Väljer vi själva vår dags tankar?

Vad möts mina ögon av på morgonkvisten när jag…

…plockar in ”frukosttidningen” med sina svarta förstasida bokstäver? Vad följer sedan med mig under dagen?
Frukosten ger mig förhoppningsvis energi och bygger upp kroppen för dagen. En mörk sida av mig menar att detta mer förmörkar min vardag. Kanske starkast på hösten. Det är tur att jag har effektiva redskap att ta till och har ett stabilt skyddsnät. Jag önskade att speglingen blev mer jämn mellan ”ljust och mörkt”. Vi människor är alla olika. Vilket  oftast är utvecklande. Hur reagerar du på rubriker på morgonkvisten? Här får du 24 från senaste tiden. Vilken gör dig argast? Mest ledsen? Mest rädd? Mest förvånad?

Gotlänningar missar 7000 vårdkontakter
Myggplåga på norra Gotland
Ungdomshem stängs trots kritik från skolor
Hittills lugn sommar för Gotlands poliser 😀
Helikopter besköts med laser
Rekordvittring efter förra årets storförlust 🙂
Barn dog på lasarettet efter brister i vården
Spår av kokain på varannan krogtoalett
Stor prishöjning för gotlänningar på färjan
Barn på förskola utsattes för sexuella kränkningar
Tillbaka med arbetsglädje 😀
Tusentals i lång kö till bostäder som saknas
Riskera fylla 65 som bostadslös
Nästan hälften kan få gå från Storugns
Rederiet kan höja färjepriser ytterligare
Socialnämnden vill ha fler privata utförare
Problemen i Herrvik stoppar anslutningar
Psykofarmaka till barn ökar kraftigt på Gotland
Ökat intresse för vaccin mot TBE
Skjuts till skolan kan vara hälsorisk
Missnöjda med öns vårdcentraler
Campingarnas gästnätter färre för fjärde året i rad
Dåligt klimat tvingar Konstmuseet att stänga
Klartecken för bygge på 100 miljoner kronor 🙂

 Efterord:
Jag kommenterar med en symbol som bevis på att jag läst din kommentar. Jag är inne i en intensiv period där jag förbereder tre tävlingar till november. En på varje blogg och en på Facebook. På denna sida går det att läsa om mina planer. Men mest längtar jag just nu efter att få se och få krama våra döttrar på fredag.
https://gotlanduppochner.com/tavlingar-november-2019/

 

16 tankar på “Väljer vi själva vår dags tankar?

 1. Vad känner igen mej med känslighet inför vad 3dje statsmakten förmedlar…ofta undviker jag informationen, som dränerar mej o letar positiv energi i det lilla vackra goda lugna, som natur, jag o nära relationer.

 2. Argast blir jag nog av de sexuella kränkningarna på barn. Ledsen blir jag av att läsa om bostadslösa pensionärer (och arg ☻). Jag blir rädd av nyheten om psykofarmaka på barn (och arg ☻). Dåligt klimat tvingar Konstmuseet att stänga gör mig förvånad (fast de menar förstås klimatet mellan kollegor inte klimatet ute ☺).

  Ibland blir jag enormt trött på alla svarta rubriker och alla uttalanden från världens ledare etc. Kan inte låta bli att ta del av nyheter trots att jag inte mår bra av att läsa eller se på teve. Försöker sovra. Springer i skogen, som idag. Det ger mig energin tillbaka.

 3. Förstår din fråga, risken är att man i det långa loppet tvingar sig att inte ta in alla trista nyheter man ständigt matas med. Helt enkelt slår dem ifrån sig för att inte bli deprimerad. Känns lite bättre om någon träder in till försvar
  Än som jag känner mig helt oförstående och ibland nästan förhärdad, blir jag oerhört irriterad och arg, vill inte läsa om hat, våld, övergrepp, maktmissbruk och helt empatilösa kränkningar — varken mot barn eller vuxna, inte heller mot djur och natur. Men läser ändå för att inte vara utanför eller ovetande. Man vill vara uppdaterad men påverkas negativt. Det går inte att slå det ifrån sig.
  Ursäkta svadan, jag försöker fokusera på det positiva som trots allt finns. Det är inte bra att ständigt matas med trista nyheter och befinna sig mitt emellan hopp och förtvivlan. Tänker på alla som kämpar i vardagen med sjukdomar och personliga svårigheter och som befinner sig mellan hopp och förtvivlan. Hade varit så mycket bättre om goda nyheter lyftes fram oftare. Och om människor tänkte goda tankar och var snälla mot varandra, inte bara i den egna familjen. Som det nu är vågar man inte lita på någon man inte är personligt bekant med. En sorglig utveckling där var och en till slut bara värnar om sig själv. Det verkar som om den ständiga reklamen för ökad konsumtion som ständigt sköljs över oss, trots alla försök till motkrafter ändå ska vinna till sist. Som om man som enskild individ inte kan påverka något, varken skövlingen av regnskogen, polarisen som smälter i allt snabbare takt eller de trista nyheterna vi läser om skjutningar och bränder här hemma i gamla Sverige. Tänker man så är det redan kört. Men då finns ju Greta Thunberg där som en gnista av hopp i mörkret.
  💚 OCH så dina funderingar här och de kommande tävlingarna, vilja positiva nyheter i höstmörkret. Du är en oförbätterlig humörhöjande optimist, Bosse Bus! Tummen opp för dig 👍 Ser fram emot dina finurliga, möjliga och omöjliga kommande frågor 🙋🏻‍♀️
  Glöm inte hälsa lilla frugan!

 4. Dagsnyheterna är som reklam. Man tar in allt elände trots att man inte vill, men det är så det fungerar. Hjärnan noterar, sinnet roterar ( ah, det där bara kom utan någon tanke alls, så det får vara kvar ) . Jag försöker undvika nyheterna men det är förstås en omöjlighet. Att barn far illa är det allra värsta för min del. Man blir arg, frustrerad, olycklig och alltid tänker man förstås på sina egna; de som står en närmast. Men svart låter jag inte min dag bli trots allt det svarta som medierna levererar. Jag vill tro att man kunde vända lite grann på steken. Om medierna valde att fokusera på det ljusa i tillvaron så tror jag att tillvaron också blev ljusare. Vi påverkas.
  Ta inte knäcken på dig nu med allt som ska göras, njut av dina barn när de kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s