Han har så kloka råd

”Det bästa är att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det.”

Nalle Puh har så rätt. Men ibland glömmer jag bort det enkla. Sedan är det så att det ena föder det andra. Jag letar och letar men hittar inte vad jag söker efter. Däremot dyker det upp både nya spännande prylar och sådant som jag inte hade en susning om att vi hade kvar efter alla åtta gemensamma flyttningarna. Det har även hänt att jag glömt bort huvudskälet och istället fastnat i något nytt. Positivt ändå. Jag får motion. Både i muskler och på hjärnkontoret.
Ha en bra helg.

18 tankar på “Han har så kloka råd

 1. ,-)))) så är det, man hittar alltid något man glömt bort och som jag då blir glad över att hitta igen ,-))
  Eller…tänk att vi har en sån där!!?? Vi har städat bort för ett tag sen, så jag känner igen mig . Nalle puh har alltid något tänkvärt att komma med, ,-) söt bild!
  Ha en fin dag KRAM Primrose ,-)

 2. Alltid så kloka ord från Nalle Puh förmedlade av blogginnehavaren. Att glömma huvudspåret och hamna in på sidospår … det känner vi nog alla till. I varje fall brukar jag vara en stickspårmästarinna. Inte alltid lika duktig att hålla mig ”På spåret” … om inte frågorna handlar om Visby förstås 😉 Där har jag haft en bra lärare …

  Kram från ett soligt fastland

  • Tänk om man kommit på sådana viktigheter genom åren, själv alltså.
   Ofta kan sidospåren vara minst lika intressanta. Gömmer man bara undan stressmomentet är det guld värt. Sedan är det aldrig helt fel att hitta det där som var huvudgåtan från början – om det var superviktigt.
   Då lirar vi i samma stickspårsklass.
   När S var rejält sjuk och sov ägnade jag några timmar åt frågor/uppgifter inför hösten. Perfekt metod för att undvika mörka tankar om det som ändå inte gick att ändra på – vår påsk 2022.
   Härligt att du också har sol. Jag hoppas vi slipper regnet på söndag. Det har enligt min app istället bytts ut mot en blåssymbol. Inte mycket bättre när det gäller att fotografera blommor.
   En varm helgkram tillbaka till fastlandet

 3. Nalle Puh är en klok nalle som har bidragit med många visa ord. Precis som du skriver, så är det. Det ena leder till det andra och då tänker jag ”att det är vägen som är mödan värd”. Tänk så många intressanta sidospår som kan dyka upp under resans gång 😀

  Kram från mig på vår 46: största ö!

  • Egentligen borde jag skrivit om en del spännande sidspår. Men det måste antecknas direkt efteråt – annars blandas de med alla andra tusentals sidospår genom åren. Går det att lida av lätt minnesförlust redan som finnig långhårig yngling? Där tog jag i. För jag hade tur med finnarna. Tack vare jästtabletterna som jag käkade varje morgon. Men håret slutade inte att växa. 😉
   Nu höll jag på att missa kramen. Var det den där kuggfrågan som jag hade för några år sedan tro. Antagligen finns svaret på en ”hundblogg”.
   Kram tillbaka

   • Jag började leta efter en bok med Nalle Puhs klokheter som ligger nånstans i nån boktrave så nu ligger det böcker över hela matsalsbordet istället för i pigkammaren och biblioteket. Min familj suckar och tycker att jag ska ha en bokloppis på gatan utanför men jag har mycket svårt att skiljas från böcker. Då måste jag veta att de får ett bra hem!

    Haha, när jag läser igenom så ser det ut som jag sitter hemma i mitt ”chateau”. Vi tycker det är roligt att kalla våra rum i huset för lite finare än vad det är. Vardagsrummet säger vi salongen om, badrummet heter spadelen osv. Det finns nog inget mer bonnigt och jordnära än vi här hemma så det är med en stor glimt i ögat.

    Nu svävade jag ut igen, nu måste jag gå ut i ”parken” bakom huset och kissa vår lilla hund!

 4. Det är aldrig fel att få lite extra ”hjärngymnastik”, men det är lite tråkigt när man letat i timmar och inte längre har en susning över vad man letat efter!? 😦
  Just nu ”letar” vi efter en – liten – hund att vara daghusse/matte till. Har annonserat på Facebooks Gotlands Market, men 90% av dom som svarat bor i Visby. Blir lite långt för dom att åka 2 x 4,5 mil varje dag, eller så har dom för stora hundar. Vi är ju vana vid mindre raser. Nu har vi dock en strv.hårig taxtik på gång – så vi har hoppet uppe! Vi ska träffas den här eller nästa vecka förmodligen. Vi måste ju trivas ihop alla tre….. 🙂
  KRAM/Susie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s