En röd Datsun

datsun-sport

Bobo minns …

Jag bestämde mig för att byta inriktning på mitt liv och äntligen börja plugga på allvar. På tok för länge hade jag skjutit upp tanken. Första steget var att köpa en tolvväxlad cykel och därefter sälja min bil som jag haft så många äventyr med.
Jag hade en ful ovana att i alltför många lägen tänka att saker ordnar upp sig. Inte stressa i onödan. Dumt att göra allt på en gång. Därför hade jag inte förberett mig när jag väl satt in en annons i Hallandsposten om en Datsun 120 A, sportmodell, till salu.

bobobil

För hur längtansvärt är det för köparen att få en bil där det står BOBO med spektrumbokstäver på förardörren som ändrar färg efter solljuset? Efter tre röda sekunder hade personen säkert tröttnat och kanske till och med ilsknat till om spekulanten åkt långt.
Det kom ett telefonsamtal tidigt på morgonen (det enda samtalet). Mannen berättade att han precis mönstrat av från en båt och behövde en bil på land. Han kunde komma redan samma dag.
Jag stod ute i det trånga kallgaraget och försökte hålla huvudet kallt. Det gick inte att peta bort bokstäverna med en fällkniv. Det skulle bli repor i lacken om jag tog till våld. Tiden stod inte still. Jag flyttade tankarna från insidan till utsidan. Var hamnar man då? Vad gör man med en våt kalufs när man ska ut i kylan? Man tar givetvis fram hårtorken. Jag gick in i lägenheten och hämtade den. Förvånansvärt fort hjälpte värmen till med att få bort de fyra bokstäverna utan att lämna några speciellt synliga märken. Endast mattare lackering. Jag vaxade till bilen och den blev som ny.
Snacka om snabba affärer. Mannen tog en provrunda. Vi gick in i lägenheten och gjorde upp affären. Skakade hand. Sedan försvann han iväg med bilen. Undra hur mycket av sin lön han fick ta?
Detta var första gången i mitt liv som jag sett en tiotusenkronorssedel. Först trodde jag att den var falsk. Detta gick för lätt tänkte jag och synade vattenstämpeln. Antagligen har jag blivit blåst på kalufsen (nytt talesätt)…

Jag såg aldrig bilen rulla omkring i staden. Kanske fick den åka båt till en exotisk ö. Däremot dansade jag en fredagskväll foxtrott på Galejan med ett energiknippe till tjej, som några veckor tidigare börjat på mitt jobb. Hon kom in på isbitssamtalsämnet, att hon hade gått ut med sin pappa till nöjesstället. Hon pekade med en hand mot pappan som till hundra procent liknande ”Mannen med en före detta tiotusenkronorssedel.” Jag har vagt för mig att jag fick bråttom iväg efter dansens slut. Man ska inte blanda ihop brudar med gamla bilar. Eller är det tvärtom? Man ska inte blanda ihop gamla ”hårgångar” med hårfönar. För då är det lätt att bli blåst på sista dansen. 😀

Dags för TJUGOSJÄTTE UPPGIFTEN i min lilla lek:
(Stängs klockan 20.00 söndagen den 18 september)

Mycket viktiga regler:
Det är DU som ska hitta skyltarna ute i verkligheten under dessa dagar som uppgiften pågår. Inga ”gamla” arkivbilder eller nätfiskande tillåts.
50 minuspoäng för varje upptäckt nätbild!
För att göra det lite mer rättvist över lag vill jag ha enbart utomhusbilder (garagebilar ger inga poäng) och korten ska vara tagna så jag även ser bilen. Det är inte förbjudet att ta kort på registeringskyltar och lägga upp dem på bloggen. Så länge du inte skriver något nedvärderande om bilen/ägaren. Det handlar om offentligt rullande reklampelare.

