En härlig tid är inledd med besked


Det var knappt kroppen och knoppen hängde med när det strax innan Påsk gick från minusgrader och snöande till lättklätt på balkongen.

 

 

 

 

 

 

Det är nu jag vill sakta ner tiden. För jag har alltid föredragit långa och långsamma vårar. Vill inte att det hoppar direkt från vinter till sommar.

För då hänger jag inte med i svängarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tursamt var Solveig ledig i tio dagar när värmen slog till. Vi hann med flera utflykter på ön. Roligast var det när våra döttrar flög hit.

Självklart visste vi redan när vi flyttade hit 3 augusti att Gotland är en fantastisk ö när det gäller mycket.
Igår bokade vi en stuga på Fårö. Synd det inte gick att boka sol dessa dagar i samma paket. 😉
Om 3 dagar firar vi 9 månader som öbor.

 

 

 

 

Då är det väl bara att kliva på. 😉

Nio av tio blogginlägg under 2019 har hamnat på https://gotlanduppochner.com/. Närmare bestämt 62 st inlägg fördelade på 23 kategorier, än så länge. 😉
Det är alltså där du mest hittar mig. Välkommen dit. Tryck gärna på FÖLJ.
Ha en skön Valborg. ❤

Ps. Vilka problem med att få text och bilder att samarbeta. Jag fick ge upp till slut. Det blir inte bättre än så här. Någon ringde och beställde balkongkaffe.

 

24 tankar på “En härlig tid är inledd med besked

 1. Ibland får man bestämma sig. Ska man blogga klart eller ska man lyda ropen ifrån ”njutarhuset” som säger att där serveras körsbärsvin och trevlig samvaro. Jag hade dock inga problem att bestämma mig…..så vi kom in alldeles nyss. Man måste ju äta lite gott också!
  TREVLIG HELG/Susie

 2. Redan nio månader!
  Jag vill också ha en lång vår, så man hinner njuta länge. Nu har det ju exploderat!!!
  Hoppas ni har en fin valborg!

  • Jag ser fram emot när detta hem lämnar sistaplatsen över ställen vi bott på. Undra om det kommer att nå en pallplats. 😉
   Det gick ruskigt snabbt, men för tre dagar sedan slog det om här till riktigt kalla nätter.
   Vi har det bra. Men nu är det frosta av frysen som gäller. Betydligt bättre i Ystad när det ”fixade sig själv” och vi slapp göra den processen. Men första frysen vi köpte där gick sönder på ett par månader. Efter vi handlat rejält med varor. Pinsamt att springa runt bland grannar på gatan och jaga plats i deras frysar. 😉

 3. Tiden går fort … snart har ni bott på ön ett helt år!
  Våren är en ljuvlig tid som man gärna drar ut på – och så blir det kanske nu med svalare väder på ingång.
  Trevligt med en stuga på Fårö – där har jag aldrig varit, men om jag någon gång kommer till Gotland igen, så ska jag nog ta mig dit! 🙂
  Önskar er båda en fin 1:a maj!
  Kram

  • Den dagen får vi fira med något speciellt. Jag har en hel del datum som firas under året av olika anledningar.
   Du fick kanske till och med minusgrader någon natt. Det blev tvära kast. Men fortfarande gött i solen i lä.
   Vi tyckte det var läge att passa på innan turisterna tar över den lilla ön. Då lockar det varken att rulla runt med bilen eller sitta i bilen och vänta väldigt länge i en lång kö på en plats på färjan. Sedan tänkte vi jämföra med en hösttripp dit. Kanske inte i år. Beror på vad vi inte hinner med.
   Det tycker jag definitivt att du ska göra. Jag kan heller inte Fårö på plats, men oj vad jag läst på och antecknat. Hoppas vägarna är i skapligt skick. För att det ska bli lyckat får det inte ösregna och blåsa storm.
   Gotland har många olika karaktärer. Även ”trista” bitar som påminner om Öland. Men på den långsmala ön tycker jag de är betydligt fler och mer vidsträckta. Givetvis beror det på vad varje person uppskattar.
   Tack ska du ha. Hoppas du har det bra hos dig.
   Kram Bosse

 4. Så fort tiden går, redan 9 månader. Och jag håller med dig, vill njuta våren långsamt. Nu hann jag inte alls med alla snödropparna. I en blink var de överblommade. Nej det gillar jag inte men jag gillar att vi nalkas sommaren.
  Kram

  • Vips kommer det att vara ett år. Tiden verkar gå fortare ju äldre man blir. Lite läbbigt.
   Du får ligga i startgroparna nästa säsong.
   Får jag önska vill jag inte ha en repris från sommaren 2018. Uppfriskande strilande på nätterna. Soligt och lagom varmt på dagarna. Större krav har jag inte. 🙂
   Kram

 5. Redan nio månader! Som en graviditet 😉 Ja, tiden går fort när man har roligt 😀 Härliga bilder från er ö och visst fick vi en fin april! Maj har börjat lite svalare men jag kan ändå inte klaga!

  Kram och ha en finfin onsdag!

 6. Lång och långsam vår vore idealiskt. Nu är värmen förbi och minusgrader nattetid, så rädda det som räddas kan i trädgården.
  Fårö har jag hört.?
  Fortsatt glad första maj!

  • Så vill jag helst också ha det.
   Det vände snabbt. Våra tomater fick snabbt flytta in.
   Det är en liten speciell ö med ett skiftande landskap. Går en färja från norra Gotland. Tar bara ca 12 minuter dit. Men bilköerna på högsommaren till färjan vill vi inte hamna i. 😦
   Tack ska du ha.

 7. Nu har ni säkert klätt på er lite varmare igen. Här på ön lite längre upp har vi rätt kylslaget igen, ett backslag eller bakslag, båda versionerna hör jag talas om, har infunnit sig, men det hör till det också.
  Tänk ändå att ni redan har bott nio månader på er ö. Tiden rinner iväg när man har kul.
  Fortsätt ha det så och njut av våren!

 8. Håller med dig, snacka om att det blev försommar några dagar runt påsk, här har det senaste dagarna varit något svalare och vi har iaf fått liite regn, vilket var mycket välbehövligt !

 9. Jättefina bilder som gör att man längtar tills det blir lite varmare. Jag gillar också att våren är lite längre så det inte blir sommar direkt. Skönt att ni båda hade ledigt när det var så varmt i april. Vilken upplevelse med vistelse på Fårö.

  Ha nu en fin torsdag
  Hälsning
  Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s