Bra att få skylthjälp

Jag stod och betraktade tre stycken hästar och tre stycken kvarnar när jag funderade om jag kommit fram till det berömda Sudret på södra Gotland. På vägen tillbaka till ”den lilla blå” såg jag den skyltande hjälpen. Det är alltså här den osynliga gränsen finns.

Måste erkänna att jag uppskattar hjälpuppmaningen om att det är dags för diabetikern att tanka kolhydrater. Men det var stressigt med nerräkningen. 6-5-4 för på nästa bil stod det givetvis 3-2-1 och på nästa var det en egen skylt. FÖRSENT. 😉

Däremot kände jag mig förvirrad när vi kom till stugparkeringen. Är det en ”svensk” bil eller är den ”utländsk”?  Finns det mixade ”skyltbilar”?

Jag kom ut från ett glasbruk när jag såg den tuffa bubblan rulla in på parkeringen. Innan jag fått ordning på kameran, ben och annat hade sikten försämrats. Orsaken var alla gamla pojkar som likt myror sökte ”sötsaken”. Jag höll mig lite bakom en bra stund. Då kom en kvinna fram och sa något och vips fick jag fri sikt. Nej! Det var inte Solveig. 🙂

Här var det väl också lite felstavat. Borde det inte vara bakeriet? 🙂 I dessa laddade tider vet jag inte om MAN får skoja om sådant här. Ni som följer gotlanduppochner.com vet att jag älskar detta BAGERI. Både brödbilen och fiket som är öppet på sommaren. Magnifikt gott vedeldat surdegsbröd och en underbar utsikt mot havet och fiskebyn nedanför. ❤

Dags att blåsa ut detta inlägg.

Och sätta extra färg på denna söndag. Hoppas du ska göra något trevligt. Här är nästan redan för varmt. Trots att solen inte nått platsen som jag sitter på.

24 tankar på “Bra att få skylthjälp

 1. Här blev det sandskulpturtävling för vädret skärpte till sig.
  När du börjar fundera kring bilnummer tänker jag på dina tävlingar. På senare tid har jag sett flera 007 men inte när det behövdes 😉

  Kram

  • Bra att traditionen inte behövde brytas.
   Jag har också en fallenhet för just James Bond siffrorna. Men sist var det en 008.
   Det sistnämnda är typiskt. Så är det ofta. De gånger jag lämnar systemkameran hemma händer det nästan alltid något extra som jag missar. Är på jakt efter en mobil med bra kamera som ska täcka upp stadsturerna. Jag vet vad jag vill ha. Men vill inte köpa dyr nu med tanke på hur lite jag använder mobiler.
   Kram

 2. Härligt Bosse! Kan inte låta bli att kolla reg.skyltar … och tänker då på dina tävlingar!
  Nu har det blivit måndag och idag är det äntligen lite skönare väder – och solen lyser med sin frånvaro.
  Kram

  • Skyltar är kul men lite för beroende mellan varven. 🙂
   Vädret skiljer mycket mellan dig och mig. Sista dagarna på ännu närmare håll. Det är inte samma väder vid hamnen som hemma. Det kan vara riktigt soligt, varmt och nästan molnfritt på balkongsidan för att samtidigt se väldigt ostadigt ut åt andra hållet. Svårt att bestämma aktiviteter. Allt går inte att lösas med ”rätt kläder”. Man ska ju känna för saker också.
   Nyss tog vi vår första dos av TBE. Därför blir det köksskåpstädning ifall vi skulle få en akut reaktion de närmaste timmarna. Bäst att vara nära sjukhuset. 🙂 Vädret lockar inte till resor ut i det fria.
   Kram

 3. Finurligt inlägg!
  Här är fortfarande varmt. 31 grader. Spejar efter åska och regn men än har inget i den vägen visat sig. Har svårare och svårare att klara hettan. Sitter med fötterna i ett iskallt vattenbad ☺.

  • Lite skåpsmat som legat till sig.
   Det har kanske med åldern att göra. Förr tålde jag nästan vad som helst när det gällde värme och sol. Värst är det på nätterna. Hjälper inte länge med tvärdrag innan sängdags. Inte värt att gnälla för mycket. Jag längtar inte efter höststormar och mörka kvällar klockan sex.

 4. Kul med roliga skyltar och även registreringsskyltar på bilar som ibland kan vara roliga. Härlig bild på bubblan med sufflett

  Vi har lite svalare i dag tack och lov.

  Härlig inlägg
  Ha en fin tisdag
  kram
  Malin

 5. Ja, hujedamej vad varmt. Här är också galet varmt!!! Skönt om man sitter i skuggan bakom en fläkt 😉
  Dina foto av bilskyltar får mig att tänka på att jag av någon konstig anledning samlade på reg nr när jag var barn…skrev ner alla i ett block när vi var ute och körde, i ett annat block samlade jag hästnamn….vilken grej.

  Ha det gott! och njut av värmen 🙂
  Kram Christina

 6. Jag kollar ofta in bilars registrerings skyltar. Ett bra knep tycker jag är att komma ihåg dom tre bokstäverna på skyltarna till vänner och bekantas bilar. Jag tycker det är så svårt att se vem som sitter vid ratten och vinkar eller tutar när en bil kör förbi. Ofta blänker det i rutorna eller så är dom mörktonade. Men om jag då kommer ihåg vad som står på skylten kan jag med gott samvete vinka glatt. Det gör ju inget om man skulle vinka till en okänd person. Mer pinsamt om man tittar rakt in i en bil och struntar i att vinka och så är det en person som man känner. Bra träning för minnet att lära in bokstäver och kanske även siffrorna,haha…..
  Önskar er en fortsatt fin sommar
  Kram♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s