Skånska resmål och bollar i rätt mål

 

Jojo kortet 2016

Igår kom korten med posten. Nu ser jag fram emot första resan.  😀
Kortet gäller överallt i Skåneland mellan 15 juni och 15 augusti 2016. Både på tåg och bussar.
Jag ska tänka på allt ”skitsnack” som jag haft om den där tunneln som jag aldrig trodde skulle bli klar under min livstid. Borret Åsa fixade det till slut. Det dog djur, förorenades vatten och natur, flera människor blev sjuka på den långa tidsresan (Är fortfarande inte friska), borr gick sönder och det läckte lite överallt. Det kanske hade hänt ändå, säger experter och korsar fingrarna bakom ryggen. Dessutom blev kalaset inte så dyrt. Kostade väl bara några undersköterskeårslöner. 😦
Dyrast hade det blivit om de blåst av allt. Sedan handlade det om prestige och mycket annat dunkelt.

Fotbolls-EM i Paris

Det behövs numera något riktigt extra för att jag ska tända till och bli sugen på att bänka mig framför en fotbollsmatch. Att Sverige äntligen får vara med igen bland de stora grabbarna och leka ser jag fram emot. Förr kunde jag rabbla varenda spelare i en fotbollstrupp. Så är det inte längre.
Det måste vara första gången som Wales, Nordirland, Irland och England är med i samma storturnering. Endast Skottland får stanna hemma.
Det är alltid roligt när det går bra för hemmanationen i ett mästerskap. Den här gången handlar det också om ett av mina största favoritlag, Frankrike. För mig får de gärna gå hela vägen om de spelar lika publikfriande som vanligt.
Jag saknar Holland/Nederländerna i någon av de sex grupperna. Även Danmark brukar jag följa med stort intresse.
Leicester gjorde det osannolika i Premier League i våras. Tänk om jag satsat en slant på den klubben. Frågan är om Sverige eller Island kan göra en Leicester. Vilket land tror du vinner bucklan?

0020004

Familjen Lidén gör som vi brukar när det spelas VM eller EM-fotboll. Vi tippar var sin lapp. Har interna tävlingar, men delar på pengarna om någon av oss vinner. Det är extra spännande när allt inte spelas på samma dag. ”Detta” håller på mellan ikväll till onsdag. Förhoppningsvis har vi några rader som ”lever” efter helgen. 😀

Det syns vilka åtta strörader som är mina. Precis som på svarta tavlan i skolan. Då var det lätt att se vilka bokstäver som var mina. 😉 Inte snyggast – men klart lättast att läsa för de som satt längst bak i klassrummet. När jag satt och skrev tentor längre fram i livet, fick jag ofta ont i fingrarna efter några timmar.

0040002

Jag kunde inte låta bli. Det blev även ett system som en intern tävling med mig själv. Ofta brukar jag missa halvgarderingarna. Alla är vi mästare på något. 😀

Bollar och rälsutflykter i all ära. Gladast är jag för att det äntligen är klart med vilket jobb som Solveig valde. 😀 Idag ska papperna signeras. Då vet jag förutsättningarna för framtiden. Var Zlatan hamnar på sitt nästa uppdrag är ännu hemligt. Kanske i mitt engelska favoritlag. Manchester United. Klockan börjar bli fem i tolv för denna speciella man. Tiden står inte stilla.
Trevlig helg. 😀

18 tankar på “Skånska resmål och bollar i rätt mål

 1. Fotboll är väldigt tråkigt. Tunnelbygget har förorsakat mycket lidande för djur och människor.
  Nu njuter vi av sommaren och tänker på allt positivt vi har framför oss.
  ha en skön helg
  Kram Anki och Minton

 2. Nu kommer den tiden när man stänger av TV, radio och sociala medier för det tjatas om fotbollen på alla kanaler. Går inte att ha på radion ens fem minuter utan att någon nämner fotbolls EM, det är synd om oss ointresserade.
  Snart skall det byggas sandslott, plaskas i vattnet osv …. Vykortet är postat.

  • Oss råkar även vara övriga i vår familj. 🙂 Tur att mina familjemedlemmar ställer upp och tippar. 🙂 Den biten gillar de. När vi färglägger de rätta resultaten.

   Det är bra att du är taggad för sommarläxan. 😀 Hoppas du hade fina dagar i Sverige.

 3. Tipsrader i mängder. Det var länge sedan jag tippade på stryktipset. Min man hade i några år en tobaksaffär och där var det mängder som tippade så jag började också. Inga vinster så där ligger jag i lä, men spänning fick jag och det är ju skojigt.
  Annars sport, fotboll och annat är jag inte så intresserad av. Men tycker att det är bra för dom som känner för det och alla ungdomar som kan ha det som intresse och kanske slippa dåligheter. Något måste ju de ha som fångar intresset och att de får utlopp för energin.
  Ha en fortsatt trevlig sommar och hoppas att din förkylning har lämnat dig.
  Kram!

