Min gamla kompis håller än

På det ljuva sextiotalet var denna busgrabb en av mina idoler.
Dennis gjorde allt det som jag bara fick drömma om att göra. Vad jag längtade efter nästa tidning. Det där viktiga som många av dagens barn inte upplever. Vänta och längta.

För några veckor sedan träffades vi på nytt. Jag kände mig nostalgisk och samtidigt nyfiken. Dennis var precis som vanligt. Men vad hade hänt med mig?

Log när jag insåg att serien fortfarande höll trots alla tekniska förändringar genom åren. Eller ligger sanningen gömd någon annanstans? Har inte min humor utvecklats på alla dessa år? 😉
Vilken serietidning var din favorit när du var barn/ungdom? Själv hade jag många som jag uppskattade. Nu viskade Dennis i mitt öra. Det vänstra. ”Jag vill ut och resa till den där söta blonda tjejen i…  hoppas hon saknat mig.”

 

28 tankar på “Min gamla kompis håller än

 1. Jaaaaa …. så glad jag blir! Tack Bosse! Jag älskade ju Dennis! Eller … jag älskar nog fortfarande Dennis för det här var en såå härlig återblick. Och tänk, jag sitter fortfarande och skrattar så min humor har kanske inte heller utvecklats 😉 ”Mamma, du ska se va många hjärter hon har” 🙂 Underbart! Och i hur många filmer har man inte sett jakter på tågtak … Dennis var först.
  Mitt favoritnummer är fortfarande ”Dennis på Hawaii”, undrar om jag inte har den på vinden någonstans. När jag till slut i verkliga livet fick besöka Hawaii så tänkte jag på Dennis.

  Tack för den härliga nostalgitrippen!

  Kram Anita

 2. Dennis läste jag men det var inte min favorit. I gruvan har jag numera många Dennis så jag får min beskärda dos av den biten. Jag gillade ”Lisa och Sluggo”, ”Lilla Fridolf” och ”Kalle Anka”. Under tidiga tonåren läste jag också ”Starlet” som var mycket populär bland tjejer 😀

  Kram

  • Vilken miss av dig Znogge. Tänk vilken erfarenhet du kunde samlat på dig i ringa ålder som du haft nytta av i gruvan. 😉
   Jag gillade de andra tre du nämnde också. Sedan var det många andra. Fantomen, Buster, Seriemagasinet för att nämnda några.
   Starlet var det nog inte många grabbar som läste. Synd egentligen. Där kunde jag fått många tips… 😉
   Kram

 3. Härliga Dennis! Min humor har nog inte heller förändrats – skrattar fortfarande gott åt detta lilla blonda busfrö!
  Minns inte att jag läste så mycket serietidningar som barn, däremot minns jag att jag läste mycket av Wahlströms barn och ungdomsböcker … och nästan bara hästböcker 🙂
  Kram

  • Den är inte tidsbunden så den tappar. Härligt när humorn är intakt. Däremot kan jag inte riktigt förstå att jag tyckte vissa filmer var så superroliga förr. Det är nästan sorgligt när jag upptäckt det vid ett återseende.
   Jag läste också mycket av det förlaget som låg i fronten i Sverige när det gällde barn och ungdomsböcker. Hästböcker … nja ingen. Jo något om en svart hingst. Annars följde jag gärna med en snygg rolig tjej i klassen till stallet. Men det var någon som endast hade två ben och var blond som ”drog i mig” . Vad det doftade där. 🙂
   Kram

 4. Dennis är rolig men jag läste inte så mycket serier. Kalle Anka fick vi syskon i årsprenumeration i julklapp många år. Några har jag sparat så att barn och barnbarn får läsa. Kamratposten läste jag också.
  Tack för nostalgitrippen !

 5. Många olika serier läste jag. Faktiskt allt jag kom över – och eftersom jag hade lite killkompisar som var äldre så blev det en hel del såna. Det var Knallhatten, det var naturligtvis Stålmannen och Fantomen. Sen var det många som jag inte längre kommer ihåg namnen på. Dennis var ingen större favorit, däremot Snobben men då var jag nog lite äldre! 🙂
  KRAM/Susie

  • Klar fördel att känna några som var några år äldre. Snobben började jag med gilla skarpt som äldre jag. Den fanns med i Hallandsposten varje dag. Gustav började jag gilla som vuxen och några andra serier. Kalle & Hobbe under några år. Helge. Nu får jag sluta nostalgisera. Finns det inget sådant ord tro.
   Kram

 6. Problemet som uppstår i din undran är förmodligen ganska enkel. Bilden från förr – den med grodorna, kan jämföras med det vi skriver. En bild som den ger en hel situation/händelse med både före och efter. Just det som är så svårt för oss som ska gestalta en text. Här sker det i en enda mening.
  Dennis… nä, då var jag för gammal 😉

 7. Nu blev jag nostalgisk för det var länge sen man såg en Dennis tidning. Hade nästan glömt bort men nu dök det upp många minnen. Tack för att du visade upp lite bilder också.

  Ha det bra
  Hälsning
  Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s