Min musiksmak – dina sex chansningar; 20-20

Fråga 1: Vilka fem låtar tror du jag gillade/gillar bäst?
Fråga 2: Vilken av dessa fem tror du var min favoritlåt?

Facit: De fem jag gillade mest var nummer: 3-4-9-10-12 och min favoritlåt av dessa var Wind Of Change med hårdrocksgruppen Scorpions.

Personligt om disc 20
Den låten var självklar som största favoriten. Hårdrockballader ligger mig varmt om hjärtat. Tusen tack till ni trettio deltagare som fick musiken att funka även 2020. 😊 Välkomna att tävla på gotlanduppochner.com under november. Inbjudan är på plats. Startdag 1 november.


Sluttabellen efter tjugo stycken CD (240 hits):
1. Znogge, 99 p. ❤
2. Primrose, 86 p. ❤
3. Göran Nilsson, 81 p. ❤

4. Ditte Akker, 80 p.
5. Gunnel Moberg, 78 p.
6. Eva-Lotta Nilsson, 74 p.
7. Ethel Hedström, 73 p.
8. Ingela Harrysson-Nilsson, 72 p.
9. Maj Johansson, 67 p.
10. Wiolettan, 64 p.

11. Minton, 63 p.
12. Lisbeth Ahlskog, 58 p.
13. Kerstin Johansson, 55 p.
14. Gunilla Wahlberg, 30 p.
15. Eva Rohlén, 23 p.
16. Marie Kristoffersson, 13 p.
17. Lena Wik och Anita Linder, 10 p.
19. Susie på Stjärnarve, 9 p.
20. Annika Sohlin, 8 p.
21. Christina Karlsson, 6 p.
22. Kajsa, 5 p.
23. Gunilla Wiklund, 4 p.
24. Gun Toredsson, Pia Boman, Susan Josephson, Anne Bondin och Skåningen, 3 p.
29. Kicki Olsson, Anki Arvidson, 2 p.
31.  Övriga i världen, 0 p. 😊

Tabell ”favoritlåten”, 20-20:
1. Primrose, 9 p. ❤
2. Gunnel Moberg, 6 p.
3. Znogge, 6 p.
4. Kerstin Johansson, 5 p.
5. Göran Nilsson, 5 p.
6. Ingela Harrysson-Nilsson, 4 p.
7. Ditte Akker, 4 p.
8. Maj Johansson, 3 p.
9. Lisbeth Ahlskog, 3 p.
10. Eva-Lotta Nilsson, 3 p.
11. Ethel Hedström, 3 p.
12. Gunilla W, 2 p.
13. Wiolettan, 2 p.
14. Minton, 2 p.
15. Lena Wik, 1 p.
16. Annika Sohlin, 1 p.
17. Christina Karlsson, 1 p.
18. Kajsa, 1 p.

”Pricka” min absoluta favoritlåt på de tjugo skivorna:
3-6-3-2-2-3-3-6-1-4-0-1-6-1-2-3-2-6-1-7 person/personer.
Totalt blev det 62 fullträffar. Endast en gång blev det en ”nolla”. Då hade jag min egen smak. 😉


36 tankar på “Min musiksmak – dina sex chansningar; 20-20

   • Tack för deltagandet. Jag har också uppskattat att återigen lyssna på de här skivorna, som mest stått och samlat damm på olika boplatser genom åren.
    Om en timme blir det annan sorts musik och sång i ett annat media.
    Tack ska du ha. I närheten av mig finns en som är ledig i fyra hela dagar. Egentligen skulle vi flugit iväg med stålvingar. Men har fått tänka om. Från storstad utomlands, till Skåneland till … påminner en del om sagan om ”Det bidde bara…” (Sagan om Mäster skräddare) Det är bara att gilla läget och ha mysigt med varandra. ❤
    Kvällskram

   • Så länge det bidde något så kan man vara nöjd! Så härligt att vara ledig fyra dagar och på fredag är det min tur fast en hel vecka. Inte fel det heller även om vi kommer att hålla oss ”himmavid”!

    Det har verkligen varit roligt att få lyssna på alla dessa låtar igen. Den enkla sanningen är att många står sig i längden. Kanske är det dock bara vi som var med då som tyckte så 😉

    Kram

 1. Den
  här var den svåraste av alla ,-)!
  Tyckte bara om 5 låtar själv ,-)
  Och de väljer jag.
  3…4…5…8…12. Favoriten väljer jag den mycket vackra låten nr 4 Wind of change ,-)
  Det har varir kul…många nya låtar för mig. Många som jag känner igen.
  Tack för den här tävlingen ,-))
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  • 20:11 🙂

   Det har varit kul att ha dig med. 🙂 Vilken baddare du varit på att träffa rätt på min absoluta favoritlåt. Vi tycks ha samma favoritsmak. Ett tag var du ”femtioprocentlig”. Hoppas du har lust att hänga på i november också. Men då är det bara på Gotlanduppochner. 🙂 Tre olika varianter av tävlingar.
   Kram, Bosse

   • Det ska bli kul med den nya tävlingen ,-)
    Det gick bättre i början för mig ,-)) Jag har mycket blandad musiksmak.
    Många låtar tyckte vi lika om, andra gissade jag hej villt..men en jag trodde på var OMD seven seas, jag bara älskade den ,-))) och den hade du inte ens med, så lätt är det inte.,-))
    Nu ser jag fram mot nästa tävling. Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

   • Jag tror du kommer att gilla dem.
    Då hade du ett otroligt flyt.
    Den känner jag inte ens igen när jag läser det nu. Men vid flera tillfällen har det varit svårt att välja fem låter. Ibland har jag gillat fler och ibland inte ens fem låtar. Ofta har jag lyssnat om flera gånger på skivan för att ge varje låt rejält med chanser.
    Tack ska du ha. Idag firar vi pärlbröllop.
    Kram

 2. Sista chansen att kamma hem full pott. Fast, egentligen inte alls min musik, men nu var det ju det som du tyckte bäst om. Så jag försöker igen.

