Månadens tävling: Vilket hus i Abbekås?

Noll

Månadens tävling handlar om fjorton fina hus på Fiskarevägen i Abbekås. Jag har skrivit ett nummer ÖVER varje husbild. Det NUMRET ska ni svara med.

Här kommer maj månads fråga: Vilket hus tror du att jag skulle vilja bo i under ett år och under tiden skriva en roman?

Regler: Ni har bara en chans var att lämna en kommentar. Om det blir tre eller fler som har svarat rätt nummer lottar jag en vinnare till SkrapKryss-lotten. Om en eller två svarat rätt vinner den som var först. Om ingen gissar rätt vinner jag lotten. Vem blir majmästare 2015? Tävlingen stängs klockan 22.00 ikväll. Lycka till!  😀

Hus ett

Ett

Hus två

Två

Hus tre

Tre

Hus fyra

Fyra

Hus fem

Fem

Hus sex

Sex

Hus sju

Sju

Hus åtta

Åtta

Hus nio

Nio

Hus tio

Tio

Hus elva

Elva

Hus tolv

Vinnaren

Hus tretton

Tretton

Hus fjorton

Fjorton

67 tankar på “Månadens tävling: Vilket hus i Abbekås?

 1. Efter moget övervägande så stannade jag för hus 13 eftersom det är BLÅTT och vitt och ett litet extra hus, där jag tror du har din skrivarlya. När du inte skriver så sitter du på åkgräsklipparen och klipper gräset innan du sjunker ner i trädgårdsmöblerna och vilar tanken med en kopp kaffe. Genast kommer nya ord för dig och du återvänder till din skrivarlya! Så gick mina fantasier!!

  Många hus är fina och inbjudande ..

 2. Du skulle kunna sitta inne i glasverandan på hus tolv och skriva, ganska insynsskyddat. Men nä, alltför rätlinjigt. Varför inte på den härliga altanen utanför hus nr sex? Då kunde du ju sticka in huvudet under pumpen och svalka av dig, när du blev för ivrig och glömde Libran. Ligger dessutom en bit från vägen i lugn och ro och med plats för bil och familj.
  Men nä, vänta nu.. Hus fyra är lagom stort för att drömma sig bort i utan en massa andra plikter, var familjen ska bo vet jag inte. Men det skulle vara perfekt som skrivarverkstad.
  Slutligt svar: nr fyra. Tryckt å inlåst 😄

 3. Åh, då ska jag välja igen då! Många fina hus, och hus nummer elva tror jag fungerar året om. Lagom stort för att få en känsla av ”skrivarlya!” Där vill jag att du ska vara när jag kommer och hälsar på och tar gärna en fika i trädgården! 🙂 Det är möjligt att jag hittar dig i sidobyggnaden också!

 4. Först tänkte jag hus 4 men sen när hus 7 kom fram blev jag osäker. Tror nog att hus 7 är fullt av betong och lammull. Där trivs du nog och tror att du igentligen är på Gotland. Hus 7 blir
  Mitt svar.
  /P

 5. Hus nio, du ska väl ha med dig din familj? annars var det ett litet fint hus, nr 4, men då får du nog bo ensam, det såg trångt ut. 🙂
  Nästa vecka slipper jag nog kryckorna 🙂 och tack för dina kommentarer på mina ”puffar”.

 6. Bergsäkert hus nr 2… Ser dig framför mig bakom fönsterna på ovanvåningen. Tror att det kan komma många influenser till boken där uppe. Ha det fint! 🌞😃🌞

 7. Det får bli hus fyra. Blir kanske lite trångt när hela familjen kommer men finns hjärterum finns stjärterum för det mesta. I en skrivarlya ska man inte ha så mycke annat som distraherar fast det kanske bara är jag. Svår fråga. Allt gott!

