Målet är nått; del 3 av 3


SLU – Sveriges Lantbruksuniversitet lyder numera under näringsdepartementet.

Då var det dags för den stora dagen i Aulan.

”Kom i tid” stod det i inbjudan.

Medan Solveig och Lizette bänkade sig tog jag mig egentid i lokalerna. Intressant att se på innehållet i montrar, läsa skyltar på salarna m.m. Tänka sig in att Jennifer suttit där och kämpat med tentor av olika slag under tre intensiva år. När hon inte jobbat praktiskt eller varit på praktik under flera veckopass i Skåne.

Nostalgiskt tänkte jag på den soliga dagen då jag och Solveig var på semester i Visby och fick ett samtal från Ystad. Där Jennifer, precis som jag trodde skulle hända, hade fått en reservplats och tjugofyra timmar på sig att bestämma sig. Hennes hjärna var innan dess helt inställd på en flytt till Lund för att läsa något program inom miljöområdet. (jag minns inte exakt vad det hette.)
Däremot vet jag exakt var vi gick tillsammans med en massa andra turister, på Hästgatan utanför tebutiken Kränku.

Tillbaka i aulan. Fortfarande över en halvtimme kvar.
Det fanns ett bildspel på säkert 80 foton som visades flera gånger. Först trodde jag inte Jennifer var med på något kort. Det var hon visst, sa lillasyster och gav mig några vinkar. Sedan kom jag på att jag skulle tävla med mig själv för att lura tiden att gå fortare. Därför satt jag beredd med kameran. Hade memorerat en del bilder. Här är en av dem. Glasögon med orange bågar.

Intåg till ”Lejonkungen”. De kom bakom oss och gick ner i den branta gången och upp på scenen. Solveig som satt närmast lyckades fånga sin dotter på foto.
Därefter var det tre talare som tog vid. Några kursare bidrog med sina minnen från de tre åren.

Detta kort är taget precis innan den fina Laleh-låten ”Goliat” skulle framföras av kören. Extra kul för oss att Jennifer var en av de två som fick sjunga solo i verserna. Den har jag därefter hört Solveig spela från sin Iphone ”några” gånger. 😉

På golvet på scenen står de drygt 40 uppradade av de 60-tal som började programmet hösten 2016. Måste kännas konstigt för Jennifer att skiljas från skaran. Så många tusen minnen hon kommer att ha kvar. Vad mycket kul hon varit med om. Som hon har utvecklats som människa. Vi föräldrar förstår bara inte hur hon orkat ta ansvar och hålla i så många andra trådar utanför själva undervisningen och föreläsningar under framför allt sista året. Jag är djupt impad.   Dessutom hade hon bara ett par veckors sommarlov mellan varven, eftersom hon jobbade heltid både i Ystad första sommaren och i Malmö andra.

En syskonkram. Nästa år har vi förhoppningsvis en kriminolog att uppvakta i Lund. Jag håller tummarna för att Lizette om några år sitter i soffan likt Leif G W Persson.  🙂
Bara hon inte beklagar sig över en tuff barndom och en hemsk pappa. 😉 Leifs mamma skulle jag inte velat haft efter att ha sett dokumentären.

Här var det antagligen en gammal kursare som tog chansen att krama om … innan vi hoppade in i en beställd taxi till hemligt ”mål”. 😉

Broschen ”Legitimerad djursjukskötare”. På engelska heter denna examen ”Degree of Bachelor of Science in Veterinary Nursing.” och yrkestiteln ”Animal nurses” som jag tycker är mer överensstämmande än den svenska nya titeln.
Eftersom jag sällan använder mina bloggar som dagböcker är Jennifer redan igång och har snart avverkat sina två första fastanställda veckor inom yrket. Vi hoppas det ska gå bra för henne. Flygbiljetter är bokade till en tripp i Skåneland. Jag ser fram emot att IRL få se lyan som är nybyggd.

26 tankar på “Målet är nått; del 3 av 3

 1. Grattis till er duktiga dotter och hennes examen! Så roligt att hon fick sin plats och kom in på det som hon ville. Det är ingen självklarhet numera men desto roligare när det blir så. Skönt dessutom att jobbet redan är i hamn. Sonen läste kriminologi i Lund en termin men han valde att bli systemvetare vilket var helt rätt 😀

  Kram

  • Tack. 🙂
   Vi ska snart flyga till Skåneland och hälsa på dem.
   Tur han inte ångrat sig i efterhand. Lizette verkar trivas och har kommit in på en kurs i höst som hon ville gå på. Det är många val på programmet Kriminologi.
   Kram
   Ps. Nu missar du värmen ”himma” 😉

 2. GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS till Jennifer! Häftigt yrkesval!! Ett man gärna skulle velat haft!!! 🙂
  Men…om hon nu skulle råka hamna i TV-soffan så är jag glad över att det är en kvinna. Hon kommer aldrig visa sig i såna hemska kläder som GW! (Fast jag är en stor beundrare av honom och jag är mycket förtjust i honom som författare också!!) 🙂 🙂
  KRAM/Susie

 3. STORT GRATTIS till Jennifer ,-)) och till er som måste vara SÅ stolta . Och Lizette som Leif G W Persson fick mig att LE stort .-)))

  Minnesfylld dag och härliga bilder ,-)
  Lycka Till Jennifer ,-) med allt! ,-)
  STOR KRAM o önskar er en härlig sommar!
  Primrose ,-)

 4. Så stolt pappa du måste vara, så roligt.
  Härlig resa du visade oss..
  Har läst boken i mina fotspår, den var mycket nostalgisk och bra👍☺️
  Ha det bra Bosse och roligt när du tittar in hos mej. Kram

 5. Stort grattis till såväl er föräldrar som till er dotter!
  Vilken högtidlig avslutning och fin utbildning/titel Jennifer tagit. Hon har dessutom god smak vad gäller klädsel, klänningen är vacker! Hon också såklart, men det är ju underförstått.

  Nu väntar framtiden och vem vet vi kanske möter henne vid något tillfälle – lite beroende på var hon börjar jobba. Dottern och jag var nyligen hos veterinär i Lund med hennes marsvin.

  Ha en fortsatt ljuvlig sommar 🙂
  Kram Christian

  • Tack för alla dina snälla ord. 🙂
   Arbetsgivarna ”slukar” dem långt innan de tagit sin examen. De har ju bra chanser under de långa praktikperioderna att lära känna personerna. J fick jobb på djursjukhuset i Helsingborg. Där trivdes hon extra bra under en av praktikperioderna. Den här veckan som är hennes femte arbetsvecka tjänstgör hon hela sju dagar. 🙂
   Hoppas ni fick god hjälp och att marsvinet mår bra nu.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s