Måste passa på

Igår damp det ner en uppehållsdag med sol som trevligt sällskap. Genast ville min cykel ut på utflykt. Eftersom jag behövde ta tre årstidsbilder innanför medeltidsmuren, blev det dit vi rullade ner.

Som vanligt sökte sig min blick ofta till havet. Härlig mörkblå ton denna onsdag.

Det är en ynnest att ha så nära med cykel till innerstan i Visby. Jag var inte ensam bland gränderna. Antagligen lockade solen ut extra många personer i friska höstluften.

Det var när jag fotade det gula huset nära muren som min blick sökte sig till…

…”murgluggen”. Första tanken var definitivt en välgödd katt. Vad tror du bloggbesökare?

Sedan började min fantasi blanda omkring bland möjliga och mindre möjliga sanningar. ”Murtiger” lät som ett passande namn. Är de farliga? Eller är det en apa? Just då insåg jag att jag stod i vägen för en kvinna som skulle lasta in varor i en bostad bakom min rygg. Nästa gång jag är i krokarna ska jag kasta ett murtigeröga upp mot gluggen. Men idag är det fortsatta förberedelser med de två tävlingarna/lekarna i november. Denna gång på gotlanduppochner.com bloggen. Hjärtligt välkomna dit under årets elfte månad. Glöm inte att där trycka på följ så du inte missar något när det gäller att skriva A, B eller C. För den leken kan dyka upp vilken heltimme som helst. Däremot har korsordsmästerskapen 2021 en fast tid varje kväll mellan 19:00 och 21:00. Inbjudan kommer sista veckan i oktober.
Torsdagskram, Bosse Lidén

22 tankar på “Måste passa på

 1. Nej, vad är det för något? Är det en katt eller nåt bortglömt klädesplagg? Sen forntiden😇🤣
  Havet ser inbjudande ut. Det var verkligen en fin dag igår. Riktigt varmt uppåt dagen, minus på morgonkvisten.
  Ha en fin torsdag!

  • Något lurt är det allt. 🙂
   Vi börjar också närma oss minus på morgonkvisten. 2,6 stod det i morse. Jätteskönt under morgonpromenaden. Men inomhus är det rått och jag trivs inte.
   Håller du på och fixar till tårta inför imorgon? Vi firade i helgen vår yngsta som fyller idag. Vad tiden och åren rinner iväg. Halv tre på natten sa S att det var. Härliga minnen och en underbar dotter. ❤

   • Nej, i morgon blir det äppelpaj och på lördag är jag lat och köper med en tårta på vägen. Bakade bullar och äpplesockerkaka igår.
    Grattis till dottern!

   • Mums för äppelpaj. ❤ Igår tog mina små burkar i frysen slut från äppelpajen i söndags. Det viktigaste är att ni kan mötas och har trevligt. Alltid är det någon som tycker lite mindre om en tårtsort. Tänkte på när jag hade dille på mockatårta under några år. Den är verkligen för eller emot. Stackars de som tvingades äta en liten bit för artighetens skull. 😉 Nu hade jag absolut inte gillat sorten. Brukar inte ens välja sorten i Alladin kartongen när vi har chokladgodistävlingar vid julen.

 2. Trött katt eller en sån stor hoho-uggla du vet! Hållningen tyder dock på att är det en hoho-uggla så kanske den inte mår så bra. Den ser lite ihopsäckad ut. Gå förbi om några dagar och kolla om ”det” ser likadant ut, då är det nåt ickelevande. Kanske en urtjusig och varm mössa?

  • Varelsen såg verkligen ihopsäckad ut. Det väger klart över för ickelevande. Inte ens före detta levande. Mössfärgen passar utmärkt in i muren. Fienden skulle inte kunna skilja sakerna från varandra. Perfekt taktik i krig. Själv är jag antikrigkille. Det förvånade kaptenen efter mina tior i skytte och när jag sprang ifrån alla militärer i idrottsplutonen. Han skulle bara veta att priset, att vi var lediga för kvällen och en fika lockade mig på… vad hette ordet som alltid sades? Hittar inte det på hjärnkontoret. Kan bero på att det är överfullt med tankar om vad som ska fixas närmaste två veckorna. 🙂

   • Kan du inte gå och peta lite med en pinne på ”högen”? Jag är nyfiken på ett lite obehagligt sätt, tänk om det är nåt dött. Tur att det inte är så varmt ute!

    Jag är en antikrigböna men sköt lerduvor en gång som värsta snipern till allas förvåning. Här tror jag mest på maximal tur.

   • Vet inte om S skulle uppskatta om jag klättrade över det höga planket och in i deras trädgård för att nå muren och sedan börja klättra uppför murväggen. Tänk om jag fick svindel? Antagligen hade S fått möjligheten att hämta ut mig från finkan. Frågan är om hon avstått. 😉 Nu blir jag rädd på riktigt. För samtidigt är jag fortfarande en nyfiken grabb som gärna vill lösa mysterium. 😉

  • Jag såg dina ord i fånen och gick in på gotlanduppochner först. Du ligger inte där för granskning. Mysko. Prova med att skriv gotlanduppochner.com i en sökruta på nätet och kom som en helt ny till bloggen. För det är konstigt att det numera funkar här. När du blev mästare fick jag hjälpa dig in varje kväll. Satt och väntade på att du skulle svara och det lyste en orangeröd lampa. En del måste funderat över varför du plötsligt kunde stå före deras kommentar. För det är ju det som är rättvist. När jag godkänner ”nya” kommer deras kommentar in på rätt tid/rätt plats.
   Fredagskram

 3. Vilken duktig cykel du har som tar dig med på fina äventyr. Det gula huset hade en ovanlig vinkel. Och vad var det nu som låg där i gluggen. Katt tänkte jag direkt på, tycker jag kan skönja ögonen, nosen och morrhåren. Men samtidigt borde den nog rört sig så jag gissar på något klädesplagg av något slag. Eller en fårskinnsfäll, får är väl vanliga på Gotland eller blandar jag ihop dom med vildkaniner. Spännande. Jag hoppas din cykel tar med dig dit igen för att se om varelsen ligger kvar där i gluggen.
  Här sitter jag nu mätt och belåten och ska snart ta med mig en liten röd hund och hennes husse på promenad.
  Ha det fint på öjn! Hoppas ni inte haft lika blåsigt som vi idag …

  Kram från fastlandet

  • En duktig trotjänare som varit inne på operation. Den förra trotjänaren hann bli 28 år. Men S flaggade flera år för att jag måste köpa en ny cykel. För den var inte helt pålitlig. 😉 Därför fick den inte följa med flyttbilen till Ystad. Oj. Vad tiden går. Det innebär att ”Den svarta” fyllde 10 år i somras. Utan tårta och ljus. 🙂
   Just den speciella vinkeln fick mig att stanna till. Så såg jag på håll gluggen och tänkte på en kanonkula. Inte fantasi. 😉 Det finns en kvar i en annan glugg. Sedan kom jag på att det var fel sida av muren. Jag får kolla upp det en annan gång.
   Får är jättevanliga här. Men de kallas lamm och lammungar.
   Hoppas ni hittade hem igen i mörkret. Jag fick min morgonpromenad i mörker men utan regn. Sedan blev det städning när det härjade utomhus.
   Kvällskram

  • Jag är en hundmänniska om jag ska välja ”en av två”. Men en söt Ragdoll verkar ”ty sig” som hundar så det hade jag inte sagt nej till, om jag fått erbjudandet att passa en under en längre tid. De är alldeles för dyra att köpa och jag gillar att lägga upp års program. 🙂
   Kram, Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s