Komma närmare

Det börjar närma sig Solveigs födelsedag. I dessa tider passar det bäst att skicka efter presenter. Eftersom min gamla favoritstad i Sverige, Umeå, var snabba med leveransen dök varan upp tidigare än beräknat.

Eftersom Solveig jobbar som speciallärare har hon jullov. Då passade det utmärkt att hon fick en present några dagar i förskott.

Kanske har du som bloggbesökare redan förstått vilket sorts ”hårt paket” hon fick, ett macro objektiv (makro).
Perfekt tillfälle för henne att börja testa och prova olika metoder. Först ut blev våra orkidéer på hemmaplan.

Vi har båda orkidéer som en av våra absoluta favoriter. I flera år har vi året om köpt orkidéer i olika färger.

Numera bor de på balkongen under sommaren. Tidigare har de stått skuggigt i våra trädgårdar. Som tack ger de oss en andra eller tredje blomning när det är som gråast och tristast utomhus.

30 tankar på “Komma närmare

 1. Fina bilder! Så spännande med macro från Umeå, det blev väl Solveig glad för. Den staden gillar jag också, Sandgrens pappershandel fick alltid besök av mig när Tom & Anna bodde där. Bra present du valt och grattis i förskott till Solveig!
  Om jag skulle missa dagen, 💁🏻‍♀️ är ju inte helt på alerten, nu när man bombarderas med nyheter från alla håll vill man ju helst gömma huvudet i sanden och inte komma upp igen förrän nån står där med vaccinsprutan i beredskap. Kanske därför som våra orchide’er har somnat in, eller så är det för kallt här i fönsterkarmarna. Hela veckan ska det vara många minusgrader och snöbyar, såg jag. Men våren lurar om några månader, hit kommer den i maj. Visst blir det skönt… 👏
  Gott nytt år till er! 🎊

  • Jäpp. Hon har redan fått lite kläm på grejerna. Men kameran blir otroligt tung. Vilken tur att jag har en stark fru.
   Umeå hade jag säkert bott kvar i, om jag inte fått besök av en gammal kurskamrat med gröna ögon. Efter det blev inget sig mer likt.
   Samma för mig. Jag vill få avklarat sprutorna och hoppas de inte har några obehagliga biverkningar.
   Jag ligger redan i startgroparna för våren och tänkta utflykter och jag är tacksam för att inte behöva vänta på maj innan våren kommer till Gotland.
   Tack ska du ha. Solveig sitter i soffan och stickar på en tröja. En hobby som hon inte ägnat sig åt på över 25 år.

 2. Vilken fin present du gav till Solveig. Bilderna är underbara och det är en blomma jag tycker om.
  Grattis i förskott.
  Kramar från ett snöigt Rottne

 3. Grattis i förskott till Solveig. Jag förstår att det var en uppskattad present. Ikväll ska vi fira Ulrika. Ni får ha det så skönt och hoppas det blir en fin födelsedag när den infinner sig. Kram

 4. Vilka härliga bilder och vilken bra present Solveig fick! Perfekt att kunna inviga det redan under ledigheten dessutom. Jag fick ett av Husse för några år sedan men yngsta fröken lånade det för ett bra tag sedan. Kanske dags att påminna om var det egentligen bor… Grattis i förskott till Solveig om det inte skulle dyka upp något inlägg på den rätta dagen.

  Kram

  • Tack för varningen. 😉 Vad tungt det var. Får antagligen inskaffa ett stativ för utomhusposeringar. Inomhus finns andra möjligheter/hjälpmedel av det hårda slaget.
   Det trista är att det nästan alltid är en vanlig arbetsdag just den rätta dagen. Det här året spelar det ingen större roll. Men oj vad tyst det kommer att bli imorgon när hon ”sparkar igång” vårterminen. Själv tänkte jag kicka igång årets fototävling – på andra bloggen. 😉
   Kram

   • Gah! Tävlingsdags igen? Tack för den varningen 😉

    Jag har ett stativ men hur ofta använder jag det… Skammens rodnad på mina kinder.