Checklista och poängberäkning:
1. Ett pojknamn: 2p.
Ex. Ken, Tom, Alf, Ulf, Dan, Dag, Jan, Noa, Set.
2. Ett flicknamn: 2 p.
Ex. Eva, Moa, Ann, Era, Gun, Rut.
3. Något som går att äta: 2 p.
Ex. Mat, lax, ost.
4. Början på en månad på en skylt: 3 p.
Jan, feb, mar, apr, maj, jun, jul, aug, sep, okt, nov eller dec.
5. En ö: 5 p.
Ex. Kos, Ven, Fyn, Als.
6. Känd förkortning på en skylt: 2 p.
Ex. NHL, OBS, SEB, TEX, OSA, BLA, SMS, MMS, DNS.
7. Tre olika vokaler på en skylt: 5 p.
Finns bara dessa att välja på. A O U E Y.
8. Tre olika konsonanter på en skylt: 1 p.
B C D F G H J K L M N P R S T W X Z.
9. Egen skylt: 3 p.
Tant Glad lär ha en. Den får inga poäng om bilen står i garaget på fotot.  🙂

Maxpoäng:
Som mest 25 poäng. Som minst 450 minuspoäng. 😉

Mina förslagsbilder inom de olika bitarna:
Jag får inga poäng och behöver inte ha med hela skylten och bilen. Dessutom kan mina foton omöjligt vara tagna under lektiden. 🙂

kaj
Jag har fotat flera pojknamn.

flicknamn
Där tänkte jag lite på Meg Ryan.
gar-att-ata

augusti

Jag såg en Augustibil.

en-o

En av Danmarks många fina öar.

forkotning

Det dröjer ett tag tills de drar igång den stora hockeyligan där borta. Först ska det bli en spännande landslagsturnering.

tre-vokaler

Den fick jag jobba länge på. Plötsligt dök den upp på en mysig gata i min lilla stad.

tre-konsonanter

Den lättaste av de nio uppgifterna. Kan inte ta många sekunder.

egen-skylt

Jag hade några till att välja på. Men tyckte att ett tjejnamn var trevligast.

Jag önskar dig som vill vara med och leka god tur. Här finns möjlighet under veckan att motionera, sitta still vid rätt ställe, umgås med en kompis. Ta sig en runda till en parkering vid en större affär. Håller det fina septembervädret i sig kan det bli en trevlig aktivitet som går att kombinera med annat.

Fast text:
Uppgiftsjakten 2016 kan dyka upp var som helst på min blogg – i vilken kategori som helst. Det är mycket troligt att jag lägger in andra inlägg som hamnar över detta om någon/några dagar. Scrolla ner hit om så är fallet, om du ska lämna ditt bidrag.

Jag kommer att lägga in 30 lekuppgifter. Finaluppgiften dyker upp i slutet av oktober. Den bloggare som leder när jag slutar får titeln UPPGIFTSMÄSTARE 2016 och en skraplott. Någon annan av de tio högst placerade kommer också att få ett pris. (Jag lottar.) Det betyder med andra ord att den som kommer ex. tia kan bli miljonär och den som får titeln kan bli utan miljonen. Fru Fortuna sköter den biten. ❤

Lek-Tabell: (Efter 25 uppgifter)
1. Ditte Akker, 303 p. 🙂
2. Eva Rohlén, 290 p. 🙂
3. Znogge, 286 p. 🙂
4. Wiolettan, 271 p. 🙂
5. Gunilla Wahlberg, 268 p. 🙂
6. Villa Herberts/Lena, 242 p. 🙂
7. Anki Arvidson, 242 p. 🙂
8. Ethel Hedström, 219 p. 🙂
9. Primrose, 210 p. 🙂
10. Comsi Comsa, 197 p. 🙂

11. Maria Bromander, 185 p. 🙂
12. Lma/Lisbeth, 178 p. 🙂
13. Gun Britt Söderström, 148 p.
14. Mia J, 152 p. 🙂
15. Kicki Olsson, 141 p. 🙂
16. Sanna, 82 p.
17. Kersti, 77 p.
18. Gunnel Moberg, 73 p.
19. Tant Glad, 54 p. 🙂
20. Anne, 50 p.
21. Sussie, 48 p.
22. Gun Toresson, 38 p.
23. Gerd Lindblom, 37 p.
24. Susjos 20 p.
25. Ninni, 19 p.

