Minns du scenen?

Jag läste i en tidskrift i veckan om en man som hoppades få med sig 25 intresserade för att gå på en upptäcks-promenad i Visby innerstad. Lockelsen var att få se och lyssna på historier om 17 sevärdheter bakom ”låsta portar” och få komma in till innergårdar. Det kom visst nästan 100 personer och alla fick följa med. 🙂 Lät mycket spännande och intressant.

När han kom till denna adress: Rådstugugränd 2 hann han aldrig börja prata innan någon förekom honom och berättade varför denna adress var intressant. 🙂

Nu googlade jag för att läsa på lite:
Innanför den röda porten finns bakgården där Pippi, Tommy och Annika ställde sig för att sjunga för att få ihop pengar till nya kläder. De fick ihop 17 öre på sin skönsång.
”Det räcker ju inte ens till en skjortärm”, sa Tommy i På rymmen med Pippi Långstrump.

Min egen fantasi gick igång när vi korsade Mellangatan och kom in på nästa gränd, Novgorodgränd. Tänk att bo där som barn och ha en kompis som bor mitt över gatan på samma våning. Slippa springa ner, över gatan och uppför nästa trappa.
Istället ta bron från Bosse.
Nu gick tankarna över till en söt tjej. Måste ha att göra med att jag blir romantisk av promenaderna runt, uppför och nerför gränderna. ❤

Ps. Foton från Solveigs mobil. Det bästa med att traska runt utan kamerautrustning är att jag ser kommande möjligheter och vinklar på ett bättre sätt. Med lite snö skulle det kunna bli flera snygga foton.
Igår kom det säkert några hundra snöflingor. En bra början. 😉
Imorgon är det sprutdags. Vi har en beställd tid. Undra om Solveig får någon. För det blev snabbt nya regler i fredags. Allt håller på att ta slut. Endast … sådana som jag kommer att få. För jag tillhör väl dem i riskzonen? Extra tramsig och virrig man i sina bästa år. 🙂

20 tankar på “Minns du scenen?

 1. Vilken spännande promenad i Visby. Klart S får en spruta hon måste vara frisk och ta hand om dej.
  Jag fick min för några veckor sedan och blev som vanligt förkyld.
  Söndags kram

  • Trycket blev för hårt. Över 6000 gotlänningar har fått sprutan. Vaccinet börjar ta slut. Därför infördes snabbt nya regler i fredags, sedan influensavaccinet tagit slut hos leverantörerna. Återstående doser ska gå enbart till riskgrupperna. Så länge det räcker.
   Jag brukar också bli dålig till och från under de två närmaste dygnen. Hellre det än fullt ut senare.
   Kram

 2. Om jag gör! Jag satt som klistrad när Pippi Långstrump gick på TV och älskade verkligen programmet 😀 Med andra ord är det ingen slump att lilla S får en Pippi-docka i julklapp 😉

 3. Vi tänker inte ta några sprutor – trots av vi nog är med i riskgruppen! Alltså gamlingar med en del sjukdomar!! 😦
  Idag har vi tagit en prommis med Santos nere på stranden söder om Kvarnåkershamn. En underbar tur i solsken, +5 grader och ingen vind – och en liten glad hund som fick springa lkös precis som han ville! 🙂 🙂
  KRAM/Susie

 4. En härlig promenad som jag gärna varit med på!
  Själv hoppar jag över sprutan och hoppas att jag klarar mig i den här säsongen också 🙂
  Kram

  • Sådana promenader borde vara givande på många sätt. Det finns otroligt mycket utrymme som annars aldrig syns utifrån. I och med att Visby är upptagen på Världsarvlistan handlar det om extra höga krav på byggnationen m.m. innanför muren. Det har stått i tidningen om tveksamheter och på gränsen till fusk sista tiden.

   Det vågar jag inte chansa på. Samtidigt vet jag att jag kommer att vara lite skum till och ifrån ikväll och i morgon. Inte konstigt,med tanke på vad som då rör sig i kroppen. Hellre det än en helt utvecklad influensa. Jag hoppas slippa få feber. Vi har en egen tid. Med de nya reglerna sedan i fredags, lär S inte få någon spruta längre.