  • Det händer inte så ofta för mig heller längre. Förr var det flera veckor på raken. Men detta har blivit en trevlig familjetradition. Extra roligt för det håller på i sex dagar. Sedan kommer det nya kuponger med nya matcher.
   Det är viktigt att hålla på med hobby som man trivs med. Betydligt nyttigare än att busa runt.
   Tack ska du ha. Den är riktigt seg och kommer och går hos oss alla.
   Jag har lagt in ett nytt inlägg till idag med de två vykort som dykt upp i min senaste lek. Avsändarna får var sin poäng. Tar jag fler kort på tavlan får även dessa två fler poäng. 🙂
   Kram Bosse.
   Ps. Jag ska gå in på din blogg senare och se efter om du har nya inlägg från ännu mer sydliga platser.

 4. *Här* hos oss kommer vi att följa fotbollen! Och vi saknar din roliga tipstävling á la den du hade vid fotbolls-VM! (Fnutten över a:et är åt fel håll i ”á la”, jag vet, men det är Apples telefon som märkligt nog saknar den grava accenten i sitt tangentbord…) Vi får försöka att klara oss ändå, men ser den gärna återkomma någon gång när dess skapare orkar! 🙂

  • Kul att du nämnde det. Jag tänkte på det och undrade om det fanns någon som minns min lek för två somrar sedan. Jag var ju själv en av de två vinnarna den gången. 😀
   Med tanke på att jag precis avslutat minigolfen och startat upp med sommarläxan med sandslotten och tänkte ha en tävling när bloggen fyller fyra år snart kom jag förnuftigt fram till att någon smart kanske skulle få för sig att jag gillar lekar och tävlingar. Så är det ju inte alls. 😀

   Håller ni på Rumänien ikväll? Tänk om de franska nerverna ställer till det och det inte blir en hemmaseger. Hemska tanke. Jag vill färglägga många ettor på lapparna på vår frys i köket.
   Hoppas ni klarar er. 😀

 5. Sverige kommer inte ens att gå vidare från gruppspelet. Tyvärr.
  Jag tänker aldrig åka i den tunnlen, bara en tidsfråga innan där händer nåt mer!

 6. Så bra med jojo-korten! Skönt att slippa ta med bilen på utflykter och oftast är det så att den som kör inte alls hinner varae sig se eller uppleva det som händer utanför fönstren.
  Fotboll är det här också. Tänkte också på att jag saknade Holland och Danmark.
  Vi har inte direkt tippat, men jag räknade med Frankrikes vinst, men solklar var den inte. Nu är det Irland – Sverige, men inte direkt så framgångsrikt ännu för Sverige.
  Spännande att se hur den slutar.
  Men Irland ligger på.
  Vad gäller Sverige så tror jag inte det allsär klart att de går vidare från gruppspelet.
  Vad gäller Mr Z tor jag inte det blir Manchester. Jo, kanske för honom men inte för familjen. Återstår att se…Kanske inget spelande lag?
  Skönt för Solveig att veta hur hösten ser ut och hoppas nu på ett skönt sommarlov.
  Kram!

  • Det är tredje året som vi köper två kort. En suverän kombination till bil och cyklandet. Solveig har det även till slutet av vårterminen och början av höstterminen. Det stämmer. Jag märker det ibland när någon annan kör. Plötsligt ser jag nya saker på kända platser som jag missat förr.
   Frankrikes seger satt hårt inne. Rumänien stod upp bra och åstadkom även egna chanser. Det ska bli kul att se andra omgången i den gruppen.
   Om jag ska vara neutral måste jag skriva att Irland var klart bäst i den matchen. Flera andra länder är betydligt roligare att se lira fotboll än Sverige.
   Det är möjligt att det blir en flopp. Jag har just nu svårt att se hur de skulle kunna rå på något land i en åttondelsfinal. Fast gör Zlatan ett hattrick mot Italien blåser det nya vindar och solen blir synlig igen. 😀

   Först fanns det inget lämpligt att söka under en lång tid. Sedan dök chanserna upp på tre ställen. För att slippa pendla långt varje dag så tror jag att hon valde rätt arbetsplats. Hon kan till och med cykla till en av skolorna. Synd att det bara är 20 % av tjänsten där. Till den större skolan är det 11 km.
   Nu hoppas jag att de släpper henne trots att det är 3 månaders uppsägning.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s