26. Ezter 17 p. 27. Annika Sohlin, 12 p. 28. Susan Johansson, 11 p. 29. Mickan, 10 p. 30. Susie på Stjärnarve, 9 p.

31. Minton, Katarina, 7 p. 33. Åsa H, 6 p. 34. Kerstin, 5 p. 35. Anna Andersson, Skåningen, Jennifer, Gunilla J, RosMarie, 4 p. 40. Pia Boman, 3 p. 41. Övriga 0 poäng.

Missa inte att gå in på mina lekkompisars blogginlägg:
– Det är alltid de som står för underhållningen.
http://enrosafluga.blogspot.se/2016/09/bosses-lek-uppgift-nummer-26.html#comment-form
https://znogge.wordpress.com/2016/09/15/da-var-det-dags-2/#comment-201101
http://dammsamlare.blogg.se/2016/september/bosses-sjugosjatte-lekuppgift.html
https://villaherbert.wordpress.com/2016/09/17/bosselek-nr-26/comment-page-1/#comment-1084
https://egopyret.blogspot.se/2016/09/bosse-26-uppgiften.html?showComment=1474104963223#c8755073921877223748
http://tantglad.bloggo.nu/inte-lekande-latt-men/#comments
http://akker.blogg.se/2016/september/manga-men-inte-de-ratta.html#comment
http://kicki-olsson-58.bloggo.nu/Uppgift-26/#comments
http://eva49.bloggo.nu/Tjugosjatte-uppgiften/
http://minsoltrappa.se/2016/09/18/bokstavslek/#comment-369
http://wiolettan.bloggplatsen.se/2016/09/18/11365790-biljakt-med-kameran/
https://ankistankar.blogspot.se/2016/09/bosse-igen.html
https://lma7.wordpress.com/2016/09/18/biljakt/comment-page-1/#comment-13247
http://gunwah.bloggo.nu/Bosses-lek-nr-tjugiosex/#comments

 

92 tankar på “En röd Datsun

   • Nej. Då blir det mycket lättare för dig och fuskigt mot de andra. 🙂 Det är därför jag har fem poäng på den deluppgiften. 🙂 Oj med bilar som jag tittade på innan den stod parkerad framför mina ögon, när vi kom ut från ett fik en fredagseftermiddag. Fast bilen stod stilla började jag fumla efter den nerpackade kameran för jag var rädd att den var en hägring eller att någon skulle göra en rivstart. 😀

 1. Vilken trevlig utmaning /lek! Jar genast tagit mig an uppgiften och får fortsätta annorstädes i veckan.
  Du är bra klurig! Och jag lär få jobba på, men det gör jag så gärna.
  Trevligt att läsa din historia och om dina minnen- tack för detta.
  Varm septemberkram.

 2. Tack för ny utmaning … för en utmaning lär det bli när man bor på landet. Hoppas på många bilar vid simhallens parkering i Skärblacka i eftermiddag.
  Men skam den som ger sig – det är bara att kämpa på 🙂
  Kram på dig Bosse!

 3. Visst var det något speciellt med den där första bilen…jag hade en röd bubbla och det var lite av ett sorgearbete som skulle gås igenom då jag sålde den.

  • Jag älskade bubblor när jag var liten. Förstår att det var tufft att skiljas åt. Min första bil var en Opel Kadett. Den blev över när mina föräldrar köpte en ny Golf. Kadetten tyckte inte om att flytta ut från garaget. Den frös under vintern varje natt.

