Vi vill dela med oss till så många som möjligt

Min första blogg, den som jag skriver i nu, är helt gratis. Men https://gotlanduppochner.com/ som jag har tillsammans med min fru Solveig betalar vi pengar för till WordPress. Orsaken är att slippa reklam som vi inte styr över.

Kombinationen av att åka runt på denna fantastiska ö och samtidigt dela med oss av bilder och text efteråt är oftast stimulerande och trevligt. Trots alla numera tusentals timmar framför bildskärmen, där ögonen ibland upplevs gå i kors. Vetskapen om att bloggen syns och offentliggörs till allmänheten på öjn höjer vårt ”gratisarbete” några snäpp. Ger oss ny energi gråa dagar, som när det är riktigt sorgligt aprilväder utanför fönstret. Själv älskar jag att läsa på innan och göra passande scheman inför våra slingrande resor med fyra hjul, två däck, två fötter. Det mesta planeringsarbetet gör jag i januari-april. Sedan improviserar vi gärna längs med rutterna. Undviker vi att jäkta upptäcks det lilla i det stora. Allra bäst är det när vi har satt upp cyklarna bakom bilen kvällen innan och åker iväg tidigt på morgonen och ser dagen gry. Då känns livet både enkelt och stort. ❤

Sedan snart två är finns vi med gotland.gratistidning.com som delas ut en gång i veckan. Allra bäst är att vi är med ständigt på deras sociala plattformer. 24 timmar om dygnet. 🙂 Då syns hela bilderna och texterna och besökarna kan scrolla ner och upptäcka de 56 olika kategorierna. Läsa om det de personligen gillar allra mest. http://gratistidning.com/gotland/category/e-tidning/
Kanske kan vi få äkta gotlänningar att besöka ställen som de aldrig besökt, eller som det var flera år sedan de besökte sist. Vi bestämmer helt själva och har valt att enbart dela med oss av positiva saker & besök. Det motsatta ser vi ändå ständigt på allt för många sociala medier, som kablas ut över oss små människor.
Tänk om vi synts även på fastlandet i deras gratistidningar. Då hade vi kunnat locka hit några till besökare. 😉 I sommar tycks det bli besöksrekord igen. Som vanligt kommer vi att undvika den värsta trängseln.
Sköt om dig. ❤

13 tankar på “Vi vill dela med oss till så många som möjligt

 1. Ni gör verkligen ett hästjobb och sprider så mycket information om Gotland som ni ändå ganska nyligen flyttade till. Inläggen är alltid lika intressanta att läsa och jag har lärt mig massvis om Gotland. Ibland undrar jag om jag vet mer om er ö än mitt eget landskap. Kan det vara så illa 😉

  Att Gotland är ett uppskattat turistmål undgår nog inte någon och ön står på min lista. Dock blir det inte under högsommaren utan jag har det gärna lite lugnare.

  Kram

  • Det är lätt att bli hemmablind. 😉

   För och nackdelar. En hel del är stängt när det inte är högsäsong. Personalen kommer från fastlandet eller börjar sin skola igen. Även ägarna bor bara tillfälligt här och har ofta sin huvudsakliga näring i STORSTADEN. 🙂
   Kram från ett soligt Visby

 2. Vilket jättejobb ni lägger ner på att marknadsföra er ö.
  Vi är just nu installerade i husvagnen. Det stormar och snart brakar det loss uppifrån. Undrar vad det är i molnen denna gången. Solen har visat sig mestadels, men det går inte att vara ute, man blåser bort.

 3. Ett utmärkt sätt att dela med sig, tillika som man lär sig själv. Ofta är det så att man måste komma utifrån för att se vad som finns på ett ställe. Hemfolket är ofta väldig hemmablint, känner igen detta själv från mitt Åland. Ni gör ett bamsejobb! Heja!

 4. Jag har nog sagt det förut men det tål att sägas igen … ni gör ett fantastiskt jobb! Jag trodde väl aldrig att Gotland skulle bli det landskap i Sverige som jag skulle veta mest om. Att kunna svara på frågor i ”På spåret” när Visby är resmålet … det känns stort och skulle naturligtvis aldrig varit möjligt utan den kunskap jag hämtat härifrån! Dessutom så är ju inläggen så trevliga. Även om jag inte hinner kommentera varje inlägg så läser jag alltid alla.
  Jätteroligt att ni är med i gratistidningen. Faktum är att funderingar finns att någon gång besöka öjn. Men, det blir inte under högsäsong, tidig vår skulle nog vara något för mig tror jag.

  Så återigen … tack för ert fantastiska jobb och att ni delar med er!

  Kram från ett snöigt fastland!

  • Tack ska du ha. ❤ Nästa säsong tycker jag du kan ställa upp i "På spåret". Då ska jag heja på dig från soffan.
   Mycket beror på vad besökaren vill ha ut av en semester på Gotland. Varje årstid har sin charm, i skapligt väder. 😉 Den som åker hit för att synas eller för att gå på inneställen bör satsa på juli. Älskar man orkidéer och annat som är säsongsbundet gäller andra platser och tider. Tyvärr är inte "allt" öppet hela året. Vår stora fördel mot när vi varit här på semester är att vi kan byta ut utflyktsdagen. Om vi utgår från hemmet. Inom några dagar ska vi boka två boenden. En stuga och ett hotellrum. Då är det andra villkor. Visar sedan appen värdelöst väder under aktuella dagar går det att avboka inom en viss tid. Vi brukar betala tillägg för den möjligheten. Annat kan också hända som rubbar möjligheterna.
   Kram, Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s