiffiga bra förslag jag fick in. Ditt var eTT av dem. MEn jag valde i somras viktspåret.
   Tack ska du ha. Jag ska njuta av en av de osötade chokladkakorna som jag köpte med hem från Ystad-dagen. Jag tar en i veckan under korsordsmästerskapen. Tillsammans med en Latte. Solveig är impad av min ståndaktighet. Samtidigt är hon van efter 29 års samvaro.
   Kram Bosse

   • Förstår att Solveig är impad, det är inte lätt att stå emot vissa saker, men nöden har ingen lag ibland.
    Trevligt att vi, i någon liten mån, kan roa dig också, för jag kan tänka mig att du har rätt så trevligt bakom skärmen då svaren börjar att rasa in.
    Jag har nyss kommit hem ifrån en sångövning, är lite mör, men jag får ju vila ett tag och hoppas att jag inte ”sover över”.
    Kram!

   • Jag är alltid nyfiken på svaren som trillar in. Det spelar ingen roll om jag har tankar om hur det kommer att gå. För jag blir oftast överraskad. Extra mycket i denna start där ”Ingen Vinnare” har briljerat fyra gånger av sju.

    Igår tänkte jag bara på bröderna Marx och cyklisten Tomas Fåglum. Jag gissade på att Harpo och Chico skulle få tidiga röster. De två vanligaste tankarna om bröderna Marx, när Groucho är för lååååångt. 🙂
    Istället blev det charmtrollet Danny i Bröderna Osmonds som stal föreställningen. Denna fråga var vald av mig för att inte vara en snabbfråga. Den öppnade upp för att vem som helst skulle kunna få 10 poäng och de andra 1 p om personen var iskall och höll inne på sitt svar tills det var 1 minut kvar. Så ingen fick gratispoängen 8,7 osv. 🙂
    Exakt 148 poäng har jag inte delat ut. 37 poäng fryser inne om ”Ingen Vinnare” tar 10 poäng. För ingen får 8,7,5,4,3. Det var inte så jag planerade. 🙂 Helst vill jag dela ut poäng varje gång. Men det hade inte varit kul om jag skrev 30 ”Kalle Anka-frågor”. Varken för mig eller de deltagande.

    Vad trevligt att du orkar vara med och sjunga igen. ❤
    I natt vaknade vi vid fyratiden. Sedan blev vi klarvakna och kunde inte somna om. Stackars S som måste vara alert. En annan kan lägga sig och sova när som helst under dagen. Det gör jag ofta. Försöker bara se till att inte göra det efter 15.00. För då blir det lätt en ny vakennatt.
    Kram Bosse

 3. Jag säger som Znogge…så självklara svaren är. Men så tyckte jag inte just då. Det är kanske så man ska göra? Gå ut i skogen och ställa sig under ett träd och rensa hjärnan? Ska genast ta mig en tur in där och leta upp ett bra tänkarträd. Vi hörs ikväll.

  • Inget är självklart när det ska gå snabbt och chansen till en hög poäng lockar.
   Perfekt idé. Du kommer att bli svårslagen ikväll. 😀 Om du väljer rätt stig eller träd. 😉
   Jag är ytterst nyfiken på vilken taktik deltagarna kommer att använda sig av under veckan. Är faktiskt nöjd med min förbättring av fotouppgiften, jämfört med förra året. Nu ligger valet hos er. Tre möjligheter. Enbart korsordsuppgift eller årtal i första kommentaren. Eller allt på samma gång.
   Hoppas du hittade rätt tänkarträd.
   Det hoppas jag vi gör.

 4. God förmiddag!
  Se där … då vet vi i alla fall hur de ser ut 🙂 ”Ingen Vinnare” är smart … men jag misstänker att hon kommit över lite insiderinformation! Domaren är en sträng figur som minsann inte ser mellan fingrarna … skenet bedrar minsann, för han ser väldigt snäll ut 🙂
  Önskar alla en fin dag!
  Kram

  • Tackar. Det börjar här att dra ihop sig till lunch om en stund.
   Det var på tiden att de hamnade här offentligt. Så jag slipper få skulden för domaretabbar. 🙂
   Han är gullig.
   Det var lite fuskigt igår. De på anda kusten verkade ha skönt sensommarväder med ex. + 14 grader i min gamla barndomsstad. Här finns ingen sol idag heller.
   Kram Bosse Lurig

 5. Söt hon är Ingen. Får gärna vinna igen. Repa, vad är det för bilmärke? Uppfunnet i Ystad?! 😀
  Modelejon otroligt finurligt, hade jag aldrig kommit på.

