Tulpanernas månad

Tobbes budfirma levererade en fin bukett till Solveig, när hon fyllde år förra veckan.
Buketten bestod av olika sorters blommor. En hög med böcker fick bli ett utmärkt stativ. Utomhusböcker låter krångligare. Hon får snart skicka efter ett stativ. För det är inte lätt att hålla den tunga utrustningen blickstilla. Jag skulle inte fixa det.

Vilket fördrar du? Att få en tulpanbukett med bara en färg? En mix av flera färgnyanser?

Tre foton på vita ranunkler får avsluta. Själv ska jag förflytta mig till en skidskyttestafett. Heja de duktiga svenska tjejerna. 🙂

24 tankar på “Tulpanernas månad

  • Det kan vara ekonomiskt lönsamt att inte vara förtjust i ex. lösa blommor. Vi däremot älskar det, precis som vi gör med ”olösa” blommor & växter. Mer och mer. Vi har i många år unnat oss att köpa lösa blommor under framför allt den mörka tiden på året. Det piggar upp hemmiljön & oss själva.
   Kram

 1. Grattis i efterskott till Solveig ,-) Fota är kul, närbilder jättekul om man kan komma nära, Tulpaner och ranunkler är båda otroligt vackra.
  Alla bilder vackra, men sista bilden ,-) får mig att le lite mer! ,-)
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 2. Tulpaner är fina i vilken färg som helst – snyggast var färg för sig, tycker jag, men ibland kan det vara lite kul med en blandad bukett också … alla dessa val … jag vill inte välja! Vita ranunklar är en annan favorit, som jag gillar mycket.
  Böcker är bra att ha till mycket, men tunga att släpa på –
  Ha en fin söndag!
  Kram

  • Jag uppskattar också möjligheten att variera mellan färger eller blandbuketter. Men snyggast är det med en färg.
   Jag vill inte bära den ryggsäcken. 😉 Undra hur du gör. Stativ, stadiga händer, tager vad som finns i naturen som stöd.
   Kram och tack.

   • Äger inte ens ett stativ … så det är stubbar och stenar som får vara stativ. min ”stora” kamera är inte så stor och tung och har ju ett fast objektiv, vilket gör att jag slipper släpa på extra objektiv. Min lilla kamera är perfekt för makrobilder, men superkänslig för darrande händer 🙂
    Kram

 3. Det beror helt på, det där med tulpanfärgerna. Oftast tycker jag mest om en och samma färg med några vackra gröna kvistar som sällskap men ibland vill jag ha en påse lördagsgodis och då får det bli en i blandade färger. Ranunkler är favoriter. Härliga närgångna bilder och jag blev extra förtjust i nummer ett och den näst sista bilden. Böcker kan vara bra som stativ inomhus och utomhus kan man ju alltid stödja sig mot en bok … om man nu har turen att hitta en bokskog …
  Ha en fin söndag!

  Kram Anita

 4. Hej
  Jag har på vindlande vägar hittat till din blogg och undrar om jag får hänga med? Böcker och bilder på blommor, klart att jag hajade till! Sen såg jag inlägget med den övergivna nallen och tänkte att det här måste jag kolla upp! Hoppas han kom hem ordentligt igen och att ni jobbar på att umgås lite mer med honom.

  Jag föredrar tulpaner 🙂 Sånt hopp man får när tulpanerna dyker upp i affären! Ljuset är på väg tillbaka!

  • Vindlande vägar låter vackert. Välkommen hit. Vem vet. Du kanske även hittar till den numera mest aktiva bloggen https://gotlanduppochner.com/2021/01/19/vackert-men-halt/ Tre bra ord på mitt förnamns första bokstav. Böcker-bilder-blommor.

   Svante har varit med i mitt liv sedan 1980. Han var ämnad till något av mina syskonbarn. Men eftersom jag fick välja först bland alla souvenirsaker från mina föräldrars semestertripp var det endast han som stack ut. Visade sig vara ett bra smart drag i många olika sammanhang. 😉 Han är på säker plats och väntar liksom sin Husse till våren.

   Håller med dig. Tulpanernas ankomst för med sig hopp och ljus. Det är härligt att ljuset tar mer och mer makt. Extra viktigt 2021.

 5. Jag skulle ha velat färgglada tulpaner – helst blå och gul om det finns ;-). Det funkar bäst med stativ. Det finns också ”enbenstativ” (jag vet inte vad det heter på svenska). Det kallas för ”monopod” på engelska. Det är inte så tungt som en vanligt stativ. Kram Anne

 6. Finfina bilder på ljuvliga blommor. För min del gillar jag båda varianterna. Kanske lite humörsberoende 😉 Ibland vill jag ha stilrent och enkelt. Ibland bara vilt och vackert!!
  Stativ kan rekommenderas. Många gånger kan man avlasta och använda sin omgivning men ett stativ underlättar mycket. Jag har både enbensstativ och ett ”vanligt”. Enbensstativet tar jag mest med på naturpromenader men ska jag fota stillastående motiv och objekt då är ett vanligt stativ att rekommendera. Det kan vara en konst att hålla enbenet stadigt. Det har jag blivit varse om.
  Ha det gott! Kram

  • Det är kul att variera. Vid den här tiden på året är det extra underbart med blommor inomhus.
   Tack för tipsen. Något kommer hon att köpa väldigt snart. Just nu läser jag på om allt spännande som finns att se och upptäcka på Gotland och försöker ”skapa” rätt tidpunkt på året och få ihop en bra mix av aktiviteter.
   Hoppas du fått tillbaka det mesta av din grundfysik igen.
   Tack ska du ha.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s