 4. Haha du är la bara för go 😀
  Long time no seeing, men plötsligt händer det 😉 Några foton på namn får du inte av mig men en stor applåd för ditt engagemang i att hitta dessa. Jag och krigaren kör oftast dubbel och trippel tävling på skyltarna när vi är ute och kör 😉
  Hoppas allt är bara fint med dig och de dina!! Och du, jag håller med, affärer ska inte blandas ihop med nära och eller kära ❤
  Kramen
  Pia

  • Tack Pia för applåden. 🙂 Du och Krigaren verkar ha kul ihop. Kunskap som leks in fastnar för livet. Precis lika bra som superlim.
   Vi har blivit av med en dotter till Uppsala. idag hade de visst praktiska övningar på både hästar och hundar.
   Jag kom av mig någonstans mitt i dansstegen. Kanske trampade jag på några tår. Det kändes som en isbit innanför skjortan. Världen är ibland rätt liten. Som ett garage.
   Kramen, Bosse

 5. Har läst men inte förstått 😀 haha Du är ju bara så toppen med dina lekar. Men jag har ett långt lekuppehåll. Dock är jag sådan att jag alltid kikar på nummerplåtarna och fantiserar, det har jag nog gjort så länge jag minns.
  Ha det så gott, Bosse, och en solig li’chöpingskram från mig, Gerd ❤

  • Tack ska du ha. 🙂 Jag har också skojat och läst på de där skyltarna genom åren. Bra sätt att få barnen lässugna. Fast från början saknade jag det gamla sättet. Det var kul att veta var ”bilarna” kom ifrån.
   Vilken september vi fått än så länge.
   Kram Bosse

  • Väldigt bra fråga. 🙂 Min hjärna tänkte ”olika” och nu är texten fixad. 🙂 Tack för att du ställde frågan så här tidigt på veckan. 😀
   Sjuan är klurig. Där behövs det tur. Den andra är en Kalle Anka uppgift som bara är med för ”skojs” skull.
   Tack.

   • Tack! Jag kände att det var lite oklart så det var säkrast att fråga. Nu är olika i hamn i alla fall även på sjuan men två andra återstår…

    Kram

   • Det är inte första gången som jag INTE ser luckorna i mina uppgifter. Måste erkänna att jag är outbildad för sysslan. 🙂 Bra att du håller lite koll på mig. Har du hittat tre OLIKA vokaler. Grattis. Den sökte jag efter mycket länge.
    Egentligen är det ju så att jag samlat på mig olika saker/kategorier under flera månader som jag lagt in i olika mappar. Ibland har jag bara fångat någon skyltuppgift direkt i ”luften” som när jag såg NHL och AUG. Men tre OLIKA vokaler trodde jag till slut att jag skulle få slopa. Minns så väl när bilen stod där och jag började stressa efter att få upp kamera och av med linsskyddet. Jag trodde antagligen att det var en hägring eller ”Osynlige mannen” som skulle göra en rivstart. (Bilen stod parkerad och vi hade varit på ett fik i Ystad. Ingen satt i bilen. Det var lugnt på gatan.
    Lycka till med de två andra. Du har gott om tid på dig.
    Kram Bosse

 6. Din röda bil var ju jättefin och helt i min smak. Undra om den lever? Bilar blir ju som oss människor….de blir gamla och ofärdiga.

  Hm…nu måste jag nog läsa din blogg en gång till så jag förstår . Men visst ska vi ut och leta skyltar ? Låter kul. Hoppas jag får en stund över att leka.

  Visst har jag en privatskylt, och det står ANCCIS på min orange-röda pärla.

  Trevlig kvällsläsning fick jag. Nu ska du ha en fortsatt trevlig kväll av den lilla kväll som är kvar.

  Skyltkram från TantGlad

  • Jag och den röda var med om många äventyr. Vet inte om jag vågar skriva om dem 🙂 Tänk om den dyker upp i Ystad och känner igen mig. 🙂 Då får vi plåtkramas.
   Du lär inte behöva gå långt för att fixa privatskylten. Men den får inte stå i garaget.
   Tack för skyltkramen.