  1. 4. 5. 8. 11. Favorit, ja varför inte 8, så gott val som något annat. (Visades det, att det inte var).
  Kram och trevlig dag.

  • 20-12 🙂
   När det begav sig var det absolut inte ett facit på vilken musik jag lyssnade på. Men en del låtar håller än idag och det var riktigt kul att lyssna om dessa tjugo skivor som jag säkert inte lyssnat på, på väldigt många år.
   Tack. Vi firar 30 år som gifta idag.
   Kram

   • Varsågod. 🙂
    Nu är fråga nummer ett om du ska bli rik imorgon eller inte förrän på onsdag. 😉
    På ett vis är 99 poäng häftigare än 100. Blir mer som en rinkstjärnas hockeytröja.
    Fråga två är om du frivilligt kommer av avstå korsord och kryssa på Gotland- titlarna, som du än så länge ”äger”. Anki är den enda som försvarat korsordstiteln.
    Fråga nummer tre ställer jag till mig själv. Har jag missat något viktigt, kommer det inte bli bra med det poängsystem som jag kom på en vaken natt? Svaret innan söndag, är att jag skulle inte kunna låta bli att testa. 🙂 Egentligen ställer jag bara fram de 30 rätterna och kan inte bestämma antal deltagare och vad de väljer för svar. Visserligen börjar jag med förrätten. Ingen Kalle Anka bakelse där alla väljer samma svar. Inget svårt som får x antal att hoppa av redan i tamburen. Istället vill jag inledningsvis skapa ett tillfälligt Corona-avstånd där x antal kluster kommer att råda i 24 timmar, innan… 😉
    Mike Oldfield spelar för mig just nu. Oj vad mörkt det blev vid fyratiden. Som att dra ner en rullgardin.

   • Många bra frågor men frågan är hur bra svaren blir 😉 Nu har jag ingen matchtröja så 100 poäng hade känts bättre men jag är supernöjd.
    Problemet med mig är all in eller inte alls. Jag har svårt att tävla och ta det med en nypa salt. Något jag behöver jobba på alltså. Denna november kommer jag ha massor att göra i gruvan och köket ska renoveras och så går jag tre hundkurser. Så nej, försvara titeln räknar jag inte med att göra. Lika bra att inse det. Samtidigt så kommer jag inte att hålla mig borta 😀 Smart att börja med ett lättare alternativ. Själv föredrar jag jag klurigheter framför gissningsalternativ men kanska fyller båda en funktion.
    Jag tror din nya poängberäkning kan bli bra. Den öppnar för nya strategier så det ska bli intressant att se hur andra tänker…

    Kram

   • Om du alltid vill gå all in blir det svårt att kombinera och inte speciellt kul för dig att deltaga i år. Har du tre kurser under de två kvällstimmarna funkar det så klart inte och köket som ska på plats i rätt tid. Den som vill nå pallen i Korsordsmästerskapen 2020 måste behandla varje uppgift som en speciell gåta under TVÅ timmar. Annars krävs det en stor dos tur. Vet man att fler kommer att fixa svaret är det kanske bäst att banka in det snabbt för att nå en titel som är en egen kategori och kan vara guld värt längre fram. Men när ”bankarna” inom två-tre sekunder visat musklerna kan de andra ligga lågt och vem vet. Inget kanske händer på en lång tid. Silly seasons. Några kommer att missa att deltaga för de fick annat att göra. Någon kommer säkert att lämna ett svar 21:00 som blir underkänt. Min nya priskategori ”ensam om största poängplocket” är megaintressant. Beslut ska fattas. Chansa? Lyckas eller få noll poäng den kvällen? Om någon chansar fem minuter innan slut. Kan en konkurrent kopiera svaret. Jag ser många olika scenarier som kittlar tävlingsledaren inom mig. 😀 Som alltid är en vinnare en värdig vinnare enligt mig. Men årets segare i KM 2020 kommer jag nog aldrig att glömma. Eller så får jag vara med om ett magplask. Något jag förbisett. Eller inte kunde förhindra. Därför min extra regel. Inga nya i slutspurten. Om det blir ett stort avhopp på slutet kan det också förstöra tillställningen. Har peppar peppar mest hänt på mina andra tävlingar som kräver för stor insats av deltagarna. I november har jag än så länge varit skonad under sju säsonger. Slutar kanske med att jag tar paus november 2021. 😉 Jag tar bara en säsong i taget. Så har jag gjort varje gång. Men oj vad fort den elfte månaden gått dessa år. Stor skillnad mot tidigare för mig. Självklart har jag andra aktiviteter, som skulle kunna få samma snabbhet på de 30 dagarna. Mitt orosmoln just nu är om aktuell blogg åker ur nättidningen, som vi varit med i sedan i somras. Trots att jag minst kommer att visa upp ca 75 Gotlandsbilder. Hoppas ”bestämmarna” inte läser inläggen. Bara njuter av bilderna. 🙂 Livet blir som det blir. Det finns betydligt värre saker att oroa sig.

    Trots att Kryssa på gotland inte har en fast starttid är den enklare på ett sätt för den som är snabb och fixar x antal fempoängare. Då har personen råd med att inte deltaga mellan varven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s