   Hoppas korsordstävlingen lever ända in till fredag. På tal om FREDAG. Det där måste varit taktik från din sida. 😉 Om jag varit med i tävlingen och varit i ditt läge hade jag troligtvis använt mig av samma taktik. Men inte helt säkert. För när jag försöker se på det neutralt låter ett svar roligare/troligare som kilar iväg mot de små tecknade figurerna. Nu har Gunnel fått kontakt vilket jag uppskattar. För då ökar spänningen med flera procent. 😀 Ni två i topp kan inte bara bevaka varandra. 😀
   Det finns en bra variation på återstående fem uppgifter som jag ser fram emot att få följa slutveckan, från mitt håll. Må bästa kvinna vinna. :D.

   Hoppas datorn överlever veckan. Det funkar inte om jag lämnar rummet i ”fem” minuter. Ibland försvinner till och med markören när jag sitter här. Om jag stänger av har det funkat när jag sätter på igen – utom en gång förra veckan. Men S googlade och jag tryckte in fn och F9 och det gick igång igen. Garantin går ut mellan jul och nyår. Antagligen skickar jag iväg den på måndag. Samtidigt har vi till och ifrån haft strul med Com hem paketet. Netflix försvann några dagar i förra veckan. Jag ”hatar” teknik som inte funkar. 😦
   Ha en bra vecka.
   Kram

   • Haha … förstår inte va du menar med att det var taktik! Eller OK då … jag väntade och huvudet snurrade av alla möjliga tankar 🙂 Det gäller att ha turen på sin sida när svarsalternativen är många … och ibland har man tur och ibland inte … och ibland kanske du ger segern åt någon för att göra det lite mer spännande. 🙂 Vem som sen vinner på slutet är inte så viktigt, för vi har ju haft både kul och lärt oss en del under månaden!
    Hoppas nu din dator fixar hela veckan och att du inte blir dålig av sprutan!
    Ha en bra vecka du också!
    Kram

   • Syftade på att du svarade FREDAG som Znogge gjort tidigare. 🙂 Tittade aldrig efter hur långt det var i minuter mellan era svar. Jag hade fullt upp med att fixa till min första åtgärd, som blev fel på ett ställe och därmed fick jag börja om igen eftersom felet följer med tills jag slutar. Logiskt tänkande. 😀
    Därför hade jag under en tid ingen aning vilka svar jag fick in på slutet.
    Jag har använt mig av olika metoder. Ibland startar jag en uppgift och går in efter kanske tjugo minuter och ser vad ni skrivit. Så gjorde jag ibland i början av månaden. Det går ändå inte att skriva när det hela tiden kommer in stora skyltar längst ner till vänster. Därmed kan jag inte scrolla. Trycker jag väck skylten kommer direkt nästa. 🙂 Ett bevis på att många är med. 🙂
    ALDRIG i hela mitt liv att jag skulle komma på tanken att ändra i facit. NEVER. Då hade jag inte hållit på med sådant här. Det var i hela mitt idrottsliv en tändvätska att möta en okänd person som fuskade i fysiska bollsporter som badminton, tennis och pingis. Sådant gjorde mig riktigt taggad och bättre än vad jag egentligen var. Jag har alltid varit lika diplomatisk i spel. Gillar inte att se någon fuska. Var det en kompis blev det direkt en gliring. Kände jag inte personen kan en blick säga mer än ”tusen ord”. Våra döttrar fick tidigt lära sig att aldrig fuska och på ett fint sätt tåla att få ”stryk”. De borde de ha nytta av i andra lägen också.
    Datorn har skött sig. 🙂
    Mest glad att S fick ta sprutan. Hon hade ju fått en tid så de borde ringt henne om de skulle dra in henne. Hade inte varit kul om hon blev sjuk lagom till jul och våra döttrar kommer hit. Minns en jul för några år sedan när vi alla var mer eller mindre sjuka.
    Jag har fått högt BS. Blev därför ingen ”ätfika” men annars känner jag inte av den – ännu. Men det har inte ens gått två timmar. 🙂 Det kommer att bli en släng av flunsa för mig snart.
    Kram icke fuskande Bosse

 5. Vad trevligt att få gå med på denna promenad i Visby. Hade också gärna gått med här.
  Lycka till med vaccinationen! själv står jag över. Och hoppas det ordnar sig för Solveig. Hon kan få min dos.
  Kram och trevlig kväll.

 6. Va kul! Jag gör ju aldrig något sånt. Har en gammal lärare som brukar guida i innerstan och jag har tänkt, men bara tänkt, att det vore kul att gå med någon gång.

  Pippi ja! Finns ett kort där jag rider på Lilla Gubben. Huset stod vid Oskarstenen då det spelades in och min pappa var inblandad i flytten, på något sett.
  /P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s