Frestelsen blev för stor

Vissa saker var tvungna att ske och andra beslut var planerade, när sanningen gick upp för oss i våras. Att vi än en gång skulle röra på oss. Det fick bara inte bli fel. Allt skulle med 1 st flyttbil på färjan. Därför blev det mycket skänka, slänga och sälja för att nå vårt mål, som vi inte nått de två förgående gångerna. Nu kunde inte extrabilar och personal lika ”lätt” ansluta. 🙂
48 kubikmeter rymde lastutrymmet. Vi ville dessutom ha marginal. Slutade med 6 om jag minns rätt.
Mitt Stiga ishockeyspel var med i ett blogginlägg i våras efter den sista fighten. Tjejerna verkade lite besvikna när de fick reda på att det fått följa med till Hedeskoga återvinningscentral.

Men igår fick de denna bild på familjesidan på Facebook av Solveig. Ett Facebook som  jag själv inte besökt sedan den 30-31 oktober. 😉 Annars brukar jag bara ha ”vit månad” därifrån i december.

Vi hann med många ärenden igår. Både innanför muren och utanför. När vi kom till Rusta för att köpa stolsdynor i fårskinn såg jag något intressant. Direkt började jag och en lite äldre man samspråka och fick lust att öppna en förpackning och lira en match.

Det slutade med att vi köpte var sitt minispel. 🙂 Han tvekade längst men höll upp spelet när vi stötte ihop igen vid kassorna.

Nu kan hockey återigen vara en av ”grenarna” i Lidéns chokladmästerskap, som vi brukar ha varje år runt jul.
Det fanns med ryska spelare och två extrapuckar, så vi kan skifta lag och ha puckparty om vi får lust. 😉  Nu är det Tre Kronor mot Finland som gäller.

Vi turas alltid om att välja spel och har ganska gott om möjlighet till variation mellan fysiska, tänkespel och turspel.
Det finns alltid en stor skillnad på livslängden för de vunna chokladbitarna, som vi väljer efter ett visst system. Mina bitar ”lever” klart längst. Andras fat hinner bli tomt innan nästa spel, som gärna, när tjejerna var små, skulle startas direkt. 🙂

Ps. Igår fick jag kalla fötter när jag googlade på nästa fråga, som jag alltid gör en sista gång dagen innan inlägg. Vill inte att det ska bli napp direkt, eller något nytt hänt i flödet sedan jag valde frågor. Nu handlade det om att jag gick en annan väg och hittade därför en bergskedja i Kazakstan med det namn som fanns i svaret. Sedan satte jag S i arbete i pauserna i Idol. Hon sa att hon skulle bytt uppgift för säkerhets skull. Men både jag och hon hittade på sin fån den lista av städer, som jag gick igenom i höstas. Då valde jag KOKKOL som facit. Sex bokstäver. Det fanns ganska gott om ”häftiga” alternativa namn på lika många bokstäver. Men det blir ingen geografi-fråga ikväll. 🙂 I natt kom jag på en bättre uppgift. Gick upp i mörkret och tog mig till köket och skrev ner … 🙂 Vände och vred lite på hjälp-orden innan jag blev helt nöjd.

LYCKA till ni som hänger på. 😀

 

20 tankar på “Frestelsen blev för stor

 1. Grattis till det nya spelet som jag hoppas ska inbjuda till många spännande matcher!

  Lite synd med Kokkol som alltid varit min personliga favorit 😉

  Bis bald!

   • Tack! Mardrömsfrågan är ”tidning 2 bokstäver” så den hoppas jag inte att det blir 😉 För övrigt så har jag patent på den 😉

   • Så får du inte göra. Här sitter jag med min uppgift och är beredd på att snart lägga in den. Då kommer dina rader i en grå ruta längst ner till höger. 😀 Gissa om jag fick lust att börja storskratta när jag läste ”tidning 2 bokstäver.” när jag samtidigt läser GT med ”vänster öga”. 😀
    Eller vänder jag på det. Jag satt där med min uppgift om små orter i Polen när jag läste dina rader och snabbt ändrade till din mardröm ; tidning 2 bokstäver.
    Ett av mina senaste inlägg om intervjun med oss på LSM var en man som jobbade för tidningen/tidskriften NU.

 2. Spelade ofta fia när jag växte upp och det finns kvar. Brickan i trä med lite skavanker och även toppar i trä.
  Jaha det blir spännande och se vad du hittat på till i kväll. 🙌

 3. Härligt med spel! Jag älskar att spela och leka, är ju ett förvuxet barn!! 🙂
  Jahapp, då ska man försöka vara med ikväll och lösa din fråga – inte lätt. Kanske får be Rolle ta den här turen också (han har varit ute med Santo alla idag).
  KRAM/Susie

 4. Tack för tipset! 😃 Vi var förbi Rusta idag, även vi i ett annat ärende, och då fick ett litet spel också följa med hem! Vi köpte för kanske tio år sedan ett i samma affär för 99 kronor, och det har vi haft mycket roligt med! Det var ännu mindre än detta, vekare i konstruktionen, med ”vita fläckar” på planen där ingen spelares klubba nådde fram till pucken, och det fanns inget spår för någon spelare att åka in bakom mål, men det var ändå så kul!
  Här har redan provspelats i eftermiddag, men lagen kommer inte att bytas i onödan, det var svårt nog att de som nu sitter där på plats. Foppa vägrade helt att hoppa in på sin vanliga plats i mitten, och får istället spela ytterforward hos oss…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s