Varje vecka under 2022

Varje gång som vi åkt och hämtat mat på Maxi i år har vi med oss tulpaner hem. Antingen från ”blomavdelningen” i affären, eller så åker vi en liten bit till och köper på Lindhs växthus, innan vi hämtar våra bruna fullpackade påsar utanför Maxi vid niotiden.

Vi älskar att ha blommor på ”finbordet”. Ibland delar Solveig buketterna och sätter ut några småvaser i rummen. Jag bad henne att leka lite med sitt macro, innan tulpansäsongen är över. Läste att det var säsongsavslutning till helgen på ett ställe som vi tänkt ”bloggbesöka”. Tror det var självplockning. Eller så var det tidiga jordgubbar. Finns det sena jordgubbar? 😉

Vilket intensivt blåsippsår. För första gången passade vi på att plocka några blå juveler i ett område som inte är ett Naturreservat. Två dagar senare var de givetvis en historia i en grön påse. För mig som inte är bortskämd med blåsippor är det fantastiskt att kunna njuta av de blå mattorna. I min barndomsstad Halmstad minns jag att min mamma längtade efter vitsippor och liljekonvaljstarten på året.
Vad mycket som händer i naturen just nu. Utanför mitt fönster ser jag hur det blivit ännu mer gröna knoppar på det stora trädet. Snart slår det ut i sin vårprakt. Just nu minns jag inte namnet. Men jag har inte glömt att det är med i vår kategori FYRA ÅRSTIDER. Nu fuskade jag, nyfiken som jag kan vara. ”Lönnen utanför fönstret” hade jag som bloggtitel. Där tycker jag faktiskt att höstbilden vinner av de fyra fotona.
Ha en bra vårdag. ❤

25 tankar på “Varje vecka under 2022

  • Du har det så fint med din täppa utanför. Just så vill framför allt Solveig ha. Självklart saknar vi (vid den här tiden på året) att ha en egen lagom stor yta på markplan, där vi kan ha blommor, bär och vissa grönsaker. Denna åttonde gång är det första gången som vi inte har en egen täppa/trädgård. Allt har sina för och nackdelar. Jag är rätt bra på att ”gilla läget”. Under denna ”livsresa” har jag fokus på att upptäcka allt fint på din barndomsö.
   Kram, Bosse

 1. Så fina tulpaner. Jag har inte köpt jättemånga i år. Tycker de håller dåligt numera.
  Blåsippor har jag bara sett på bild, vitsippor däremot finns det en uppsjö av.
  Vi har liljekonvaljer i en rabatt. Det brukar vara alldeles fullt. De fanns här när vi flyttade hit. Än syns inte en tillstymmelse till dem, men det är nog för tidigt.
  Ha en fin dag!

  • Det har hänt några gånger att de gett upp fort. Självklart håller de inte till nästa lördag. Men det tror jag är nyttigt. För då hinner jag längta en tid. Jag älskar det ordet LÄNGTA. ❤
   Jag trodde du låg före oss. I helgen såg jag bladen till liljekonvaljer. Vitsippor förstår jag att du är bortskämd med.
   Tack ska du ha.

 2. Våren är underbar med allt som vill börja slå ut
  Ljusgrönt o skört !!
  Tulpaner är jättefina !
  Bara att njuta !!
  Kram ❤️

 3. Vilken fin tradition! Förr köpte jag alltid en fredagsbukett men det har inte blivit riktigt så denna säsong. Förmodligen beror det på att tulpanerna inte varit så bra här i år tyvärr… Lite synd för det är verkligen så fint med snittblommor.

  Kram och god onsdag!

 4. Har köpt många buketter med tulpaner också. Trots att många varit av dålig kvalitet. Det har blivit bättre i slutet av säsongen.. Bästa snittblommorna är nejlikor. Står sig i två-tre veckor. Får nog besöka en blomsteraffär i morrn. Blåsippssäsongen går också mot sitt slut!

 5. Så mysigt det låter med er tulpantradition. Nu blir det att njuta av andra blommor … Blåsippor, dom får vi inte ens plocka i vårt län men jag minns att jag plockade ibland när jag var barn. Undrar om jag bröt mot lagen då tro … Men det är nog i så fall preskriberat … för tänk om polisen skulle komma åkande hit med påslagna blåsippsljus …

  Sol och inte lika kall vind idag. Men lite högre temperaturer skulle inte skada …

  Kram och fin eftermiddag på öjn!

  • Du och Solveig verkar ha mycket gemensamt. Sådant som jag uppskattar – men aldrig kan låta bli att retas om.
   Var inte för säker. Någon polis med mycket fritid kanske gräver i gamla fall och gör sig en tur mot dina kvarter. 😉
   Det finns mycket i naturen att glädja sig åt nu.
   Kram, Bosse

 6. Vackra bilder på tulpanerna men inget jag köper. Blåsipporna är så underbara och min lilla planta blommar nu. Idag har det varit iskalla vindar och lätt duggregn.
  Kramar från oss

 7. Älskar tulpaner – men helst tittar jag bara på dom i rabatterna där jag satt dom! Har inte hjärta att plocka in några, trots att vi har många…
  Nu ska jag ut i trädgården och fortsätta vårjobbet. Men jag måste ta lite pauser ganska ofta, så trädgården blir lite eftersatt.
  På tal om VÅRjobb. Visst finns det fler årstider än 4!? Vårvinter är en och det tycker jag vi har haft väldans länge nu, så jag ser fram mot den riktiga våren!
  KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s