  • Can you take it in swedish please? 🙂 Pojk och flicknamn kan gå bra. Nu för tiden vet jag knappt vilka namn som är svenska från början. Likaså förkortningar som är kända. BBC har jag tagit kort på. Jag hade ju själv NHL på foto och DNS som jag hade med i en tävling i våras. (DID NOT START i idrottssammanhang.) Det andra ska vara på svenska. Eller halländska. 🙂
   Vokalerna ska vara tre OLIKA.
   Jag har inte riktigt hämtat mig sedan jag såg en date på TV för en stund sedan. Tydligen gick den bra men jag blev ”svettig” av upplägget.

 7. Faktum är att tre olika vokaler har jag hittat tre gånger 😀 Nu återstår bara en…

  Även om man tycker att man formulerar sig tydligt så kan budskapet tolkas olika. Det märker jag verkligen i arbetsrelaterade sammanhang 😉

  Kram

  • Stick och köp en lott idag. Du måste passa på när du har flow. 🙂

   Bäst är det att testa på någon annan först. Ibland har jag inte den/tar inte den möjligheten.
   Tacka vet jag novembertävlingen. 🙂
   Uppgift ett av trettio: En årstid tidigt på året.
   Svar: 3 bokstäver.
   Vad kan gå fel? Att jag ramlar ur fiberskräpet antagligen precis innan. 😦 Den här gången har jag ingen backup som förra året. Det finns numera bara en PC i hushållet. De andra kör med Mac.
   Solkram

   • Jag hade också både ock under några år. Nu skulle jag känna mig riktigt bortkommen med en Mac. Det gör jag ibland med min PC också. I måndags kunde jag komma in på min blogg igen. Rena rama julafton. 🙂 Det har jag inte kunnat på ett par veckor. Vilken märklig reservingång, som jag kom på att jag kunde använda mig av. 😉 Det kändes dock som sista chansen och bara något som skulle fungera ett tag. Kanske var det att jag slängde Telia Surf som gjorde att det gick att ta sig in igen. Frågan är bara hur länge de tillåter och har kvar ”gamla” WordPress. När jag valde den nya för några år sedan följde inte mina kategorier från S och framåt med. Då var det nära att jag gav upp. Till slut hittade jag något om Old WordPress och tryckte på livlinan. Nu aktar jag mig varje gång för att trycka fel och har lärt mig olika steg. I och med att jag ska in och ändra i tabeller och lägga till era länkar har jag en del extra att göra varje gång. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Inte sticka ut den ur munnen hur som helst. 🙂

 8. En undrar Bosse … måste HELA bilen vara i bild, eller räcker det att en del av bilen är med?
  Kom på en sak till – är det bara personbilar som gäller, eller funkar det med t.ex. husbilar?
  Förtvivlad kram från skyltjägare 🙂

  • Det jag fiskar efter är att jag och alla andra ska kunna kontrollera bilderna i efterhand. 🙂 Därför vill jag inte ha en halv skylt eller bara en skylt. Om du bara har 67 % av bilen och dessutom färgen och kanske något i omgivningen blir det säkert bra. 🙂 Husbilar går bra. Jag var tvungen att scrolla upp och se vad domaren skrev. 🙂 Han tjatar på om bilar. Husbilar låter bilar. Likaså lastbilar. 🙂
   Stoppa i dig en god glass och njut av september. Själv ska jag inta fika på altanen. Måste bara ta med en smällare. För getingar är inte välkomna. 😦
   Kram Bosse

 9. Kul läsning om bil och hårtork, gick ju väldigt bra. Detta blir nog svårt i lilla mönsterås. Får se om jag lyckas med några. Man blir ju alldeles knäpp, tittar bara på regrestreringsskyltar nu, ha det bra och kram

