Jag borde förstått

Ögonblicksbild; tjugofem

Det tar inte lång tid att göra systemkameran redo för ett foto. Inte när livet går i en lugn takt. Vi befann oss i Botaniska Trädgården. Jag hade på Botan tagit bilder med mobilkameran. Nu hade jag precis fått tillbaks systemkameran och föreslagit att vi skulle ta Strandpromenaden tillbaks till bilen, som väntade snällt på Hamnplan. Av gammal vana zoomade jag in Kärleksporten och tryckte ner knappen och skulle momentet därefter lägga tillbaks kameran i sin skyddande väska. Den här gången skulle jag njuta av havet och sällskapet.
Innan hade jag kastat en blick åt andra hållet och sett sällskapet och kommenterat, att det antagligen var bröllop på schemat.
Från jag lagt ner kameran rörde det sig om ett ögonblick innan min vy genom porten mot havet byttes ut mot det stiliga bröllopsparet. Det var bara de nygifta och vi. Jag kunde inte låta bli att säga fraserna. ”Där missade jag något stort. Lycka till i livet.”
Vilken härlig bild jag skulle fått om jag tagit mitt foto ”fem” sekunder senare, när de oväntat dök upp genom öppningen. En sådan chans kommer säkerligen aldrig tillbaks.

På min numera förstablogg firar jag 250 blogginlägg och bjuder på vackert ögongodis från just årets Botanbesök. 😀
Parkering av bloggbilen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 tankar på “Jag borde förstått

 1. Ja det var väl iofs synd, men sånt är livet ☺.

  Hoppas vädret är bättre nu i Visby. Här har det varit storm och regn i ett dygn nu, Stormen har lagt sig men regnet består. Igår trotsade vi vädret och begav oss bort till surfstranden. Fick vända för jag lyfte. Som tur var hann jag grabba tag i Kjell innan jag drog iväg. Det skulle nog ha blivit en bra bild ☺.

 2. Ibland händer under två gånger i rad på samma ställe. Nästa gång ska jag stå där beredd. 🙂
  Grått, småregnigt och ”ojuligt”. Men om några timmar börjar damernas sprint i skidskytte. Sådant viktigt ”bommar” jag aldrig. Snart är det Tour de Ski. Trist att Ebba och Frida inte är kuranta. De skulle verkligen kunnat utmana när det gäller att komma först till toppen detta VM-fria 2020. 😦

  Det hade blivit en kanonbild. Vet inte om Kjell hade blivit populär hos dig om han ägnat sig åt att ta plåtar istället för att rädda dig. 😉
  Du får ha det så bra därnere. Jag som trodde du/ni skulle välja Gotland. 😉

  • Just det Skidskytte. Bra att du påminde mig.
   Ja så synd om både Frida och Ebba. Hade velat se dem i Tour de Ski.

   Nej, det blev inte så. Gotland är verligen fint. Jag hade gärna flyttat till Visby. Vi hade många olika planer. Så blev det Portugal.
   Ha det så bra ni också!

 3. Tjusigt foto ändå! Klänningen är ju hur snygg som bakifrån.
  Hur är vädret på Gotland just nu? Någon snö? eller är det lika blåsigt och grått där som här?

  Må gott och ha en underbar julhelg tillsamman med familjen!
  Kram

 4. Ganska typiskt! Det händer ofta att man missar tillfället bara för att man stänger av och lägger kameran bredvid sig … men du lyckades ändå få bra bilder på brudparet!
  Kram

 5. Ändå ett sällsynt vackert foto på brudparet, brudgummen ser ansvarsfullt på sin brud. Känner till det, jag fotar också mycket och bestämmer jag mig för att inte fota så just då missar jag det bästa ögonblicket. Fotografen missar också själva händelsen, snabbt är det fina förbi.
  Trevlig julhelg!
  Kram

  • Helst när jag åker till ställen som jag redan berättat om på mina bloggar. Då får den stora kameran oftast stanna hemma. Givetvis händer oväntade saker som jag missar. Där har du en viktig poäng.
   Tack ska du ha.
   Kanske har du vitt på marken hos dig. Hoppas det.
   Kram

 6. Oj, jag har nog missat att du även är här och skriver? Trodde att du var mest på den nya bloggen …
  Vi beskådade bröllopsfotografering inne i själva Botaniska, när vi var där förra året. Både botaniska och kvarteren inom murarna måste ge fantastiska bröllopsbilder …
  Men det här vackra brudparet du stötte på kanske inte blev fotograferat av någon annan än ”Bosse-fotografen” …
  Fina bilder, som vanligt 😉
  Kram

  • När året började hade jag som minimål att lägga in minst ett inlägg här också. Det har jag lyckats med – men långt ifrån de 250 som det blivit på Gotlanduppochner. 🙂 Det är svårt att få tiden att räcka till. Idéerna och material finns där.
   Det finns många fina ställen på ön som skulle lämpa sig för bröllopsfotografering. Sedan ska det väl också vara personligt för de två som det handlar om ❤
   Jag skulle kunna tänka mig att gifta mig i en ödekyrka (i rätt väder) eller en liten gammal medeltida kyrka. Vi var inne i en sådan i september strax innan de stängde för allmänheten. Där hade varit bröllop tidigare. Alla blommor fanns kvar i bänkraderna. Det räckte med att öppna porten för att känna en mysig intimitet som höll i sig under hela besöket. Hoppas det blev fina kort. Jag koncentrerar mig oftast bara på den som ligger närmast att visa upp på bloggen. Men är det väl inlagt går jag tillbaka ibland på "paddan" för att titta in i kyrkorna som vi varit i.
   Tack ska du ha.
   Dags att vattna granen.
   Kram

 7. Där är ju Bosses tänkte jag då jag var på lucköppning hos Gunnel. Så passand,e hade tänkt att hälsa på dig och önskar dig o frun God Jul och Gott Nytt år! Trodde jag kom till din nya blogg, Gotland upp och ner, men se här hamnade jag. Ingen dum idé! Tycker att bilden av brudparets baksida blev en höjdare i vilket fall som helst, men visst kan jag se för mig om de dykt upp i ögonblickets ögonblick i din kamera.
  V ses ju inte så ofta nu för tiden, men anar att ni trivs gott-ländskt!
  Jag ska ta med mig några inlägg till när jag nu hamnade i Bossiska riket!
  Allt gott ❤

  • Vad trevligt att få besök av dig. Det är på den nya bloggen jag håller till mestadels sedan 1 januari i år.
   Vi gillar Gotland skarpt även om ön inte visar upp sin bästa sida vid den här tiden på året. Men jag är tävlingsledare i november, så den månaden rusar iväg och nu läser jag på om allt trevligt som vi kan besöka nästa år.
   Tack ska du ha. Hoppas allt är väl med dig. ❤
   Kram Bosse

 8. Å vackra Gotland och Visby med innerstan, där var vi på besök i somras, och vandrade runt hela ringmuren både på utsidan och insidan och kors och tvärs, och vi besökte både södra och norra delen av ön också o Lummegrottan, vilka fina minnen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s