Jag har mina vanor och ovanor

Numera är det bara jag som stoppar kapslar i maskinen. Solveig föredrar bryggkaffe. När vi hade den förra maskinen användes olika sorters kapslar. Men det var när vi var fyra i hushållet. Själv får jag hålla till godo med CAFÉ AU LAIT med lagom kolhydrater. Jag uppskattar den fortfarande. Men betyget har väl sjunkit några snäpp. Min mage instämmer på sitt bullrande sätt.

Väldigt ofta tänker jag på helt andra saker än just det jag håller på med i köket. Samtidigt är jag medveten om att maskinen trilskas när den brummar och det inte kommer ut en enda brun droppe. Då måste jag ta ut behållaren och stoppa i kapseln på ett lite nytt sätt (så det finns plats för pinalen att göra ett nytt hål). Därför brukar jag hålla mig i närheten. Det hörs tydligt på ljudet att någon, som inte är jag, är på taskigt måndagshumör. Snabbt och vant gör jag i sådana akutfall de tre ”magiska” ingreppen; ta ut, vrida lite, stoppa in igen. Lätt som en plätt. Nästan varje krångelgång räcker det med ett andra försök. Men här kan du med matematisk falksyn se att det var en tuff maktkamp mellan bloggägaren och Dolce Gusto.
Sju hål i burken!!!
Jag är trots allt halvsmålänning och hade inga planer på att slösa med en ny kapsel från kartongen. Den här matchen SKA jag vinna. Till vilket pris som helst.
Minns inte om det var ljudet som lät på ett nytt sätt. Lät inte som när det definitivt var dags för att rengöra utrymmet inne i maskinen. Imorgon ska jag fixa rengöringen. Eller åtminstone i nästa vecka. Om det var en vecka med åtta dagar. 😉
Sanningen kröp allt närmare. Den nafsade på min samvetsdörr. Rev upp irriterande ”tankesår”. Fick mina fötter att ta några kökssteg mot… fick min ena hand att hålla i plastbakstycket. Den andra näven bände loss behållaren.
Min hönshjärna konstaterade att maskinen höll på att dö av uttorkning. 160 ml vatten behövde hällas i behållaren. Skulle den förlåta mig?
Den som väntar på något gott att dricka… ❤

JAG HAR ALLTID VARIT EN BADDARE PÅ ATT VARIERA MINA FEL. Sedan finns det ett tusental som jag lyckas göra om. 😉

12 tankar på “Jag har mina vanor och ovanor

 1. Tråkigt blir det aldrig när man är med sig själv. Alltid hittar man på något som man helst skyller på andra, t.ex en liten varelse i kaffemaskinen som har måndag hela dagen eller så. Jag gillar tanken att ha småknytt lite här och där, för visst finns de. De dricker säkert mycket vatten också och helst ur en kaffemaskinsbehållare. Jag är övertygad om det ;). Tack för ett härligt inlägg! säger Karin med sina uppåtgående smilband just nu!

  • Oftast trivs jag rätt bra med umgänget med mig själv. Blir det för trist är det bara att skoja till det. Det gäller att gilla läget. Men ska jag vara helt ärlig så längtar jag efter att Solveig ska ha sommarlov. Jag håller på att skriva detaljerad packlista inför skojig hemester.
   Tisdagskram från ett regnigt Visby

 2. Jag har aldrig hanterat en sån där kaffemaskin. En perkolator är tillräckligt avancerat för mig. Och till vardags fuskar jag så till den milda grad att jag använder snabbkaffe.
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

  • Bara ordet perkolator låter väldigt avancerat, tycker jag. Det viktigaste i vardagen är att göra det som passar en bäst själv. Snabbkaffe och kokkaffe har aldrig varit cup and tea för mig.
   Tack ska du ha. Just nu regnar det stilla här.
   Kram, Bosse

 3. Ja, det är lätt att glömma. Jag är själv inte så glad för kapselkaffe, inte kaffe från dyra kaffemaskiner heller. Vanligt bryggkaffe är bäst.

  • Det låter som Solveigs smak. När jag fixar kaffe till henne älskar jag att öppna en ny förpackning. Underbar arom från det nya kaffet. Sniffa där är bättre än själva drickandet. Min mage instämmer glatt. Den fick nog av rävgift när jag jobbade nätter och behövde hålla mig vaken.

 4. Den som väntar på nåt gott väntar på att bryggaren ska bli klar! Jag håller med Solveig, heja bryggaren!

  Jag var på grannön i söndags, kort och intensivt besök i Färjestaden. Sen Kaamaa slott.

  • Då får du fika med Solveig. 🙂
   Aha! Nu fattar jag. Vad det du som stod och vinkade och vinkade. Hela tiden trodde jag det var Långa Jan eller Erik som höll på och vevade. 😉 Hoppas det var en trevlig tur. Trots att den var kort och intensiv.

   • Jajamän, en blomsterböna som flaxade för fullt!

    Väldigt trevligt, min bästa vän bor utanför Oskarshamn så vi var på roadtrip. Hamnade på Paradisverkstan,köpte massa fin keramik och provade kroppkakor ( inte min kopp te kan jag säga…Förstod inte grejen med dom)

  • Förstår att ni får anpassa er då. Men tänk så mycket ni sett genom alla dessa år.
   Skrivet idag ser jag. Då önskar jag en trevlig tripp. Vi var också väldigt nöjda med vår fyradagstripp som vi kom hem ifrån igår. Men vi rör oss inte inom era milradier. 😉
   Kram, Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s