  • Tack. 🙂 Jag insåg rätt snabbt att min lilla lek som svällde ut inte skulle bli ”rättvis”. På den fronten är det bättre med tävlingen i november. Fast de som jobbar på något viktigt jobb får problem när jag lägger in en fråga. Tänk en kirurg som precis ska snitta upp en patient och så kommer ett pip om att den där galne Bosse har lagt in, Uppgift sju av trettio: En veckodag på T. 🙂
   Men poängjakten är bara en lek som jag trodde att mina bloggvänner skulle komma och gå i när det passade dem. Var de bortresta, semester eller inte kände för just en uppgift trodde jag att de skulle droppa och komma igen en annan gång.
   Mönsterås har jag besökt när vi var på semester och bodde i en liten stuga i Oknö.
   Det känner jag igen. Att bli knäpp av att glo på alla skyltar. Jag ska försöka sluta med det nu. Knäpp var jag ju redan innan. 🙂 Jag vill inte bli en dubbelknäpp person. 😀
   Lycka till. Hoppas du får en till solig septemberdag.
   Kram Bosse

  • Lekkompis nummer två fick 27 poäng. 🙂 25+2 poäng för näst snabbast inlämning. Jag vill inte att ni ska ”slarva” med lekuppgifterna. Därför håller jag på vissa bonus och berättar om dem senare. Hade det varit en tävling skulle jag gjort på annat sätt.

   God morgon! Just när du la in detta var jag på morgonpromenad. Solen var som ett rött eldklot på himlen. En bra start på morgonen.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Jag uppskattar när det är trollfritt i min lek. 🙂 och jag är glad att du hade det roligt. Det är mitt främsta syfte med denna lekbetonade poängjakt under 2016. Du måste ha missat att läsa om de tre konsonanterna. 🙂 Däremot hade du tur och lämnade in som trea och får en bonuspoäng för det. Njut av din lediga vecka.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

   Lekkompis nummer tre fick 19 poäng. 1 bonuspoäng för det tredje snabbaste inlägget.

 10. Lek 26 utförd. Lätt uppgift denna gång men lättheten berodde nog på att jag befann mig i Göteborgsområdet. Tog 7 av 9 på en kvart på Landvetters flygplats. Ibland har man tur.
  Kram Lena

  • Det var snabbt marscherat av dig. Vilken tur att det sammanföll med min uppgift.
   Eftersom du skriver kram Lena och jag är väldigt förtjust i det förnamnet lägger jag till Lena efter ditt bloggalias i tabellen i fortsättningen. Hoppas det är okej. 🙂
   Tur måste man ha ibland. Hade du lämnat in tjugonio minuter tidigare hade du fått en hemlig bonuspinne som tredje snabbaste inlämnare. 🙂
   Kram Bosse
   Lekkompis nummer fyra fick 25 poäng. 🙂

 11. Tittut. Titta in hos mig och se mitt lilla bidrag, för det värt Värkligen litet. Så svårt att hitta skyltar. Hoppas på några poäng iallafall.

  Lekkram från TantGlad

  • Av förståeliga skäl var det lite magrare än vanligt från din sida. Fördelen är att det blir tajtare i tabellen. 😉 Den tabellen tror jag kommer att förändras en hel del innan jag sätter punkt med denna långa tiomånaderslek. För att förhoppningsvis starta en månadstävling med ord. 🙂

   Lekkompis nummer åtta fick 12 poäng. 🙂
   Kram Bosse

 12. Ojojoj, äntligen, bara sett skyltar nu i flera dagar. Folk har nog undrat vad jag spejat runt om. Så jag har gjort så gott jag kunnat, ha det bra och kram

 13. I veckan såg jag en bil som hade bokstäverna DNA. Tänkte ”Den kanske är genmanipulerad?”. Men det hjälper ju inte att jag såg och tänkte, om man ska delta här … hihihi
  Kramis

