Min musiksmak – dina sex chansningar

Fråga 1: Vilka fem låtar tror du jag gillade/gillar bäst?
Fråga 2: Vilken av dessa fem tror du var min favoritlåt?

Facit: De fem jag gillade mest var nummer: 3-4-5-7-11 och min favoritlåt av dessa var See You med  Depeche Mode.

Personligt om disc 1
Jag gillade Queen och har några klassiska LP-skivor med kultgruppen. Har också varit på ett par av deras konserter. Men låten ”Body Language” har jag aldrig gått igång på. Tycker den är tråkig.
Det var inga problem för mig att välja ut mina fem favoriter och framför allt ingen tvekan om vilken av kvintetten som var min absoluta favorit.
Jag var såld redan när jag hörde ”See You” första gången.
Minns att jag flög till Cypern någon vecka senare. På ett mixat kassettband spelade jag ofta tillbaka till Depeche Mode-låten, som gav mig välbehagsrysningar.
Mitt ressällskap och jag var på två olika planeter. På dagarna hade vi jättekul. Det fanns inte tid för egna funderingar. På kvällarna och nätterna bytte vi livstempo. Han var fri som en fågel. Själv hade jag fallit pladask och blivit nykär på hemmaplan ett par veckor innan avresan. Vid lämpliga tidstillfällen avvek jag från diskoteken/nöjesställena. Minns tydligt en lång promenad på flera kilometer i mörkret längs grusvägen utan vägbelysning, där jag fick ta mig ner i den okända dikeskanten, när ett fordon med bländande helljus dök upp. Jag hade sällan vett att vara rädd i de åren.
Som sällskap med mina då starka ben, nynnade jag på ”See You”. Tankarna flög iväg några hundra mil norr ut från Ayia Napa.
Till saken hör att jag även lyckades med bedriften att bli kär i ön Cypern under denna resa och återkom dit flera gånger. Blev till och med erbjuden ett jobb på ön mellan oktober-april. ”Vakta” minigolfbanan var huvudsysslan. Själv drömde jag om att ostörd skriva en debutroman och svalka mig med ett Medelhavsdopp då och då. När jag inte slog spik efter spik.
Låten kan du lyssna på längst ner. Lånat från Youtube.

Tabell ”fem favoritlåtar”, 1-20:
1. Annika Sohlin, 8 p.
2. Lena Wik, Kerstin Johansson, 7 p.
4. Gunnel Moberg, Primrose, Lisbeth Ahlskog, 4 p.
7. Ethel Hedström, Minton, Ingela Nilsson-Harrysson, Gun Toresson, Pia Boman, Eva-Lotta Nilsson, Gunilla Wahlberg, 3 p.
14. Göran Nilsson, Znogge, Ditte Akker, Kicki Olsson, Wiolettan, Marie Kristoffersson, Susan Josephson, 2 p.
21. Eva Rohlén, Maj Johansson, 1 p.

Tabell ”favoritlåten”, 1-20:
1. Lena Wik, 1 p. (Svarade först)
2. Annika Sohlin, 1 p.
3. Kerstin Johansson, 1 p.

Poäng som du tar med dig under alla tjugo tävlingarna:
0-5 poäng på min första fråga.
0 eller 3 poäng på min andra fråga.
1 bonuspoäng till de fem som först lämnar en tävlingskommentar.
9 poäng är alltså max vid varje tillfälle.
Tävlingstid:
Jag kommer att lägga in två ”tolvlåtsval” i månaden.
De udda skivnumren avslutas klockan 23:59, den femtonde i den aktuella månaden.
De jämna skivnumren avslutas klockan 23:59, det sista datumet i januari-oktober.
Priser:
Fyra Skrapkryss. 😊
De tre som ligger i toppen i sluttabellen får var sin lott.
En lott till den som prickar in flest favoritlåtar. (om det är lika vinner den som nådde ”högsta” siffran först. Se kommande tabeller).

