Var går gränserna?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En sak som jag nästan aldrig har med mig är läsglasögon. Jag anser att de krånglar till min verklighet. Som här. Solveig går in först i affären som vi inte besökt tidigare. Jag läser ”Hej alla barn”. Eller stod det hej Bosse?
”Ät gärna…” Självklart lyder jag. För jag har också varit barn.
Nu förstår jag inte varför vi inte ska dit till den affären fler gånger. 😉 Visserligen halkade jag på ett bananskal. Insåg inte att de fräschare frukterna i granndiskarna inte ingick i kampanjen och det var dumt att be en expedit att få låna en vass kniv som… 😉
Nåväl. Jag får inta frukoststund på hemmaplan.

Märk väl att inlägget ligger i kategorin LITE GALET!!!  Samtidigt finns det ett seriöst allvar med i ”fruktsalladen”. För min spontana första tanke var häftigt. Sedan tänkte jag vidare på allt möjligt och när jag ser bilden just nu är jag mer sugen på en banan till vänster än de med bruna skal i…

22 tankar på “Var går gränserna?

 1. Ja varför kan inte alla åldrar få ta en frukt? Den är ju ändå på väg att förfaras. Undrar om de näst intill skämda frukterna appellerar på barn. Tror inte det. De till vänster ser mycket fräschare ut. Bra att du tog den fina bananen. Kanske fick sig affären en liten tankeställare.

 2. Så olika saker ens ögon kan fastna för. Mina ögon gick direkt till medans och jag missade bananerna totalt. Jag skulle aldrig själv ha skrivit det ordet, men var lite osäker på om det var godkänt. Det finns med i SAOL men där står också att det är vardagligt, så ska man ha kontakt med myndigheter och annat otyg bör man använda ordet medan. Vadå språkpolis?!?!?! Kram

  • Jag tänkte precis detsamma – kan det vara så att eftersom man vänder sig till barnen vill man använda ett vardagligt och enkelt språk, men varför lära barnen det ordet och inte bara använda medan?
   Språkpolis nr 2!
   Kram

  • När jag såg skylten tyckte jag det var ett gulligt foto och häftigt erbjudande. Därför åkte mobilen upp i den tidiga morgonen. Det är först nu som jag tänker vidare och hittar mer moln än sol.
   Själv använder jag både i tal och skrift båda varianterna av ordet och tycker att poliserna ska ha bananer istället för batonger. Nä. Det sistnämnda funkar inte i verkligheten.
   Kram på dig språkpolis. 🙂

 3. Själv struntade jag i om du hade ätit upp en hel klase bananer utan reagerade direkt på ”medans”. Jag läser ovan att det finns med i SAOL och det gillar jag inte!

  Kram från språkpolis 3!

  • Hm! Undra om många varit ”arga” på mig när jag skrivit medans. De har säkert viftat med bananbatongerna? 😉 Det blir inget rött under så det verkar vara okej enligt ”datorn”. Muntligt tror jag att jag använder båda varianterna lika mycket. Kan det vara halländska/dialektord. Hör med språkpolis 4. ”Ja det säger du!” Hur många kvinnliga språkpoliser finns det? Mer än en klase. Definitivt. 😀
   Kvällskram från öpolis 1!

 4. Jag har gjort samma blunder som du Bosse; förstod inte ens varför andra kunder höjde på ögonbrynen. Åt i godan ro…
  Senare förstod jag. Men tröstade mig med att jag börjar bli ett barn på nytt.
  Kram

 5. Själv är jag inte språkpoils, tycker vi skriver mer nu som vi talar, alltså passar ”medans” bra ,-)))
  Jag föll för ditt ”stod det Bosse” vilket jag tycker är himla skönt ,-)))) du är så rolig och har din härliga humor, jag gillar allt på bilden plus texten! Nu ”LER jag!
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-))

  • Det händer att jag medvetet skriver ”fel” i vissa sammanhang. 😉 När det gäller ungdomars skriftliga språk hänger jag inte med alls längre. Den är rena grekiskan på mobilen. Då kontrar jag med mitt eget ”Bossespråk” som ibland kanske skulle ha ett filter. 😉 Jag hade definitivt inte passat in att bo i länder där de har kontroll på precis allt. Varje steg och stavelse som invånarna tar. Då skulle jag tyna bort.
   Jag har fått uppfattningen att vi tycks ha lite samma humor – du och jag. 😀
   Kram

 6. Vem har inte ett ”eget” språk!? Skulle vara min man Rolle, som är lite av en språkpolis. Han kan lyssna på nåt på TV eller i radion och kommentera högljutt och länge – men han har inte lyssnat på exakt vad som sägs, utan bara hört det felaktiga ordet. 😦
  Själv har jag alltså ett alldeles eget språk, men dom flesta förstår vad jag säger och vad jag menar. Oavsett om jag skrivit det eller säger det! Och det är väl det allra viktigaste….. 🙂
  KRAM/önskar en idag VÄLDANS pigg Susie

  • Jag skrattar lite när jag försöker se och höra det framför mig. 🙂 Tänk vad han missar – eller inte.
   Då är vi nog lite lika där. Visst är det, det allra viktigaste. Kan bli problem när någon okänd/ny person kommer i närheten har jag märkt genom åren.
   Vad kul att du är VÄLDANS pigg. Vi köpte D-vitaminer idag. Har inte märkt någon förändring ännu. 😉 Mer än att en stor bit tand gick sönder för en stund sedan, när jag tog en chokladruta. 😉 Då vet jag vart jag ska ringa på måndag.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s