 8. Jag fastnade för hus nr 13 med en gång. Den där lilla skrivarstugan är ju som byggd för dig. Du kan ha familjen i närheten men ändå ha ett eget ställe att gå till för att skriva. Ha det bra.

 9. Eftersom du vill ha ETT svar, så blire…nr 13.
  Tycker mig se dig där uppe i fönstret. Du sitter och blickar ut genom den vackra stora rymliga trädgården
  Du kan skriva samtidigt som du ser vad som händer.
  Blått Äre åxo.

  13 blir det. Hoppas ATT det är ett lyckotal.

 10. Hus nr 1.
  Det ser ut som om det är stora, mycket stora fönster på nedre botten i det huset. Då verkar det helt perfekt.
  Om det är fiint väder kan du sitta ute men om det regnar, eller blåser, vilket det ofta gör, kan du sitta inomhus och ändå få känslan av att vara utomhus.
  Kram till dig.

 11. Som skrivarlya tror jag du väljer hus fyra. Men ska hela familjen bo med dig, blir det hus tre. Själv hade jag valt hus två. målat om fönstren och lagt nytt tak. 😉

 12. Inget snack du väljer nr 8, eller ja, jag hade gjort det iaf 🙂 Men jag tror att du hade gillat det också. Vi kanske kan skriva ihop där, i varsin länga 😀
  Fin helg till dig!
  Kramen Pia

 13. Ur denna vinkel sett så tror jag nummer 4 men det viktigaste för mig vore utsikten från fönstret i min skrivarlya! En vy över havet skulle vara avgörande och så tycker väl alla 😉

 14. 🏦 Eftersom det är den trettonde idag så svarar jag hus nr 13 😄 skojar lite, men jag tror på nr 13 😳 Huset ligger lite avsides och det känns som du skulle sitta och skriva där, japp!

  Kramen ❤️

   • Visst är den. Läste du Åses kommentar? Det spökar i ett av husen. Där sover man nog inte gott. Om man inte kan sova i det huset. Tror du att man kan berätta spökhistorier för spöken? Vem blir i så fall skrajast? Nätterna är fulla av mysterium. Jag får väl börja skriva på dagens inlägg. Solen utanför lockar på uppmärksamhet.

 15. Tävlingstiden har gått ut, men det spelar ju ingen roll, jag gissar ändå!
  Hus nummer två förstås. Inte bara för att huset är vackert, utan för trädgårdsmöblerna. Du sitter nog gärna ute och värms av och gläds åt solen och fågelsången och grönskan omkring dig, och har en kanna iste nära till hands.
  På hösten siter du bakom de vackra fönstren på andra vångingen och lyssnar på regnet och ser löven virvla i blåsten.

  • Hej SpanienAnnika! Det var länge sedan. Hoppas allt är bra med dig.
   Det är klart att du får gissa i efterhand. Jag ska snart börja göra i ordning dagens inlägg med facit och bild på huset som jag/vi hade valt. Sedan ska vi åka ut och titta på rapsfält och njuta.
   Din härliga beskrivning får mig nästan att ha hus nummer två som extrahus. 🙂 Men det blir konkurrens eftersom det just nu är sju som valt det huset.

   • Ja, ta ett extrahus om det du valde inte visar sig vara lika bra som det ser ut 🙂
    Jag har sett bilderna på rapsfälten. Det ser ljuvligt ut!

   • Tack för tipset. 🙂 Det är nu och ett halvår framåt som jag förstår varför vi flyttade hit. Verkligheten överträffar mina kamerakunskaper och möjligheter. Sedan vet jag inte riktigt vad jag tycker om ex. rapsdoften. Den är speciell.

 16. Har faktiskt ingen aning.Själv skulle jag välja hus 4 om jag skulle bo i ett av dem bara under ett år och ha som huvuduppgift att koncentrera mig på att skriva. Det ser minst ut och därmed minst arbete med städning och liknande. Gräsmattan ser inte heller så stor ut att klippa. 🙂

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s