Januari 2020 i Visby

Efter en smaklig och riklig hotellfrukost blev det en promenad i backarna innan vi för första gången denna säsong behövde skrapa vindrutan på bilen.

Solen lyste den timmen vi rörde oss bland djurgränderna. Intressant att upptäcka ”vita fläckar” i innerstaden för första gången.

Sedan gick den gula lampan i moln. Efter lunch, mellan två skidskyttestafetter och sprint blev det ändå en uppfriskande promenad längs med havet.
Skönt när vi hade medvind bort från Visby.
Desto tuffare på vägen tillbaka. Solveig nappade inte på erbjudandet att jogga tillbaks och hämta bilen och hennes äkta man. 😉
Nu blåser här storm. Vilken tur vi slipper vara utomhus och inte befinner oss på en liten skuta i Östersjön.
På tal om bilderna. Kändes en aning märkligt att se & fota sådant här i januari. Eller inte. I Ystad fanns det fina rosor i december.

24 tankar på “Januari 2020 i Visby

 1. Fina bilder på en aning vackert vintrigt bleka blommor.
  Ja både damskyttet och sprinten blev spännande tävlingar. Så kul för Häggström! (Vet inte hur det gick för herrarna i skidskyttet igår, missade)

 2. Sitter här och tittar på utförsåkning (Eurosport), tittar emellanåt ut på ett ovanligt mulet Funchal, läser några bloggar och har det bra. Dina rosenbilder är ljuvliga! Nyårskram till dig och din Solveig!

 3. Det finns en hel del blommor nu men så jag ju vintern varit väldigt mild än så länge. Skönt när solen tittar fram en stund för det är vi inte bortskämda med.

  Kram

 4. Visst finns det fina blommor ännu. T.ex. tusensköna (Bellis, som trots sitt fina namn är ett ogräs) som vi har hela vår växande gräsmatta full av. Egentligen skulle man faktiskt gå ut och klippa gräset nån dag när solen tittar fram….. 🙂
  KRAM/Susie

   • Jag tycker verkligen synd im folk som bor i Melbourne och andra delstater i Östra Australien och har ingen frisk luft att andas. Tack och lov är det bara dåligt väder hemma hos oss – det är grådaskigt med duggregn och det blåser. Så det inte har snöat än på Gotland?

   • Jag är glad att du/ni inte bor på den sidan. Tydligen har de kommit igång med kvalet. En tjej från där vi bodde innan Ystad vann sin match.
    Det kom lite flingor en stund, men det var blött så inget vitt la sig. Nu har det varit plusgrader en vecka igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s