Blev rörd till tårar

I en bok hade jag med kåseriet ”Den elaka tomten”. Efter det besöket längtade jag aldrig efter fler besök av den stygga figuren. När jag själv hade rollen var det betydligt roligare. För då stod jag för regin.
Trist nog växer barn. De blir mognare än sin pappa. Anser att momentet med tomte inte behövs längre. Paketen lär landa ändå på julafton.

Skarven var mellan när vi bodde i Skummeslövstrand och flyttade till Ystad. I Skåne försvann den gamla seden. Men leta lappar till godisägget på Påskafton fick gärna stanna kvar. Om ingen lapp innebar att de skulle ut i trädgården och leta.

På Gotland görs tomtemomentet på ett helt annat sätt. Här har de alltid Majtomte. Han kommer från Fårö och landar på taket med lamm och släde.

Sedan spejar han efter var Bosse Lidén bor.

Han tar sin tunga säck och går mot rätt skorsten. Ropar med en basröst fraser på Gutniska ner till mig.
Det här var den klart bästa jul… majklappen jag någonsin fått. Salta tårar trillade nerför mina kinder och jag blev rörd till bristningsgränsen. Hur kunde tomten veta att just jag ville ha… 😉

På begäran efter hårt tryck från min bloggpublik. Här är Ullis. ❤
Glöm inte bort att det inte finns några FÅR på Gotland. Endast lamm och lammbarn. Lite sant på slutet. 😉

Ps. Nästa gång kommer på denna blogg ett seriöst boktips från Solveig.

16 tankar på “Blev rörd till tårar

    • Och själv hörde jag ett riktigt klampande över mitt huvud när jag låg på sängen. Sedan tittade jag ut genom fönstret och såg en man på grannhuset och plötsligt ville jag prova om kameraobjektivet fixade en skaplig bild. Därefter ville någon inneboende i mig ha med ett finger i spelet. 😉
      Var ordet TACKA medvetet valt eller var det en slump tro. Bä-kram på dig. 🙂

  1. Vilken tur att Tomten hittade hem till dig. Jag skulle kunna tänka mig ett majbesök. Det är alldeles för långt till jul. Men jag har förstås fått fina orange tulpaner. Var Tomten inblandad i det? Kram

  2. Oj har du fått besök av tomten. Glömde han dej i julas eller tyckte han du skulle ha ett besök till. Här syns aldrig någon tomte men det beror nog på att jag är lite elak ibland.
    🎅kramar från oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s