Den finns där ständigt omkring mig

Det har varit mycket gråväder sista tiden. Kameran är inte med speciellt ofta. Istället ser jag fram emot att se Visby innestad snöklädd. För jag har sett väldigt fina foton/tavlor när den tre och en halv kilometer långa muren omges av snö.

Vilken ynnerst det är att kunna glida in och ut genom muren. Det måste vara omöjligt att inte drabbas av historiska vibbar när man tänker på vilka användningsområden som Ringmuren har haft genom alla århundranden. Förvaring, skydd mot fiender, fängelse och mycket mera. Jag älskar att läsa litteratur om hur Visby växte till att bli en av de mäktigaste städerna i norra Europa. För att så småningom raseras på olika sätt. Därefter sakta resa sig igen och för att hoppa långt fram i modern tid, bli upptagen på UNESCO:s Världsarvlista 1995.

På några få ställen är det tillåtet att köra in och ut fordon. På flera ställen finns det som tur är möjlighet att ta sig igenom till fots eller cyklande. Här ser du en person som håller på att tappa huvudet och måste stötta upp det. 😉

Muren måste skydda bra för kyliga nordvindar för dem som bor i närheten. Rackarbacken är ingen ”snäll” väg om man viker till höger på fotot. Jag gick där en stekhet julidag en gång. Tror inte det skulle vara lättare att bromsa stegen neråt. Stackars knän.

Först tittade jag vänster och såg ett ensamt får ligga där och ”frysbräka”. Visst tyckte jag synd om djuret, men det fanns så mycket annat spännande att titta på. Sedan hörde jag ett nytt sound som lät som ett välmående. Då vände jag det som sitter ovanför min hals tillbaka och njöt extra av det jag såg. Delad värme. Omtanke. Vad mycket vi små människor har att lära av djuren. ❤

20 tankar på “Den finns där ständigt omkring mig

 1. Vackert skulle jag tro att det blir med snöklädd mur och innerstad.
  Betydligt trevligare än regn och gråväder.
  Kul att få se bilder från ön och staden jag har kvar på min att-besöka-lista.

  • Vad trevligt för dig att ha kvar Gotland på din bucketlist. 🙂 Hoppas du ger ön en riktig chans och inte bara några dagar som jag gjorde första gången. Den dimmiga och regniga pingsten blev jag inte imponerad och det blev många andra öar och år innan det blev ett återbesök. Vädret är givevis viktigt, men även antalet dagar.
   Det finns otroligt mycket intressant och fint att se. Lätt att bara välja de där platserna som ”alla” varit på och som syns mest i media. Dumt att missa andra guldkorn på vägen mellan dem. Jag ser fram emot nästa år och den nya Gotlandsbloggen som jag tänker starta. Tror dock inte att jag vågar ta båten till Gotska Sandön. Paradisön. <3. Men kanske får Lilla och Stora Karlsö besök av mig något år. Fårö tänkte vi bo på någon natt/helg innan turistinvasionen. Vi har redan börjat med en natt på hotell i Visby. Nästa gång blir det på en annan del av ön. 😉

  • Jag bor längst upp på ett torn och S på ett strax intill. När jag blir hungrig så … 😉
   Jag rekommenderar en tripp hit någon gång. En mysig ö med många olika besöksmål.
   Vi brukar relativt snabbt anpassa oss. Nu är det inte roligaste tiden på året.

 2. Så vackra foton från ett höstligt Visby. Säkert lika fint i vinterskrud. Vi har mycket att lära av djuren och vilka supersöta får du fångat på bild. Ha en fin helg och kramen 🙂

 3. Visby har sin charm i alla slags väder. Du har lyckats få bilder med lite blå himmel. Det är ett tag sedan man såg det minsann, blå himmel menar jag.
  Ha en trevlig helg!
  Kram, Ingrid (som ständigt missar dina tävlingar)

 4. Visby ja hela Gotland är sagolikt vackert! Det är så man undrar om man är kvar i Sverige … Vi njöt av den vistelse vi hade där för flera år sedan. Allt vi såg satte spår inom oss och visst har man längtat tillbaka. Ni får upptäcka och njuta årstid för årstid. Jag har bara sommarbilder inom mig. Trevlig helg! Kram

  • Det är mycket som skiljer från fastlandet. Finns flera likheter med Öland. men storebror är bäst, tycker jag. 😉
   Ska bli spännande att få uppleva vinter och vår här. Nu har jag provat höst och hade bara sommar tidigare att känna till.
   Tack.
   Kram Bosse

 5. Visby är verkligen en vacker stad … nu har jag bara varit där en gång, men jag minns att jag tyckte om staden och vill gärna åka dit igen. Hoppas det blir lite snö lagom till julmarknaden ”Medeltida jul” i början av december!
  Kram

  • Tror inte det finns någon liknande stad i Sverige med så många olika godsaker på en sådan relativt liten yta.
   Det hade varit mysigt om snön kom till december. Jag fick uppleva en ny utsiktsplats idag som jag inte sett tidigare. Nu var det dimma och regnet hängde i luften och kameran var inte med.
   Kram Bosse

 6. Härliga bilder av din nya stad. Kan tänka att Visby är vackert i vinterskrud. Stora och Lilla Karlsö har jag besökt när jag var på Gotland.
  Lördagskram Anki o Minton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s