Allt för Sverige

Det är bra med SVT Play. Vi slapp igår att sitta och vänta på att vårt favoritprogram ”Allt för Sverige” skulle visas. Istället kunde vi under vår innedag (undvek stormen utomhus) njuta till vårt eftermiddagsfika.

Extra trevligt för oss var att tredje programmet handlade mest om en av deltagarnas släkt. Den som ledde de tio deltagarna med färja till Visby och Gotland.

Under deras vistelse på ön höll förra årets Medeltidsvecka igång. Därför fick deltagarna jobba som volontärer. Givetvis fick de också njuta av programpunkterna.

Huvudpersonen igår var en mycket positiv kvinna, som hade sina släktrötter en bit från fyren i Närsholmen.

Såg du programmet? I så fall vet du att hon satt bredvid den vackra polkagrisfärgade fyren. Som alltid är det både intressant och sorgligt det som står i ”breven”. Det föddes många barn och av dem dog många som just barn. De vuxna kunde dö av feber. Havet både gav mat och tog män från sina familjer.
Vi ska forska lite om Beowulfs boplats, inför nästa gång som vi åker till området, som är en av mina personliga favoritplatser på Gotland. ❤
Du som ser programmet. Vem är din personliga favorit denna säsong? Själv har jag än så länge många.

19 tankar på “Allt för Sverige

 1. I år har jag inte alls sett det programmet. Det har bara inte blivit av.
  Förstår anknytningen till Gotland var extra krydda för er. Glad måndag!

  • Det blev ett tomrum förra året när säsongen ställdes in. SVT är bra på det viset. Det går att vänta ett tag och se flera/eller till och med alla avsnitten samlade. Visst blir det extra nostalgi om det handlar om någon plats som känns väldigt bekant. De kommer kanske till dina barndomskvarter någon gång.
   Vad skönt det var att vistas utomhus ett tag.
   Tack.

 2. Vi har sett alla avsnitten så här långt och jag tycker det är ett mycket trevligt program. Extra kul var det att det var från Gotland för tack vare dig så kände jag igen hur mycket som helst, trots att jag aldrig besökt ön.
  Någon absolut favorit har jag inte än men vi får väl se…

  Kram och glad måndag!

  • Konstigt att jag aldrig ”provsåg” programmet förr. Antagligen krockade det med något ”sportigt”. Vad bra att du kände igen dig i Visby och på Närsholmen. Synd de inte åkte till fler ställen. Men jag noterade nyss att det återigen har spelats in Superstars på Gotland. Börjar nästa måndag. När börjar ”Vem bor här?” tro. Gruppen verkar ha kul ihop. De är superpositiva till det mesta.
   Tack och måndagskram tillbaka

 3. Det är ett favoritprogram och jag har sett årets avsnitt. Jag tänkte på er igår och funderade på om ni haft nåt inlägg om fyren.

  Jag gillar dom allihopa men två känner jag extra mycket för, Jonathan och Brittany. Jag önskar att just de ska vara kvar till slutet. Min sambo är så dålig på namn så han kallar Jonathan för ”han som grinar hela tiden”.

  Det vore helt fantastiskt om det knackade på dörren en dag och det stod en okänd släkting utanför, så länge det inte är ett okänt syskon för DET skulle jag inte gilla!

  • Fyren har haft eget inlägg. Sedan har plasten fått vara med när vi promenerat, cyklat och kört bil runt holmen. Det jämförs med savannen i Afrika.
   Jag höll på Brittany i utslagskampen. Otroligt att hon mindes så många steg. Det hade smält rejält om jag hade provat. 😉 Jonathan verkar vara en skön snubbe.
   Vem vet? Du och jag är kanske halvsyskon. 😉

 4. Fina bilder och gillar fyren ,-) Intressant program som man både skrattar och gråter till, men den här gången har vi inte tittat, det har varit mycket annat, men vi brukar ibland vänta och se flera program i rad på nätet.
  Härliga bilder och kul för er som bor på den vackra ön ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 5. Ett av mina favoritprogram så naturligtvis såg jag det igår och … naturligtvis tänkte jag på er där på öjn. Det var extra roligt att se bilderna därifrån och på något vis känna sig lite ”som hemma”. Det känns ju verkligen som om jag börjar känna Gotland tack vare era resor runt ön och tack vare alla fina inlägg.
  Har ännu ingen speciell favorit men vi får se längre fram.
  Ha det bra på öjn!

  Kram från Kringelstan där en bitande kall vind blåser och där det var skönt att komma in från lunchpromenaden

  • Mysigt att du blivit Gotlandssmittad tack vare oss. Det är också ett av våra favoritprogram under året. Vi saknade det förra året, när produktionen fick ta paus. Alla tio verkar vara positiva människor som har nära både till skratt och tårar. Fast jag är en gammal tävlingsmänniska gäller inte det inom detta program. Jag hade unnat alla deltagare att få träffa ”Tjocka släkten”. Har de åkt så långt… en sida av mig tror att det sker bakom ridån. 😉
   Vad tycker Lucy om allt blåsande? Igår var vi inomhus hela dagen. På lördagen hämtade vi bara maten. Det var nästan vara hundägare, som vi såg genom våra fönster med sina fyrbenta.
   Kram och tack

   • Jag håller med … unnar alla att få träffa sin svenska släkt. Dom verkar verkligen älska sina svenska rötter. En av killarna ser finsk ut tycker jag, undrar om du vet vem jag tänker på.
    En gång när vi var på en fyra veckors resa i Kalifornien så var vi på en middag en kväll och träffade ett amerikanskt medelålders par. När dom fick höra att vi var från Sverige så sa hon direkt ”I’m Swedish’. Och så berättade hon om sin mormor som bakade ”kanelbullar” .. och hon sa det på klingande svenska. Hon berättade mer om Sverige som hon fått reda på från sin mormor och sa flera svenska ord, bland annat sa hon just ”mormor”, inte grandmother. Hennes dröm var att få åka hit någon gång.
    Lucy bryr sig inte om blåsten när hon är utomhus men inne, då är hon orolig. Hon väckte mig kl 3 på natten när det var som värst och jag fick vara vaken med henne ända tills morgonen. Det rasslar och låter i fönstren och då kopplar hon inte ihop det med blåsten. Men som sagt utomhus … då bryr hon sig inte det minsta. Och som hundägare måste man ut i alla väder. Men det finns en fördel med det, man uppskattar väldigt mycket att komma in igen.

    Idag skiner solen här och det är vindstilla. Morgonpromenaden var väldigt skön förutom halkan som just nu är grym.
    Ha nu en riktigt fin dag på öjn!

    Kram från en solig Kringelstad

   • Då chansar jag på Trevor. Han är visst singer-songwriter.
    Vad häftigt. Världen är ofta liten. Det har jag ofta drabbats av. Hoppas hennes dröm slagit/slår in.
    Stark blåst borde vara förbjudet. 🙂
    Stämmer. Det händer att vi tar på oss rejält och går ut en runda bara för att få uppleva den härliga känslan när vi är hemma igen.
    Kram

 6. Jag såg förstås också programmet … tur man kan kolla på play, då handbollen var mitt förstaval 🙂
  Tänkte på mina trevliga bloggvänner som bor på ön.
  Ha en fin fortsättning på denna dag!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s