Fotnot:
Tack för att du läst. Jag svarar med en symbol på eventuella kommentarer. (som jag tacksamt läser) Snart är det dags för disc 2. 🙂

 

 

 

 

50 tankar på “Min musiksmak – dina sex chansningar

 1. 1,4,7,8 och 11. Favoritlåten tror jag är den med Queen……mest för att jag själv gillar gruppen. Kram och God fortsättning på det nya året.

 2. 4, 5, 6, 8, 12

  Din favorit är 4.

  Jag tänker att man måste vara helt känselbefriad om man inte dras med i Bröderna Gibbs låt och av Dionne Warwicks fantastiska tolkning. Även om jag inte är olyckligt kär nu när man hör musiken så kastas jag tillbaka till sådana tid(er). Så är musik när den är som bäst, väcker minnen och stämningar till liv. För alltid. Hela livet.

  • Tack och välkommen. 🙂
   Extra tack för att du bjuder på hemtrevlig text om ämnet.
   Jag håller med dig. Musik har alltid varit viktigt för mig. På olika plan. Ibland för minnen. Andra gånger för att jag ska träna, slappna av och mycket mer. Så kommer det att vara för mig också. ”För alltid. Hela livet.”

  • Tack och välkommen. 🙂
   När det gäller tävlingen spelar det ingen roll. Bara att chansa på fem siffror och välja en till andra frågan. För min smak är min smak. 😉
   Kram.
   Ps. Men jag mår extra bra av vissa av dessa låtar. Undra hur många som går att höra på tuben. Säkert de flesta.

 3. 2.
  4.
  5.
  9.
  12

  Favoritlåt – 4.
  Väldigt rolig tävling som väcker minnen, jag lyssnar även jag på samma musik nu som då.

 4. Här kommer dina låtar:
  3. Dexy`s Midninght Runners , Come On Eileen
  4. Dionne Warwick, Heartbreaker
  5. Hall & Oates, Maneater
  8. Marvin Gaye, Sexual Healing
  12. The J. Geils Band, Centerfold

  Nummer: 4 är min favorit kanske även din? Även om min bästa grupp är Queen så är inte just den låten min favorit.
  kram och god fortsättning på året Ingela ❤

  • Tack och välkommen. 🙂
   Slut på vilotiden. Nytt år. Nya insatser. Imorgon hoppas jag få dit månadstävlingen på andra bloggen. Men det ska klättras uppför ett berg också. Sista etappen i Tour de Ski. Jag gör min insats från soffan. Bäst så.
   Tack ska du ha. Oj vad här blåser igen. Likadant i natt.

 5. Hej Bosse! Vad trevligt med en tävling.
  Jag satsar på 1, 4,8,11, 12
  Och din favorit. Hade två förslag och drog lott. Nr 1 – Queen- stor favorit hos mig. Har alltid varit.
  Kram

  • Tack och välkommen! 🙂

   Du tillhör ”bloggfamiljen” som måste godkännas innan jag öppnar dörren för er. Vet inte varför. Men allt blir rätt till slut. Ni kommer in på rätt tid när jag tryckt på den röda lysande lampan och skrivit ”okej”.
   Tack ska du ha Nu är jag igång på den andra bloggen också.
   Kram Bosse

 6. Pingback: Månadsbild; 1-9 | gotlanduppochner

  • Tack och välkommen! 🙂

   Den 16:e får du facit och sanningen. Det var absolut inget problem för mig att välja den allra största favoriten från den här första skivan. ❤
   Igår passade jag på att spela den 3 ggr. När skivan ändå var framme.
   Tack. Solen lyser och den jobbiga vinden som höll mig vaken i natt har lagt sig. Jag ska se klättringen uppför berget. Tur det går att se i efterhand. Om jag börjar i rätt ordning. Annars skvallrar kommentatorerna alltid. Om sådant tycker jag inte. Jag skulle gärna vilja komma ut en stund i solen.

