Saknar ögon i nacken

Ögonblicksbild; tjugosex

Jag hade kläckt idén om att besöka alla medeltida kyrkor på Gotland under de år vi bor här och var på väg mot den första, när jag såg denna tuffa gamla cykel på andra sidan den smala grusvägen.
”Du kan ta kort på tillbakavägen”, sa Solveig trafikförståndigt.
Så blev det. Hon fick köra från Västerhejde kyrka och stannade till vid ett bra ställe, femtio meter bakom cykeln. Jag knallade iväg och tog xx antal bilder. 😉 Troligtvis hade jag ryggen mot bilen hela tiden. För det jag missade var två rådjur som sakta masade sig över vägen bakom min rygg.
Jag noterade dem en bit bort på ängen, när jag vände om.
Solveig hade beskådat dem framför vindrutan, men hade inte mobilen tillgänglig.
På tal om förra ögonblicksbilden. Ögonblicksmissar kan jämna ut sig i längden. Det gäller bara att vara optimist. En annan gång är det jag som har flax när jag är beredd med kameran framför Kärleksporten i ringmuren. I exakt den stunden kommer två nykära rådjur genom porten och jag blir rik på kuppen, 😉

18 tankar på “Saknar ögon i nacken

 1. Ha ha, ja hoppet lär vara det sista som överger oss 😀 Tur att du fick förevigat den häftiga brevlådekonstruktionen i alla fall!

  Kram och god lördagskväll!

 2. Många gånger har jag önskat mig fasettögon, sådana som flugorna har. De ser så mycket mera än vad vi tvåbeningar gör, förmodligen är det därför de är svåra att ta livet av.
  Undrar vad rådjuren tänkte om dig när du fångade den stillastående brevlådecykeln på bild.

  Madeirakram !

 3. Det är inte alltid man har kameran redo. Det har grämt mig många gånger. Säkert har man tur lika många gånger som otur, men det tänker man inte lika mycket på.

  • Tack för solen. 😉 Jag borde haft systemkameran med ut på efterlunchturen. Havet var dramatiskt och det fanns vitsippor och annat fint. Tog fina kort med mobilen men dem fick S droppa till sitt privata Instagram.
   Känner igen det. Jag brukar skippa den när jag ska till ”vanliga” ställen som jag redan visat upp tidigare och därmed missar jag helt nya häftiga saker. Det är missarna som man räknar mest. 😉 Här har regnat så mycket igår/i natt att det var översvämningar på gator och halt och lerigt på stigarna. Därför knallade vi ner till havet istället på hemvägen och kunde gå på asfalt.

   • Snödroppar menade jag såklart. Vinden var inte att leka med. Därför var det så härligt när vi vek av och in bland semesterbostäder/andelslägenheter? och det blev lä och det mäktiga havet ändå hördes mysigt i bakgrunden. Under morgonpromenaden fanns det ett vackert ljusnande framför mig under en del av promenaden. Också första gången det var ljust när S cyklade iväg till jobbet. Gött.

  • Det hade varit praktiskt och spännande. 🙂
   Jag gissar på att du också har en mapp med gamla rostiga tuffa cyklar. Några av mina alla ”tusen” planer är att visa upp tuffa cyklar, dörrar, portar, fönster m.m. Det är sådant som upptäcks på promenader överallt i Visby.
   Vi delar det intresset. Minns dina underbara blogginlägg för några år sedan om ”hus”. Minns inte om det var ”bara” i Norrköping. Vilka fantastiska inlägg du bjöd på. Passade så bra in som paus i allt mitt skrivande. Jag scrollade inte utan satt och betraktade bilderna, fotobalsam. ❤
   Kram

   • Jodå … har massor med mappar med påbörjade ”projekt” … men om det blir något av något, det vet jag då inte! 🙂
    Tusen tack för dina ord Bosse! Kul att du minns mina 100 hus, som inte bara var från Norrköping, men av naturliga själ så kom de flesta från hemkommunen 🙂
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s