Drar ihop sig till sista gången


För mig har november rusat iväg under dessa sex år och fyllt min ambition, när det gällde att snabba på den mörka månaden.

Någon gång mellan 18:00-18:30 ikväll lägger jag in uppgift 30, som för mig även känns som uppgift nummer 175. Därmed parkerar jag denna aktivitet på långtidsparkeringen och en avskalad variant med enbart Gotlandssvar kommer kanske att dyka upp på ett annat forum.
Jag var inte helt säker på att det skulle finnas något intresse och att det ens skulle fungera i ett socialt sammanhang, där jag inte såg mina deltagare. För jag hade i hemlighet planerat och var klar med 30 uppgifter i september 2013. 😉
Först testade jag en frågetävling under oktober på Facebook. Det gick bra. Därför vågade jag lägga in uppgift ett, 1 november 2013.

Vad kul att det äntligen blev en man som vann en titel igår kväll. Endast 9 titlar har män fixat genom åren. Då har ändå en man vunnit totalt ett år.

Stort GRATTIS till Anki Arvidson som redan igår säkrade sin tredje totalseger. ❤
Alla är ni värda en stor eloge för ert deltagande genom åren. Ni har lämnat efter er många härliga minnen. ❤

Tänk på att följa mitt sista kvällsinlägg flera gånger under kvällen. Det finns redan fem hjärtan som betyder att personen är garanterad en Skrap-Kryss.
Jag kommer att lotta med min speciella blå tärning med 20 siffror där det är möjligt. Givetvis kommer jag att göra det extra ”leksamt” för mig. Antagligen kommer jag att kasta tärningen ex 20 gånger och se vem i gruppen som får flest poäng och vinner en lott. Då sätter jag dit ett hjärta. Detta kommer att hända en person i varje kategori 2-5. När det gäller kategori sex, titlar, kommer jag att ha vikt 30 lappar med de olika segrarna. Om det står Ingen Vinnare på första lappen som jag vecklar upp, fortsätter jag till ett annat namn dyker upp. Någon smarting tycker kanske att jag direkt kunde ha struntat i att skriva hennes namn på fem lappar. Då har du inte hört hennes syn på saken. 😉

Lott nummer elva, som tillkom efter min inbjudan i oktober, går till den som lämnar in ett svar när det gäller mina 30 titelrubriker på olika språk, i en kommentar mellan 19:00-21:00. Den som har flest rätt först vinner. Som det står i länken är det bara mitt facit som gäller. För jag är säker på att ”flera” språk har samma räknetal. Därför krävs det lite tur och snabbheten kanske inte avgör. Vad vet jag. Jag kommer klockan 19:00 att göra en inbjudan. Det är möjligt att någon hinner lämna in innan den är på plats. Alla kan i efterhand läsa tiden/klockslaget. Är det 19:00 rättar jag uppgiften. Står det ex. 18:59 droppar jag den. Personen slipper höra två pistolskott som jag fick höra, när jag ibland tjuvstartade på 100 meter. På den tiden fick varje deltagare tjuva en gång. Nu är det kört direkt.

Om mindre än tio timmar kommer sista tävlingsinlägget. 😀
Välkommen då. Ha en bra dag. ❤

29 tankar på “Drar ihop sig till sista gången

 1. Tack Bosse! Tack för att du orkar roa oss hela november med din tävling! Det kommer att bli väldigt tomt på kvällarna i början … ingen mer väntan med fingret på F5- knappen … och med hjärtat i halsgropen för att internetuppkopplingen inte ska strula 🙂
  Kul att jag lyckades vinna i år igen … mest tur, men som sagt – kul ändå 😁
  Nu är du värd lite lugn och ro – och sen ser jag fram emot att få börja följa din Gotlandsblogg!
  Kram ❤

 2. Jag är jätteledsen att jag inte har lyckats lämna in svar i rätt tid – men så är det när man har djur. Dom går först…speciellt när dom är kissnödiga! 🙂
  Och det är klart att man MÅSTE följa Gotlandsbloggen som ”gotlänning”!! 🙂 🙂
  KRAM/Susie

 3. Imponerande jobb av dig och även av de som tävlat varje dag.
  Här har de snott vattnet idag, lyckades tömma kranarna till morgonkaffet. Men får borsta tänderna i kolsyrat, tvätta mig med våtservett. Vilken tur jag har sådana! Måste strax iväg, så det finns inget alternativ…Synd bara att Maken är på jobb. Han ska byta vår kökskran, då måste vattnet vara avstängt, hade varit guldläge. Men jag tror inte jag ska ge mig på det….

 4. Tack för en spännande tävlingsomgång och stort grattis till den värdiga vinnaren Anki. Hon är fenomenal. November har bara susat förbi, för det enda som gällt dessa dagarna har varit kl.18.00. Det har varit en magisk tidpunkt. Vad ska jag hitta på nu i december kl 18.00 tro? Kram

 5. Tack Bosse för en lite mer spännande november. Det har varit roligt att ha fått vara med och jag tror jag har svarat varje kväll. Ibland då jag ”står still”, får min mysing rycka in. Tomtebilderna däremot har jag inte hunnit med alla.
  Grattis till alla som vunnit och vinner i kväll, det är er väl unt. Tänk om det sedan blir en miljon också, vore toppen, som grädden på moset för att ni kämpat.
  Tack än en gång Bosse och kram.

 6. Även jag säger tack för att du har underhållit oss hela november månad som på så vis har gått misstänkt fort. Men än återstår en uppgift även om seger inte är möjlig. Stort grattis till dig Anki och alla dina titlar!

  Kram

 7. Tack för en trevlig tävling som jag följt varje dag. Tror inte jag missat något lite sen ibland men det viktiga för mej är att ha varit med. Det är första gången jag varit lite aktiv i en tävling.
  Det skall bli spännande att följa din nya blogg.
  Ha en fin dag.

 8. Tackar för en rolig tävling, tyvärr är jag upptagen ikväll. Jag hade god lust att avboka mitt deltagande i kvällens fest men kom till att möten Irl är viktigare. Publicerar du listan över språk så jag kan kolla min i morgon? Kommer att följa din Gotlandsblog.

 9. Tyvärr har jag ju inte kunnat vara med alla kvällar, men tycker att det är jättekul att du roar oss med dessa tävlingar.

  Personliga favoriten är ändå då vi fick uppgifter av dig att göra och lägga upp på våra bloggar. Fota hundar, och registreringsskyltar t.ex. Kollar bilskyltar gör jag fortfarande rätt ofta.

 10. Ok då, jag är väl med nästa år ifrån början. Det har varit väldigt kul.Trodde inte jag skulle kunna någonting, är ju ingen korsordslösare men en bra spurtare!!! Kram!

 11. Ja ett stort TACK till dig som så oförtröttligt har roat oss under många mörka novemberkvällar! Jag såg verkligen fram emot att ”hänga på låset” men då var det andra som gjorde det och störde min speciella tid. Så jag kom igång väldigt sent och var så trögtänkt. Hoppas du får en lugn och skön decembermånad tillsammans med dina tre tjejer! Kram och trevlig Advent till dig och de dina! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s