 14. Hej Bosse! Så här sen har jag aldrig varit förr på dina tävlingar, men har jag inte hunnit så har jag haft laga förfall, som det så vackert heter. Skönt att jag fick tillfälle att se tävlingen i tid. På det viset blev nerresan ifrån Ångermanland mer spännande än vanligt.
  Du skulle ha sett mysingen vid Höga Kusten bron, där vi stannade för att käka vår medhavda frukost, han ut ur bilen och försvann, jag trodde att han hade bråttom till toaletten men så kom han tillbaka och sa att han hade gått runt parkeringen för att kolla om det fanns någon reg.skylt som jag kunde fotografera. Icke sa Nicke, joo, det fanns en reg.skylt på 3 olika vokaler, men den satt på en husvagn.
  Nu är det i alla fall klart och du kan se resultatet på min blogg.
  Kram till dig och stort tack för att du ordnar dessa lek/tävlingar för oss leklystna.

  • Du var en glad överraskning. 🙂 Eftersom jag läste att ni skulle/hade åkt norr ut trodde jag inte att du läste bloggar under er vistelse i ert andra hem. Vem vet? Det kanske är ett första hem till våren. 🙂
   Jag skulle så gärna vilja åka till Höga Kusten bron. Vad mysigt det låter med en medhavd frukost där. 🙂 Jag borde lagt till andra fordon med skyltar, men jag har noterat att jag inte kan få med allt som jag borde fått med. Då hade jag nog aldrig hunnit få in ett inlägg och allt blivit som ett jobb. 🙂
   Undra om ni längtar tillbaks direkt till norr eller släpper det till det är dags för nästa tripp.
   Det blev full pott denna gång. När vi kommer fram till sista lekmomentet kommer allt att avgöras. 🙂 Sedan är det dags för att tävla/leka med ord istället i november. Tänk då på att både du och din älskling kan ställa upp med var sitt deltagande. Då kan ni gardera er, tävla på skoj mellan er osv. Han får skriva från din blogg men skriver under mitt sitt namn varje gång han sänder iväg ett bidrag, så det går att skilja på er trots att det står Wiolettan överst.

   Lekkompis nummer tolv får 25 poäng. 🙂

   • Jag förstod att du ”var på gång” snart igen. Vi hälsade på hos min bror och han har dator. Nyfiken som jag är så kunde jag inte hålla mig och det var ju tur det.
    Jo, jag känner mig bättre och mår bättre i Ångermanland, men att flytta dit är ett stort steg. Min mysing är född i Stockholm, alltid bott i en storstad, gillar inte så mycket lugnet som jag gör. Efter en eller två veckor vill han tillbaka. Skogspromenader för honom, nej han begriper det inte, förstår inte vitsen, bara att det är svårt att gå.
    Jag längtar tillbaka, mysingen släpper det mera, han har ju också så mycket med arbete här och trivs med det.
    Tack för poängen, det var roligt.
    Det låter spännande med tävlingen i november, undrar så vad det menas? Leka med ord?
    Kram och tack för ditt lekledarskap.

   • Det är bra på många sätt att ha nyfikenheten kvar i sin personlighet.
    Kärleken är såklart viktigast. Ni har i alla nu bra möjligheter att alternera under året. Är man född i en storstad med alla dess fördelar är det ett stort steg att ta om det är permanent.
    Jag syftade på min korsordstävling som jag förhoppningsvis ska ha för fjärde året i november.
    Kram Bosse

 15. Jag har inte hunnit besöka alla ännu. Men jag kom just från en blogg där jag bjöds på en skön redovisning som gjorde mig så här 😀 Hoppas ni tänker på/har tid att besöka alla era lekkompisar. Tyvärr orkar jag inte mer ikväll så de sista länkarna kommer inte på listan förrän i morgon, men ni behöver ju bara trycka på de blå namnen i kommentarerna eller deras egna länkar i sin kommentar hos mig.
  Tack för underhållningen. Nu stänger jag denna lekuppgift och tar kväll. Tänkte sällskapa med Håkan Nesser innan lampan släcks. 🙂
  Jag önskar alla läsare en ny fin höstvecka.
  Kram Lekledaren Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s