 7. Jag gissar på 1. 4. 9. 11. 12.
  Gruppen nr 1. Det är endast den som jag känner igen namnet på.
  Jag har bara gissat hej vilt eftersom jag inte vet något om dessa låtar. Har ingen av dom.
  Kan därför inte komma med något personligt om någon låt. Så, det går bra att tycka synd om mig. Nej, gör inte det. Jag älskar sång och musik, som du vet.
  Roligt med tävlingar igen.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  • Tack och välkommen! 🙂

   Ingen vet min smak som jag skrev så alla taktiker kan vara möjliga.
   När det gäller kopplingen till ”tycka synd om” syftade jag på, någon som skulle bjuda på något personligt minne av någon händelse i samband med en av de tolv låtarna. Ex. Köpt en dyr biljett till en konsert och råkade bli sjuk/sängliggande. En olycklig kärlek. Eller tvärtom. En favoritlåt som är kopplad till en annan medmänniska. En låt som hör ihop med en plats, land. Listan kan bli oändlig. .D
   Allt som har med musik att göra har spelat en stor roll i mitt liv på många sätt. Hjälpt mig i mörka dalar. Taggat mig att prestera bättre i andra sammanhang och mycket mer. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram

 8. Vilken kul tävling! Jag ska erkänna att jag inte kände igen alla låtarna, men nu har jag lyssnat igenom dem. Svårt att veta vad du gillar/gillade, men får gissa!

  5. Hall & Oates Maneater
  8. Marvin Gaye Sexual Healing
  10. Robert Palmer Some guys have all the luck
  11. Depeche Mode See you
  12. J. Geils band Centerfold

  Den du gillar bäst måste vara nr 5 Hall&Oates Maneater, den är ju så bra tycker jag ,haha!
  Härlig nostalgi med Dianne Warwicks Heartbreaker, och jag minns så väl Shakin Stevens Oh Julie!
  Vad jag inte visste , som jag nu googlat på, är att Heartbreaker är skriven av bröderna Gibb, men det förstår man ju när man hör låten! Å Be Gees får ju mej att tänka på den biofilm som gjorde mej helt mållös när den kom ut: Saturday Night fever, tror den hade premiär i Sverige 1978, musiken och dansen var ju helt outstanding. Har sett den i modern tid och blir då så besviken på hur tjejerna behandlas i filmen, men det tänkte man inte på i sin ungdom, galet!
  Ha det gott, och tack för tipset att få vara med i tävlingen!

  • Tack och välkommen! 🙂

   Vad kul att du som är ett proffs inom ämnet hakade på och tusen tack för den fylliga kommentaren. Jag nämner såklart inget om dessa tolv låtar nu. Men flera av dem har jag starka minnen av. Visst måste det varit 1978. Jag gick direkt och köpte filmens LP. (dubbel LP) Håller med dig. Tänkte inte alls i de banorna när det gällde det. Undra hur många diskoteksbesök det blev de närmaste åren efter den filmen. Grease kom året efter. Det var då jag blev kär i Olivia och ”hon” hamnade på mitt kylskåp. ❤

 9. Hej! Här kommer jag bokstavligen i elfte timmen med min gissning. 🙂 Har inte ens hunnit kika efter vad alla andra har klurat ut för välgenomtänkta rader.
  Jag säger: 3, 4, 5, 6, 11 med 11 som en tuff favorit.

  ”I don’t wanna dance” minns jag som en favorit för mig själv då när det begav sig för tvåhundra år sedan, men trodde knappt att det var samma låt när jag hörde den nu, så långsam och seg…🤔 Men den kanske tar sig om man lugnar ner sig och lyssnar på den i ordentligt tillbakalutad pose… 😎

  • Tack och välkommen! 🙂
   Fint folk kommer sent/sist. 😉 Snacka om goda marginaler. Elva minuter. 🙂

   Jag gillade också den låten när det begav sig. Men här platsade inte Eddy bland mina fem favoriter. Var inte taskig. Ge honom en ärlig ny chans. Skicka gärna med ett foto så jag vet vilken pose du valde. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s