Håll ögonen öppna

Idag står jag för svettningen och Jennifer för sången. Imorgon ska vi åka och titta på SF om vädret är lika fint som idag. SF handlar inte alls om film. Det skulle vara ”Fåglarna” i så fall. 🙂 Idag hade jag och Solveig en magisk tidig cykel-morgon när vi njöt av Ystad centrum. Vilken rosdoft det kom från alla blommor vid klostret. Vi tog nästan 200 bilder och kröp verkligen inpå knopparna. Synd att inte alla stockrosor blommor ännu. Jag inser att jag får muta Jennifer fler gånger så vi får låna systemkameran. 😉

 

 

27 tankar på “Håll ögonen öppna

  • De två tidpunkter du nämner är de bästa på dygnet vid den här tiden på året. Vi försöker komma iväg på våra cykelturer så ofta som möjligt. Hemma är jag ofta och sniffar i våra Ingrid Bergman rosor. Grannarna undrar säkert.

 1. Ja alla dessa underbara dofter som finns nu på sommaren och inte minst rosor. Cykel är väl en fantastisk uppfinning. Ha nu en bra början på den nya veckan.

  • Cykel är inte dumt. Det går faktiskt fortare ner till centrum med cykel än med bil för oss. Ystad kommun har verkligen satsat på cykel och gångbanor i sin tätort. Gillar även den nya cykelsträckan mot Trelleborg.
   Det är nästan så att de tävlar med varandra vissa kvällar. Blomdofterna. Ljuvligt.
   Önskar dig också en fin vecka.

 2. Bildbevis… var är rosorna? Visst är det härligt med en morgonutflykt och visst doftar rosorna mest morgon och kväll. Kom just in efter en runda ner till honungsrosen som klänger i ett gammalt träd och kaprifolen som klättrar i gärdesgården… doften är nästan bedövande.
  Duktig tjej er Jennifer!
  Är väl den enda som inte fattar, men vad är SF – förutom förkortning på Svensk Filmindustri och San Francisco?
  Ha en fin dag!
  Kram

  • Bildbevisen fanns i Jennifers systemkameraminne. Tyvärr inte på hemmaplan under hela dagen. Först på kvällen kunde jag tanka över dem. Men idag blev det istället Road Trips-bilder.
   Det är värt varenda sekund att ta sig upp från sängen och ge sig ut innan de flesta tvåfotade varelser tänker samma tanke. En orörd dag fylld av dofter och lagom mycket ljud.
   Jag gillar att skoja till vardagen. Idag får du en tredje variant på SF som jag tycker att ni ska testa om ni inte gjort det tidigare. Men jag är snart övertygad om att det inte finns en vit fläck på kartan för Er globetrotter. 🙂
   Kram

 3. Jag tror att jag ska tassa ut i trädgården och sätta näsan mot våra enorma rosenbuskar. Morgondoft i nosen.

  SF, Skanör-Falsterbo? Ha en fin dag!

 4. Åh vad jag längtar till Ystad nu. Där är ju så vackert. Men i år blir det inget besök där, har ju varit där flera somrar på rad, så i år blir det den andra sidan istället. Vi har hyrt stuga i Höganästrakten, ska bli roligt att utforska de trakterna också.
  Ha en skön dag!

  • Ibland kan det vara smart att ta paus ett år för att uppskatta och längta ännu mer till nästa gång. Dessutom är det mycket fint på Kullahalvön också. Kom inte hem utan att ha varit i Mölle, Arild och Viken. 🙂 Nära till en dagstur till Helsingör. Ängelholm är en trevlig sommarstad. Det är även intressant att jämföra de två halvöarna. Syftar på Bjärehalvön. Jag kan verkligen de två halvöarna utan och innantill. Vore konstigt annars. Vårt privatliv och Lidéns Samlingsmuseum vävdes ihop under flera år. Jag tror att jag besökt nästan alla platser i de krokarna. Nästa bok borde ha handlingen förlagd dit på en ena eller andra sättet.

  • Så upplever jag det också. Sedan vill jag inte gå in på kvällen när vädret är som det är just nu. Det enda jag vill är att stanna tiden. Försöka njuta av varje sekund. Suga in det så jag kan plocka fram känslan och minnena när det är som tuffast på hösten.
   Ha det så bra på Västkusten
   Kram Bosse

 5. Har ju inte sett Hunger Games så jag hade inte hört låten förut – men nu är jag uppdaterad! 😉 Aningen enformig melodi kanske, men Jennifer sjunger klockrent fint!

 6. Tidiga morgnar medan vår lilla stad fortfarande sover är de allra bästa, jag njuter av att strosa omkring och filosofera i våra gränder, känna doften av rosorna och sakta se hur lilla Ystad vaknar till liv, en lisa för både kroppen och knoppen. Kram

  • Underbara mornar de sista. Hoppas att det fortsätter länge till. Det är nästan så jag får lust att ställa klockan ännu tidigare på morgonen nu när det varit relativt varmt på nätterna. Bara för att jämföra ljud och dofter. Annars behöver vi inte ställa någon klocka vid den här tiden på året. Den inre klockan lockar oss till en tidig frukost och sedan en härlig blandning av nytta och nöje.
   Kram

 7. Jag cyklade för mycket i går, och tog trots detta en halvtimmes promenad på kvällen. Vilket jag får sota för idag. Men å andra sidan har jag i gengäld mera skrivtid nu!
  Inget ont som inte har nåt gott med sig! 😀

  • Vi har faktiskt hjälmar på oss. Började med det när vi jobbade tillsammans i en skolklass och åkte iväg på skolutflykt till Ven. Sedan var det lätt att fortsätta när vi fick egna barn. En viss skillnad mot hur jag cyklade förr. Högt ljud i öronen. Odödlig. Förstår fortfarande inte hur jag kunde överleva ALLA gångerna… Sommarkram.

 8. Dottern har en förtrollande vacker röst och rätta mig om jag har fel, men var det inte hon som snabbt seglade förbi på ”Sommarkrysset” på TV4 sist? Vi tittade på något annat program på tv och slog över när det var paus just när Gry pratade med Zara och visade henne youtubeklipp av människor som tolkar hennes stora hit på nätet. Och visst var det ett klipp från Jennifers video? Eller såg vi helt fel?

  Hur som helst, dottern har en en gåva som är få förunnat och jag är övertygad om att vi kommer att höra mycket av henne framöver. 🙂

  Ha det gott bland alla doftande rosor!

  Kram Lotta

 9. Jag vill också åka runt på morgonen och känna doft av rosor.. så nu ere jag som fixar en bekväm liten kärra och kopplar fast bakom i era cyklar. 🙂
  Och så såg jag inslaget på Sommarkrysset. Så roligt att hon var med.
  Önskar Jennifer All Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s