Superstars eller Mästarnas Mästare?

Novi Resort Visby
Strand Hotel
Hotell Stallbacken
Kalk Hotel
Clarion Hotel Wisby
Hotel Kokoloko

Vi fick en strålande idé 2020 när vi konstaterade att hotellpriserna under lågsäsong låg riktigt lågt. Genast bestämde vi oss för att under januari-maj bo på minst ett hotell i månaden. Därefter skulle vi ”som vanligt” välja stugor under sommaren.
Vi började med att välja ut personliga favoriter. Inte lätt. Vi var sugna på många hotell innanför ringmuren.
Hur gick det? Vi hann boka och avboka. Orsaken var att det dök upp någon märkligt snabbt spridande sjukdom. 😦 Men det har i comebacken blivit tre stycken i år. Nästa gång blir det stuga.
Vad har hotell att göra med bloggrubriken? Mycket enkelt. Jag ”hatar” reklam som idiotförklarar mig. Som förstör filmer och tävlingsmoment. Hackar sönder och tjatar sönder. Därför gör jag något annat. Ibland rör jag på mig. Bär iväg saker till diskmaskinen. Tömmer den. Åker och köper… skämt med allvar. Ibland känns/är reklamtiden längre än programtiden. Så att jämföra Superstars med Mästarnas Mästare är som att jämföra ärtsoppa med favoritglassen. Bryta mitt i en tävling borde få varenda reklamtittare att aldrig välja de produkter som visas just då. Tyvärr vet jag personligen inte vilka de är. Produkterna såklart. 😉
I det här ”Hotellfallet” ska jag om någon kväll ge Solveig en lapp och behålla en själv. På lappen finns sex hotellnamn. Ett poängsystem. Olika genrer. Exteriör. Interiör. Rum. Säng. Badrum. Utsikt. Frukost. Personal m.m. Sedan lägger vi ihop våra poäng och får fram vilket hotell – som än så länge leder i vår interna tävling. Om något år hoppas jag det finns med åtminstone tio hotellnamn. Nej. 😉 Vi kommer inte att redovisa det på blogglandia.
Däremot kan du gå in på https://gotlanduppochner.com/category/hemestra/ och se fler bilder och läsa om de sex olika hotellen som i kategorin givetvis är blandade med stugor som vi uppskattat. Ha en bra majdag.

14 tankar på “Superstars eller Mästarnas Mästare?

 1. Jag ser de flesta program som jag vill se på de reklamfinansierade kanalerna i efterhand. Då kan man enkelt spola förbi reklamen. Det är klart att det också är ett störningsmoment, men går ju på några sekunder i stället för att sitta och vänta fem, sex, sju minuter.
  Kram, Ingrid

  • Det gör vi också oftast. Visst händer det även, om det gått lång tid, att vissa reklaminslag är borttagna. Men ofta krånglar det när vi ska förflytta oss förbi reklamen. Upplevelsen känns alltid ryckig. Närvaron i filmen eller tävlingen känns onaturlig. När jag tävlade bad ingen mig att stanna löpningen och vänta in reklamen. 🙂 Min inlevelse i en film där en bra story får mig att koppla på mina sinnen får grus i maskineriet. Mina tankar kan glida iväg åt helt andra håll. Stackars regissörer som brinner för sitt yrke. Minns hur Claes Eriksson slogs för sin heder.
   Kram, Bosse

 2. Ska vi titta på utsidan så är Clarion hotell min favorit raskt följt av Stallbacken.

  Jag blir mest fundersam på vem som hittat på reklamen, en del inslag är så pårökta så det går inte att begripa hur det blev till.

  Vi väntar besök från Gran Canaria, stackarna, det ösregnar just nu. Inget milt sommarregn utan iskallt störtregn. Det blir till att rulla in dom i filtar och elda brasa

  • Intressanta tankegångar. Alla sex finns på bloggen för att vi gillade dem. Ibland på olika sätt. Annars skulle de inte få någon reklam av oss. 🙂
   När du kommit på vem och varför kan du gärna säga till om att de slutar bums. Då ska du veta att jag cyklade extra snabbt som grabb, så vi inte missade reklamen innan biofilmen. Då var det lyxigt. Njöt även i Eastbourne den månad jag bodde där. Om vi var hemma någon kväll. 😉
   Stackars gäster. I natt vaknade vi av att det ösregnade. Det låter som de kommer att få det mysigt. Filtar och brasa. Myspys.

  • För mig är det tvärtom. Trots att de för andra året är på Gotland. Vi tycker de verkar frysa på Liste gård. Kunde de inte få bo på något lyxigare hotell och få hotellfrukost? Känner du igen platsen sedan våra två inlägg förra året? Trist att de sveper så snabbt med kameran och blandar friskt i materialet. Skippa reklamen och sänd inslag från Gotland från olika ställen på öjn. 🙂 Borde inte gotlanduppochner ha lite att säga till om? 😉

   • Det ser ganska kallt ut ibland, ja.
    Vissa saker har jag känt igen genom dig. Klart ni borde ha något att säga till om😉

 3. Ofta väljer vi att se programmen lite i efterhand för att slippa avbrotten för reklam. Avbrotten är både irriterande och för långa och kan hacka upp ett program i småbitar.
  Jag gillar ert koncept att hemestra och besöka olika hotell. Guldkant på vardagen men ändå på nära håll.

  Kram

 4. Kan inte låta bli att skratta lite…har precis skrivit om reklam idag, innan jag läste det här, jag gillar reklam, men vet aldrig vad produkten är, jag ser reklam på ett annat sätt ,-))
  Vilka mysiga hotell Så fint ni har, härligt att prova på och njuta, de ser ju mysiga ut ,-)
  Om jag bara skulle välja efter bilderna, vilket jag vet inte är rättvist, så är det två…..Hotell Stallbacken och Clarion Hotel ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s