Film fyrtionio av femtio

The Holiday

The Holiday
Genre: Romantisk komedi, 128 minuter, 2006.
Betyg:
1). I filmsoffan med familjen: 33/40
2). Bosse Lidén 2014: 107/120

”Favoritkommentar”: ”Sedan jag träffade dig har det varit ett äventyr.”

Egna ord: En film som jag förknippar starkt med vår familjs jullov. Inte konstigt alls. Filmen hade världspremiär i december och utspelar sig under tiden runt jul och nyår. Humor, värme, kärlekens alla labyrinter, förvecklingar, duktiga skådisar och kontrasternas miljöer är några av de saker som fängslar mig. Under två timmar blir jag rejält underhållen. Det är både trevligt och sorgligt att se Eli Wallach göra en suverän större biroll och samtidigt tänka på vad tiden rusar. Det känns som om det var igår jag smet in på den barnförbjudna spaghetti-westernfilmen ”Den gode, den onde, den fule”, där Eli W spelade den ”den fule” Tuco. Eli Wallach var 90 år när han spelade in ”The Holiday”. Jag har även en film som heter ”The Ghost Writer” där Ali hade en biroll. Då var han 94 år. Jag läste att han dog i somras, 98 år gammal.

Baksidestext: Möt Iris (Kate Winslet) och Amanda (Cameron Diaz). Två kvinnor som inte kunde vara mer olika – den ena bor i en mysig, engelsk stuga och den andra i en vräkig villa i Hollywood. Deras enda gemensamma nämnare är dåliga erfarenheter av män. I ett desperat behov av att komma bort möts de på nätet och bestämmer sig plötsligt för att byta bostad. Detta leder dem båda till något som de varken önskat eller förväntat sig – en ny romans – och de upptäcker att en ny adress verkligen kan förändra ens liv.

Kuriosa: Jag uppskattar när Dustin Hoffman dyker upp i en videoaffär och säger en replik som bara ”vi” hör. ”Ingenstans får man vara i fred.”

Dagens fråga: Vem av Cameron Diaz eller Kate Winslet tycker du är den bästa skådespelaren?

Här är texten till nya läsare om denna bloggkategori som slutar med en tävling i december 2014. https://bosseliden.wordpress.com/2014/01/08/mina-blogginlagg-pa-torsdagar-2014

Fotnot: Imorgon kommer sista filmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 tankar på “Film fyrtionio av femtio

 1. Det är inte alls länge sedan jag såg den här filmen på TV igen. Den har visats där ett antal gånger. En lite ”småputtrig” film. Av tjejerna kan jag inte välja någon favorit, men Jack Black gillar jag…speciellt i filmen där han spelar avdankad musiker och blir musiklärare. Kram

 2. Har int sett filmen, men skulle kunna tänka mig det…..om/när jag får tid! 😦
  Förr så skrattade jag åt pernsionörer som hade så mycket att göra jämt, nu är jag en själv och jag hinner inte någonting! 😕
  KRAM ❤
  Susie

 3. Kate Winslet, om jag får döma av de filmer jag sett. Cameron Diaz var förstås bra i Min bäste väns bröllop, men hon har gjort, i mitt tycke, en massa dåliga filmer, tyvärr. Hon kanske är bra i den här? Jude Law är bra och snygg :-).

 4. Oj, oj , oj. Jag har missat en del hos dig ser jag! Jag är värdelös när det är film på TV. Jag somnar bara! När barnen var små, så stod jag upp för att inte missa upplösningen. Nu när dom har flyttat hemifrån, så låter jag John Blund regera.
  Jag somnar aldrig när jag är på bio eller Kinne som vi säger i Göteborg! Förklara det den som kan! Kram på dig!

 5. Hm en film som verkar vara i min smak, tack för tipset! ,-)
  Jag gillar Cameron Diaz bäst ,-)
  Tack för din kommentar, förstår dig, hälsan är absolut viktigast!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s