    Kram

   • Nästan direkt efter jag kom på årets fototävling droppade både 2022 och 2023 in på hjärnkontoret. Men själva fotona är inte tagna ännu till de två sistnämnda. Bara ett. 😉

    Förstår att risken att det inte följer med ut är megastor.

   • Tyvärr känns det inte som en spontan grej alls att ta med sig stativet ut så det ligger mest i vårt skräprum numera.
    Du har verkligen framförhållning när det gäller tävlingarna. Kul för oss att veta att vi har något att se fram emot 😀

    Kram och god lördag!

 5. Vilken toppenpresent. Mitt macro är också jättetungt och kommer även det från Umeå. Det är en spännande värld som öppnar sig när man börjar testa det. Och orkidébilderna är jättevackra. En blomma som lämpar sig för macro. Grattis till Solveig i förskott! Och till de kommande stunderna när ljuset blir ljusare och motiven mer och mer spännande.

  Kram Anita

  • Då gissar jag på det är samma välkända butik inom den branschen. Brukar du ha ”bord” och stativ med dig ut när du fotar i naturen? Jag ser med spänning fram emot när vi tillsammans sticker ut till nya smultronställen och kan testa både det ena och det andra.
   Imorgon är den rätta dagen. Jag ska skicka vidare hälsningen. Idag var det hennes första dag på jobbet efter lovet. Jag längtar redan till sportlovet och påsklovet. Du har helt rätt. Vi är på väg åt rätt håll när det gäller makten om ljuset. Jag önskar lite naivt att jag hade makt att bestämma annat också. 🙂
   Kram, Bosse

   • Nej, aldrig stativ. Det är alldeles för stökigt att bära med sig när man har en yster hund med sig … även om husse håller i hennes koppel 🙂 Jag kryper omkring i skogsbackarna och ofta kan man också hitta någon sten, rot, stubbe eller annat som får agera stöd. Eller också så tar jag själv stöd med armen mot t.ex. en trädstam så att jag kan stå så still som möjligt och undvika darr. När jag ligger raklång i skogsbackarna så har det hänt fler än en gång att det kommit folk och ställt frågan ”hur mår du”. Då visar jag kameran och tackar för omtanken och så pratar vi en stund. Ett annorlunda sätt att prata med folk på promenaderna 🙂
    Idag har det snöat lite grann här på fastlandet. Det ökade på ljuset lite 🙂
    Ha en fin kväll på ön!

    Kram Anita

   • A) Jag ser framför mig hur du ligger där och någon hjälpsam vill visa hur duktig personen är efter att nyligen gått en första-hjälpen-kurs. Du blir lite nervös och säger osammanhängande några ryckiga fraser. 🙂
    B) En nyfiken odefinierad slingrande orm börjar… usch. Vill inte dagdrömma vidare.
    Egentligen ett suveränt sätt att skaffa sig nya vänner och få tips om platsen.
    Alltså Kajsa Warg principen: ”Tager vad man haver.”
    Tack ska du ha.

 6. Vilken kanonpresent! Jättekul och så mycket mer man kan njuta av sitt fotande. Härliga närbilder!
  Ett riktigt fint nytt år 2021 önskar jag er alla! KRAM Primrose ,-)

 7. Solveig kommer att älska presenten och vi som bloggläsare kommer att njuta av bilderna. Tropiska orchideer är otroligt vackra men även de pytteliten orchidéerna som finns i naturen är bra motiv. Kram Anne

  • Lättast är det på hemmaplan och mest naturligt just nu i början av året. Här kan hon ”bygga” stativ med hjälp av böcker. Kameran blir väldigt tung och det är svårt att hålla den stilla. Jag hade aldrig fixat det. Om vi köper ex. stativ är det ändå stor risk att det ”stannar hemma”.
   Att hitta fler arter av orkidéer ser vi fram emot. Än så länge har vi lagt in 9 stycken. De inläggen kommer vi antagligen att komplettera med någon macrobild i framtiden.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s