  • Visst är hon. 🙂 Det kommer hon säkert att göra. Garanterat. Det enda som kan ändra på det är NI deltagare. Jag har grundat. Det är ni som står för alternativen. 😀
   När det gäller den uppgiften finns det två huvudspår att välja. Antingen välja opel, fiat, saab o.s.v. Eller nollställa hjärnan och tänka ett varv till. Vrida på ledtråden. Vända på ordningen i ordet kan vara en god idé. Bosse kanske är ute efter ett märke på bilen. Rost, en repa eller reva. Med andra ord, ett fult bilmärke. Svårare är det inte. 😉
   Skulle inte förvåna mig om någon korsordskonstrukör lånar min idé.

 6. Tiden mellan 18.00 och 18.30 är precis då jag måste gå ut med Santos. 😦 Han vet alltid exakt vad klockan är när det gäller hans rastningsprommisar så det är ingen idé att försöka lura honom. 🙂
  Sen när jag för en gångs skull hann med, då missade jag ändelsen på ordet – typiskt!! 😦 😦
  KRAM/Susie

 7. Du får överlista honom med något knep. 😉 Eller så hinner du in nästa gång. För enligt reglerna får jag lägga in mellan 18-18.30. Någon gång kommer det att tävlas mellan18.30-19.00. Kanske. Den som lever får se. 😉 Det finns de som vill vara med som inte hinner hem från jobbet. De hinner kanske inte ens hem till sju.
  Kram Bosse

 8. Så snäll hon ser ut, lilla Ingen precis som alla andra i din familj! Den stränga domaren ser lite trött ut men verkar mycket sympatisk. Rättvis är han!

  Finländsk kram

  • Det är Lizettes docka. Den och mycket annat fick inte plats i hennes lilla studentlägenhet.
   Igår fick han inte dela ut många poäng. Jag trodde/hoppades att någon skulle komma på slutet och ta tio poäng. Jag är överraskad av att ”Ingen Vinnare” har tagit 4 av 7 titlar. Hur ska det sluta? 😀 Jag försöker blanda svårighet och inriktning. Men kan ändå inte veta vilka svar som kommer in. Är det ett felspår kommer det in många liknande svar efteråt.
   Det är nya insatser varje kväll. Visst är jag snäll som har ungefär samma tidpunkt. Julmotiven är enbart en LEK av mig. Ändå har det blivit en tävling av det också. 🙂 Den tillkom sent. Annars hade jag analyserat djupare som jag ofta gör när det finns tid. Givetvis hade jag haft en annan poängfördelning om jag fått en andra chans. 😉

 9. Gullig docka som kniper så många rätt. Och Mr Winter, han är omöjlig att rå på. Måste bekänna att jag har missat 18-slaget flera ggr men ikväll så kommer det inte att bero på det.
  Och visst googlade jag igår. Har aldrig sett en stämapparat, men det finns tydligen många märkliga mojänger man inte vet nåt om.
  Hoppas du slänger in det däringa korsordet i vanlig tid idag, när jag precis preparerat hjärnan med en mazarin.

  • Den här gången ville jag utnyttja min rättighet. 🙂 Jag började snällt med 18.00. Berodde mycket på att S hade höstlov och jag kunde beställa middag klockan 17.20. Annars har jag en halvtimme att spela på. Igår busade jag extra med att lägga in lekbiten istället. Som straff för det fick jag en massa svartgrå skyltar ”rakt i ansiktet” när jag skulle förbereda tävlingen. Jag kunde inte skriva och färglägga orden. Orsaken var personer som svarade på lekbiten. Visst kunde jag trycka på X och få väck en skylt. Men då kom en ny direkt dit. Riktigt störande. Om det hade fortsatt hade jag inte fått in korsordsuppgiften innan klockan 18.30 som är sista tid för mig. Jag har förstått att det finns personer som brukar vara med och leka som inte hinner hem från arbetet om jag lägger in klockan sex.
   Intressant att det inte dök upp förrän sjunde uppgiften. Givetvis var det du som skulle komma med frågan. 🙂 Syftar på sjö. Jag trodde någon skulle fråga efter andra gången. Ändå tror jag några har noterat det ,men lärt av förra året att vara tyst om det. 🙂 Jag ska förklara för ALLA ganska snart. Det är inget viktigt – ännu.
   Kanske dags för skönhetssömn. Vi vaknade klockan 4 och sedan kunde vi inte somna om. Men jag har en bra bok och har inte läst dagens tidning. Ha en bra dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s